Kysymys:
Yksityiskohtien menetys tärkeillä alueilla?
Sam
2010-07-28 03:27:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viime aikoina otin muutaman kuvan melko kirkkaista asioista Nikon D700: lla. Vaikka en valottanut niitä liikaa vähintään 2/3 kolmanneksen pysähdyksistä, kuvista puuttui paljon yksityiskohtia korkealla näppäimellä.

Myöhemmin näin vertailukuvia Hasselblad H4D: n ja Nikon D700: n välillä, ja huomasin: H4D-kuvilla oli paljon parempi erottelu korkealla näppäimellä, jossa D700 vain sekoitti tavaraa yhteen.

Hauska: Minulle tämä menetys yksityiskohtaisesti näkyi vain kirkkailla alueilla, ei keskisävyinä. Joten ihmettelen, onko tämä D700: n (ja muun DSLR: n) ohjelmisto-ongelma, ja miten se voitaisiin välttää?

Kuulin huhun, että Hasselblad käyttää suoraa käyrää camissa, kun taas DSLR parantaa aina kohokohtia ja tummia sävyjä, ja näin ollen löysä erottaminen kirkkailla ja pimeillä alueilla - voiko jokin vahvistaa tämän?
Ja voiko jotain tehdä asialle?

[Päivitä] Kuva otettiin tietysti RAW-muodossa ja yhtään valkoista ei ollut leikattu. näet kuvan vertailusta D80: n, D700: n ja H4D: n kanssa tässä foorumissa: http://www.fotografienonstop.de/showpost.php?p=30647&postcount=16 Katso kohokohdan kohdalla sinisellä kankaalla.

Onko sinulla julkaisukelpoisia kuvia, joiden mielestäsi menetät korostustiedot?
Mikä on työnkulkusi? Ammutko raakaa?
RAW lisäsi tietysti linkin vertailukuviin (saksaksi).
Linkissä sanotaan: "Et ole kirjautunut sisään tai sinulla ei ole oikeuksia käyttää tätä sivua."
@che, juuri sitä pelkäsin. Valitettavasti minulla ei ole käyttöoikeuksia kopioida kuvia muualle.
@Sam, Tarkistitko yksittäisten värikanavien histogrammit vai vain kokonaisluminanssin? Jos kyseessä on sininen pinta, voit puhaltaa sinistä kanavaa pysymällä silti muiden kanavien leikkauksen alapuolella.
Yrittäessään rekisteröityä kyseiselle sivustolle se kysyy saksaa seuraavaa: "Zufällige Frage: Wie heißt die Kameramarke Can ..? (alles klein) ", joka huonosti käännetyllä englanniksi on:" Sattumakysymys: Kuinka kameramerkkiä VOITA kutsua.? (kaikki pieni) `` En ole aivan varma, mitä se kysyy ...
Se on turvakysymys, ettei botteja pidetä - vastaus olisi todennäköisesti "kaanon" (pienillä kirjaimilla, ei korkkeja).
Kaksi vastused:
Eruditass
2010-07-28 03:52:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka en ylivalottanut niitä vähintään 2/3 kolmanneksen pysähdyksistä, kuvista puuttui paljon yksityiskohtia ylemmässä avaimessa

Voitteko selvittää siitä? Erityisesti ensimmäinen osa.

Kyllä, MF-kamera tallentaa enemmän dynaamista aluetta kuin FF, mutta valo on heikkoa. Jos alivalotat ja vedät varjoja, sinun pitäisi saada enemmän yksityiskohtia kuin kuvaat. MF: llä on parempi väriherkkyys, mutta se ei näytä olevan kuvaamaasi. Se kuulostaa mikrokontrastilta, johon linssi ja PP voivat vaikuttaa suuresti. Ehkä anturilla voi olla jotain tekemistä sen kanssa, mutta en ymmärrä miksi, etenkin pienillä pikselitiheyksillä (toisin kuin P&S, jotka ovat melko diffraktiorajoitettuja). Onko sinulla linkki vertailuun ja omiin kuviisi?

Kamerallasi on todennäköisesti oletuksena jonkinlainen korostuskompensointi, etenkin JPEG-muodossa. Katsokaa DPR-arvostelujen sävykäyriä, monet kamerat puristavat kohokohdat saadakseen enemmän yksityiskohtia ja simuloimalla elokuvaa. Siksi useimmat kameran ISO-luokitukset ovat optimistisia (ts. Se sanoo 1600, mutta on enemmän kuin 1100). En ole varma, voitko poistaa sen kokonaan käytöstä D700: ssa ja poistaa sen käytöstä JPEG: lle, tiedän, että voin Kx: llä (kritisoidaan usein lineaarisista korostuksista ilman korostuskompensointia).

Jos käytät RAW , sinulla pitäisi olla täydellinen hallinta. Hasselblad-käyttäjä olisi voinut soveltaa parempaa sävykäyrää, mutta sen pitäisi olla ulottuvilla, kun kaappaa dynaamisen alueen äärimmäisyydet korkean näppäimen alueella, josta puhut. Loppujen lopuksi kartoitat 4096+ kirkkaustasoa arvoon 256, kun katselet sitä tietokoneella. Saatat joutua lähettämään prosessin paikallisessa kontrastissa.

Kuulin, että sinulla oli Hasselblad, miten se toimii?
Histogrammin kohokohdat eivät olleet oikealla, vaan noin 2/3 pysähdyksellä histogrammin oikealta reunalta, varmistaakseni, että en puhalsi niitä.
Kyle Brandt
2010-07-28 05:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

DSLR-kuvien katsotaan yleensä olevan anteeksiantamattomia leikattujen valkoisten suhteen. Digitaalisten ihmisten kanssa suosittelemme yleensä, että yrität alivalottaa digitaalista hieman.

Jos kuvaat RAW-muodossa, sinulla on paremmat mahdollisuudet saada yksityiskohdat takaisin valkoisiin. Erilaiset RAW-muuntimet tukevat kohokohdan palautusta, joka voi toimia erittäin hyvin. Ajatuksena on, että tiedot saattavat olla RAW: ssa, mutta eivät näy näytön gammat. Myös siitä aiheesta, oletko varma, että näytölläsi ei ole suurta kontrastia? Tämä aiheuttaisi yksityiskohtien menetyksen korostuksissa ja varjoissa.

Olen myös mennyt niin pitkälle, että olen luonut yksityiskohtia polttamalla ja muilla tekniikoilla photoshopissa, jos alue olisi menettänyt kaikki yksityiskohdat enkä pystyisi palauttamaan niitä RAW-tiedoista.

Se voi auttaa sinua katsomaan kuviesi histogrammia ja selvittämään, ovatko ne liikaa valotettuja. Jos histogrammi on leikattu oikealta, menetät korostuksen yksityiskohdat. Joissakin kameroissa on myös mahdollisuus, että kun he näyttävät valokuvan takaisin nestekidenäytössä, ne vilkkuvat PUNAISEKSI leikattujen kohokohtien yli.

Suosittelen, että otat ja katsot joukon kuvia ja altistat ne manuaalisesti. tilassa tarkoituksella saada hyvä tuntuma tähän, jos et ole jo tehnyt niin. Jos mittaat loppukuvan pimeistä alueista, pääset ylivalottamaan.

Viimeinen toiminto, jonka tein, oli ampua joukko kuvia lampusta, jossa oli kuvioitu sävy. Sävyn tekstuurin paljastamiseksi jouduin tekemään sen takana olevat seinät täysin mustiksi. Seinien tekstuurin näkemiseksi lamppu oli vain iso valkoinen täplä. Joten loppujen lopuksi suurikontrastisen kohtauksen kanssa sinun on päätettävä, missä haluat yksityiskohdat olla. Tässä HDR: n hienovarainen käyttö voi olla mukavaa.

Kontrasti on tekstuurin yksityiskohtia.

Kuvasin RAW-muodossa ja varmistin, että en puhalla mitään kohokohtia, edes alivalottanut kuvaa hiukan. Näyttö on hyvä asia, mutta luulisin, että Eizo Colorgraphics on melko hyvä tässä suhteessa, varsinkin kun käytän suositeltua kirkkautta 100 cd / m².


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...