Kysymys:
Vaikuttaako kameran tunnistimen puhdistaminen sen automaattitarkennukseen?
Neetu
2020-06-21 08:17:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puhdistin likaisen anturini nikon d3400: sta muutama päivä sitten, ja likaantuneet paikat ovat nyt poissa. Mutta minulle tuli satunnainen ajatus, joka huolestuttaa minua nyt. Halusin tietää, voisiko anturin puhdistus muuttaa kameran automaattitarkennuskykyjä, esimerkiksi jotenkin kerros muodostuu anturiin puhdistamisen jälkeen, mikä voi aiheuttaa kameran asettaa erilaisia ​​asetuksia iso, aukko ja suljin. Unohdin ottaa kuvia näytekappaleesta ennen puhdistamista, jotta voisin vertailla ottamalla kuvan samasta esineestä samoissa valaistusolosuhteissa puhdistuksen jälkeen.

Kaksi vastused:
wilkgr
2020-06-21 10:10:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Useimmissa digitaalisissa järjestelmäkameroissa tarkennus tapahtuu erillisen vaiheentunnistimen kautta, joka on erillinen kuvakennosta. Tämän seurauksena mikään kuvasensorin tekeminen ei vaikuta automaattitarkennukseen.

Tämä kuva ( lähde) näyttää DSLR-kameran eri osat: DSLR cross-section

# 2 ja # 3 ovat peilimekanismin osat, jotka taittuvat taaksepäin kuvaa luodessa. Anturiin tuleva valo heijastuu osittain ylöspäin etsimeen (# 9), ja toinen osa heijastuu alas vaiheentunnistimeen (# 7). Kuten näette, tämä on täysin erillinen kuvakennosta (# 4).

Sivuaineena anturin puhdistukseen tarkoitetut nesteet on erityisesti suunniteltu jättämään jäännöksiä anturiin. Jos käytit anturin puhdistusnestettä tavallisen alkoholin sijaan, tämän ei pitäisi olla ongelma.

Peilittömissä kameroissa automaattitarkennus suoritetaan samalla anturilla kuin kuvankäsittelyssä. Kontrastin tunnistava automaattitarkennus (CDAF) toimii maksimoimalla kontrasti valintakehyksessä (minkä vuoksi se toimii parhaiten kovilla viivoilla). CDAF: ää ei kokemukseni mukaan pahentaa kuvan pienen kontrastin pieneneminen suuresti.

On olemassa peilittömiä kameroita, joissa on paikan päällä oleva automaattitarkennus (PDAF), mutta en voi kommentoida sitä. >

Sanoisin, että anturin * puhdistaminen voi * aiheuttaa ongelmia PDAF: n kanssa ... on täysin mahdollista "siirtää" pölyä / roskia ja pudota se PDAF-moduulin linsseihin.Lähes kukaan ei mainitse niiden puhdistamista, kun olet siellä;mutta jos ne likaantuvat tarpeeksi, se voi todella häiritä automaattitarkennusta.
@StevenKersting Eikö ole olemassa kaksipuolista teippiä, joka toimii pölyloukuna?Näin se toimi Oly DSLR -laitteilla ja nyt niiden peilittömillä kameroilla.
@Steven kiitos tiedoista
@wilkgr, useimmissa kameroissa, joissa on automaattinen anturin puhdistus, on myös "pölyloukku" kerätäksesi kaiken ravistelun.Mutta se ei estä PDAF-linssejä likaantumasta tai tukkeutumasta.
@StevenKersting kiitos selityksestä!
Clickety Ricket
2020-06-21 10:11:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei. Puhtaus on jumaluuden vieressä, ja jumalisuus on hyvän automaattitarkennuksen vieressä.

Puhdas anturi ei vahingoita automaattitarkennuksen algoritmeja.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 4.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...