Kysymys:
Mitä hyötyä kokoelmien käytöstä Adobe Lightroomissa on?
frumious
2010-07-16 02:18:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän Lightroomia paljon (ja rakastan sitä), mutta en käytä kokoelmia lainkaan, vaan haluan vain pitää valokuvia kansioissa ja merkitä / merkitä / valita sitten niihin. Ihmiset kuitenkin kiihdyttävät kokoelmia.

Mitkä ovat niiden käytön tärkeimmät edut joko itsessään tai osana yleistä työnkulkua?

Neljä vastused:
#1
+9
ahockley
2010-07-16 02:22:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vakiokokoelmat ovat samanlaisia ​​kuin kansiot (vaikka ne luodaan manuaalisesti ja niihin voi sisältyä tiedostoja useista tallennuspaikoista), mutta älykkäät kokoelmat ovat todellinen voima.

Älykäs kokoelma määritetään kyselytiedot, jotka voivat perustua EXIF-tietoihin, tiedoston sijaintiin, muokkaustilaan tai mihin tahansa muuhun ehtoon. Kuvat lisätään tai poistetaan automaattisesti älykkään kokoelman kriteerien perusteella. Tässä on joitain esimerkkejä käyttämistäni älykkäistä kokoelmista:

  • Valokuvat odottavat lataamista Flickriin (merkitse ne värillä, käytä latauslaajennusta, joka tukee "onko se ladattu" -bittiä)
  • kaikki HDR-valokuvat (kaikki HDR-tulokset on _tiedostettu tiedostonimeen)
  • valokuvat ilman avainsanoja
Oletan, että siinä on kaikki, ne ovat kuin kansioita. Ehkä minun olisi pitänyt korostaa "miten käytät niitä työnkulussa" -ominaisuutta, vaikka se olisi ollut toinen kysymys! Sovi älykkäistä kokoelmista, täysin erilaisesta kalakattilasta ja erittäin hyödyllisestä.
@ahockley - Sinulla ei pitäisi olla kuvia ilman avainsanoja! Häpeä!
Minulla on myös älykkäitä kokoelmia esimerkiksi muokattuina x päivän kuluessa, joten muistan albumin, jonka kanssa sekaisin viime viikolla tai viime kuussa.
#2
+5
Brian
2011-07-22 18:32:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän kokoelmia viimeisenä vaiheena ennen kuvien viemistä tai tulostamista tiettyyn tarkoitukseen. Tässä on esimerkki roolistani vuosikirjan neuvonantajana lukiossani.

Meillä on paljon kuvia (~ 10 kt / vuosi), jotka on järjestetty päivättyihin kansioihin, jotka vastaavat tapahtumia, aktiviteetteja, pelejä jne. sanon, että minun on työskenneltävä kuvien kanssa, jotka otimme "Lainpäivästä" - pilkka oikeudenkäyntitilanteesta. Kaikki nämä kuvat tallennetaan kansioon, johon on merkitty päivämäärä ja toiminnan nimi, ja meillä on ~ 100 kuvaa.

Ensin on tehtävä asettelua vuosikirjaa varten. Tämä asettelu on 2 sivun hajautus, ja tiedän, että tarvitsen 12 kuvaa asettelun täyttämiseksi. Joten käyn läpi alkuperäisen kansion, valitsen ehkä 15-20 kunnollista kuvaa ja pudotan ne kokoelmaan. Sitten menen kokoelmaan ja kitään niitä, joita en halua, ennen kuin olen täyttänyt tarkat tarpeeni. Kaikki kuvat ovat edelleen alkuperäisessä kansiossa, mutta vain 12 kuvaa, jota haluan käyttää vuosikirjan levittämiseen, ovat tässä kokoelmassa. Jos muokkaan kirjaa ja päätän, että haluan muokata kuvaa, se on yhtä helppoa kuin palata kokoelmaan, löytää yksittäinen kuva, tehdä muokkauksia ja viedä JPEG uudelleen.

Kaksi kuukautta myöhemmin, pomoni (yhteiskuntatieteiden ohjaaja) haluaa minun tekevän vuoden lopun diaesityksen yhteiskuntatieteiden osaston toiminnasta. Ehkä haluan vain 10 kuvaa lakipäivästä sisällyttää tähän diaesitykseen. Teen uuden kokoelman ja lisätään siihen 10 kuvaa. Saatan myös viitata alkuperäiseen kokoelmaani vetääkseni "valinta" -kuvat, tai voin palata takaisin alkuperäiseen kansioon.

Lopuksi pomoni (sama valvoja) haluaa CD-levyn, jossa on joitain kuvia kaikista näitä toimintoja, jotta hän voi laatia vuoden loppuraportin. Onneksi minulla on edelleen kaikki kokoelmat, jotka olen asettanut diaesitykseen, joten valitsen nuo kuvat, vienyt jpegit uudelleen tulostuslaatuiseksi ja poltan hänelle CD-levyn.

Se on myös hyödyllinen kuvien hakemisessa useista kansioista. Oletetaan, että meillä on esimerkiksi leviäminen, jossa on rehellisiä laukauksia kahvilassa, ja ne vedetään satunnaisesti 10-15 eri kansiosta. Olisi painajainen palata takaisin ja löytää ne kuvat uudelleen, ellei niitä olisi koottu yhteen kokoelmaan.

Minulle ne ovat uskomattoman hyödyllinen organisointityökalu. Tärkeimmät edut ovat, että kuvat voivat olla useammassa kuin yhdessä kokoelmassa kerrallaan, kuvat voidaan helposti siirtää kokoelmaan / pois kokoelmasta ja kokoelmat ovat väliaikaisia. Jos tiedän, ettei minun tarvitse enää käyttää kokoelmaa uudelleen, poistan sen yksinkertaisesti ja tiedän, että alkuperäiset tiedostot ovat edelleen alkuperäisissä sijainneissa.

Suuri skenaariokommentti. Minusta oli erittäin hyödyllistä, kuinka luetit, kuinka Lightroom auttaa jopa suurissa projekteissa, jotka edellyttävät hullua järjestämistä.
Pidän esimerkistä. Voisitko saavuttaa saman avainsanoilla, älykkäillä kokoelmilla ja tähtiarvioilla?
Avainsanat voisivat toimia. Lisää erityinen avainsana kullekin loppuprojektille ja merkitse sen mukaan. Voit myös pestä tunnisteita, mikä auttaisi (eli pesivät kaikki vuosikirjan sivut yhteen, diaesitykset yhdessä). Tähtiluokitusten ongelma on, että et voi todella erottaa eri projekteja samoilla kuvasarjoilla. Käytän aloitussuodattimena tähtiarvoa - 1 tähti tarkoittaa, että kuva voi olla hyödyllinen, 0 tähteä tarkoittaa, että en todennäköisesti käytä sitä, mutta tallennan sen joka tapauksessa. Se kaventaa sitä sitten, kun aion laittaa kuvia kokoelmiin.
#3
+2
anonymous
2011-07-22 22:42:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletan, että tämä riippuu osittain siitä, miten työnkulku on järjestetty. Jos teet paljon versoja, jotka on järjestetty kansioihin ilman kansioiden päällekkäisyyttä, kokoelmat eivät välttämättä ole hyödyllisiä, kuten seuraavassa:

  [Kansiot] \ Client One \ Project One \ Project Two \ Client Two \ Project One  

Mutta oletetaan, että sinulla on kuvia, jotka ovat tällä hetkellä hajallaan useiden kesken eri hakemistot, jotka haluat kerätä kokoelmiin sen perusteella, mitä työskentelet tai miten valokuvia käytät, esimerkiksi seuraavissa:

  [Folders] \ Client One \ Project One \ Project Two \ Client Two \ Project One \ General Photography \ Shoot One \ Shoot Two \ Shoot Three [Kokoelmat] + Client One + Client Two + Taide + Portfolio + Arkistovalokuva  

Kuten näette Asiakkaille on kaksi kokoonpanomääritystä, jotka voivat sisältää valokuvia kaikista heidän projekteistaan ​​(ts. alihakemistot). Samoin Portfolio-kokoelman avulla voit viedä kaikki parhaat valokuvasi mistä tahansa hakemistosta yhteen paikkaan, jotta voit näyttää ne tarvittaessa. Koska Lightroom sallii valokuvien kuulumisen useampaan kuin yhteen kokoelmaan, portfoliossasi näkyvä valokuva saattaa näkyä myös yhdessä muissa kokoelmissa, mikä myös minimoi ajan, jonka tarvitset esineiden metsästämiseen.

Käytännössä kokoelmien todellinen voima tulee kahdesta asiasta:

  1. valokuvia ei tarvitse kopioida hakemistojen välillä (eli yksi kopio asiakashakemistossa, toinen kuratoidussa hakemistossa).
  2. Mahdollisuus järjestää valokuvia aiheen ympärille ja tallentaa ne yhteen tai useampaan kokoelmaan.
Tähän käytän sitä myös. Jaa paras työni pienempiin kansioihin.
#4
  0
Jason S
2010-11-26 19:56:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

kommentistasi:

Oletan, että siinä on kaikki, ne ovat kuin kansioita

Mutta kuva (ellet ole jotain jäi väliin) voi olla vain yhdessä kansiossa, kun taas kuva voi olla useissa kokoelmissa.

Esimerkiksi jos lähdet lomalle, sinulla voi olla kokoelma, johon laitat parhaat valokuvasi, toinen kokoelma, jossa sinulla on kuvia perheenjäsenistä, toinen maisemilla jne. ja voi olla päällekkäisyyksiä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...