Kysymys:
"Flash-aseen" etymologia
Oddthinking
2011-01-21 19:08:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin tänään termiä "flash-gun" eräiden muiden kuin valokuvaajien edessä, ja he katsoivat minua tyhjästi.

"Miksi," he halusivat tietää ", sitä kutsutaan flash-aseeksi eikä vain salamaksi? Kuinka se on kuin ase?"

"Ummm, minä en tiedä ", vastasin räikeästi.

Mitä minun olisi pitänyt sanoa?

Minulla ei ole vastausta, mutta minusta tuntuu, että "flashgun" on brittiläinen ilmaisu, enemmän kuin yhdysvaltalainen? Tästä huolimatta en todellakaan tiedä kameran kiinnitetyn salaman yleistä Yhdysvaltain ilmaisua, jos sellaista on.
Ei välttämättä aiheen ulkopuolella täällä, mutta ehkä kysymys sopisi osoitteeseen http://english.stackexchange.com/ (joka kattaa erityisesti etymologian).
Kolme vastused:
Ken
2011-01-21 19:38:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos puhut pikakiinnikkeestä, sillä on paljon aseen ominaisuuksia;

  1. sinun on tähdättävä siihen
  2. on liipaisin
  3. on samanlainen kuin ase (käännetty 'L')
  4. 'ampuu' jotain
  5. ammuttu asia on todella nopeaa
  6. heitä molempia ladataan pienisylinterimäiset esineet, jotka ovat myöhemmässä vaiheessa (ehkä venyttämällä analogiaa hieman täällä)

Koska on niin paljon yhteistä, on vain luonnollista, että käytämme sanaa pistooli uudelleen salamalaitteeseen.

Salama-aseiden alkuaikoina 6 ja luultavasti 3 ei olisi sovellettu. Flash-ase olisi kuitenkin ollut kädessä pidettävä ja mahdollisesti laukaisevana laukaisuvivulla, joka muistuttaa aseen laukaisinta. Kuten tuon aikakauden tuliase, laite luotti kemikaalien räjähtävän seoksen syttymiseen. Ehkä jo varhaisimmissa pistoolissa käytettiin jopa jotain tulikivestä tulikivimekanismia - vanhoja aseita ammuttiin sytyttämällä ruutia "pohjustamaan" ulkoisessa pannussa. On helppo nähdä, miten termiä ase on voitu käyttää varhaisessa valokuvaustyökalussa.
Wikipedia sanoo: "Speedlite" on Canonin kauppanimi. "Speedlight" on Ricoh-tuotemerkki. "Tuotemerkkien on tarkoitus osoittaa, että välähdyssalamat tuottavat paljon lyhyempiä ja voimakkaampia valopurkauksia kuin aikaisemmat valokuvausvalojärjestelmät, kuten salamavalot tai jatkuvat lamput, joita käytetään joissakin studiotilanteissa." Http://fi.wikipedia.org/ wiki / Speedlite
chills42
2011-01-21 19:21:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole lopullista lähdettä, joka viittaa tähän termiin, mutta uskon, että tämä terminologia todennäköisesti palaa takaisin varhaisiin "välähdyksiin", joissa valo tuli syttyneestä salamajauheesta.

Sitten 1880-luvun lopulla havaittiin, että magnesiumjauhe, sekoitettuna hapettavan aineen, kuten kaliumkloraatin, kanssa syttyisi hyvin vähän suostuttelemalla. Tämä johti flash-jauheen käyttöönottoon. Se levittäisi metalliastiaan, salamajauhe laukaisi lyömäsoittimilla - kipinöillä piikiekosta, sähkösulakkeella tai vain käyttämällä kartiota. Räjähdysherkkä jauhe voi kuitenkin olla varsin vaarallista, jos sitä käytetään väärin. Tämä todellakin korvattiin vasta salamavalon keksimisestä 1920-luvun lopulla.

Lähde: http://www.rleggat.com/photohistory/history/lighting.htm

Wayne Cornish
2011-01-21 21:20:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

chilis42 on osittain tien päällä, mutta olen melko varma, että se ei ollut ruutia (ehkä magnesiumia?).

En muista tällä hetkellä vastausta (enkä kommentoi kommentteja) valitettavasti), mutta vastaus (ja salamien historia!) on kuitenkin yksityiskohtainen kohdassa Canon EOS Flash Photography -ominaisuuksien hallitseminen - jos saan mahdollisuuden päivittää tämän kun tulen kotiin ja saan sen käsiksi. :)

Hieman vähemmän yksityiskohtia historia on myös osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Flash_%28photography%29


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...