Kysymys:
Mitä työkaluja suosittelet HDR-kuvien luomiseen?
M4N
2010-07-24 01:59:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ihannetapauksessa työkalun tulisi olla

  1. helppokäyttöinen
  2. kyettävä toimimaan ilman jalustaa otettujen kuvien kanssa (eli sallimaan kuvien kohdistamisen)
  3. ilmainen
Kahdeksan vastused:
jrista
2010-07-24 02:21:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin paras "työkalu" HDR-kuvien luomiseen on asianmukainen käsitys siitä, mikä HDR on ja miksi sinun on ehkä käytettävä sitä. Suurin osa ihmisistä tuntee klassisen "HDR-ulkoasun", mutta ei samalla täysin ymmärrä, miksi klassinen HDR-ilme ei välttämättä ole sitä, miltä HDR-kuva näyttämään.

HDR tai korkea dynaaminen alue on keino lisätä valokuvan käyttökelpoista, toiminnallista kontrastia ja värisyvyyttä. Realistisesti tämä tarjoaa enemmän joustavuutta työskenneltäessä tällaisen kuvan kanssa, mutta tuloksena olevan kuvan ulkoasussa ei saisi olla mitään perustavanlaatuisia eroja.

Ensisijainen työkaluni HDR-kuvien käsittelyyn on Photoshop. Adobe Photoshop on jo useita versioita varten tarjonnut Yhdistä HDR: ään -työkalua. Tämän työkalun avulla voit valita useita kuvia erilaisista valotuksista yhdistääksesi yhden 32-bittisen suuren dynaamisen alueen kuvan. Yhdistämisprosessi kohdistaa kuvasi automaattisesti ja yrittää poistaa ei-toivotut artefaktit. (Huomaa: Photoshop CS5 paransi HDR-ominaisuuksia ja lisäsi deghosting-ominaisuuden, joka auttaa käsin otettavien kuvien yhdistämisessä.) Kun olet luonut, sinulla on mahdollisuus käyttää sävykarttaa kuvaan muunnettaessa alaspäin 16 tai 8 bittiseksi, mikä mahdollistaa voit valita käytettävän sävyalueen ja kartoittaa ne kohdeväriavaruuteen. Lopputuloksen pitäisi näyttää tavalliselta valokuvalta, vain suuremmalla sävyalueella, joka ulottuu yli sen, mitä normaalisti pystyisit saavuttamaan yhdellä otoksella useimpien digitaalisten kennojen normaalilla 5–7 tai 5–9 askelta elokuva- tai huippuluokan digitaaliset anturit.

Toinen suosittu työkalu on Photomatix. Tämä työkalu on nimenomaisesti suunniteltu tuottamaan HDR-kuvia, ja sillä on melko runsas ominaisuusjoukko. Photomatix tunnetaan hyvin luoden kuvia, joissa on "klassinen HDR-ilme", ​​ja jos etsit sitä, se on ehdottomasti haluamasi työkalu. Photomatixilla on kuitenkin joitain haittoja. Sillä on joskus ongelmia melun tuottamisessa sen poistamisen sijasta, kun yhdistetään useita kuvia. Lopputuloksena ovat rakeiset kuvat, joiden rakeet ovat tavallista digitaalista kohinaa suuremmat, mutta jotka ovat yhtä suuria kuin kalvorakeet. Toinen Photomatixin omituisuus on, että joskus se peittää korostukset, jotka ovat matalampia kuin pitäisi, mikä rajoittaa käytettävissä olevaa dynaamista aluetta, jolla sinun on työskenneltävä kirkkaita kohokohtia varten.

+1 oikean ymmärryksen tärkeydestä, mutta ei ole "pitäisi": OP: n tulisi käyttää työkaluja haluamansa ilmeen saavuttamiseksi.
@Reid: Hyvä asia. Muutin terminologian vähemmän konkreettiseksi.
Lisään vain, että EnFuse ja Nik HDR Pro Efex 2 ovat muita vankkoja vaihtoehtoja tähän.
Photoshop ei ole läheskään `` ilmainen '', mutta mielestäni Photomatix on melko hyvä vaihtoehto kohtuullisiin kustannuksiin.
Reid
2010-07-24 03:39:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hugin vastaa tarpeisiin 2 ja 3. Etkö ole varma nro 1: stä, mutta kokeile sitä ja katso, onko se tarpeeksi lähellä.

+1 Hugin (ja hämmentää, mikä tekee HDR-työn, jota käytän kulissien takana), on hieman hankala käyttää, mutta todella tehokas, ja tulokset ovat hyviä.
Kyllä, sovittu, Hugin tekee hienoa työtä ja on helppokäyttöinen.
Wayne
2011-03-24 18:00:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeile Luminance HDR. Se on ilmainen (avoimen lähdekoodin).

PÄIVITYS 26.12.2016: Siirretty lähteen githubiin

Tämä flickr-ryhmä voi myös näyttää sinulle joitain esimerkkejä HDR: n käytöstä.

TUOTTEET

  • Sen ilmainen!
  • Sen avoimen lähdekoodin
  • Se toimii useissa käyttöjärjestelmissä

CONS

  • No, et ole käyttänyt sitä, joten et voi päivittää tätä tässä. Muut voivat kommentoida ja päivitän tarvittaessa.
lisätty tähän osoitteesta http://photo.stackexchange.com/questions/10065/what-are-the-free-hdr-programs-available-for-download/10066#10066 mattdmin pyynnöstä
Atis
2012-10-04 20:26:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et pelkää komentoriviliittymän käyttöä, voin suositella align_image_stack- ja enfuse-toimintoja. Pidän oletusasetuksista. Tulos ei ole sarjakuvamainen kuva. Yksityiskohdat näkyvät kirkkailla ja pimeillä alueilla.

Yksinkertaiset komennot, joita käytän

align_image_stack -a etuliite input1.tif input2.tif input3.tif

Se luo etuliitteen0001.tif etuliitteen0002.tif etuliitteen0003.tif. Seuraava vaihe on enfuse

enfuse -o HDR.tif -etuliite * .tif

DetlevCM
2013-05-05 19:37:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Photomatix ja Photoshop ovat suuria, Hugin on ilmainen vaihtoehto, mutta kukaan ei maininnut oloneota - www.oloneo.com. Pidän henkilökohtaisesti Oloneosta Photoshop CS4: n vieressä - etuna, jonka näen Oloneossa Photomatixiin nähden, on huomattavasti yksinkertaisempi hallinta.

Kukaan ei maininnut Oloneoa, koska hän pyysi nimenomaan ilmaisia ​​ohjelmistoja.
@Poldie Hyvä asia, mutta silloin Photomatix tai Photoshop eivät ole myöskään ilmaisia ​​- mikä ironista on työkalu, joka on esitetty vastauksessa.
Lukas Cenovsky
2010-08-05 14:52:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TuFuse tapaa # 3 ja ehkä # 1. Et tarvitse # 2, jos kuvaat hyvää RAW-kuvaa. Katso lisätietoja vaihe vaiheelta -oppaasta.

Count Iblis
2016-12-26 11:16:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hugin, kuten muissa vastauksissa mainitaan, mutta vain kuvien tasaamiseksi ja sitten ImageJ tuottaaksesi HDR-kuvan äänikartoituksella, jonka voit sitten helposti ohjelmoida itse.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...