Kysymys:
Mitkä ovat logistiset edut ja haitat matkustettaessa täysikokoisella jalustalla?
Tom
2012-09-05 01:50:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun sanon "täysikokoinen", tarkoitan sitä, mitä mielestäni useimmat ihmiset pitävät tavallisena jalustana: ei jotain gorillapodin kaltaista tai erittäin erikoistunutta siirrettävyyteen.

Haluan ostaa vakavan jalustan ja Keskustelen siitä, valitaanko kompakti malli (kuten tqc-14) vai jotain vähemmän kompaktia (kuten tvc-24L tai tvc-33).

Oletan, että pienikokoiset mallit tarjoavat paremman laadun. En todellakaan ole varma, kuinka paljon huomaan eron, mutta mahdollisuus olla paremmalla työkorkeudella (olen ~ 6 jalkaa pitkä) ilman keskipylvään tarvetta näyttää toivottavalta. En kuitenkaan ole varma, että 4 osaa vs 3 osaa tekee niin paljon eroa tämänlaatuisten jalustojen kanssa. Lähitulevaisuudessa en aio käyttää mitään suurempaa kuin 70-200 mm f / 2,8 täysikokoisella rungolla. Aion käyttää tätä pitkillä valotuksilla ja haarukoinnilla hdr: lle.

Vaikka haluaisin kuulla mahdollisista eduista / haitoista ja henkilökohtaisista kokemuksista tämän aineiston kanssa, esitän todella tämän kysymyksen saadaksesi selville, mitä logistiset edut ja haitat ovat tosiasiallisesti matkustamista täysikokoisella jalustalla.

  • Pystytkö yleensä kuljettamaan heitä lentokoneessa? Tunnen ihmisiä, jotka ovat tuoneet tvc-33: n (taittuu 26 '' ilman päätä!) Lentokoneisiin eikä heillä ole ollut ongelmia. Mutta sekä tvc-24L että tvc-33 ovat yli 22 '' taitettuja, joten niiden ei pitäisi mahtua käsilaukkuihin ja ne voivat olla ongelmallisia. (Haluan kuljettaa kaikki matkatavarat aina kun mahdollista, ja yritän selvittää, onko minun jouduttava aloittamaan matkatavaroiden tarkastaminen, jos haluan tuoda jalustan.)
  • Onko sinua koskaan pyydetty tarkistamaan jalusta sen jälkeen, kun olet jo lentokoneessa tai kun olet jo tarkastanut laukut? Jos näin on, kuinka jalusta tarkistetaan? Olisitko huolissasi siitä, että se vahingoittuu? (Minusta tuntuisi todennäköisesti levoton siitä, että löin vain tagin siihen ja annan sen pudota määränpäähän karusellille: - /)
  • Pitäisikö minun olla huolissani siitä, miten jalustaa käsitellään, kun se tarkistetaan (ts. - onko laatu heikentynyt koputtamisesta)? Mikä on paras tapa tarkistaa jalusta? Erillisessä pussissa? Vaatteiden kanssa?

Luulen, että kolmijalan kanssa matkustamisen ymmärtäminen auttaa minua päättämään, haluanko vaarantaa tietyt näkökohdat pienemmälle mallille. Tiedän vain, että tällä hetkellä nykyinen jalustani on aivan liian iso ja pallopää on myös kamala ja romahtaa / liikkuu, kun en halua sitä. Kaikki nämä katseltavat jalustat näyttävät olevan merkittävä parannus, mutta haluan saada oikean ensimmäisellä kerralla.

Äskettäisellä matkallani Kiinaan eräs ystäväni toi jalustan. Häntä pyydettiin tarkistamaan se päästyään turvaan yhdelle viidestä lennosta. Se merkittiin ja pudotettiin karusellille.
@Phil: Kiina on oikeastaan ​​tarkalleen missä olen menossa ~ 1 viikossa. Kuinka se meni? : - /.
Matka oli hieno. Vierailimme vain suurimmissa kaupungeissa: Pekingissä, Shanghaissa ja Suzhoussa. Minulla ei ollut vaikeuksia kuljettaa D7000-laitettani 24-70 f2.8: lla minne tahansa menimme. Jätin sen hotelliin, kun menin ulos yöllä - mutta en viedä sitä kameraa myös baarialueelle Amerikassa. Mitä tulee jalustaan ​​- en tuonut sitä, ystäväni oli kunnossa, mutta se oli vain noin sata dollaria. En halua tarkistaa laadukasta jalustaa ilman pussia sen ympärillä.
Jalustan kanssa matkustamiseen ei ole * logiikkaan perustuvia * ammattilaisia, paitsi että sitä voidaan käyttää istuimena hätätilanteessa.
Sisäisellä lennolla Kiinassa (Guilin - Guangzho) minulla oli lentoaseman takavarikoima mustesuihkutäyttöjärjestelmä, koska siinä oli 3 pientä neulaa sen täyttämistä varten tehdyn tulostimen patruunan puhkaisemiseksi. [Päätin huutaa heille - vain kerran olen ollut tarpeeksi typerä tekemään niin :-). He jatkoivat sen ottamista.] Eli jos joku päättää, että jalustasi on aseiden luokan esine (mikä se on), heillä ei ole paluuta tai syytä valittaa.
@RussellMcMahon - takavarikoitiin, koska et tarkistanut sitä? Tai jopa silloin, kun se tarkistettiin? Eikö todellakaan ole mitään tapaa saada tavaraa takaisin vai onko sinun tehtävä vain vuoria paperityötä tai jotain?
@Tom - Se takavarikoitiin käsimatkatavaroista, MUTTA se oli jo kuljettanut käsimatkatavaraa: Auckland-Brunei, Brunei-Hong-Kong, HK-Kiina junalla, Guangzho-Guilin lentäen. Se takavarikoitiin yrittäessään Guilin-Guangzhoa palata. Olin sopiva. Aseeksi ehdotettu käyttö oli naurettavaa, ja ** minkä tahansa ** lentokoneessa kannettavan käyttö olisi ollut tehokkaampaa. Otin sen kantolaatikkoon, koska se sisälsi 3 mustesäiliötä (vähän nestettä kussakin - neulat, joista he välittivät). Kahden edellisen kansainvälisen lentolinkin väittäminen, Kiinan rajanylitys ja sisäinen lento eivät tehneet mitään. Tarkista jalustasi :-).
Tom - Voit tehdä jalustallesi vahvan kuin haluat säilytysastian kuljetettavaksi kirjattuna matkatavarana. Useimmilla lentoyhtiöillä on "hauras" palvelu ilman lisäkustannuksia, mutta minä vain rakennan sen hyvin. Matkustaessamme käytämme toisinaan niin sanottuja "valtamerihyppypusseja" - suuria levykkeitä 5 dollarin pakettipusseja (polyeteeniä?) - Laita niihin useita pienempiä laukkuja ja pakettinauha tai kiinnitä ne yhdeksi epämääräisesti yhtenäiseksi massaksi. Niin kauan kuin tämä huono on painorajojen alapuolella, se lasketaan yhdeksi pussiksi. Kokorajoituksia VOI olla, mutta jos on, niiden on oltava valtavia :-). Kevlar-kolmijalkainen putkimainen panssari plus päälaukku + teippi = 1 pussi :-).
Tom - Yleensä menetetty menetetään. Jotkut lentoyhtiöt tai viranomaiset VOIVAT tarjota tavan saada takaisin takavarikoituja tavaroita sisäänkirjautumisen yhteydessä, mutta kuulemani tarinat johtavat yleensä täydelliseen menetykseen.
Valokuvausprofessorini tunsi aina olevan velvollinen mainitsemaan, että jos teet maisemavalokuvaa osavaltiopuistossa ja karhu hyökkää sinua vastaan, jalusta, jossa on metallijalat, on kätevä puolustava ase.
Seitsemän vastused:
Itai
2012-09-05 05:54:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päinvastoin kuin kaikki täällä olevat, tarkistan aina jalustani. Se on liian iso, vaikka se romahtaa 42 cm: iin, koska se on melkein 60 cm pitkä pallopään ja tasoitusjalustan kanssa. Minulla on Gorillapd SLR-Zoom -laite matkatavarassani varmuuskopiointia varten. Tunnen jonkun, joka kantaa päänsä käsimatkatavarallaan, mutta se on minulle liikaa vaivaa.

Helpottamiseksi ostin kovanpuoleisen matkalaukun jalustani kanssa vahva> ja osti pienimmän, joka sopii suoraan jalustaan ​​(diagonaalisesti sopiva merkitsisi valtavaa vaivaa muille asioille). Jalusta on pakattu jalustapussiin kovassa matkalaukussa. Se ei koskaan vahingoittunut käydessään 25 maassa, johon sisältyy yli 100 lentoa (en pidä lentojen lukumäärää, mutta yhdellä matkalla 7 maahan otin 39 lentoa). Kaikki mantereet paitsi Antartica ja Oseania (Australia).

Tämä on hiilikuituinen kolmijalka, jota ei koskaan vahingoitettu missään lennossa. Lentäen Yhdysvaltojen läpi, vaikka yleensä löydän huomautuksen TSA: n matkalaukussa sanomalla, että he tarkastivat matkalaukun. Myöskään yksi asia ei kadonnut. Tämä muistuttaa minua: Hanki TSA-lukot !

Yksi outo asia tapahtui ajon aikana 3400 km Islannin ympärillä epätasaisessa maastossa tänä vuonna, noin 3200 km jälkeen: Jalustan pultit ravistelivat. Hotelli lainasi minulle työkalun niiden kiristämiseksi, mutta jälkikäteen olisin halunnut, että minulla olisi kevyt työkalu, jonka koko on täsmällinen.

Kuulostaa siltä, ​​että matkustat melko vähän ja sinulla ei ole mitään ongelmia matkatavaroiden tarkistamisessa :-). Ehkä minun täytyy vain päästä yli ja erota itseni tekemästä sitä. Olen itse asiassa myös uuden matkalaukun markkinoilla ja ajattelin, että odotan selvittääksesi kolmijalkatilanteen :-). Mitä jalustaa käytät?
TSA-lukot, lukot yleensä, pitävät rehelliset ihmiset rehellisinä vain. Jos joku haluaa tavarasi, TSA-lukot ovat joitain helpoimpia manipuloida. Ja jos käytät vetoketjuja, lukko on vähiten ongelmasi.
Siksi jalusta on ainoa vaihde, jonka kirjaan sisään. Lukot toimivat myös pelotteena, kun joku etsii satunnaisia ​​laukkuja avattaviksi, koska avaa ensin ne, joilla ei ole lukkoja :) Jos he haluavat käydä läpi * minun * tavarani, he voi helposti, kuten sanot.
@Itai Tarkoititko todella 60 cm pitkää? Kuulostaa siltä, ​​että jalustasi tuskin taittuu kokoon ja on vain hyvin pieni? Se on vain ujo 2 jalkaa auki. Siksi ihmettelen, mitä käytät :-).
60cm pitkä, kun se taitetaan! Se saavuttaa 165 cm ja siinä ei ole keskipylvästä.
Ah, en ole varma, kuinka luin sen väärin yhä uudestaan ​​:-). Se on paljon järkevämpää.
Pakkan myös jalustan jalustapussiin, sitten matkalaukkuun vaatteilla, jotka sitten tarkistetaan. En ole huolissani liikaa siitä, että se varastetaan, koska luulen, että vain valokuvaaja tunnistaa sen arvon. Eli suurin osa ihmisistä ei tiedä eroa halvan jalustan ja kalliiden välillä.
cmason
2012-09-05 02:47:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni mukaan kyllä ​​pystyt kantamaan kolmijalkaa lentokoneessa. Poistan tyypillisesti pallopään, mikä vähentää painoa enemmän kuin mitään. Olen kantanut jalustaa kädessäni ja kiinnittänyt kameralaukkuuni (jota ei koskaan tarkisteta).

Minua ei ole koskaan pyydetty tarkistamaan jalustaa. Minua ei myöskään ole koskaan pyydetty olemaan tuomatta alumiinimonopodiani laivaan, joka on paljon '' aseenkaltaisempi '' kuin jalusta. Henkilökohtaisesti en tarkista hiilikuitujalustaa, koska en halua vaarantaa mahdollisia vaurioita tai edes kosmeettisia vaurioita.

Olisin hyvin huolissani siitä, miten jalustaa käsitellään, koska epäilen, että sitä ei kohdella paremmin kuin kirjattavia matkatavaroitasi. Minulla on jalustalaukku, jota käytän, jos pakotetaan jotenkin tarkistamaan se.

Jalustan taittaminen alle 22 ": een on oikea tapa tänne, sillä voit pakata melkein mihin tahansa rullalautaan. Vielä tärkeämpää on, että sinulla on yksi, jonka voit ottaa mukaasi (laivalla tai matkatavaroissa) on paljon parempi kuin kolmijalka, joka pysyy kotona hyödytön. Jos sinulla on tarpeeksi huolta kysymyksen kirjoittamiseen, suosittelen, että hankit mallin, joka pystyy taittumaan matkatavaroihisi, sitten huolehdi vähemmän ja ammu enemmän.

Joitakin kysymyksiä vastauksestasi: Mitä jalustaa käytät, kun poistat kuulapään? Tarkastatko yleensä matkatavaroita? Onko jalustalaukku mukanasi, jos joudut tarkistamaan sen ja tarjoaako se todella pehmustetta?
Käytän Benro Carbon Fiber C-158 M8: ta. Kiinnitän pallopään jalustan kiinnitykseen, ei korvaruuveja. Minulla ei ole tapana tarkistaa matkatavaroita, ja ÄLÄ KOSKAAN tarkista kameravarusteita (varkaus). Jalustalaukku on harvoin kanssani. Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia koskaan. Koskaan ei pyytänyt tarkistamaan sitä. (Nyt yli 20 kertaa)
Kannan myös (täysikokoisen CF) jalustani aina enkä ole koskaan pyytänyt tarkistamaan sitä, vaikka siinä on kumipäällysteiset metalliset piikit jalat :)
DetlevCM
2012-09-05 02:03:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni "huijaus" on vain laihdutus. Kun kuljettan Manfrotto 190X Pro B -pussiani, menetän 3 kg matkatavaraa. (Onneksi tilaa ei ole onneksi ja minulla on iso laukku.)

Tiedän, että jotkut ihmiset pitävät hiilikuidusta olevista jalustista, koska ne ovat paljon kevyempiä kuin alumiini, mutta on raportoitu heikoista.

Mike
2012-09-12 19:33:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Manfrotto 055CXPRO3, jossa on MH054Q2-M0 kuulapää, ja olen vienyt sen eri maihin ympäri maailmaa. Joka kerta poistan pallopään ja sitten jalat ovat riittävän suuria sopimaan diagonaalisesti matkalaukkuun. Olen aina varma, että "pehmustan" sitä hyvin, esimerkiksi pyyhkeeni sen alla, t-paidat jne. Päälle pehmustamaan kolhuja. Pallokuula, jonka laitoin myös matkalaukkuun erikseen, mutta yhtä pehmustettu. Ruuvimeisseli tarvitaan kiristämään / kiristämään se myös matkalaukussa, pienessä taskupäässä alaosassa (ts. Ei kanssani lentokoneessa).

Kuten sanon, olen matkustanut moniin tällaisiin paikkoihin - myös ympäri Eurooppaa, USA: ta ja Kanadaa, eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia.

Kamera ja linssit mieltävät - oi he eivät jätä puolta! Ne ovat käsimatkatavaroita joka kerta!

Wes Hardaker
2014-04-01 18:27:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Matkustan jatkuvasti 4-osaisen CF Manfrottoni kanssa. 4-osaiset jalat ovat kriittinen elementti. Kun päätä on käännetty 90 astetta, se sopii täydellisesti käsimatkatavarani. Olen matkustanut tällä tavalla Yhdysvaltojen yli ja useisiin maihin enkä ole koskaan tarkistanut sitä. Minua ei myöskään ole koskaan kyseenalaistettu, koska se kävi läpi röntgenkoneen, vaikka se skannattiin uudestaan ​​yhdessä vaiheessa, mutta ei ole mitään keinoa tietää, miksi se tarkistettiin uudelleen.

Temppu on suojata jalustasi matkan aikana. Tätä varten kiedotan mukavat työvaatteeni sen ympärille :-P

dpollitt
2012-09-05 03:24:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että se riippuu muutamasta asiasta.

  • Missä olet ensisijainen matkakohteesi?
  • Haluatko mieluummin kaksi jalustaa ja käyttää yhtä, kun sinulla on mahdollisuus jatkaa sitä ja yhtä, kun sinun on tarkistettava se?
  • Kuinka usein aiot matkustaa kolmijalka, kerran vuodessa, viikoittain työhön jne.?

Esimerkiksi matkustellessani Yhdysvaltoihin en ole viime vuosina törmännyt mihinkään ongelmaan sekkitaskun ollessa hieman 22 ", mutta kansainvälisesti saatat olla eri tilanteessa, varsinkin muutama vuosi tiellä.

Jos hankit nimenomaan jalustan matkustamista varten, saisin jotain, joka voi romahtaa alle 22": n tai jopa 20 ", jos mahdollista.

drfrogsplat
2014-04-01 12:59:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Feisol 3441SB, jonka he luokittelevat matkajalustaksi ja joka on erittäin kykenevä hiilikuitujalusta. Olen ottanut sen matkustamassa muutaman kerran. Se on täysikokoinen (korkeus 130-180 cm), mutta painaa vain noin 1,4 kg (3 lb), joten se ei tee valtavaa painetta matkatavaroiden painorahaan. He väittävät, että se tukee 7 kg, ja olen käyttänyt sitä ehkä 2 kg: n kameran + objektiivin kanssa, ja se on yleensä OK paitsi kovassa tuulessa tai keskipylvään ollessa ylöspäin. matkatavaroita (tukevassa + täydessä pussissa, joten älä ole huolissasi vahingoista), eivätkä ole koskaan yrittäneet ottaa sitä käsimatkatavarana. Epäilen kumpaakin, mutta jos aion mennä, laitan varmasti kaikki piikit (jalat) kirjattaviin matkatavaroihin ensin. Se kiinnittyy siististi kamerareppuuni, kun tarvitsen sitä, mutta se pysyisi matkatavarassani suurimman osan matkasta.

Hyvistä kevyistä huolimatta en yleensä ota sitä monissa paikoissa turistina, mutta yleensä tuo se mukaan tiettyihin versoihin, tai jos tiedän, että näen joitain "vakavia" maisemia tai selkeää yön taivasta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...