Kysymys:
Voiko dSLR-kamerasta tehdä turvallisesti reikäkameran?
sat
2011-02-18 14:20:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on reikäkamera? wikipedia-artikkelissa sanotaan

pinhole-kamera on yksinkertainen kamera ilman objektiivia ja yhdellä pienellä aukolla - käytännössä valonkestävä laatikko, jossa on pieni reikä toisella puolella. Näkymän valo kulkee tämän yhden pisteen läpi ja heijastaa käännetyn kuvan laatikon vastakkaiselle puolelle.

Voinko tehdä dSLR-kamerastani yhden? Onko turvallista kokeilla tätä, koska linssiä ei tule olemaan? Ovatko tulokset mielenkiintoisia?

Kolme vastused:
sastanin
2011-02-18 14:35:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko turvallista kokeilla tätä asetusta DSLR-laitteellani (koska objektiivia ei tule), minun on Canon EOS 1000D?

Siellä voidaan tehdä reikä DSLR. Pohjimmiltaan osta vara rungon korkki ja tee sitten pieni reikä sen keskelle. Älä tuhoa ainoaa kameran mukana tullutta korkkia, saatat tarvita sitä myöhemmin. Google tarjoaa "DIY DSLR pinhole" -vaihtoehdon useista ohjeista.

Mutta muista, että se on edelleen reikä, ei lasi, joten pölyä tai nesteitä voi tulla sen läpi kameraan. Toisaalta, kun vaihdat objektiivia, sisään saattaa tulla vielä suurempia määriä pölyä.

Peilissä tai jopa anturissa oleva pöly ei ole vaarallista, mutta sinun on oltava varovainen, kun puhdistat sen myöhemmin . Peilissä oleva pöly ei vaikuta kuvan laatuun, mutta se näkyy etsimessä, ja ennemmin tai myöhemmin se voi päästä anturiin. Anturin pölyä ei näy etsimessä, mutta se näkyy kuvissa, joissa on pieni aukko (suuri f-luku), ja yllätyksenä, reikäkuvissa. Peiliä ei saa koskettaa puhdistaessasi, se voidaan naarmuttaa helposti; käytä vain erityistä valokuva-ilmalamppua sen puhdistamiseen. Anturin puhdistamiseksi sinun on ostettava erikoispuhdistussarjat ja oltava riittävästi kärsivällisyyttä, mutta joskus ilmalamppu riittää. Ennemmin tai myöhemmin kaikkien valokuvaajien on tehtävä se.

Onko kukaan kokeillut sitä ja saanut mielenkiintoisen tuloksen?

Flickrissä on koko ryhmä omistettu Digitaalinen aukkokuvaus

Vaihtoehtoinen muotoilu: reikälaatikko.

He ehdottavat myös ryhmän kuvauksessa vaihtoehtoista digitaalista reikäkuviota. . Se on turvallisempaa, koska ei vaadi kameran avaamista ja on yhteensopiva myös kompaktien kameroiden kanssa.

Käyttövalmis reikäreikä

Jos haluat käyttää rahaa, voit ostaa käyttövalmiuden reiän (f / 177) Lensbabylta (sinun on hankittava myös heidän sovitin) ) tai muilta tuottajilta (katso vastaukset käyttäjiltä @Jay Lance Photography ja @Stan Rogers).

Linssinvauvan tuote on mielenkiintoinen, koska 1) siinä on selkeä suodatin reikän päällä, joten pöly ei ole ongelma ja 2) se tarjoaa myös diffraktiopohjaisen "vyöhyke" -optiikan, joka avaa uusia mahdollisuuksia. Yleisesti sanoisin, ettet saa Lensbaby-järjestelmää vain tätä varten, mutta jos sinulla on jo sellainen, 35 dollaria reikä / vyöhyke-levysovittimesta ei ole ollenkaan huono.
Olen Skinkin, skinkpinhole.comin erittäin tyytyväinen asiakas
Jay Lance Photography
2011-02-18 15:28:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mainitsemasi Wikipedia-artikkeli tekee hyvää työtä yksityiskohtien kuvaamiseksi, mitä reikäkuva on. Yhteenvetona lyhyesti:

Rei'itetty kamera on ensimmäinen ja yksinkertaisin kameramuoto - lähinnä kevyt laatikko ilman linssiä ja reiän toisella puolella. Aukko, johon reikäreikä on osoitettu, kulkee laatikossa olevan reiän läpi ja heijastuu (päinvastoin) laatikon vastakkaiselle seinälle. Jos kuva heijastetaan paljaalle valottamattomalle filmille (tai digitaaliselle anturille), tuloksena on valokuva.

On täysin turvallista käyttää rei'itysasetusta dSLR: n kanssa. Voit ehdottomasti tehdä reiän kameran rungon kannesta, ja yksityiskohtia tällaisista DIY-projekteista löytyy monista oppaista ja sivustoista ympäri verkkoa, kuten:

Jos teekupillesi (ikäänkuin) on tarkoitus ostaa Sen sijaan, että tekisin, olen käyttänyt ja voin suositella molempia seuraavia valmistettuja vaihtoehtoja rakennuksen laadulle ja hyödyllisyydelle (en saa mitään mainitsemasta niitä ... Vain onnellinen asiakas, joka osti nämä tuotteet vähittäiskaupan tavoin kuin kaikki muutkin:

Molemmat tuotteet on suunniteltu sopimaan Canon EOS -runkoon tiiviisti ilman muutoksia, ja vaikka jompikumpi vaihtoehdoista vie sinut sinne omien reikäkuvien luomisen kannalta, Skink-pannukakkulinssi on ehdottoman poikkeuksellinen suunnittelu joka sisältää vaihtoehdon erikokoisille reiät lisätään. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja messingistä, tuntuu hyvältä, näyttää hyvältä ja tuottaa upeita kuvia lo-fi-perinteen mukaisesti.

Lopuksi, kokeile käydä tutustumassa moniin upeisiin esimerkkeihin dSLR-reikäkuvauksesta :

user2719
2011-02-18 14:35:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet ihmiset ovat kokeilleet sitä. Yleensä "linssinä" käytetään vararungon suojusta - keskelle porataan tarvitsemasi reikä ja peitetään sitten kalvolla. Reiänreikä tehdään folion läpi. Voit luoda erilaisia ​​polttoväliä käyttämällä rungon ja rungon kannen välisiä jatkoletkuja. Jopa korkealaatuisia reikäpaketteja (erittäin tarkat reiät tarpeettoman diffraktion minimoimiseksi ja selkeämmän kuvan luomiseksi) on saatavana useista lähteistä, mukaan lukien Edmund Optics (aiemmin Edmund Scientific). (Tarvitset C-kiinnityssovittimen Edmund-tuotteille, tai voit käyttää vain niiden reikiä kotitilan rungon kannen kiinnikkeessä.)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...