Kysymys:
Mitä eroa on EF- ja EF-S-linsseillä?
CodeToGlory
2010-07-16 05:00:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä koskee vain Canonia, mutta mitä eroa on EF- ja EF-S-objektiiveilla?

Yhdeksän vastused:
#1
+37
che
2010-07-16 05:12:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

EF-S-linssit on suunniteltu erityisesti APS-C-digitaalirungoille ja optimoitu sen vuoksi, että niissä on pienempi anturi ja peili. EF-S-linssit on merkitty kiinnikkeelle valkoisella neliöllä EF-lasin punaisen pisteen sijaan, ja niitä voidaan käyttää vain EF-S-yhteensopivilla rungoilla (melkein kaikki pienempien sensorien Canon-järjestelmäkamerat, jopa EOS 7D) .

Elokuva- ja suurisensoriset digitaalikamerat (5D, 1D, 1Ds) ottavat vain EF-objektiiveja. Jos sinulla on kamera, jolla on EF-S-kiinnitystuki (kuten EOS 7D, 50D tai 500D), voit käyttää sekä EF- että EF-S-objektiiveja.

Kärsivätkö EF-S-linssit edelleen 1,6: n rajakertoimesta eli siitä, että 50 mm: stä tulee 80 mm: n vai saavutatko objektiivissa määritetyn oikean polttovälin?
@Vidar: Sinun on silti sovellettava rajauskerrointa, jotta saat 35 mm: n ekvivalentin näkökentän.
@Vidar Katso: http://photo.stackexchange.com/a/38915/15871
#2
+28
txwikinger
2010-07-16 05:05:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

EF-S: n "S" tarkoittaa lyhyttä takatarkennusta, mikä tarkoittaa, että linssin takaosa on lähempänä kuvakennoa kuin tavallisissa 35 mm: n järjestelmäkameroissa. Takaelementin läheisyys kuvakennoon parantaa huomattavasti laajakulma- ja hyvin laajakulmaobjektiivien mahdollisuuksia, mikä tekee niistä pienempiä, kevyempiä (vähemmän lasia sisältäviä), nopeampia (suurempi aukko) ja halvempia. Suurin osa nykyisistä Canon EF-S -objektiivista on laajakulmainen.

Canon_EF-S_lens_mount

Se on todellinen asia. Koska anturi levyn etäisyyden kiinnittämiseen on sama, teoriassa EF-S-objektiivia voidaan käyttää missä tahansa EOS-kamerassa (rajaa sitten vinjetetty kuva APS-C-kokoon asti). Mutta todellisuus alkaa, kun suurempi peili osuu EF-S-objektiivin ulkonevaan takaosaan. OTOH, ehkä EF-S-linssi voi toimia makro-jatkeella. Olen käyttänyt tällaista jatkoa 60mm EF-S -makroni kanssa 7D: ssä. Nämä laajentimet toimivat muissa kameroissa. Odotan sen toimivan.
#3
+13
Dreamager
2012-04-11 19:27:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki omistamasi EF fit -objektiivit (yleensä merkitty punaisella pisteellä EOS-kiinnikkeen lähellä) toimivat hyvin 5D mkII: n kanssa

Kaikki omistamasi EF-S-objektiivit (yleensä merkitty valkoisella neliöllä) lähellä EOS-kiinnikettä) eivät toimi tai sopivat 5d mkII: een, koska ne on suunniteltu sopimaan viljelyanturikameroihin, kuten T2i, eikä täysikokoisiin kennoihin, kuten 5D mkII

Lisäksi jotkut rajausanturikameroille suunnitelluissa Canon-merkkilinsseissä on silti EF-kiinnike, joten ne sopivat 5d mkII: een, mutta eivät usein sovi kuvan koko kehykseen. Minulla on EF-sovitettu Sigma 8-16 mm, ja voit nähdä objektiivin hupun täydellä kehyksellä, kunnes lähennät noin 14 mm: iin. Se toimii kuitenkin hyvin

Killer lens BTW, miltä se näyttää ilman konepeltiä? Voitteko lähettää näytteen? Kiitos!
Valitettavasti 8-16: n linssisuojus on pysyvä kiinnitys sipulisen etuelementin suojaamiseksi. Ainoa täysikokoinen kamera, joka minulla on, on elokuvakamera, ja minulla ei ole niitä pari kuvaa, jotka otin tuollaisena.
voi ihminen, tietysti. GF-laitteeni käyttää tätä linssiä ja unohdin, ettet voi ottaa sitä pois.
#4
+10
Matt Grum
2011-02-20 20:04:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

EF-linssit ovat hieman erilainen muoto, jolloin takaosa istuu lähempänä linssiä, mikä on mahdollista pienemmän APS-C-kennolla varustetun peilin ansiosta. Etäisyys objektiivin takaosasta kuvatasoon tunnetaan takatarkennuksen etäisyydestä, joten EF-S: n s tarkoittaa lyhyttä takatarkennusta . Muilla valmistajilla on linssejä, jotka on suunniteltu pienemmille antureille, joissa on sopivasti pienemmät kuvapiirit, mutta niillä ei ole erilaista takatarkennuksen etäisyyttä.

Linssin istuttaminen linssien kanssa on kuitenkin hieman helpompaa Olen kuullut syyn, jonka mukaan Canon esitteli EF-S-linssit, jotta he voisivat pienentää olemassa olevia linssimalleja optisen suunnittelun perustana välttääksesi aloittamista alusta alkaen. EF-S 60mm -makro on siis 1: 1,6-asteinen EF 100mm -makro jne.

Usein sanotaan, että et voi käyttää EF-S-objektiiveja täysikokoisessa rungossa (kuten 5D, 1Ds ), mutta tämä ei ole totta. Canon käyttää erimuotoista takalevyä estääkseen fyysisen asennuksen, koska peili voi osua linssiin ja vahingoittaa. Tämä voidaan kuitenkin poistaa asennuksen mahdollistamiseksi, ja koska takaosa liikkuu zoomauksen aikana, on paikkoja, jotka mahdollistavat kuvaamisen. Vinjetointi on ongelma, kun EF-S-linssit heijastavat pienemmän kuvapiirin, mutta taas kuvan ympyrä voi suurentua zoomauksen aikana, joten jotkut polttovälit toimivat kunnolla.

EF-S-objektiivin käyttäminen täysikokoisessa rungossa olisi äärimmäistä, mutta 1D-linjan 1,3-rajausinen APS-H-kenno on varsin mukava EF-S-linssi ja Canon EF-S 10-22mm erityisesti. Vaikka et voi mennä yli 12 mm leveäksi, saat 12-22 mm: n, joka tarjoaa kipeästi tarvittavan erittäin laajan vaihtoehdon 1D: lle. Saat jonkin verran vinjetointia 12 mm: llä, joka voidaan korjata ilmeisesti, jos Dremel irrotat suodattimen kierteet: -O

+1 mielenkiintoisista muistiinpanoista hakkeroimisesta (kirjaimellisesti) EF-kiinnikkeestä.
#5
+7
Bobby Ketchum
2010-07-16 05:12:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

EF oli uuden EOS-järjestelmän kiinnike, joka korvasi FD-kiinnikkeensä vuonna 1987.

EF-S-linssit on suunniteltu erityisesti pienempää APS-C-kennokokoa varten, kuten Rebels. Ne eivät ole yhteensopivia täysikokoisissa kameroissa. Näissä kameroissa on valkoinen neliö alustan pinnalla, samoin kuin tyypillinen EF-punainen piste, joka kaikilla EOS-kameroilla on.

#6
+5
reuscam
2010-07-16 05:02:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

EF-S-linssit ovat erityinen kiinnike, joka on suunniteltu sopimaan paremmin uusiin digitaalisiin runkoihin. EF-linssejä voidaan käyttää sekä digitaalisiin että elokuva-EF-kiinnityselementteihin, mutta tyypillisesti EF-S-linssit eivät ole taaksepäin yhteensopivia EF-kiinnityselementtien kanssa.

#7
+5
Guffa
2011-02-20 15:37:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

EF-S-linssit on suunniteltu erityisesti kameroille, joissa on pienemmät anturit, joten niitä ei voida käyttää kamerassa, jossa on täysikokoinen kenno. Tuo EF-S-objektiivin takalinssi on taaksepäin, joten täysikokoisen kameran peili osui objektiivin takaosaan.

EF-objektiivi on tehty peittämään koko kehys, joten se toimi myös kameroissa, joissa on pienemmät anturit.

EF-S-objektiivin kuvapiiri on pienempi kuin EF-objektiivin kuva, vastaamaan pienempää anturia. Kun käytät EF-objektiivia kamerassa, jossa on pienempi anturi, käytät yksinkertaisesti pienempää osaa kuvapiiristä. Tällä on positiivinen sivuvaikutus, että se vähentää merkittävästi vinjetointia.

Yleensä EF-S-linssi on halvempi kuin vastaava EF-linssi, koska se voidaan rakentaa pienemmillä optisilla linsseillä ja se voi hyödyntää pienempi peilin antama kameran sisällä oleva ylimääräinen tila.

Joten kun kaikki muut asiat ovat samanlaiset, pitäisikö saman spec-hinnan ja hinnan objektiivin olla parempaa laatua EF-S: ssä kuin EF: ssä?
@fmark - ei välttämättä. Ensinnäkin mielestäni on melko vaikeaa, ellei mahdotonta, löytää saman tyyppisiä ja hintaisia ​​linssejä (spesifikaatilla tarkoitan * vastaavaa * polttoväliä). Sitten sanot "kaikki muut asiat ovat tasa-arvoisia" - mitä sitten odotat muuttuvan?
@fmark - teoreettisesti pitäisi olla halvempaa rakentaa EF-S-objektiivi (kuten Guffa selitti), joten samasta rahasta voit teoriassa rakentaa paremman objektiivin, jolla on sama polttoväli ja aukko.
Mikä on melkein täsmälleen sitä, mitä Canon teki EF-S 55-250mm f / 45.6: lla verrattuna EF 70-300mm f / 4-5.6: een. Se antaa saman kuvanlaadun pienemmällä koolla, painolla ja kustannuksilla.
#8
+3
Ken
2011-02-20 19:14:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pienikokoiset Canon DLSR -kennot hyväksyvät sekä EF-S- että EF-objektiivit, mutta Canon teki EF-S-objektiivin kiinnittämisen täysikokoisiin kameroihin (5D & 1Ds) fyysisesti mahdottomaksi (peilihäiriöiden takia, kuten @Guffa huomauttaa) ). Tämä tekee Ef-linsseistä monipuolisempia, koska ne toimivat kaikkien Canon EOS -kameroiden kanssa.

Jos Canon tekee koskaan täysikokoisista kennoista vakiona DSLR-kameransa, EF-S-linssien kokoelma on paljon pienempi. Tämä on todennäköisesti osa syytä, että EF-S "L" -linssiä ei ole. EF-S-linssien PITKÄAIKAINEN jälleenmyyntiarvo on hieman epäilyttävämpi kuin EF-linssit.

#9
+3
Matt Bishop
2012-04-11 19:27:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin linssejäsi voidaan käyttää 5D-mallissa; toiset eivät ehkä ole.

Tarkemmin sanottuna mikä tahansa EF-linssi on käyttökelpoinen, mutta EF-S-linssi ei ole (lisätietoja on tässä kysymyksessä). EF-linsseissä on punainen piste linssin kiinnikkeessä ja EF-S-linsseissä on valkoinen neliö.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...