Kysymys:
Kuinka Google-sijaintihistoriaa käytetään valokuvien maantieteelliseen merkintään?
xiota
2018-07-17 12:05:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Google tietää missä olemme ympäri vuorokauden. Jos kamerassani ei ole sisäänrakennettua GPS: ää, mutta haluaisin merkitä valokuvani paikkamerkinnällä, onko mahdollista käyttää sijaintihistoriaa merkitsemään valokuvat automaattisesti GPS-koordinaateillani niiden ottohetkellä? Jos on, miten?

En en kysy kuinka Google Mapsia käytetään sijaintien valitsemiseen, joihin valokuvia merkitään.

"Google tietää missä olemme 24/7" Ei, se tietää missä GPS-yhteensopivat laitteemme ovat, kun ne kytketään päälle. Jos unohdan ja jätän puhelimen laturiin kotiin, Googlella ei ole aavistustakaan missä olen koko päivän.
Google tietää, koska olet jonkun ottaman kuvan taustalla ja kasvojentunnistus tunnisti sinut.
Vietän suuren osan ajastani ulkona kepeissä kaukana kaikista sähkön lähteistä, vielä vähemmän muut ihmiset ja heidän kameransa. Ellei google voi käyttää kasvojentunnistusta tunnistamaan minut kiertoradalta, epäilen tietäväni missä olen, jos puhelinta ei ole kanssani. Jopa silloin ei ole puhelinsignaalia tarpeeksi lähellä sijaintini sijaintia, jotta puhelin voisi paikantaa itsensä.
Kolme vastused:
Romeo Ninov
2018-07-17 12:45:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän seuraavaa menettelyä:

 1. Siirry Google-aikajanallesi
 2. Valitse päivä
 3. Napsauta rataskuvaketta -kuvake, vie tämä päivä KML-muodossa
 4. Muunna tiedosto GPX: ksi (käytän GPSBabel)

   gpsbabel -w -r - t -i kml -f history.kml -o gpx -F history.gpx 
 5. Hanki (jos sinulla ei ole) Geotag-ohjelmistoa

 6. Asenna (jos sinulla ei ole) JVM: ää
 7. Käynnistä Geotag-ohjelmisto
 8. Lisää kuvasi
 9. Lataa seuraa tiedostosta
 10. Säädä kameran aikaa
 11. Tallenna uudet sijainnit (tallennan XMP: hen)

Mutta koska Google ei kirjoita aikajanan GPS-sijaintiin merkitsee niin usein, etten luota näihin tietoihin kuvien geotagointiin. Testissäni saan 180 pistettä 8 tunnin matkasta (muiden mobiiliohjelmistojen kanssa saan noin 25000 pistettä). Tietenkin joku voi interpoloida sijainnin, mutta ei ole niin tarkka. Myöskään Google (minun tapauksessani) ei tallenna korkeutta.

Muokkaa: Löysin juuri nyt toisen työkalun, joka voi käyttää sijaintihistoriaasi ja lisätä sijaintitietoja suoraan valokuviisi. verkkosivusto, itse python-työkalu

Komento, jonka näen, on: `gpsbabel -w -r -t -i kml -f history-2018-07-15.kml -o gpx -F out.gpx` (en ole varma parametreista, käytän graafista käyttöliittymää). Kohta on, että sinun tulisi asettaa kuvien aika Google-tilille (kohta 10)
Mielestäni se ei toimi, koska Google-aikajanan tiedoissa on liian paljon aukkoja. Ohjelmisto ei löydä aikoja, jotka sen mielestä ovat riittävän lähellä vastaamaan.
@xiota, oikea. Mainitsen sen muokatessani vastaustani. Suosittelen, että käytät omistettua GPS-kirjainta (ohjelmisto tai laitteisto)
xiota
2018-07-20 20:34:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Google-sijaintihistorian KML-tiedostot voidaan ladata osoitteesta:

 • Google-aikajana, kuten RomeoNinov kuvaa. Näiden tiedostojen ongelmana on, että aikaleimat ja jälkipisteet ovat liian kaukana toisistaan, jotta jotkin ohjelmistot voivat interpoloida.

 • Google Takeout. Otettavilla KML-tiedostoilla näyttää olevan korkeustietoja ja tallennuksia useammin kuin Aikajanan KML-tiedostoilla.

Geotunnisteet voidaan lisätä kuviin, joissa on exiftool , joka pystyy lukemaan KML-tiedostoja suoraan. Se pystyy myös interpoloimaan aikaleimat ja sijainnit ilman rajoituksia. Korvaa seuraavassa komennossa history.kml KML-tiedostosi sijainnilla ja korvaa -00: 00 aikavyöhykkeelläsi.

 exiftool -if 'ei ($ GPSLatitude tai $ GPSLongitude)' -geotag historia.kml '-geotime< $ {createdate} -00: 00 ' -r -seuraava JPG. 
Enny
2019-05-05 01:52:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et pidä komentorivityökaluista ja etsit mieluummin ikkunoita, voit antaa Enny GEOTaggerille mahdollisuuden. Enny GEOTagger Windows Storessa

Pidän komentorivityökaluista, enkä pidä Windowsista. Saattaa kuitenkin olla muita, jotka antaisivat ohjelmistollesi mahdollisuuden.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...