Kysymys:
Mikä on korkean, matalan tai silmätason näkökulman vaikutus koostumukseen?
Aquarius_Girl
2011-11-03 21:22:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valokuvaussuhteessa ei tietenkään ole kiinteitä sääntöjä, mutta koska osa valokuvauksesta koskee näkökulman jakamista, haluaisin kuulla kuinka kokeneet valokuvaajat valitsevat tämän sävellyksen avainkohdan.

Mitä vaikutus, yleensä, tekeekö sen valitsemaan:

  • Korkea näkökulma kohtauksen yläpuolella?
  • Silmätason näkökulma normaalilla ihmisen korkeudella ?
  • Matalan maanpäällinen "lieron näkemys"?

Ohittaako aiheen valinta täysin eron vai onko jokaisella näkökulmalla yleinen mieliala ? Kun aiheiden valinnalla on merkitystä, mitkä aiheet soveltuvat kullekin näkökulmalle? Toimivatko tietyt valokuvaustyypit parhaiten tietyllä näkökulmalla?

Onko muita harkittavia näkökulmia harkittava?

No ehkä. Ihanteellinen on tehdä jokaisesta kysymyksestä erityinen, mutta ei niin täsmällinen, että hyvät vastaukset eivät voi kattaa myös yleistä. "Asetelma" on melko laaja luokka, mutta ehkä se voisi toimia. Ehdotan, että otat nämä yksi kerrallaan, koska sinulla on jotain erityistä, jonka kanssa työskentelet tai jonka kanssa työskentelet.
:) En tiputa, yritän vain auttaa sinua saamaan hyviä vastauksia. Nämä todella avoimet kysymykset eivät usein ole hyviä otteluita Stack Exchangelle, ja kuten näette, tämä ei ole oikeastaan ​​saanut haluamaasi. Tässä on [kysymys elintarvikevalokuvauksen koostumuksesta] (http://photo.stackexchange.com/questions/16264/), vaikka valitettavasti hyvän esimerkin antamisen näkökulmasta se ei myöskään saanut hyviä vastauksia. (Luulen, että se alkoi liian yleisesti ja muokkaus tuli liian myöhään sen tallentamiseksi.)
anna meidän [jatka tätä keskustelua chatissa] (http://chat.stackexchange.com/rooms/2121/discussion-between-mattdm-and-anisha-kaul)
bam, sinä menet. Kattaako se sen, mitä haluat tietää?
Voit nähdä muokkaukseni. Toivottavasti se auttaa.
Ei, kaikki on hyvä. Minulla on paljon ääniä.
Se on okei. Se on loppujen lopuksi yhteistyösivusto. En olisi itse kysynyt tätä kysymystä tai muokannut sitä _tällä_ tavalla ilman antamaasi tietoa. Lisäksi vietit 100 edustajaa palkkioon ja ansaitset sen takaisin. :)
Kolme vastused:
#1
+8
Oliver
2011-11-03 22:41:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun otat muotokuvia, on sääntö olla silmien korkeudella. Mutta ... jos mallissasi ei ole liikaa korkeutta, voi auttaa näkökulman siirtäminen hieman alaspäin. Sama asia, jos mallissasi on kaksinkertainen leuka. Hieman korkeampi kuin silmien taso voi auttaa.

Toinen asia koskee laajakulmalinssin käyttöä. Sääntönä on pitää kamera vaakasuorassa ja pystysuorassa "linjassa". Mutta jos haluat parantaa joitain käyriä tai perspektiiviä, voit kiertää sitä hieman.

Laajakulmaobjektiivilla hieman laskeutuminen voi vähentää maan merkitystä ja päinvastoin sen nostaminen voi lisätä sitä (aina kameran H / V kohdakkain).

Viimeinen asia. Kameran asettaminen korkeammalle kuin silmäsi voi aiheuttaa voiman / irtoamisen tunteen. Päinvastoin, sen laskeminen saattaa aiheuttaa tunteen alistumisesta.

Tämän vastauksen tärkeimmät säännöt koskevat myös kaikkia aiheita. Toinen asia: kuvan ottaminen silmien korkeudella voi antaa kuvan, jonka "kuka tahansa voi nähdä". Mitä enemmän muutat näkökulmaa, sitä enemmän kuva on kiehtova. esimerkiksi maiseman ottaminen näkökulmasta, jos maisemassa ei ole mitään mielenkiintoista, johtaisi ei-niin hyvään kuvaan. saman maiseman ottaminen ruohon tasolta voisi antaa mielenkiintoisen vaikutuksen ja tuloksen Wooooaw-kuvasta, joka ei ole niin huono.

@Anisha: vastauksessani annetut pääsäännöt koskevat myös kaikkia näitä aiheita. Toinen asia: kuvan ottaminen silmien korkeudella voi antaa kuvan, jonka "kuka tahansa voi nähdä". Mitä enemmän muutat näkökulmaa, sitä enemmän kuva on kiehtova. esimerkiksi maiseman ottaminen näkökulmasta, jos maisemassa ei ole mitään mielenkiintoista, johtaisi ei-niin hyvään kuvaan. saman maiseman ottaminen ruohon tasolta voisi antaa mielenkiintoisen vaikutuksen ja tuloksen Wooooaw-kuvasta, joka ei ole niin huono.
Ehkä se on päinvastoin laajakulma ja maa? Koska laajakulma vahvistaa lähempänä olevia esineitä, lähentyminen maahan lisäisi sen merkitystä.
@Oliver - huomaa, että kysymystä on muokattu huomattavasti. Haluat ehkä päivittää vastauksesi.
Haluat ehkä selvittää, tarkoittako silmän korkeus valokuvaajan tai kohteen silmän tasoa.
@che: Kyllä, niin teen toisessa vastauksessani.
#2
+3
Oliver
2012-01-03 15:43:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

MUUT VASTAUKSET (seuraavat kysymysmuutokset):

Minkä vaikutuksen yleensä se valitsee:

  • Korkea näkökulma kohtauksen yläpuolella?

Se antaa tarkkailijalle voiman tunteen. Olet YLÄ kohtaus, hallitset sitä. Voit "hallita" mitä kuvassa on. Maiseman ottaminen ja sinä voisit olla jumala, joka loi sen, lintu, johon elementit eivät vaikuta ... Kun otat muotokuvan, voit olla isä tai äiti, korkeampi henkilö, joku, joka käyttää dominointiasi aiheeseen ...

  • Silmätason näkökulma normaalilla ihmisen korkeudella?

Se on yleinen näkökulma . Näet asioita, kuten monet muut ihmiset. Ei ole erityistä tunnetta. Mutta mitä on silmätaso, jos kuvassa ei ole ketään? Se riippuu siitä, kenen tulisi tehdä vaikutelma kuvasta. Kuvan ottaminen lasten silmätasolla ei vaikuta samalla tavalla lapsiin ja aikuisiin katsojiin. Sinun tulisi huolehtia yleisöstä, jota haluat koskettaa kuvallasi.

Toinen huomioitava asia on käyttämäsi linssi. Silmätaso ei tarkoita, että otat kuvia, kuten kaikki näkevät kohtauksen. Jos esimerkiksi käytät laajakulmalinssiä ja otat muistomerkin tai maisemakuvan, valokuvaan voi sisältyä enemmän esineitä kuin tavallinen silmä näkee. Jos siirrät kameraa vähän litraa alas tai ylös, muutat perspektiiviä. Normaali silmä ei näe niin. Joten voit lisätä, jopa silmätasolla, dramaattisen ilmaisun kuvallesi.

  • Matalasta maasta "lieron näkymä"?

Korkean tason näkökulmasta päinvastoin tämä antaa katsojalle tunteen, että hänet hallitaan. Et hallitse mitään paikalla. Maiseman ottaminen ja voisit olla kastemato, hauras, ... Muotokuvan ottaminen voi olla poika tai tytär, ylempi henkilö, joku, joka tarvitsee suojaa tai on hallitsema tai kohteen hallinnassa, ... Tässä myös , laajakulmaobjektiivin käyttäminen voi muuttaa sitä hieman, jos otat pictrue-kameran ylöspäin. Voit lisätä dramaattista ilmaisua, ja voit näyttää suuren näkymän näkymästä. Joten vaikka näytät hauraalta, dramaattinen lisäys ja suuri näkökulma voivat antaa ajatella, ettet ole niin herkkä. Pieni sellaisena otettu kukka voi näyttää vallitsevan ympäristössä, pienessä ympäristössä, vaikka se olisi vain pieni kukka. otat saman kukan samalla POV: lla ja normaalilla linssillä, eikä tunne ole sama. Voit eristää kukan, laskea draaman ilmaisua ottamalla sen näin, jotta hauras tunne voi olla läsnä.

Toimivatko tietyt valokuvaustyypit parhaiten tietyllä näkökulmalla?

Ehdottomasti, ei. Se riippuu vain siitä, mitä haluat ilmaista. Mutta ... jos haluat tehdä vaikutuksen, valitse POV, joka ei ole yleistä. Klassinen POV ovat: silmien korkeus muotokuville, matala taso kukille, pienikokoisille esineille, ... korkean tason suurille kohtauksille (kruunu, kaupunki, ...). Mutta kun sanon tämän, näen mielessäni monia hämäräkuvia, jotka tekevät aivan päinvastoin.

Matalatasoinen:
Luonto:
http: //1x.com/photo/44881/portfolio/67762
http://1x.com/photo/46927/portfolio/96704
http: //1x.com/photo/46253/portfolio/48485

Pysty:
http://www.zphoto.fr/aurelia_photo652435.html http://1x.com/photo/46313/portfolio/61156
http://1x.com/photo/247/portfolio/42

Maisema:
http://1x.com/photo/46223/portfolio/63062
http://1x.com/photo/44582 / portfolio / 37923

Silmätaso:
Luonto:
http://1x.com/photo/47005/portfolio/137168
http://1x.com/photo/46271/portfolio/11929

Pysty:
http://1x.com/photo/46346/portfolio/29189
http://1x.com/photo/46293/portfolio/11824

Maisema:
http://1x.com / photo / 46430 / portfolio / 101715
http://1x.com/photo/46381/portfolio/130137
http://1x.com / photo / 46260 / portfolio / 130808

Korkea taso:
Luonto:
http://1x.com/photo / 46031 / portfolio / 75215
http://1x.com/photo/45161/portfolio/57812

Pysty:
http://1x.com/photo/1494/portfolio/22
http://1x.com/photo/46718/portfolio/138079
http://www.zphoto.fr/enfant_de_ganvie_photo653449.html

Maisema:
http://1x.com/photo/47002/portfolio/141698
http://1x.com/photo/46842/portfolio/19773

Hei Oliver ... erinomaiset linkit, upeilla esimerkeillä. Pitkäikäisyyden vuoksi, onko mahdollista korjata linkit, jotta niitä ei linkitetä "viimeisimmät lisäykset" 1x.com -resurssin URL-osoitteen kautta? Heillä on taipumus "kuolla" melko pian, mikä rikkoisi virkaa. Jos voisit saada linkkejä suoraan kuhunkin näistä valokuvista ja korvata uusimmat lisäykset -linkit täällä, sen pitäisi parantaa huomattavasti viestisi ikää. Kiitos!
@jrista: Hitto, olet oikeassa! En huomannut sitä. Se on nyt korjattu. Kiitos :-)
#3
+2
ElendilTheTall
2011-11-03 22:03:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on todella luova valinta. Jos jokaisessa valokuvauksen näkökohdassa olisi noudatettavia sääntöjä, siinä ei olisi taiteellista arvoa.

Kuten aina, tietyille valokuvaustyypeille (esim. ylipainoisia ihmisiä hiukan korkeammasta kulmasta piilottaaksesi kaksoisleuan), mutta todellakin, sinun tulisi ampua mistä tahansa näkökulmasta, jonka luulet antavan parhaat tulokset.

Kuinka sinulla voi olla sääntö ampua mitään? Kuinka monta miljardia asiaa on maailmassa? "Ylipainoinen" sääntö oli vain esimerkki. Jokaisella valokuvalajilla on tietysti omat nyrkkisääntönsä, jotka löydät kirjoista ja verkosta. Mutta hyvin harvat säännöt käsittelevät "näkökulmaa", yli kolmanneksen säännön jne. Näkökulma on yksi monista luovista valinnoista, jotka sinun on tehtävä itsellesi.
Jos tiedät, että näkökulmasta on hyvin vähän sääntöjä, ehkä voisit nimetä tuntemasi säännöt? Kysäjä yrittää jo löytää niitä verkossa ...
Kolmasosan ja kultaisen suhteen säännöt ovat kaikki mitä voin ajatella tällä hetkellä. Kannatan väitettäni siitä, että näkökulma on luova valinta, ei sellainen, jota sääntöjen tulisi rajoittaa. Jos noudatat terävyyssääntöä, valotussääntöä ja näkökulmasääntöä, ainoa syötteesi, jonka olet saanut valokuvaan, on hienosäätö kameran hallintalaitteiden kanssa. Jos et ole varma laukauksen näkökulmasta, ota se useasta näkökulmasta ja katso, kumpi _pitoisit_ parhaiten.
@ElendilTheTall - huomaa, että kysymystä on muokattu huomattavasti. Haluat ehkä päivittää vastauksesi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...