Kysymys:
Kuinka voit välttää / minimoida linssin heijastuksen kuvatessasi aurinkoon?
Mathias
2010-07-16 01:46:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun kuvaat ulkona kirkkaassa auringonvalossa ja etenkin silloin, kun kuvaat taustalla olevan auringon, objektiivin heijastus voi vaikuttaa kuvaan vähentämällä kontrastia ja tuomalla esineitä. Onko olemassa erityisiä tekniikoita tai laitteita, joita voidaan käyttää soihdutuksen vähentämiseen? Ovatko tietyntyyppiset linssit parempia kuin muut?

Joskus voit käyttää linssin heijastusta taiteelliseen vaikutukseen!
Mutta katso uusin Star Trek -elokuva siitä, miten heitä voidaan väärinkäyttää.
@Davy Ei, se on taiteellinen vaikutus! ;)
Seitsemän vastused:
Reid
2010-07-16 01:53:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linssinsuojus ei tee sinulle paljon hyvää, jos valonlähde on kehyksessä.

Tällöin on (a) käytettävä korkealaatuisia, hyvin päällystettyjä linssejä , suunniteltu digitaaliseksi, jos teet niin (ts. takaosa on päällystetty) ja (b) minimoi ylimääräinen lasi optisella polulla - poista UV-suodattimet jne.

Hyvä vastaus. Lisäksi prime-linssit sisältävät yleensä vähemmän elementtejä kuin zoom-linssit (ja siten vähemmän heijastumia) ja pidemmät polttovälit heijastavat vähemmän kuin laajakulmalinssit.
jrista
2012-05-05 23:12:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että tämä on vanha kysymys, mutta yksi erityinen vastaus jätettiin pois aiemmin. Yksi avaintyökaluista, joita voimme käyttää leimahduksen, haamukuvien ja kontrastin menetysten lievittämiseen, kun kuvaamme kohtausta kirkkaalla valonlähteellä (tai vain hieman akselin ulkopuolella olevalla valonlähteellä kulmassa), on käyttää päällystettyjä linssejä. Monikerrospäällystystä on käytetty vuosikymmenien ajan, ja se on varmasti tehokas tapa parantaa tartuntaa ja vähentää ei-toivottuja artefakteja, kuten soihdutusta. Se antoi meille mahdollisuuden saavuttaa lähes 99% läpäisy linssielementtiä kohti jne. Sillä on kuitenkin rajoituksensa, ja heijastuksia esiintyy edelleen, joskus erittäin huonosti, voimakkailla valonlähteillä, kuten aurinko.

Uudempi, viiden viime vuoden ajan nykyaikaisemmissa linssimalleissa käytetään uutta linssipäällystysmuotoa, jota kutsutaan nanopinnoitteeksi . Toisin kuin monipäällystys, jossa yritetään hyödyntää heijastuneen valon luonnetta itseään vastaan, nanopinnoitus yrittää ohjata mahdollisimman paljon valoa linssiin ja välttää ensinnäkin heijastuksia. Jotkut valot heijastuvat edelleen, mutta läpäisy paranee huomattavasti 99,95%: iin, ja heijastukset, haamukuvat ja kontrastihäviöt minimoidaan siihen pisteeseen, että vaikka se tapahtuukin, sillä ei usein ole väliä.

Joten jos sinulla on varoja sijoittaa uusiin, laadukkaampiin linsseihin, sanoisin, että paras keino torjua heijastuksia näinä päivinä on hankkia objektiivi nanopinnoituksella. Tällä hetkellä, sikäli kuin tiedän, vain Nikon ja Canon tarjoavat linssejä, joissa on laadukkaita nanokatoja, jotka todella tekevät työn hyvin. Jotkut tutkimukset saattavat paljastaa muita tuotemerkkejä, jotka tarjoavat sitä. Mielenkiintoista on, että yksi alan parhaista nimistä, Zeiss, käyttää edelleen vuosikymmeniä vanhaa T * -pinnoitettaan, joka on usein huonompi kuin Canonin ja Nikonin monipäällystys ja huomattavasti huonompi kuin nanopinnoitus.

Rowland Shaw
2010-07-16 01:50:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on täsmälleen linssinsuojuksen tarkoitus. Muina ennaltaehkäisevinä vaiheina on minimoida objektiivin etuosaan kiinnitettyjen suodattimien määrä, koska linssin heijastuminen on seurausta joistakin elementin takaisin heijastavasta valosta ennen kuin se palautuu toisesta.

Jos käytä linssinsuojusta tai yritä pitää etuelementti varjossa aina kun mahdollista, sinun ei pitäisi levätä niin paljon kuin ilman

Linssisuojuksesta ei tule paljon apua auringon ollessa suoraan kuvassa.
@che, miksi et aliarvioisi jokaista vastausta, joka sanoo sen? Kysymys koski vain minimointia, ja kärjellä suodattimien käyttämättä jättämisestä on positiivinen vaikutus myös soihdun vähentämiseen
che
2010-07-16 02:21:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linssit tuottavat erilaisia ​​soihdut aukon asetuksesta riippuen, joten eri linssien kokeilemisen ja suodattimien poistamisen lisäksi kannattaa ehkä pelata sillä.

Rezlaj
2010-07-16 01:51:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon ei voi tehdä todella, koska valo käyttäytyy objektiivin läpi. Pidä aina mielessä: korkeampi laatu tarkoittaa vähemmän heijastuksia. Jos kuvaat auringossa, saat silti soihdun.

Jos haluat vähentää sitä, käytä vähemmän optisia elementtejä sisältäviä linssejä. Mitä enemmän elementtejä, sitä enemmän puutteita sinulla voi olla.

Rob
2017-11-27 06:04:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ammunta suoraan aurinkoon tai tarkkaan valonlähteeseen johtaa muutamiin vaikutuksiin (toivottavia tai ei-toivottuja, mielipiteesi mukaan) useista tekijöistä riippuen, joista suurinta osaa voidaan hallita yhdistelmällä tekniikoita ja olosuhteita. / p>

Saat yleensä kontrastin vähennyksen, soihdut, piikit ja artefaktit, kun kirkas valonlähde pääsee suoraan objektiiviin.

Kontrastin vähennystä voidaan vähentää tai poistaa käyttämällä asteitettua ND-suodatinta, joko pyöreä tai lineaarinen. Pidikkeeseen liukuvien suurten neliömäisten ND-levyjen käyttö mahdollistaa enimmäismäärän hienosäätöä. Tässä on joitain vinkkejä niiden käyttöön: https://www.outdoorphotographer.com/tips-techniques/nature-landscapes/master-the-grad-nd/.

Soihdut ja artefaktit johtuvat heijastuksista linssin rungossa joko itse linsseistä tai sisäisistä komponenteista ja linssin rungon seinästä - paremmat linssit paremmilla päällysteillä ja ruuvattujen suodattimien poistaminen vähentää tai eliminoi nämä lähteet.

Seuraavaksi ovat piikit, jotka johtuvat diffraktiosta aukosta tai lehtilevyn teristä. Aukon terien lukumäärästä riippuen saat erilaisen määrän piikkejä.

Parillinen määrä teriä tuottaa saman määrän piikkejä ja pariton määrä teriä kaksinkertaisen määrän piikkejä kuin teriä. Huomaa, kuinka monikulmion aukko ja pyöreä aukko tuottavat erityyppisen piikin huolimatta siitä, että niillä on sama määrä teriä.

Source: https://en.wikipedia.org/wiki/Diffraction_spike CC BY-SA 3.0

Jos voisit sinulla on ääretön määrä teriä, sinulla olisi sileä ja piikitön bokeh, mutta se on epäkäytännöllistä lähestyä, kun useimmissa linsseissä on 2 - 22 terää 9: llä riittää nykyaikainen linssisuunnittelu tuottamaan (ns.) hyvä bokeh.

Ne ovat myös Smooth Trans Focus -objektiivit, joissa käytetään apodisointia suodata pehmentääksesi bokeh-reunaa.

Toinen tapa poistaa aukon siipien aiheuttamat piikit, jolloin saadaan olennaisesti ääretön määrä teriä, on käyttää terätöntä mallia.

Linssit, joissa käytetään Waterhouse-aukkoa sisältävää levyä, kuten Lomography-yhtiön Petzval 58 Bokeh Control Art -linssi, käyttävät vaihdettavia levyjä, joissa on erikokoiset reiät aukon hallitsemiseksi. . Eri muotoiset reiät ovat myös mahdollisia muotoillun bokehin tuottamiseksi.

Waterhouse aperture plates for Lomography lenses

Toinen tapa tarjota tasainen aukko ja poistaa aiheuttama diffraktiokuvio aukon siipien ja kaikkien linssin esineiden avulla on poistaa sekä linssit että aukko käyttämällä reikää lens.

Rei'itetty linssi ei ole ollenkaan linssi, se on yksinkertaisesti reikä kuvan edessä (filmi tai kenno). Se voidaan tehdä melkein mistä tahansa käyttämällä tapia ja palaa mustaa pahvia.

On varmasti miellyttävämpiä vaihtoehtoja kuin se, joka vaihtelee yli 1000 dollaria (yhdestä reiästä) Thingyfy Pinhole Prosta. siinä on yli puoli tusinaa reikää alle 200 dollaria.

Thingyfy variable pinhole aperture

Sileä aukko ja linssit eivät tuota valokuvaa, jossa on hyvin vähän esineitä ammunta suoraan aurinkoon.

High speed sync, no lenses and bladeless aperture (a hole)

Jos pidät linsseistäsi, joihin olet sijoittanut niin paljon, etkä halua ostaa reikää siellä on toinen ratkaisu, High Speed ​​Sync, jota voidaan käyttää auringon valtaamiseen.

Huomaa, kuinka aurinko mustistetaan ja kohde kirkastuu.

Damien Lovegrove - https://www.prophotonut.com/ - Fuji x100 and Elinchrom Quadra flash at 1/1000

Suuremmat synkronointinopeudet ovat hyödyllisiä, koska ne mahdollistavat taustan kirkkauden säätämisen säilyttäen samalla etualalla normaalin salamavalotuksen.

Saadaksesi enemmän voimaa taistella aurinkoa vastaan ​​ja käyttää salamaasi pidemmillä etäisyyksillä, muiden etujen lisäksi, voit käyttää Hi-Sync -ohjelmaa.

Toisin kuin nopea synkronointi, joka käyttää sarjaa salamoita pidentääkseen salamayksikön kestoa. Hi-Sync kertaa salaman pulssin tarkemmin, joten yksi salamapulssi tapahtuu täsmälleen polttimon tehon huipulla, kun suljin avataan.

Imageree
2010-07-16 01:50:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linssinsuojus on laite, jota käytetään linssin päässä estääksesi auringon tai valonlähteen estääkseen linssin heijastumisen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...