Kysymys:
Mitä ohjelmistoja voin käyttää 3D-valaistuksen simulointiin?
Craig Walker
2011-04-01 23:17:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on mielessäni kuva, joka vaatii tarkkaa valaistusta (lähteet &-kulmat).

Haluaisin tehdä valosimulaation. Haluan sijoittaa &-valolähteitä jonkinlaiseen 3D-virtuaaliseen ympäristöön ja nähdä tulokset. Säädä &-toistoa, kunnes saavutan haluamani. Sitten voin asettaa fyysiset valot vastaamaan ja ampumaan todellisen - tuhlaamatta kallisarvoista aikaa mallini kanssa.

Mitkä ovat vaihtoehtoni? Ihanteellinen ohjelmistoni simuloi paljon muokkaajia, on ilmainen ja toimii OS X: llä.

Huomaa, että en halua (vain) luoda valaistuskaaviota; tätä varten minulla on jo useita vaihtoehtoja.

FWIW, Googlen "valokuvavalosimulaattori", enkä keksinyt paljoakaan. Jos haluamalleni on parempi termi tai hakumerkkijono, ilmoita siitä minulle.
Kolme vastused:
D. Lambert
2011-04-01 23:29:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pelasin aiemmin vähän POVRay: n kanssa, ja se pystyi tekemään tällaisia ​​melko hienostuneita simulaatioita, mutta tavaroiden asettaminen oli kaukana helposta. Olisin kerroksessa, jos tänään ei olisi jotain helpompaa käyttää - Blender, ehkä? Tässä on linkki yhteen heidän valaistusoppaistaan ​​.

Blender on erittäin tehokas, mutta sen käyttöliittymä on optimoitu raskaille käyttäjille, eikä sitä ole tehty yksinkertaista oppimiskäyrää varten. Joten vaikka sitä voi olla helppo käyttää ohjelmiston tehokäyttäjille, sitä ei todellakaan ole helppo noutaa.
user2719
2011-04-02 01:12:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olet ehkä juuri löytänyt kapealla jonkun, jolle kehittää. Olen käyttänyt paljon 3D-grafiikkaohjelmia, tekstipohjaisesta POVRaysta Blenderiin, 3dsMaxiin, Mayaan, SoftImage 3D: hen ja Dazin omituisempiin juttuihin. Heillä kaikilla on jyrkät oppimiskäyrät, ja lukuun ottamatta FOSS-perhettä (jolla on korkea lähtökohta käytettävyyden kannalta), ne ovat melko kalliita. Kuten hyvä, nopea, pitkä lasi kallis - varmasti kalliimpi kuin mitä haluat maksaa, jos joudut viettämään kuukauden opettelemalla perusasioiden tekemistä, luomalla tallennettuja kevyitä esineitä (erilaiset sotboxenit, heijastimet, ristikot, tynnyrit, jotka tottelevat) fysiikan lait, erilaisilla teho-ominaisuuksilla varustetut valot jne., jotka eivät anna sinun simuloida täydellisesti jotain, mitä vaihteesi ei todellakaan voi saavuttaa).

Se, joka on todella käyttökelpoinen - out-of-the- box-sovellus, Caligarin TrueSpace, on vain Windows-käyttöinen ja orpo, koska Microsoft hankki ne, mutta se on ilmainen lataus. Valitettavasti verkkotyökalut ja oppaat viittaavat enimmäkseen ominaisuuksiin, jotka on leikattu ilmaisesta versiosta, mutta voit silti tarkasti mallintaa valoja, heijastimia ja niin edelleen. Mayasta löytyy myös ilmainen "oppimisversio", mutta kyky säästää esineitä uudelleenkäyttöä varten on joko puuttuva tai erittäin rajallinen (ehkä se kerta, kun hallitsin sen, edustaa virhettä lamauttavassa koodissa). Harmi, koska Maya valaisee hyvin hyvin, etkä oikeastaan ​​tarvitse korkean resoluution merkitsemättömiä renderöintiä tälle sovellukselle.

Jos haluat mennä 3D-simulointireittiin, silloin kustannustehokkain vaihtoehto olisi todennäköisesti Blender. Se auttaisi huomattavasti, jos voisit löytää, luoda (tai mieluiten luoda sinulle) vakiosarjan valoja ja heijastinpaneeleja esineinä, jotka voit vain lisätä kohtaukseen, sitten vetää ympäri ja pelata säätimillä, jotka matkivat tosiasiallisesti vaihde. Ellet ole uteliaisuuden takia, on liian suuri turhautumistekijä rakentaessasi maailmaa aina alusta asti.

Kaikki tämä on sanottu, mutta mannekiinille (tai avustajalle) ei ole vielä korvattavaa. Jopa harmaaksi maalattu styroksista valmistettu peruukki kevyellä jalustalla kertoo kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta saat leveät viivat oikein, ja voit tehdä pieniä parannuksia, kun mallisi / kohde saapuu. (Tai suuria tarkennuksia, jos kohteesi ovat paljon kuin oikeat ihmiset, joiden kanssa työskentelin - joskus on kyse yhden hyvän silmän valaisemisesta täydellisesti ja sen antamisesta, että kaikki muu joutuu varjoon, tiedätkö?) Ja ideoiden pelaamiseen, "toimintahahmo" tai kaksi, pari taskulamppua, yksi pieni yhden luukun ND-geeli yhden valon tehon pienentämiseksi valikoivasti ja pöytäjalustat (halvat, joita myydään valokuvausliikkeet) antaa sinun tehdä nuudeleista varsin tehokkaasti tuhlaamatta kenenkään muun aikaa.

asalamon74
2012-04-26 20:50:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

zvorkin Virtual Lighting Studio -verkkosovellusta voidaan käyttää muotokuvavalosimulaatioihin. Tällä hetkellä se on beeta-ohjelmisto, mutta näyttää erittäin lupaavalta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...