Kysymys:
Mitä varmuuskopiointivaihtoehtoja on laiskalle mutta paranoidille dSLR-käyttäjälle?
Seamus
2011-01-02 17:27:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päätietokoneeni on kannettava tietokone, joten levytila ​​on huippuluokkaa. Olen ottanut RAW-valokuvia päälle ja pois päältä 18 kuukautta ja olen huolissani levytilasta. Mitä vaihtoehtoja minulla on tiedostojen varmuuskopiointiin? Koko erän polttaminen DVD: lle näyttää työlältä prosessilta. Minulla on ollut huonoja kokemuksia ulkoisista kiintolevyistä. Onko muita vaihtoehtoja, joista puuttuu?

 • Koko erän polttaminen DVD-levyille näyttää työlältä ja hankalalta.
 • Ulkoiset kiintolevyt näyttävät kohtuulliselta vaihtoehdolta, mutta minulla on ollut yksi tauko minulle, joten en halua, että ainoa varmuuskopio on yhdellä asemalla. Kaksi ulkoista kiintolevyä?
 • Online-varmuuskopiointi näyttää mahdolliselta, mutta luulen, että ~ 40 Gt + valokuvien sijoittaminen on kallista.

Onko muita vaihtoehtoja I m puuttuu? Mitä neuvoja voisit antaa minulle yllä olevien kolmen luokan sisällä, miten edetä?

[edit: ihanteellinen ratkaisu olisi avoin lähdekoodi ja toimisi natiivisti Linuxissa]

Tämä on yleensä hyvä kysymys, mutta en usko, että se liittyy nimenomaan valokuvaukseen. Meillä on yleensä suuria määriä toistamattomia tietoja, mutta varmuuskopioiden näkökulmasta en usko, että siellä on mitään ainutlaatuista. Tämä kysymys olisi parempi sivustolle http://superuser.com/ tai antanut muokkauksesi osoitteelle http://unix.stackexchange.com/.
Katso myös http://photo.stackexchange.com/questions/2138/storage-recommendations
Mikä on nykyisen kiintolevyn kapasiteetti ja kuinka paljon tilaa käytetään?
Asiaankuuluva: http://photo.stackexchange.com/questions/292/what-method-is-best-to-take-backups-of-your-digital-photos
jos käytät ulkoista HD: tä, etsi ehdottomasti jotain automaattista kuten Syncback!
Ulkoisilla HD-levyillä voit ostaa operaattoreita, jotka hyväksyvät kaksi raakaa asemaa (ilman koteloita) ja muodostavat yhteyden tietokoneeseen USB: n kautta. Liität kaksi asemaa, rsync tai kopioi kuvat yhteen ja sitten ensimmäinen ulkoisen toiseen. Säilytä HD-levyjä pakkauksissa, joihin ne tulivat, yksi muualla.
2 kiintolevyä, yksi paikan päällä ja yksi muualla. Tein sopimuksen ystäväni kanssa. Jokainen meistä osti yhden ulkoisen kiintolevyn. Varmuuskopioimme tietomme viikoittain yhdelle kiintolevylle ja seuraavalla viikolla vaihdamme levyt, joten kaikki tietoni palautetaan 2 eri levylle, yksi kotona, toinen poissa (joo, yksi varmuuskopio on 7-14 päivän ikäinen). Jos olet huolissasi yksityisyydestä, voit salata osion, jotta ystäväsi ei näe tietojasi.
Seitsemäntoista vastused:
LudoMC
2011-01-02 22:41:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulla on oltava paikan päällä oleva ratkaisu (helppo, nopea ja halpa) ja myös ulkopuolinen varasto (jos talollesi tapahtuu jotain (tulvat, tulipalot, ryöstöt) , menetät kaiken).

Paikan päällä oleva ratkaisu on helppo. Kuten sanottu, ulkoiset asemat ovat parhaita, sinulla on sitten paljon sovelluksia, jotka auttavat sinua synkronoimaan tämän. Vältä manuaalisia varmuuskopioita, kun unohdat tämän ja ymmärrät sen, kun sinun on palautettava tiedostot.

Ulkopuolista ratkaisua varten menin Amazon S3: een. Se on erittäin luotettava ja melko halpa. Tarkista heidän hinnoittelunsa. lopussa tämä pieni maksu ei ole mikään, joka pitää tärkeimmät tiedostosi turvassa. Kuukausimaksulaskimeltaan 40 Gt: n tallennus on noin 5 dollaria kuukaudessa. Sinun on maksettava myös vielä pienempi maksu siirroista (gigatavun lataaminen on 0,10 $).

Se vastaa voileipää kuukaudessa, jotta tiedostosi pysyvät turvassa ja aina käytettävissä, jos ongelmia kannettavan tietokoneen ja paikan päällä olevan tallennustilan kanssa.

Pidän myös Carbonite.comista. 59 dollaria vuodessa, rajoittamaton tila ... mutta se on tietokonetta kohti eikä verkkoasemia. Yhdelle tietokoneelle ... se toimii minulle. Voit myös käyttää tiedostoja etänä heidän verkkosovelluksensa tai matkapuhelinsovellustensa kautta ... lopulta +1 LudoMC: lle ... tarvitset sivustossa ja sen ulkopuolella.
Zaz
2011-01-02 19:00:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sanoisin, että ulkoinen kiintolevy ja online-varmuuskopiointi ovat ainoat realistiset vaihtoehdot:

 • Ulkoinen kiintolevy - halvin ratkaisu; Huomaa, että vaikka ulkoinen kiintolevy rikkoutuisi, sinulla on silti kopio tiedoista tietokoneellasi (maksaa noin 50 dollaria 500 Gt: n asemasta).

 • Online-varmuuskopio - turvallisin, mutta kallein ratkaisu

  • Dropbox: 9,99 dollaria / 50 Gt / kk tai 19,99 / 100 Gt / kk (ts. 20 ¢ / Gt / kuukausi ), käsittelee lisäsynkronoinnin automaattisesti; katso ominaisuudet.

  • Amazon S3: Alkaen; tallennustila: 14 ¢ / GB / kk , lataa: 10 ¢ / GB , lataa: 15 ¢ / GB . Käyttäjän on hoidettava synkronointi; ei sisäänrakennettua synkronointitoimintoa.

Vinkki on pitää kiinni ulkoisesta kiintolevystä; se maksaa itsensä puolessa vuodessa, jos muuten käyttäisit Dropboxia. Aikaisempi huono kokemuksesi johtuu todennäköisesti sattumasta.

Lisähuomautuksena voisit tutkia RAIDia, vaikka RAID-ryhmän asettaminen onkin melko vaikeaa monimutkainen ja se on mahdollista vain, jos kannettavalla tietokoneellasi on toinen asemapaikka.


Jos kannettavan tietokoneen kiintolevyltä on loppumassa tilaa, suosittelen ostamaan kannettavalle isomman kiintolevyn ja kannettavan tietokoneen kiintolevy varmuuskopioasemana. Voit ostaa kotelon varmuuskopioasemalle noin 20 dollaria. Datan ja asemien siirtoprosessi on melko yksinkertainen, mutta vaatii teknistä tietoa, josta löydät apua osoitteesta superuser.com.

Jos et halua Jos haluat sekoittaa asemia, sinun on joko ostettava kaksi ulkoista kiintolevyä tai käytettävä online-varmuuskopiointipalvelua, kuten Dropbox.

Asia on, että koska kiintolevytilaa on rajoitetusti, poistaisin alkuperäiset kannettavasta tietokoneesta, jotta varmuuskopio olisi itse asiassa tiedostojen _only_ kopio. Siksi olen huolissani HD-epäonnistumisesta.
Jos tietosi ovat arvokkaita, käytä näitä molempia *. Paikallinen kopio on kätevä ja suojaa sinua, jos verkkopalvelu yhtäkkiä lopettaa toimintansa. Verkkokopio suojaa sekä aseman vikaantumiselta että traagisemmilta tilanteilta. (Aikaisempi kokemus todennäköisesti * oli * mahdollisuus, mutta se on sellainen mahdollisuus, joka on itse asiassa väistämätöntä ja kannattaa suunnitella.)
Saatavilla on tulenkestäviä koteloita sekä ainakin yksi tulenkestävä kassakaappi, jonka löysin USB-kaapelilla kaikista asioista, joiden avulla USB-asema voidaan liittää kassakaapin sisältä. Joten jos verkko ei ole vaihtoehto jatkuvien kustannusten takia, yksi näistä saattaa lisätä tietoturvaa paikallisempaan ratkaisuun.
Huh, mielenkiintoista. Tietysti sitten, ansaitsemalla kaikki lämpö, ​​lisäät tavallisen ajohäiriön mahdollisuutta. Ei voi voittaa. :)
No, pienille asemille, jotka saavat virtaa USB: stä, ei todennäköisesti ole ongelma. Tietenkin, kun puolijohdeasemat kasvavat ja halpenevat, mielestäni siitä tulee vielä vähemmän ongelma. Tekniikka paranee. :)
@Seamus: Olen muokannut vastaustani kommenttisi mukaan.
Haluan tuoda esiin yleisen sanonnan "RAID ei ole varmuuskopio". Jopa ulkoinen kiintolevy on paljon parempi varmuuskopio, koska se voidaan määrittää turvallisemmaksi (esim. Jos sinä tai virus vahingossa poistat tiedoston, se voi säilyttää kopion) eikä se ole altis laitteistohäiriöille, kuten vikaantuneen virtalähteen vetäminen laitteistokomponentit. Silti online-varmuuskopiointi on paras, koska se suojaa katastrofeilta, kuten tulipaloilta. Minulla ei ole varaa todelliseen online-varmuuskopioon, mutta laitoin jpeg-kopiot suosikkikuvistani jonnekin verkkoon.
Mielestäni tätä vastausta voitaisiin parantaa osoittamalla Dropboxin käytön edut. Esimerkiksi tiedostot synkronoidaan useiden tietokoneiden välillä ja verkossa (joten jos työsi sallii, asenna Dropbox työtietokoneellesi ja kaikki valokuvasi varmuuskopioidaan myös sinne). Voit käyttää valokuviasi myös missä tahansa, ja se sopii erinomaisesti nopeaan valokuva-albumiin - vain tyhjennä tiedostot valokuvakansioon. $ To $ -vertailun tekeminen ulkoisen kiintolevyn ja Dropboxin välillä ei ole mielestäni oikeudenmukaista. (En toimi Dropboxissa, mutta maksan 50 Gt: sta ja käytän sitä kaikkien RAW-tiedostojeni ja Lightroom-luetteloni varmuuskopiointiin / synkronointiin
@Chris: Kiitos neuvosta. Haluan kuitenkin pitää tämän vastauksen suppeana ja puolueettomana, joten olen maininnut vain automaattisen inkrementaalisen synkronoinnin ja toimittanut linkin. Olen myös sisällyttänyt hintatiedot ja linkin Amazon S3: een, jotta kysyjä voi päättää itse.
Matt Grum
2011-01-02 21:21:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi vakiolevyä on yksinkertaisin ja taloudellisin varmuuskopiointiratkaisu. Yksi levy pidetään muualla, jos talosi palaa. Voit käyttää tavallisia (ja halpoja) sisäisiä kiintolevyjä, jos koneessasi on ulkoisia SATA-portteja. Jos sinulla on minne varastointi-levyä töissä, vie se yhden viikon iltana kotiin kahden viikon ajan.

Vaihda levyt uusiin 12-18 kuukauden välein kaksinkertaisella kapasiteetilla, jotta pysyt ajan tasalla laajennuksestasi. valokuvakokoelma.

Tämä menetelmä toimii erinomaisesti linuxissa pienellä komentotiedostolla!

+1, tämä on myös minun ratkaisuni. Käytän Unisonia
En tunne Unisonia, vaikka tarkistan sen - useista OCD-tyyppisistä syistä haluan hallita varmuuskopiointiratkaisua kokonaisuudessaan, joten haluan kirjoittaa omat ohjelmistoni laitteiston omistamisen lisäksi. Onneksi komentosarjan kirjoittaminen synkronoitavaksi tiedostoihin ei ole liian vaikeaa!
Minulla on käsikirjoitus tämän tekemiseen; katso http://reidster.net/software/, jos olet kiinnostunut.
rsnapshot on toinen hyvä ratkaisu, se on kääre rsyncin ympärille.
Cry Havok
2011-01-04 01:14:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muutkin täällä, uskon tietojeni suojauskerroksiin.

 1. RAID - se ei ole varmuuskopio, mutta vähentää riskiä siitä, että laite rikkoo kaikki tietoni
 2. Irrotettava kiintolevy, paikallinen varmuuskopio (2 Tt)
 3. Etävarmuuskopiointi CrashPlan -palvelussa (3 dollaria kuukaudessa rajoittamattomalle tallennustilalle - tällä hetkellä minulla on noin 140 Gt varmuuskopiota)

Jossain vaiheessa aion lisätä 3: ta hyödyntämällä CrashPlan-kykyä varmuuskopioida ystäväsi tietokoneelle, joka käyttää myös CrashPlania.

Kaksi asiaa, jotka mielestäni tekevät CrashPlan kannattaa tarkastella edullisten kustannusten lisäksi. He lähettävät sinulle tyhjän levyn (yksi TB ISTR) alkuperäisen varmuuskopioinnin suorittamiseksi, jotta ensimmäistä varmuuskopiota ei tarvitse tehdä Internetissä. Sitten he lähettävät levyn, jolla on varmuuskopiot, jotta voit toipua nopeammin.

RAID ilman asianmukaista RAID-ohjainta on hyödyllinen vain järjestelmän nopeuttamiseksi. Ohjelmisto RAID ei ole turvallinen ja johtaa mukaviin f *** ups.
@Leonidas - Laitteiden raid-ohjaimet sisältävät myös ohjelmistoja, eivätkä ne ole erehtymättömiä. OS-tason raidalla sinulla on ainakin muutama vaihtoehto, kun asiat menevät pieleen.
@Leonidas - viitteet? Olen käyttänyt monen TB: n ohjelmistojen RAID-taulukoita ongelmitta jo vuosia. Itse asiassa minulla on ollut enemmän f *** ups laitteisto-RAID-ohjaimilla.
Viite? Anekdoottisena todisteena, anekdoottisena viitteenä ja tietona, että SW-RAID sisältää yhtäkkiä myös prosessorin, päämuistin ja väylän pelkästään erillisen ohjaimen ja HD: n sijaan. Yksinkertainen MTBF-laskenta + Murphysin laki.
@Leonidas,, että oma ohjain lisää prosessorin, muistin jne. Todellakin, olet lisännyt monimutkaisuutta ja mahdollisesti tehnyt vian ** todennäköisemmäksi. Luulen, että Murphy on puolellani tällä;) Tietysti, jos sinulla on jotain, voit osoittaa minulle, että olen kiinnostunut kokemuksistasi, vaikka ehdotan, että tämä on parempi ottaa vastaan ​​SuperUser / SeverFault kuin täällä.
chuqui
2011-01-02 23:00:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En pidä online-varmuuskopiointia tässä vaiheessa realistisena vaihtoehtona. Suurempien kokoelmien kustannustehokkuus ei ole olemassa. Jos pysähdyt ja katsot, kuinka kauan palautuminen kestää katastrofaalisen epäonnistumisen jälkeen, aika on tappaja juuri nyt. Ehkä jonain päivänä.

kiintolevy on ainoa realistinen vaihtoehto, ja se on kustannustehokas. Useita kopioita ja muualla oleva varastointi ovat parhaat vaihtoehdot.

Olen kirjoittanut tästä - katso:

http://www.chuqui.com/2009/ 11 / enemmän kuin olet halunnut tietää varmuuskopioista /

http://www.chuqui.com/2009/11/some-more- ajatukset varmuuskopioista /

http://www.chuqui.com/2009/12/following-my-own-advice-on-backups/

http://www.chuqui.com/2010/03/what-to-do-when-you-realize-youre-running-out-of-disk/

viimeinen puhuu erityistilanteesta - istuessasi kannettavalla tietokoneella ja huomatessasi, että levyltäsi loppuu, ja mitä tein sen suhteen. Suojautua vakavalta tietojen menetykseltä ei ole vaikeaa, mutta se tarkoittaa tosissaan tekemistä jotain ja rakentaa tapoja ja työnkulku, joka saa sen tapahtumaan. on helppo saada laiska ja antaa sen liukua, ja sitten ymmärtää, että varmuuskopioissa on reikiä juuri silloin, kun tarvitset niitä.

Kannattaa tarkastella CrashPlania - he lähettävät sinulle (seuraavana päivänä toimitus jopa) levyn, jossa on varmuuskopio, jotta voit toipua nopeammin.
+1, työskentely puoliluotettavien (katso Wikileaks) verkkotallennustarjoajien kanssa ei välttämättä olemassa olevissa yhteyksissä, joilla ei ole todellisia mahdollisuuksia asianmukaiseen (mahdollisesti yksityisten kuvien) salaamiseen, ei ole lainkaan todellinen varmuuskopiointistrategia. Jotkut kaksoiskappaleet, joissa on mukava TrueCrypt, sopivat aina pankkivarastoon ja vanhempiesi kotiin.
Tomek
2011-01-02 19:48:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli täsmälleen sama ongelma - mutta yli 100 Gt valokuvia. Aiemmin pidin varmuuskopiota ulkoisella kiintolevyllä, mutta palohälytyksen jälkeen tajusin, että haluan varmuuskopion paikan päällä. Olen asettanut palvelimen toisessa paikassa ja nyt synkronoin kuvia uudelleen. Kaikki koneeni käyttävät Linuxia - toistaiseksi se toimii hyvin.

Wayne
2011-01-02 20:06:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Myönnetään tosiasia, että asiat epäonnistuvat, ja jos haluat valokuvan todella kestävän ikuisesti, tulostus on ainoa vaihtoehto ja toinen keskustelu siitä, millainen tulostus kestää!

Lyhytaikainen

Jos haluat rakentaa oman ratkaisun, ehdotan jotakin seuraavista:

Joko

 • 1x White Box PC on kahden ytimen ja 2 Gt: n RAM-muistia tai uudempi
 • 1x500 + Gb: n kiintolevy pääkäyttöjärjestelmälle
 • useita 1xTB: n kiintolevy tietovarastolle

Tällä voit asenna nyt GNU / Linux (tai FreeNAS) ensisijaiselle kiintolevylle ja käytä sitten ZFS: ää (sulakkeen kautta, jos käytät GNU / Linuxia) toisen kiintolevyn määrittämiseen ZFS Raidissa. Tämä antaa tarpeettomuuden ja varmistaa, että valokuvasi ovat turvassa bitrotilta, ja se on vankka ratkaisu nykyiselle tekniikalle ja vaihtoehdoille.

TAI

Thecus NAS, joka voi hoitaa tämän puolestasi ja säästää päänsärkyä, kun sinun on huolehdittava oman tietokoneesi rakentamisesta.

Emme yleensä ole huolissasi suorituskyvystä olemme kiinnostuneempia varmistamaan, että tiedot ovat vakaita lyhyellä aikavälillä.

Kun sinulla on tämä, tarvitset nyt tapaa saada nämä sivuston tiedot ylimääräistä redundanssisuunnitelmaa varten. Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavien käyttämistä:

 • Kopioi edellä mainittu asennus ja synkronoi Internetissä (tietysti käyttämällä VPN: ää!)
 • Käytä pienempää ulkoista kiintolevyä (peilattujen asemien kanssa redundanssia varten) kopioimiseen ja kiertämiseen oman alueen ulkopuolella sijaitsevassa tallennustilassa.
 • Käytä Blueray DVD: itä polttamaan luettelosi ja tallentamaan nämä sivuston ulkopuolelle. Muista aina tehdä täydellinen palovamma, koska tämän väliaineen elämä on todennäköisesti noin 2–5 vuotta.

Pitkäaikainen

Minulla ei ole oikeaa vastausta täällä, ja minä itse olen Olen huolissani. Tämä on digitaalisen aikakauden ongelma. Pystynkö 25 vuoden kuluttua joko käyttämään tietojani tai jopa lukemaan tietojani?

Minulla ei ole itse suunnitelmaa tätä varten ja olen periaatteessa sokeessa uskossa, että holografinen tallennustila on saatavilla ennen elämäni loppua, koska mikä tahansa magneettinen / optinen kuin tallennusväline on alttiina tietyn ajan elementeille

Tämä kuulostaa hyvin paranoidiselta ratkaisulta. En myöskään ole varma, miksi olet huolissasi siitä, mitä tapahtuu 25 vuoden kuluttua; peilinen RAID-sarja voi pitää tietosi turvassa loputtomiin.
@Josh - Uskon vain, jos sinulla on huippuluokan tuotteita, jotka voivat puhdistaa tietojasi varmistamaan tarkistussummien yhteensopivuuden. Uskon, että Raid 6 ei suojaa porkkanaa vastaan, mutta olen iloinen siitä, että se osoittautuu vääräksi!
Pitkäaikainen - tärkeät ovat bitit, ei media. Kopioi tiedot uuteen mediaan muutaman vuoden välein, olet kunnossa.
Olemme todennäköisesti siirtymässä aiheen ulkopuolelle, mutta tietojen kirjoittaminen x kuukauden / vuoden välein ei ratkaise bitrot-ongelmaa. Raid 6 pystyy selviytymään myös kirjoittamiensa sektoreiden menetyksistä, mutta ei tavun korruptoituneista biteistä. Uskon, että se toistaa sen mielelläni kaikilla sektoreilla, jotka voidaan myös kirjoittaa onnistuneesti / raidoittaa
Thijs Tijsma
2011-01-02 22:12:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka ulkoinen tallennustila saattaa olla hyvä ratkaisu, se on edelleen yrityksen sisäinen, jos jotain tapahtuu, menetät silti kaiken (sinulla on kaksi levyä ja niiden pitäminen erillään vaatii vielä enemmän työtä).

I teki päätöksen tutkia online-varmuuskopiointipalveluja. En tarvinnut synkronointia, joten se on yleensä hieman halvempi (isommat paketit).

Jos se on tarkoitettu vain kotikäyttöön, voin suositella MozyHome-ohjelmaa. Se maksaa 4,99 dollaria kuukaudessa rajoittamattomasta tallennustilasta (käytän nyt ~ 80 Gt).

Jos päätät varmuuskopioratkaisusta, ilmoita siitä meille, kaikki etsivät aina parempia.

Ystävällisin terveisin

Matthias Vance

Bradford Benn
2011-01-03 04:49:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kävin tämän kysymyksen läpi jonkin aikaa sitten ja päätin käyttää ulkopuolista tallennustilaa paikallisen mukavuuskopion kanssa. Minulla on täydellinen blogiviesti siitä blogissani, mutta toisin sanoen ratkaisuni oli seuraava:

 1. Ota paljon kuvia
 2. Tuo kuvia Lightroom-luetteloon nimeltä "Alkuperäiset"
 3. Lightroomissa käytä Julkaise-ominaisuutta ladataksesi alkuperäiset kamerasta otetut kuvat SmugMugiin, jolla on rajoittamaton tiedostotallennuskoko ja jota isännöidään Amazon S3 -palvelimilla.
 4. Tuo ja muokkaa valokuvia Lightroom-luettelossa "Työskentely"

Vaikka minulla on kaikki paikallisesti, minulla on myös SmugMugiin tallennettuja alkuperäisiä (JPG-muotoisia). Todella upeille valokuville pidän RAW-tiedostot DNG-tiedostoina JungleDisk-sivustollani (isännöi myös Amazon S3 -palvelimilla).

Kaikki tämä voidaan tehdä yhtä helposti avoimen lähdekoodin työkaluilla tai vain verkkoportaaleilla SmugMug ja JungleDisk. Olen sijoittanut tiedostot ulkopuolelle, jos jotain todella pahaa tapahtuu, ja olen myös tehnyt pääsyn ilman "tietokonettani", jos se menee kaploowe.

user2924
2011-01-02 17:34:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ratkaisumme on käyttää Apple Time Machine -laitetta, joten minun ei tarvitse määrittää mitään muuta, ja varmuuskopio on ajan tasalla. Kun tuon RAW-tiedostoni Maciin, Time Machine tekee niistä pikakopion. Kone on differentiaalinen (tai inkrementaalinen) varmuuskopio, joten se tallentaa vain uudet asiat.

Jo hyvä, mutta ei tarpeeksi. Jos sinulla on ongelmia talossasi (ryöstö, tulipalo ...), menetät kaiken.
eWolf
2011-01-03 09:19:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sekoitat varmuuskopioita ja yksinkertaista muistilaajennusta:

Tarvitset vähintään kaksi kopiota kustakin tiedostosta erillisillä laitteilla, jotta sinulla on niin kutsuttu varmuuskopio. Suosittelen tähän ulkoista kiintolevyä. Aikaisempi kokemuksesi ulkoisesta kiintolevystä vain vahvistaa, kuinka välttämätöntä tämä on - sisäiset kiintolevyt eivät teknisesti poikkea ulkoisista, joten sisäinen kiintolevy voi epäonnistua samalla tavalla. sinulla on liian vähän muistia sisäisellä kiintolevylläsi, tarvitset kaksi ulkoista.

t3mujin
2011-01-03 18:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varmuuskopiointi on yksi niistä asioista, joissa kaikilla on erilainen strategia. Minulle DVD-levyjen polttaminen ei ole enää vaihtoehto, koska se on liian pieni (ehkä jos minulla on blu-ray), joten nykyään minulla on yhdistelmä kahdesta muusta vaihtoehdosta:

 1. Ulkoiset asemat : Varmuuskopioi valokuvat automaattisesti ulkoisille asemille, ja aion luoda kotiin pienen NAS- / varmuuskopiointipalvelimen tämän laajentamiseksi.
 2. Verkkotallennustila: Lataa säännöllisesti pienempi osa valokuvistani, yleensä valitsemani. työskennellä asioista, jotka olen ladannut varastoon tai tulostaa

Mutta mitä tahansa valintasi onkin, muista: sen on oltava automatisoitu prosessi ja kopioita pitäisi olla useita

kacalapy
2011-01-03 22:33:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ulkopuolisella asemalla, joka on hiukan lihavampi ja turvallisempi, kiitos yhden tyypillisen ulkoisen kiintolevyn, olisi useita kloonattuja levyasemia redundanssia varten. Nämä tulevat valmiiksi rakennetuissa yksiköissä, kuten tämä puhvelimalli:

linkkiteksti

Lisäksi siellä on loistava ilmainen ohjelmisto kopioiden tai tiedostojen / kansioiden automatisoimiseksi useisiin paikkoihin. Käytän sitä verkkopalvelintiloilla, eikä se koskaan petä minua. Tässä on linkki: linkkiteksti

AJ Finch
2011-07-19 18:35:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USB-asemat + Carbonite.com

Ensinnäkin: hyvin tehty hyvin tärkeän ja (valitettavasti) harvoin esitetyn kysymyksen esittämisessä!

Käytän karboniittia.
Rajoittamattomista varmuuskopioista yhdeltä tietokoneelta maksaa noin 5 puntaa kuukaudessa.
Ainoa haittapuoli on, kuinka kauan alkuperäinen lataus kestää. Sen jälkeen se on kunnossa.

Yhdessä tämän kanssa minulla on 2 500 Gt: n USB-asemia.
Pidän yhtä päivätyötoimistossani ja vaihdan ne aina, kun teen varmuuskopion.

chris
2011-07-20 04:55:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun on käsiteltävä kolme asiaa:

1) Kannettavan tietokoneen tilan puute kaikkien kuvien tallentamiseksi

2) Kaikkien kuvien varmuuskopiointi

3) Kaikkien kuvien tallennus sivuston ulkopuolelle

Joten ehdotan paria ulkoisia kiintolevyjä ja paloluokitettua kassakaappia.

Säilytä kannettavan tietokoneen 3 kuukauden arvoa (tai jokin muu ajanjakso, joka toimii sinulle, riippuen käytettävissä olevasta datamäärästä) ja synkronoi tarvittaessa ulkoisen kiintolevyn kanssa. Käytän rsnapshot -palvelua, mutta on olemassa muita vastaavia ratkaisuja tämän tekemiseen automaattisesti. Sinulla on nyt 2 kopiota viimeisimmistä tiedoista ja 1 kopio historiallisista tiedoista.

Vaihda nyt noin viikossa tai niin viikossa ulkoinen asema tallelokerossa olevan aseman kanssa. Sinulla on nyt 2 kopiota historiallisista tiedoista ja 2 kopiota viimeisimmistä tiedoista. Ainoa vaarassa oleva tieto on kaikki tiedot, jotka on luotu edellisen vaihdon jälkeen, ja ne ovat vain tulipalon / varkauden vaarassa. Voit muuttaa vaihtotaajuutta (tai varmistaa, että joka kerta kun otat kuvia, varmuuskopioit sen molemmille asemille), jos se todella huolestuttaa sinua.

Tämän kokonaiskustannukset voivat olla hyvin kohtuulliset - Costco on useita pieniä tulipalo & -vesiluokiteltuja kassakaappeja alle 100 dollariin.

Kendall Helmstetter Gelner
2011-07-20 09:16:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää siltä, ​​että kiinnostuksen kohteesi ovat päällekkäin Slashdotin kanssa:

http://ask.slashdot.org/story/11/07/20/0121248/Ask-Slashdot-Best-Offline- Storage-Method-For-Large-Archives

Kiinnitä huomiota vastauksiin.

Roland
2011-07-20 11:58:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lue tämä koskien online-varmuuskopioita - Internet-palveluntarjoajasi mukaan saatat väärentää sen. Näin tapahtui valokuvaajalle, joka käytti Carbonitea varmuuskopiointiin: The Day Comcast's Data Cap Policy Killed My Internet for One Year

Henkilökohtaisesti käytän digikamia valokuvien järjestämiseen Gentoo Linuxissa käytän tiedostojen hallinnan Krusaderin synkronointikykyä helppoon synkronointiin seuraavalla tavalla:

 1. tuon valokuvia kortilta digikam-kokoelmaan digikamin kautta.
 2. Kun tuonti on valmis, ennen muutosten tekemistä käytän Krusaderissa aiemmin määritettyä synkronointiprofiilia synkronoidaksesi aina liitetyn ulkoisen varmuuskopion. Ihannetapauksessa tätä levyä ei pidä jättää kiinnitetyksi, koska se altistuu tällöin samalla nopeudella kuin alkuperäinen levy.
 3. Minulla on kannettava kiintolevy, jota pidän normaalisti töissä. Säännöllisin väliajoin otan sen kotiin ja synkronoin samalla tavalla kuin yllä. Tässä ja vain tässä vaiheessa poistan alkuperäiset asiakirjat SD-kortilta.
 4. Pidän erillisen digikam-albumin kaikista valokuvista, joita haluan säätää, en koskaan kosketa alkuperäisiä, jotka on tallennettu mielestäni poistamiesi kuvien poistamiseksi. käyttökelvoton. Yritän tehdä tuon kameran sisällä ennen tuontia. Ajatuksena on estää yksittäinen vika tai kaksoisvika tuhoamasta tietojasi.

Sellaisena haluaisin ehdottaa Krusaderin tutkimista, varsinkin jos käytät KDE: tä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...