Kysymys:
Miksi joistakin pikseleistä tulee kuumia pikseleitä?
Oceanic815
2013-06-20 16:47:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on fyysinen selitys kuumille pikseleille? Mitä anturille tapahtuu, kun hyvästä pikselistä tulee kuuma pikseli?

Kaksi vastused:
SinisterMJ
2013-06-20 17:17:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi tärkeimmistä syistä on altistuminen säteilylle (esim. se saa todennäköisemmin kuumia pikseleitä lentokoneella tai laivalla matkustettaessa).

Muokkaa: Okei, tämä oli nestekidenäyttöjen kuvaus (näytä vanhat muokkaukset). Kamera-antureille tämä johtuu pääasiassa vuotovirroista, jotka ovat anturikaivoihin vuotavia sähkövaroja. ADC tulkitsee tämän suureksi fotonimääräksi ja johtaa kirkkaaseen pikseliin (kuuma pikseli). Olen työskennellyt teknisenä tukena kameravalmistajalle, ja tärkein syy, miksi meille annettiin, oli korkealla taustalla oleva säteily, joka voi osua anturiin ja sammuttaa elektroniikan yksittäisille pikseleille.

Tämä laina näyttää viittaavan nestekidenäyttöihin pikemminkin kuin kuvakennot, eikä se oikeastaan ​​selitä, mitä tapahtuu transistoritasolla ...
jrista
2013-06-20 21:04:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anturin kuumat pikselit kiehuvat pieninä eroina kunkin valodiodin "vasteessa", mikä johtuu valmistusprosessista.

Pii, CMOS-tuotteiden valmistuksessa käytetty puolijohde, on "seostettu" väliaine. Se on piipohja, johon on sekoitettu pieni määrä epäpuhtauksia "puolijohtavuuden" tukemiseksi. Näiden epäpuhtauksien jakauma on yleensä tasainen, mutta ei täysin tasainen. Joillakin pikseleillä on keskimääräistä korkeammat pitoisuudet, ja toisilla keskimääräistä pienemmät pitoisuudet, mikä johtaa erilaisiin vastekäyriin kullekin pikselille.

Epätasaisen dopingin lisäksi muutkin valmistusvirheet voivat vaikuttaa tähän. Syövytetyn piikiekon pinta ei ole täysin tasainen ... joten kaikki transistorit eivät sisällä täsmälleen samoja määriä piitä. Tilavuuserot voivat vaikuttaa myös vasteeseen. Nanoskooppiset naarmut ja muut viat voivat myös peittää kiekon pinnan, mikä taas voi vaikuttaa vasteeseen.

Nämä erilaiset epäpuhtaustasot vaikuttavat siihen, kuinka helppoa on elektroni vapautua fotodiodissa. Lisää vikoja tai epäasianmukaisia ​​määriä dopingia voi johtaa siihen, että jotkut fotodiodit kuumenevat ... sisältävät aina enemmän varausta valotuksen jälkeen kuin normi. Elektroneja voidaan vapauttaa monin tavoin. Sopiva tapa anturissa on, kun fotoni osuu fotodiodin pintaan, mutta lämmön lisääntyminen voi vaikuttaa siihen, kuinka helposti elektronit vapautuvat. Itse virran virta piirin läpi voi tuottaa lämpöä ja aiheuttaa elektronien vapautumisen jokaisessa valodiodissa (tätä kutsutaan tummaksi virraksi), ja kuumilla pikseleillä on taipumus kerätä enemmän vapaita elektroneja pimeästä virrasta kuin normaalit pikselit.

Mutta entä yksittäinen pikseli, joka on juuttunut aina jokaiselle valokuvalle, vaikka ympäröivät pikselit näyttävät oikein, että tausta on lähellä mustaa? Kuten teatterin valokeilan ulkopuolella olevat varjot.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...