Kysymys:
Onko kuvan ja tulostuskoon välillä yleinen kaava?
Roger Pate
2010-07-16 08:56:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minkä kokoisia kuvia tarvitsen tavallisille tulostuskokoille, kuten lompakon koko, 8x10 ja 16x20? Onko olemassa yleistä kaavaa?

Kuinka koko voi muuttua, jos esimerkiksi 16x20 painetaan kankaalle eikä valokuvapaperille?

Katso myös @jrista's: n vastaus aiheeseen liittyvään kysymykseen täällä: http://photo.stackexchange.com/questions/1715/how-do-i-generate-high-quality-prints-with-an-ink-jet-printer/1716# 1716
Seitsemän vastused:
#1
+36
jrista
2010-07-16 09:13:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On joitain yleisiä sääntöjä, joiden avulla voit määrittää enimmäistulostuskoon (käytän tätä termiä löyhästi). Muista, että tulosteen laatu riippuu usein enemmän kuin tulostetaan, kuin sen koko megapikseleinä, ja vaikka kuvan koko ei olisikaan tarpeeksi tiheä sopiakseen matemaattisesti tiettyyn sivukokoon, voit silti puhaltaa useimmat kuvat ovat melko suuria ilman merkittävää tai huomattavaa laadun heikkenemistä.

Joka tapauksessa yleisenä kaavana:

[leveys pikseleinä] / [tulosta pikseleitä per tuuma] = [tulostusleveys tuumina]
[korkeus pikseleinä] / [tulostuspikseliä tuumassa] = [tulostuksen korkeus tuumina]

Näyttö / kameran pikselit eivät suoraan käännä tulostuspikseleiksi (PPI, pixels per inch), joten sinun on käännettävä kuvapikselikoko tulostuskokoon jakamalla näytön pikselikoko tulostuksesi PPI: llä. Olettaen, että sinulla on 8 megapikselin kamera, kuvakoot ovat todennäköisesti noin 3200 x 2400. Jos tulostat 300ppi: n Epson-tulostimen alkuperäisellä "valokuvalaatuisella" PPI: llä, päädyt seuraaviin:

3200 pikseliä / 300 ppi = 10,7 "
2400 pikseliä / 300 ppi = 8 "

Tulos on 8,5 x 11 tulosetta täydellä tarkkuudella ilman laatuhävikkiä tai tarkkuutta näytön ja tulostuksen välisessä käännöksessä. Tämä ei kuitenkaan ole yleinen sääntö tulostuslaadulle ... se on yksinkertaisesti sääntö häviöttömän tulostuskoon varmistamiseksi tietylle kuvakoolle. Voit silti räjäyttää 8 megapikselin valokuvasi ja tulostaa sen 11x16 tai 13x19, ja silti sinulla on hyvä tulos.

Voit käyttää tätä kaavaa myös päinvastaisessa järjestyksessä, jotta voit määrittää näytön pikselikoon, jonka kuvasi pitäisi olla tietylle paperikoolle:

[tulostusleveys tuumina] * [ppi] = [leveys pikseleinä]
[tulostuskorkeus tuumina] * [ppi] = [korkeus pikseleinä]

Tämän avulla voit määrittää, mitä kokoinen kuva, jota tarvitset 2x3 tuuman tulostukseen:

2 "* 300 ppi = 600 pikseliä
3" * 300 ppi = 900 pikseliä

Voit parantaa kuvasi laatua tulostamalla myös muita asioita. Kuvan terävöittäminen ennen tulostamista, olettaen, että teet sen asianmukaisella hoidolla, voi parantaa tulostettujen kopioiden laatua. On myös mahdollista käyttää kuvanmuokkausohjelmistoa, kuten Photoshop tai QImage, kuvan räjäyttämiseksi digitaalisesti korkeammalle tarkkuudelle, terävöittämiseen prosessin jälkikäsittelyssä ja tulostamiseen jopa suurempia kokoja.

Tämän suhteellisen yksinkertaisen selityksen lisäksi keskustelu siitä, kuinka valokuvakuva käännetään painetulle paperikoolle, on suhteellisen monimutkainen aihe. On mahdollista tulostaa erilaisilla PPI-arvoilla, jopa 100: sta 480: een tai korkeammalle. Tulostamasi PPI, kuvan koko ja algoritmien laatu, joita olet saattanut käyttää kuvan skaalaamiseen ylös tai alas, paperin rakenne, kirkkaus, paksuus ja väri sekä tulostimen tyyppi kaikki määrittävät, kuinka hyvä kuva näyttää tulostettaessa.

Fpr-valokuvavalokuvien (ei offset-kaupallista tulostusta) hyvä resoluutio on 200 ppi tai 150. Valokuvapainon 200 ppi: n tarkkuus on suurempi kuin tavallisessa lehdessä.
Aikakauslehtien resoluutio on hyvin alhainen, ja henkilökohtaisesti suurin osa lehden kuvista näyttää minulle hyvin rakeisilta. Kutsun 200ppi: n liian matalaksi kunnolliselle valokuvapainatukselle, ellei tulostus ole melko suuri. Pienempien tulosteiden, tavaroiden, joita voidaan pitää ja katsella lähempänä, haluat paljon suuremman tarkkuuden kuin 200ppi. Katso: http://photo.stackexchange.com/questions/1715/how-do-i-generate-high-quality-prints-with-an-ink-jet-printer/1716#1716
#2
+22
drfrogsplat
2014-03-18 10:47:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aion olla erimielinen kaikkien muiden vastausten kanssa, joissa puhutaan DPI: n tai PPI: n nyrkkisäännöistä, ja ehdotan kahta erilaista 'sääntöä' (perustuvat PPD: hen toisesta vastauksestani). )

Sääntö 1 - Verkkokalvon sääntö

(alias Pixels-Per-Degree (PPD) / 'parempi kuin silmäsi näkee' -sääntö)

Tämä tulee melko paljon suoraan Applen Retina -näytön malleista, ajatuksena on, että silmämme pystyy ratkaisemaan jonkin verran pikseleitä astetta kohti, joten kuvan / tuloksen resoluutio on otettava sisään harkinta suunnitellun katseluetäisyyden kanssa.

Lyhyesti sanottuna Apple ehdottaa vähintään 53 PPD: tä, toiset jopa 100: aa (varsinkin jos näkösi on parempi kuin 20/20).

Voit helposti laskea yhden seuraavista: PPD , PPI ja katseluetäisyys ( d ) kahden muun perusteella:

  PPD = d * PPI * 2 * rusketus (pi / 360) ≈ d * PPI * 0,01745PPI = PPD / (d * 2 * rusketus (pi / 360)) ≈ PPD / (d * 0,01745) d = PPD / (PPI * 2 * rusketus (pi / 360)) ≈ PPD / (PPI * 0.01745)  

Sinulla voi olla rajoitettu PPI (jos se on jo tulostettu), rajoitettu katselualue (aiotun käytön tai tilarajoitusten perusteella) ja / tai PPD, jonka olet yrittää saavuttaa (esim 75 valitaksesi mielivaltaisen arvon välillä 53 ja 100). Huomaa, että suuremmat katseluetäisyydet kuin laskettu d ovat kunnossa, se vain menee lähemmäksi, jolloin katsojat voivat 'nähdä pikselit'.

Jos kysyt tätä kysymystä hyvissä ajoin ajan, voit valita PPD: n (ja suosittelen, että valitset vähintään 53, ja kaikki, mikä ylittää noin 100, on hukkaan menevää vaivaa), ja määritä vaadittu PPI katseluetäisyyden perusteella. Tämä joko kertoo sinulle suurimman mahdollisen tulostuskoon (jos kameran resoluutio on rajoittava tekijä) ja / tai vaaditun kuvan tarkkuuden kameralta / valokuvaajalta.

Esimerkkejä

Kaikkia kädessä pidettäviä voidaan tarkastella niin lähellä kuin noin 15 cm (~ 6 "), tosin todennäköisemmin noin 25 cm (10"), joten 75 PPD: lle haluat 430 PPI (10 "), mutta jopa 300 PPI saat ~ 52 PPD 25 cm: ssä (10 "). Jos se on todella tarkoitettu lähikatseluun (tai suurennettuun katseluun), haluat ylittää 300 PPI: n (ja sinun on selvitettävä minkä tahansa suurennuksen vaikutukset sopivan PPD: n saavuttamiseksi).

Kaikkia kehystettyjä tai seinälle asennettuja näkee todennäköisemmin 50 cm: n (20 ") - 2 m: n (80") kohdalla, joten 75 PPD: n kohdalla haluaisit noin 215 - 55 PPI.

Mainostaulu voitaisiin suunnitella katsottavaksi 10 metrin (33 ') etäisyydeltä, joten 75 PPD vaatisi vain 11 PPI tulosteelle (katso ja katso mainostaulu tai todella suuri julistemainos läheltä jonkin aikaa, kuvan' pikselit ' ovat usein selvästi näkyviä ja useita mm leveitä).

Sääntö 2 - 45-sääntö

(alias 'Mukava katselukulma' / 'kyllä, kamera on tarpeeksi hyvä' sääntö)

Tämä on yksinkertaistettu ensimmäinen sääntö, joka koskee mitä tahansa kuvaa, jota tarkastelet vain kokonaisuudessaan . Eli et pääse lähemmäksi nähdäksesi yksityiskohtia (kuten ehkä isossa ryhmäkuvassa, valtavassa panoraamassa, lehden tuotekuvassa jne.). Tämä voi olla mitä tahansa kehystetystä valokuvasta aina valtavaan mainostauluun, ja seinien / gallerian ripustetut tulosteet niiden välillä. Useimpien ihmisten mielestä tämä pätee useimpiin heidän kuviinsa.

Perusajatus on, että aiot tarkastella kuvaa kokonaisuutena, joten mitä suurempi se on, sitä pidempi katseluetäisyys. Aion määritellä mukavan katselukulman " etäisyydeksi, johon kuva sopii 45 asteen näkökenttään ", joka satunnaisesti on suunnilleen sama kuin näkökenttä 45 mm: n objektiivi 35 mm: n / täysikokoisessa kamerassa (ja on epämääräisesti samankaltainen kuin silmäsi FoV).

Se on mielivaltainen numero, ja voit säätää sen mukaan, mutta jos sinulla on tietty konteksti tai välilyönti mielessä, todennäköisesti käytät silti ensimmäistä sääntöä (loppujen lopuksi tämä on vain yksinkertaistettu versio tietylle käyttötapaukselle) .

Koska vaadittu PPI riippuu lineaarisesti katseluetäisyydestä ja katseluetäisyys lineaarisesti kuvan koosta ja kuvan koko resoluutiosta ja PPI: stä ... PPI lopettaa peruuttamisen ja voit vain selvittää vaaditun tarkkuuden, kun otetaan huomioon haluttu PPD- ja FoV-kulma (olen valinnut 45).

45 asteen kulmassa tämä päätyy yksinkertaisesti:

  pikselikoko = haluttu PPD x 45 (korvaa 45 halutulla katselukulmalla)  

Jälleen hyödylliset PPD-alueet ovat 53–100, ja hyödylliset katselukulmat saattavat olla ole 20–60 (jopa 60, et todellakaan näe enää koko kuvaa, joten palaa takaisin sääntöön 1).

Joten mielivaltaisesta 75 PPD -vaatimuksestamme ja 45 asteen katselukulmasta haluamme kuva tha t on noin 3400 pikseliä (2250x3375 ~ 8 megapikseliä) - aina.

Vaadittu kuvan tarkkuus on staattinen, jos katselukulma on kiinteä .

Applen pienin verkkokalvon PPD, 53, tämä voi olla niinkin alhainen kuin ~ 1600x2400 (~ 4MP) ja korkeamman 100 PPD -vaatimuksen saavuttamiseksi tarvitset ~ 3000x4500 (~ 14MP). Vaikka tämä ei ole kovin korkea resoluutio nykypäivän kameroissa (vanha 450D on 12MP).

Siksi jotkut väittävät, että jokin erityinen (ja usein melko matala) tarkkuus riittää melkein mihin tahansa tarkoitukseen ( merkitystarkoitukset, joissa kuvaa tarkastellaan kokonaisuutena, riippumatta siitä, missä etäisyydessä on järkevää tehdä niin painatuksen koon mukaan).

Minulla on julistekokoinen tuloste, joka on tehty 6 megapikselin valokuvasta (vanhasta 450D-kuvastani, jota jostain syystä kuvasin puoliresoluutioisilla JPEG-tiedostoilla), mutta et koskaan huomaisi, että se tulostetaan "vain" ~ 75 DPI: llä, koska se on kiinnitetty seinälle eikä ole mitään syytä olla lähellä ja henkilökohtaista sen kanssa (lukuun ottamatta pikselien kurkistamista). Sitä katsotaan enimmäkseen 1–2 metrin etäisyydellä (3–7 '), joten se toimii noin 53–107 PPD: nä.

Puolustamalla DPI / PPI-vähimmäissääntöjä

Okei niin paljon Koska en pidä kovista DPI / PPI-säännöistä, kolikon toinen puoli, joka on edelleen varmasti voimassa, on se, että erityisen korkeat painotarkkuudet (esim. kiiltävissä lehdissä / esitteissä) lisäävät laatua / tarkkuutta, joka ylittää pikselien yksinkertaisen jättämisen huomiotta. odotettu katseluetäisyys. Katsoja ei välttämättä katso tarkemmin yksittäisiä valokuvia nähdäksesi niiden yksityiskohdat, vaan voi sen sijaan katsoa lähemmäs itse aikakauslehteä / esitteitä (ei välttämättä tarkoituksella) ja saada tietoonsa tulostuslaadun (tai sen puutteen).

Myös, jos katsojat ovat pikseliverkkoja.

Kirjoitettuani kaiken tämän näin [tämän @jrista: ltä] (http://photo.stackexchange.com/a/1716/889), joka kattaa paljon samaa materiaalia (hän ​​käyttää tosiasiallisesti samoja käsitteitä 60 tai 87 PPD: llä). 20/10 tai 20/20 visio).
Mielenkiintoinen tulos on, että monissa tapauksissa "paras" tulostustarkkuus ei riipu lopullisen painoksen * koosta *, koska isommat tulosteet näkyvät suhteellisesti suuremmilla etäisyyksillä. Suurimman osan ajasta valitset tarpeidesi mukaisen PPD-arvon ja lasket sitten todellisen tarkkuuden, jota kuvasi tulostamiseen käytetään, tulostuksen koosta riippumatta.
#3
+21
BBischof
2011-04-11 02:59:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yllä olevat tiedot ovat melko hyviä, joten en yritä kilpailla, mutta tässä on hieno infografiikka:

megapixelguide

Ruudut ovat megapikselien määrää tulosteelle, jonka koko on tuumina akselien asteikon mukaan. Tämä on 300ppi, joka on standardi monien kuvien tulostustarkkuudelle.

Tämä loistava kuva on peräisin artikkelista D215: ssä.

Sanotaan, että meillä on tapana säätää katseluetäisyyttä, kunnes kuva kallistaa katselukulmaa noin 60 astetta. (erittäin hyödyllinen graafinen btw)
Mitkä ovat akseleiden yksiköt?
@drfrogsplat Tuumaa ilmeisesti.
Sama. Voit käyttää 200 ppi valokuvapainossa.
#4
+20
cabbey
2011-02-22 23:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jristalla on kaavan alku, ja se kattaa käsivarren pituudelta katsotut kuvat melko hyvin. Mutta tämä "tavanomainen viisaus" hajaantuu kohtuuttomiin numeroihin heti, kun pääset mihinkään "suureen", sanotaan jopa 16x20 ... vaatii 5-6000 px. Ja jos osut julistekokoon, sano 30x40 ... 9000x12000 ... 108 MPix ?!

Kun puhut todella suurista tulosteista, on tärkeää ymmärtää, että valtaosa ihmisistä haluaa katsella koko kuvan, he seisovat riittävän kaukana, jotta he voivat nähdä koko asian mukavasti. Tällä etäisyydellä ihmissilmä ei pysty ratkaisemaan 300ppi: n tiheyttä. Joten voit helposti vähentää tiheyttä, kun alat kasvaa. Löydät paljon epäselvyyttä ihmissilmän uskollisuudesta ja sen suhteesta katselukulmaan ja kuvien laatuun, jos etsit Googlessa sanaa "omena verkkokalvon näyttökaari toinen", tämä artikkeli on hieno intro konseptiin.

Monet painotoimittajat käyttävät samaa päätelmää asettamalla pienimmät tulostustarkkuudet suuremmille tulostuskokoille. SmugMug -ohjelmassa vähimmäisarvomme ottavat tämän huomioon. (Vastuuvapauslauseke, jos se ei ollut ilmeistä, työskentelen SmugMugissa.) Se ei tarkoita sitä, että sinun tulisi tulostaa näissä kooissa, vaan sanotaan, että emme anna sinun tulostaa mitään pienempää. Minulla on 30 "laajakuva, joka on tulostettu vain 100 ppi tiheydellä. (Karkeasti tiedosto on kuin noin 3123 kuvapistettä.) Koska 30" leveä, ihmiset eivät pidä sitä käsivarsien etäisyydellä katsellakseen sitä ... he taipumus seistä 3 tai 4 metrin päässä ja katsoa sitä seinälle. Kukaan ei kommentoi päätöslauselmaa. Poikkeus on pari valokuvaajaa, jotka ovat nähneet sen ... ja vasta sitten, kun he ovat astuneet takaisin nauttimaan näkymästä, he astuvat lähelle, kuten pari tuumaa, ja katsovat kuvaa muutamassa tärkeässä paikassa tarkista kohdistus paikalla. Katsojien kellokäyrällä nuo ihmiset ovat tavallaan normaalin ulkopuolella.

#5
+3
Philip Kendall
2016-02-05 13:51:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suuri ongelma sinulla on, että kuvasuhde on väärä. A0: n (tai muun A-kokoisen paperin) kuvasuhde on 1: sqrt (2) tai 1: 1.414 tai niin. Kuvasi kuvasuhde on 2048/1152 = 1,777. Sinun on päätettävä, rajaatko kuvan vai tulostatko sen "postilaatikkoon".

Muuta kuin, katso kysymys, jonka linkittää mattdm.

#6
  0
Similar.Pictures
2018-02-03 03:09:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

300 pikseliä tuumalla (118 pikseliä cm) on turvallinen tavallisille valokuville olettaen, että et aio katsella niitä suurennuslasilla. Jos olet erittäin nirso, valitse kaksi kertaa suurempi 600 ppi.

Kaava (300 ppi: lle): koko pikseleinä = koko senttimetreinä * 118

Esimerkki : 8x10 senttimetrin muoto 8 * 118 = 944 pikseliä. 10 * 118 = 1180 pikseliä. Joten tarvitset 944x1180 pikselin kuvan, jotta se näyttää hyvältä. Tällä pikselimäärällä on tyypillinen HD-televisio tai parempi älypuhelin. Ajattele, että se puristetaan kokoon 8x10.

1200 pikseliä tuumalla näyttää hyvältä ammattitulostuksessa , kuten näet kaikki pienet yksityiskohdat. Tiedostokoot ovat valtavat suurille paperimuodoille.

Erittäin suuret tulosteet, kuten taiteellinen tai katumainos, joka on tarkoitettu katsottavaksi kaukaa, eivät hyödy edellä mainituista korkeista tarkkuuksista. Heillä voi kirjaimellisesti olla pikseleitä, kun ne katsotaan läheltä, mutta näyttävät hyvältä 10 metrin päässä.

Kongressin kirjasto väittää, että 400 dpi on niin korkea kuin sinun tarvitsee mennä: https://blogs.loc.gov/thesignal/2013/07/you-say-you-want-a-resolution-how-many-dpippi- on liikaa/. Tarvitsen lainauksen uskoakseni, että aikakauslehtiä painetaan 1200 ppi: llä.
Toki olet oikeassa. Tämä on kokemukseni. 1200 on loistava, jos tulostuksessa tai passikuvien tulostuksessa on erittäin kontrastisia hienoja viivoja. 300 ppi -> 1200 ppi on vain 4x pikselitiheyden kasvu, mutta sillä on todellakin ero visuaalisesti.
#7
-2
Imageree
2010-07-22 04:16:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa tulostimista tulostaa 300 dpi: n tarkkuudella.

Jos käytät Photoshopia, voit siirtyä kohtaan Kuva -> "Kuvan koko" -> poista valinta "Palauta kuva" -kohdasta ja muuta sitten Tarkkuudeksi 300 dpi (pikseliä / tuuma).

Sitten näet enimmäisleveyden ja -korkeuden (cm) tuumina, että voit tulostaa tämän kuvan kokoa muuttamatta.

Jos haluat tulostaa kankaalle, käytät todennäköisesti samaa kokoa kuin valokuvapaperille (jos piirustustulostin tulostaa 300 dpi: llä), mutta kankaalle tulostamiseen sinun on todennäköisesti teroitettava kuvaa enemmän kuin tavalliselle valokuvapaperille.

Jos haluat tulostaa 8x10 300 dpi: llä, tarvitset todennäköisesti kuvan, joka on 2400 pikseliä (leveys) x 3000 pikseliä (korkeus).

Tarvitset 16x20-kuvasuhteelle 300 kuvaa, jonka koko on 4800 pikseliä (leveys) x 6000 pikseliä (korkeus).

Numerosi eivät ole edes lähellä tuloksia, joita näen. Tarvitaanko 28,8 megapikselin (!) Kuva todella 16x20-kokoiselle näytölle? Olen tulostanut ne jopa 5MP: stä.
Mitä numeroita näet? Siinä ei sanottu vaadittavaa, mutta jos tulostat 5 megapikselin 16x20 tuuman kamerasta, muutat tiedoston kokoa ja se vaikuttaa aina laatuun, mutta joskus sillä ei ole väliä lainkaan. tiedosto on hyvä (tarkennettuna, hiljainen jne.), sinun pitäisi silti pystyä saamaan hyvä 16x20-tulos. Viittaamani numerot ovat, joten sinun ei tarvitse muuttaa kuvatiedoston kokoa.
Tulostimet tulostavat PPI: llä, eivät DPI: llä. DPI on yksittäisten mustepisteiden määrä, jotka voidaan asettaa tuumana. Joissakin tulostimissa (eli väriaineosissa) tämä voi olla sama, mutta monissa ne ovat erilaisia. Esimerkiksi mustesuihkutulostuksessa yhden pikselin tulostamiseen tarvitaan useita värillisiä pisteitä. Useimmat mustesuihkutulostimet tulostavat lähtötasolla 2400x1200 dpi (vaikka tämä saattaa vaihdella tuotemerkkien välillä), natiiviresoluutio on noin 600ppi tai 720ppi. Kun tulostat, valitset yleensä PPI: n, jonka pitäisi jakautua tasaisesti alkuperäiseen PPI: hen (eli 300ppi jakaa tasaisesti 600ppi: iin.)
150PPI sopii hyvin ison painoksen ripustamiseen seinälle (olen tehnyt näin 100x70 cm: n painatuksen). Se on 7 megapikselin kuva 16x20-kuvalle, mikä tarkoittaa, että Rogerin 5 megapikselin kuvan kokoa muutettiin marginaalisesti prosessin aikana, mikä antaa hyväksyttävän tuloksen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...