Kysymys:
Mitä sävykäyrä tarkalleen tekee Lightroomissa?
rabbid
2012-01-02 22:34:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä yksinkertaisesti sanottuna, mitä LR: n sävykäyrä todella tekee ?. Näen sävykäyrän muuttamisen tulokset leikkimällä sen kanssa, mutta en todellakaan ymmärrä tieteellisesti, mitä se todella tekee. Luin muutaman asiakirjan, mukaan lukien yhden Adobelta, mutta eksyin vain.

Neljä vastused:
Miguel
2012-01-03 01:19:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluan ajatella sävykäyrää funktiona:

  y = t (x)  

Tuloarvo x funktiolle on lähdekuvan pikseliarvo, joka on itse asiassa kyseisen pikselin kirkkaus. Oletetaan, että x : n arvot voivat vaihdella välillä 0,0 (musta) - 1,0 (valkoinen), ja kaikki harmaat sävyt ovat reaalilukuja välillä 0 ja 1 (yksinkertaistamaan asioita hieman oletetaan, että kuva on musta & valkoinen, joten pikseliä kohden on vain yksi arvo, laajennan myöhemmin konseptin värikuviin).

Funktion palauttama lähtöarvo y on muunnettu pikseliarvo , myös välillä 0-1.

Näiden termien pohjalta sävykäyrän muunnos tapahtuu yksinkertaisesti kutsumalla yllä oleva funktio t () jokaiselle lähdekuvan pikselille ja korvaamalla pikseli muunnetulla funktion palauttama pikseli.

Jos sinulla on värillinen kuva, voit mennä siihen muutamalla tavalla. Voit käyttää toimintoa jokaisen pikselin L-komponenttiin käyttämällä HLS-värimallia. Toinen vaihtoehto olisi soveltaa erilaisia ​​sävykäyrätoimintoja R: lle, G: lle ja B: lle, sitten koota muunnettu RGB-kuva kaikkien näiden tulosten kanssa. Lightroomissa sinulla on vain ensimmäinen tyyppi tai toisin sanoen yksi käyrä koko kuvalle. Käyrät-säätöä voidaan Photoshopissa tai GIMP: ssä soveltaa myös itsenäisesti R-, G- ja B-kanaviin.

Luonnollinen tapa edustaa tätä t () -toimintoa on käyrän käyttö. Esitä vain x -arvot X-akselilla ja y -arvot Y-akselilla. Piirrä sitten piste koordinaateille jokaiselle x mahdolliselle arvolle ( x , t(x)).

Yksinkertaisin mahdollinen käyrä olisi diagonaalinen viiva, joka kulkee välillä (0,0) - (1,1). Tämä olisi silloin, kun et käytä lainkaan muunnosta tai toisin sanoen t (x) = x.

Käyrä, joka on vaakasuora viiva Y = 1 -korkeudella, tarkoittaisi, että minkä tahansa syötteen tulos on 1 tai valkoinen. Tämä muuttaisi minkä tahansa kuvan kokonaan valkoiseksi. Päinvastoin, vaakasuora viiva Y = 0 tekisi jokaisesta kuvasta täysin mustan.

Jos haluat lisätä kuvan keskisävyille käytettävissä olevaa sävyaluetta, voit tehdä sen pakkaamalla tummat ja kohokohdat. Käyrän muoto muistuttaa tässä tapauksessa viistottua "S" -kirjainta.

Jos segmentti on lähempänä pystysuoraa, sävyaluetta laajennetaan. Täydellinen lävistäjä tarkoittaa, että laajennusta tai pakkaamista ei ole, vain lineaarinen kartoitus arvoryhmästä toiseen.

Yksi lisäkommentti. Vaikka voit muokata Lightroom-sävykäyrää suoraan vetämällä käyrää, työkalussa on nämä neljä liukusäädintä käyrän alapuolella, mikä on mielestäni aika siistiä. Sen sijaan, että liukukansi sekoitettaisiin suoraan, liukusäätimet on esiohjelmoitu vaikuttamaan käyrän neljään eri osaan itsenäisesti. Kukin liukusäädin vaikuttaa oletusarvoisesti 25 prosenttiin sävyalueesta. Käyrän X-akselin yläpuolella olevia pieniä painikkeita voidaan vetää vasemmalle ja oikealle muuttaaksesi näiden neljän alueen määrittelyä. Minulla on parempia tuloksia, kun muokkaan käyrää liukusäätimien avulla. Minulle on helpompaa ajatella säätöä, jonka haluan tehdä vain neljän alueen suhteen.

Muokkaa: Harkitse pakkaamisen ja laajentamisen osalta, että kuvassa on rajallinen määrä kirkkausarvoja, jotka voidaan edustaa, joten sinun on jaettava nämä sävyt tavalla, joka hyödyttää kuvasi eniten. Esimerkiksi, jos kuvasi on tullut liian tummaksi, se tarkoittaa, että suuri osa pikseliarvoista tulee kirkkausasteikon alaosaan, ja asteikon kirkkaampi osa on paljon vähemmän käytetty tai sitä ei käytetä kaikki. Sävykäyrällä voit laajentaa näitä tummia sävyjä peittämään suuremman osan kirkkausasteikosta, mikä voi tehdä alkuperäisessä tuskin näkyvistä asioista paljon selkeämpiä nähdä. Koska kirkkausasteikko on rajallinen, jos laajennat yhdessä osassa, sinun on pakattava toiseen, käyrä antaa sinun vain tehdä paikallisia säätöjä asteikon eri osiin, jotta voit uhrata (pakata) yhdessä osassa, jotta voit tarjota enemmän tonaalisia yksityiskohtia toisessa.

OK, luulen, että sain ensimmäisen puoliskon, kiitos. En ole varma, mitä tarkoitat "lisätä / laajentaa sävyaluetta" ja "pakata tummia ja kohokohtia". Voisitteko kertoa tarkemmin? Noin neljästä käyrän alapuolella olevasta liukusäätimestä, joten sanotko, että niillä on sama tehtävä kuin käyrällä? Joten saan saman vaikutuksen kuin S-käyrä liu'uttamalla kohokohdat oikealle ja tummat vasemmalle? Kiitos
Alemman kaltevuuspalkin liukusäätimet vaimentavat tai vahvistavat tummien, varjojen, valojen ja kohokohtien alueita. Oletuksena ei ole vaimennusta, joten ne kaikki muodostavat noin 1/4 koko sävyalueesta. Se ei aina sovi kaikille valokuville, ja joskus saatat haluta * rajoittaa * tai * laajentaa * yhtä äänialuetta ... sanoa tummia, jotta ne voidaan paremmin virittää. Paljon aikaa pidän parempana käyrän alapäästä, tummista, edustavan hyvin pientä aluetta, kun taas ylempi pää, kohokohdat, edustaa paljon suurempaa aluetta (melkein puolet äänten kokonaismäärästä).
"Alue" -paneelin liukusäätimet käyrien alapuolella edustavat säätöä käyrän kyseiseen osaan, kuten liukukytkimet tarkoittavat itse käyrän alapuolella olevasta kaltevuuspalkista. Kutakin äänen käyrän vaimennettua aluetta voidaan säätää ylös tai alas 100: lla. Liukusäätimien käyttö on vain vaihtoehtoinen tapa, koska se tekee saman asian kuin itse käyrän kyseisen osan vetäminen.
Anteeksi, mutta se ei ollut yksinkertainen vastaus, yikes: - / hehe
@Susan: Olen lisännyt visuaalisen vastauksen, joka toivottavasti selittää tässä kuvatun matematiikan.
@rabbid: Olen lisännyt vastaukseeni kappaleen laajentamisesta ja pakkaamisesta. Liukusäätimien ymmärtämiseksi suosittelen ensin ymmärtämään sävykäyrä ja sitten selvittämään, kuinka liukusäätimet vaikuttavat sävykäyrän muotoon yksinkertaisesti pelaamalla heidän kanssaan. He eivät tee mitään, mitä et voi tehdä itse muuttamalla käyrää suoraan, ne ovat vain pikanäppäimiä yleisiin käyrän muokkauksiin.
Sean
2012-01-03 03:25:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laajentamalla Miguelin vastausta kuvalla, keskellä on testikuvan kaltevuus ilman käyrän säätöä. Vasemmalla käytän jyrkää käyrää, joka työntää harmaasävyni lähemmäksi äärimmäistä mustaa tai valkoista, levittäen arvot lähellä keskiharmaa suuremmalle sävyalueelle. Seurauksena on, että äärimmäiset tummat ja vaaleat alueet tunkeutuvat enemmän kaltevuuden keskiharmaaseen osaan. Oikeaa kuvaa litistetään vaakasuoralla käyrällä. Seurauksena on, että laaja valikoima arvoja puristuu lähelle keskiharmaata, jättäen vain pienet äärimmäisen vaaleat ja tummat vyöhykkeet.

enter image description here

MUOKKAA 1: tässä tapauksessa äänet ). Tarkoituksemme mukaan sävyt ovat harmaan sävyjä (värillisessä kuvassa sävyt muistuttavat enemmän tietyn värisävyn kirkkautta tai pimeyttä).

Kolmessa esimerkkikuvassani kaltevuudet katso on valmistettu 256 eri harmaan sävystä aina valkoisesta mustaan. Mitä Tone Curve -työkalu antaa minun tehdä, on muuttaa sitä, miten haluan jakaa rajoitetun äänivalikoiman. Tämän näkyvyyden lisäämiseksi olen luonut kuvistani version, jossa on vain 11 harmaan sävyä.

enter image description here

Mitä näet nyt selkeämmin, on se, että keskikuvassa rajoitettu sävyjoukko jakautuu suunnilleen tasaisesti, mikä antaa yhtä paljon yksityiskohtia valoisilla, keskellä ja pimeällä alueilla. Vasemmassa kuvassa suurinta osaa rajoitetusta sävyjoukostani käytetään aikaisemmin keskiharmaalla alueella. Tämä on muuttanut kuvan ulkoasua (siirtämällä sekä enemmän vaaleita että tummempia sävyjä aikaisemmin melko neutraalille alueelle), mutta tämän etuna on se, että pystyy edustamaan hienoja yksityiskohtia kyseisellä sävyalueella. Vastaavasti oikeassa kuvassa suurinta osaa sävyistä käytetään nyt kuvaamaan yksityiskohtia aikaisemmin äärimmäisen tummilla ja vaaleilla alueilla, ja keskiharmaa alue menettää yksityiskohtia.

MUOKKAA 2:

"Pistekäyrä" -valitsinta lavan alaosassa (jonka oletusasetus on Lineaarinen ) voidaan käyttää lisäämään esiasetettuja säätöjä minkä tahansa asetuksen päälle olet asettanut manuaalisesti. Tavallaan sen kaksi muuta vaihtoehtoa ( Medium Contrast ja Strong Contrast ) määrittelevät uudelleen, mitä neljän liukusäätimen "0" -arvot edustavat.

upea vastaus! +1
Kiitos @Sean. Joten sen ydin on pystysuora = tummempi ja vaaka = kevyempi, onko se tarkka yhteenveto? Näen myös, että käyrän lisäksi olet muokannut myös käyrän alapuolella olevien 4 liukusäätimen arvoja. Vastaavatko nämä arvot käyrää?
@rabbid, on oikeastaan ​​enemmän kuin kontrastin säätö kuin vaaleampi vs. tummempi muutos. Kuvani vaikutusta voi olla vaikea nähdä joissakin näytöissä, joten yritän päivittää vastaukseni paremmalla kuvalla. Liukusäätimistä, joita käsitellään tarkemmin Miguelin vastauksen kommenteissa, mutta pohjimmiltaan manipuloit käyrän muotoa joko napsauttamalla käyrää ja vetämällä tai säätämällä liukusäätimiä. Kumpikin menetelmä tekee saman.
jrista
2012-01-03 08:29:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska Miguel antoi erinomaisen matemaattisen vastauksen, yritän antaa visuaalisen ja käytännön analyysin Lightroomin sävykäyrätyökalusta. Yksinkertaisesti sanottuna sen avulla voit säätää valokuvan sävyalueen kirkkautta . Lightroom parantaa perussävykäyrää neljällä säädettävällä sävyalueella , joita voidaan vaimentaa, mikä antaa sinulle hieman paremman hallinnan siitä, miten sävykäyrän säätö vaikuttaa itse kuvaan.

Perus Itse sävykäyrän analyysi on parasta aloittaa lineaarisella käyrällä, joka ei säädä kuvan sävyjä millään tavalla ... ulostulo on sama kuin tulo.

enter image description here

Yleinen sävykäyrä on voimakas kontrastikäyrä, joka vaimentaa sekä varjot että korostukset pakkaa ne, mikä johtaa vahvempaan eroon tulosteen vaalean ja tumman osan välillä.

enter image description here

Sävykäyrän muokkaaminen suoraan antaa sinulle mahdollisuuden soveltaa valokuvaan taiteellista hienovaraisuutta. Kuvassa, josta otin kaksi yllä olevaa satoa, haluan tehdä puista enimmäkseen mustia siluetteja, kehystetty taivasta vasten. Sävykäyrä on täydellinen tähän, koska voin säätää vain kuvan tummimpia sävyjä (varjoja). Pienentämällä varjoiden tasoa vetämällä sitä sävykäyrän osaa alaspäin, voin tehdä puista täysin mustia ja saavuttaa sen vuoksi taiteellisen siluettini.

enter image description here

Yllä oleva säätö toimi, mutta etualalla oleva kivi pimensi melko vähän puiden mukana. Se ei oikeastaan ​​ollut sitä, mitä halusin. Lightroom antaa sinun säätää, mitä sävyaluetta pidetään "varjoina" ja mitä sävyaluetta pidetään "tummina" (varjon ja normaalien sävyjen välillä) käyttämällä kolmea liukusäädintä, jotka on upotettu mustasta valkoiseen kaltevuuteen juuri sävykäyrän alle. Siirtämällä vasemman reunan liukusäädintä kauemmaksi vasemmalle rajoitan sävyjä, joihin edellinen säätöni vaikuttaa, ja voin palauttaa kiven sävyt vaikuttamatta puihin paljon.

enter image description here

Alla olevassa lopullisessa kuvassa on tehty pari lisäsäätöä, sekä sävyalueille (tummia on pienennetty, jotta etukivien sävy paranee entisestään vaikuttamatta puiden siluettiin, että kummankin tumman käyrän ja palaa vähän.

enter image description here

Toivottavasti nämä visuaaliset esimerkit auttavat ymmärtämään äänikäyrät-työkalua paremmin.

Hyviä esimerkkejä! Kiitos! Onko verkkosivustoja, joilla on viitelista sävykäyrille? Kuten tällainen käyrä saa tällaisen ilmeen jne.
En ole varma, onko sävykäyrille olemassa "viiteluettelo". Käyrät ovat yleensä vain jotain, jota muokkaat ymmärtämällä, miten ne toimivat saadaksesi valokuvasi näyttämään haluamallasi tavalla. Photoshopissa käyrät ovat paljon tehokkaampia, ja ne tukevat värikanavakohtaista hienosäätöä, jolloin niiden avulla voidaan saavuttaa paljon laajempi valikoima tehosteita. Olen havainnut, että DeviantArt.com on erinomainen resurssi PS-toiminnoille, jotka käyttävät käyriä (ja tasoja ja muita säätöjä), joten voit toistaa helposti erilaisia ​​vaikutuksia. Siellä on oltava tuhansia ladattavia toimintoja.
Nick Bedford
2012-01-03 11:02:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sävykäyrä on käyrä, joka kuvaa, kuinka varjo, keskisävy tai korostus muutetaan lopulliseksi arvoksi seuraamallesi kuvalle. Se voi lisätä kontrastia, vähentää kontrastia tai lisätä valikoivasti varjoja, keskisävyjä ja korostuksia. Nämä toiminnot voidaan tehdä myös kanavakohtaisesti (kuten punainen, vihreä ja sininen) myös pikselin värin säätämiseksi.

Tuloarvo kohti 0.0 (musta, varjot) voi olla muuttui pienemmäksi kuin se oli. Joten tumma pikseli, jonka kirkkaus on 0,1, voidaan muuttaa 0,05: ksi, mikä tekee siitä puoliksi kirkkaamman kuin se oli.

Tuloarvo kohti 1,0 (valkoinen, korostetut) voidaan muuttaa suuremmaksi kuin se oli . Joten valokuvan kirkas pikseli, jonka kirkkaus on 0,9, voidaan muuttaa 0,95: ksi, mikä tekee siitä 5,5% kirkkaampaa kuin se oli.

Käytännössä tämä yleinen S-sävykäyrän muoto kasvaa kontrasti. Se tekee korostuksista kirkkaammat ja varjot tummemmat. Tällä on lisääntyvän kylläisyyden sivutuote, koska jokaisen punaisen, vihreän ja sinisen kanavan erottelua lisätään harmaasta.

Keskellä pikselit eivät muutu ja ne työnnetään vähitellen kirkkaammiksi ja tummemmiksi olet taipuvainen kohti kirkkaita ja tummia pikseleitä.

Sävykäyrä voi jättää sävyjen alapuolen yksin ja tehdä vain korostukset kirkkaammiksi tai jopa tehdä niistä tummempia, jotta yksityiskohdat saadaan takaisin taivaalle. Sitä vastoin vain varjot voidaan tehdä kirkkaammiksi tai tummemmiksi, ja niitä voidaan käyttää myös saamaan mustat näkymään vähemmän mustilla alueilla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...