Kysymys:
Onko olemassa tunnettuja menetelmiä sulkimen määrän nollaamiseksi?
Hugo
2014-04-23 14:06:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun ostat käytettyjä kameran runkoja, suljinmäärä antaa sinulle hyvän kuvan yhdessä ulkoisen tilan kanssa siitä, millaista käyttöä runko koki aiemmin - olettaen, että suljinnumero on tarkka. Onko mahdollista muuttaa erityisesti Canonin järjestelmäkameroita metatiedoissa olevan suljinnumeron nollaamiseksi tai muokkaamiseksi? En kysy kuvatiedoston muokkaamisesta sen jälkeen, kun se on kaapattu, vaan pikemminkin siitä, että kamera itse tuottaa vääriä tietoja? Tietenkin valmistaja voi muuttaa tätä numeroa, mutta sitä en pyydä.

Jos ei tunneta menetelmiä, voisin rentoutua hieman enemmän ostaessani käytettyjä vaihteita.

Kaksi vastused:
Peter Taylor
2016-09-01 01:30:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Perin Nikon D40: n isoisältäni. Kun yritin ensimmäistä kertaa käyttää sitä, pääakku oli tyhjä, ja päädyin jälkikäteen siihen, että myös sisäisen akun (jota kutsun pöytätietokoneen CMOS-akuksi) on oltava tyhjä: tarvittavan päivämäärän asetus ja ensimmäinen kun asetin sen, asetukset menetettiin. Toinen kerta, kun ladattu akku oli istunut kamerassa jonkin aikaa, asetukset säilyivät.

Kun kuulin, että EXIF: ään sisältyy sulkimen aktivointinumero, katsoin ja vastasi ottamieni kuvien määrää. Joten on olemassa kaksi mahdollisuutta: joko isoisäni ei ollut koskaan käyttänyt kameraa lainkaan (mikä on mielestäni epätodennäköistä, kun otetaan huomioon, että hän oli omistanut sen seitsemän vuoden ajan ja ostanut kaksi linssiä pakettilinssin lisäksi) tai muut puolihaihtuvan muistin asetukset, ja ne voidaan nollata jättämällä kamera pitkään ilman akkua. Kamera oli istunut käyttämättömänä ainakin vuoden, ennen kuin latain akkua.

AJ Henderson
2014-04-23 20:54:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos valmistaja voi tehdä sen, on mahdollista, että joku muu olisi voinut selvittää, miten se tehdään. En ole henkilökohtaisesti tietoinen hakkeroista tämän tekemiseksi, mutta on mahdotonta olla varma, että joku jonnekin ei ole keksinyt, miten se tehdään, ja muuttaa äänettömästi arvoja ja myy vanhempia kameroita uusina.

Tietenkin joku olisi voinut selvittää sen, mutta niin kauan kuin menetelmä pysyy julkaisemattomana, sillä ei ole väliä paljoakaan, ja voisi olla varma siitä, että käytettyjen pyydysten lukumäärää ei ole peukaloitu.
Luulen, että yritän sanoa, kuinka voimme olla Googlen pätevämpiä kuin sinä. Se ei ole jotain laajalle levinnyttä tai yleistä, josta tavallisesti kuulisimme, mutta se ei myöskään ole asia, jota tavallisesti etsimme. Tähän voidaan todella hyötyä vain, jos joku sattuu kuulemaan jostakin.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...