Kysymys:
Kuinka palautan Lightroom-valokuvan metatiedot varmuuskopiosta?
bdesham
2014-01-19 00:16:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Juoksin eilen joukon valokuviani exiftool: n kautta muuttaakseni heidän linssitietojaan. (Ammun joitain linssejä sovittimiin, joten linssien nimet ja polttovälit on asetettava manuaalisesti.)

Kun exiftool oli tehty valokuvilla, valitsin ne Lightroomissa ja tein Metatiedot → Lue metatiedot Tiedostosta . Hienoa, linssien nimet ovat siellä nyt! En tiennyt, että tämän tekeminen palauttaisi myös Lightroomin tiedot tiedostojen muutoksista. Nyt nämä sadat tiedostot ovat menettäneet tekemäni muokkaukset!

Minulla on varmuuskopiot sekä Lightroom-luettelosta että itse valokuvatiedostoista. Kuinka voin käyttää näitä varmuuskopioita tiedostojen muokkausten palauttamiseen?

Ihannetapauksessa myös uudet linssin metatiedot säilytetään, vaikka muokkaukseni ovatkin tärkeämpiä. Ja onko minun tulevaisuudessa vain varmistettava, että suoritan exiftool ennen muokkaamalla valokuvia Lightroomissa, vai onko tapa lukea tiedoston metatiedot uudelleen pitäen Lightroomin muokkaustiedot ennallaan?

Vaikka en tiedä mitään tapaa toipua tästä, voit tulevaisuudessa käyttää itse Lightroomia suurten EXIF-metatietojen muutoksiin. Valitse kaikki tiedostot, jotka haluat muuttaa, ja muokkaa sitten EXIF-tietoja.
@AJHenderson Kuinka tarkasti muokkaan linssiä ja polttovälin metatietoja?
Tarkistan tarkemmat ohjeet, kun tulen kotiin, mutta uskon, että voit vain napsauttaa sitä Kirjasto-näkymässä. Saattaa olla temppu, jota en muista, koska olen poissa Lightroom-tietokoneeltani tällä hetkellä, mutta en muista, että se olisi ollut niin vaikeaa.
pahoillani, näyttää siltä, ​​että tarvitset laajennuksen tehdäksesi sen lightroomissa linssitietoja varten. [Tällä] (http://petapixel.com/2012/05/15/lightroom-plugin-offers-and-easy-way-to-add-exif-data-for-manual-lenses/) sivustolla on useita mahdollisia vaihtoehtoja.
üks vastaus:
Olli
2014-01-30 16:09:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Palauta vain tiedostot, joille on tehty muutoksia:

  1. Avaa gallerian varmuuskopio Lightroomissa
  2. Valitse nuo valokuvat ja valitse Tiedosto-> Vie luettelona. Voit myös tallentaa metatiedot tiedostoihin, mutta se ei sisällä kaikkia tietoja (esimerkiksi lippuja ei sisällytetä, kun taas väritarrat ja tähdet ovat mukana).
  3. Avaa alkuperäinen luettelo uudelleen
  4. Poista juuri viemäsi tiedostot (vain luettelosta; ei levyltä).
  5. Valitse Tiedosto-> Tuo toisesta luettelosta ja valitse luettelo vaiheesta 2.

Tässä prosessissa mukautetut linssitiedot korvataan, ja sinun on tehtävä ne uudelleen.

Työnkulku tämän välttämiseksi tulevaisuudessa:

  1. Tuo Lightroomiin
  2. Tee muutoksia
  3. Tallenna muutokset alkuperäisiin tiedostoihin / sivuvaunut. Valitse ruudukkonäkymässä kaikki sopivat kuvat, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Metatiedot-> Tallenna metatiedot tiedostoihin (vaihtoehtoisesti ctrl + s / cmd + s
  4. Tee muutokset exiftoolilla
  5. Lue metatiedot uudelleen Lightroomiksi.

Huomaa, että kaikki tiedot eivät ole on tallennettu metatietoihin. Esimerkiksi Pick-liput ovat osa Lightroom-kirjastoa, eivät metatietoja. Jos vaiheessa 5 tiedostot tuodaan uuteen kirjastoon, lippuja ei sisällytetä (mutta väritarrat ja tähdet ovat).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...