Kysymys:
Mitkä ovat uuden valokuvaajan pakolliset suodattimet?
CodeToGlory
2010-07-16 05:02:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä suodattimet ovat hyviä ja miksi?

En todellakaan usko, että kameran runko on ratkaiseva tekijä suodattimen valinnassa. Haluat ehkä katsoa osoitetta http://photo.stackexchange.com/questions/356/what-are-your-preferred-filters-for-certain-subjects
Kolmetoista vastused:
#1
+51
AJ Finch
2010-07-16 18:52:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yhteenvetona

Tällä yritetään tiivistää valokuvaajien yleisesti vallitsevat mielipiteet.
Uskon, että tämä on oikeudenmukainen tislaus näkemyksistä.

 • Suodattimen lisääminen saattaa lisätä linssin heijastusta ja vähentää terävyyttä
 • Useimpien suodattimien vaikutus voidaan toistaa jälkikäsittelyssä
 • Ainoa suodatin, jota ei voida tuottaa riittävästi postitse, on polarisoiva suodatin (varsinkin kun sitä käytetään heijastusten / häikäisyn poistamiseen / vähentämiseen).
 • Neutraali tiheys vahva > suodattimet ovat joskus tarpeen. Esimerkiksi: kun valokuvaaja haluaa vähentää objektiiviin tulevan valon määrää, jotta aukko on laaja ja pitkä valotusaika (esimerkiksi virtaavaa vettä kuvattaessa).
 • UV-suodattimet vahva >:
  • Monien valokuvaajien mielestä on syytä laittaa UV-suodatin jokaisen linssin etupuolelle sillä perusteella, että se suojaa etulinssielementtiä - pölyltä, naarmuilta ja katastrofaalisilta vaurioilta, jos linssi on pudonnut. Toisin sanoen, se on eräänlainen vakuutus linssin vaurioilta. Ymmärrän, että Scott Kelby on tämän kannan.
  • Monet (muut) valokuvaajat uskovat, että tämä käytäntö ei ole kannattavaa: he saattavat kokea, että kuvan "laadun heikkeneminen (todellinen tai mahdollinen) ei ole perusteltua tämän" vakuutuksen "avulla käytäntö". Olen kuullut Scott Bournen ilmaisevan tämän uskomuksen.

Toivon, että tämä on oikeudenmukainen ja arkaluonteinen yhteenveto;)

On huomattava, että useimmissa uusissa Canon-objektiiveissa "säänkestävyys" -ominaisuus toteutuu täysin vasta suodattimen ollessa kiinni. Tämä on yleensä mainittu Canonin objektiivin yksityiskohdissa. Ostin äskettäin EF 16-35mm f / 2.8 L USM II: n, ja se on täysin säänkestävä vain, kun suodatinta käytetään ... ainakin UVP, mutta myös polarisaattori tai mikä tahansa muu suodatin riittää.
@jrista, En tiennyt sitä - se on huippuvinkki! ;)
@jrista - Luin myös ensimmäistä kertaa tästä. Oletan kuitenkin, että suodattimen lisääminen ei todellakaan ** sinetöi ** mitään sellaista, mitä ei ole suljettu aiemmin. Se suojaa vain etulinssielementtiä elementeiltä, ​​mikä täydentää sääsuojaa.
@Ysap: Ainakin Canon L-sarjan linsseissä on pieni aukko etulinssielementin kiinnikkeessä. Se sallii ilmavirran, kun elementit liikkuvat tarkennuksen tai zoomauksen aikana. "Täysi" sään tiivistys ei ole mahdollista, ellei tämä pieni reikä ole suojattu, missä suodatin tulee sisään. Suodattimen lisääminen ei siis pelkästään suojaa etuelementtiä, vaan sillä on merkitys koko säänkestävyydessä.
@jrista - se on erittäin mielenkiintoinen tieto. Katson varmasti 70-200 / 2.8LIS -laitettani kotona. Tämä saa minut kuitenkin miettimään: jos siellä on reikä tarkoitusta varten, eikö tiivistyssuodatin todella häiritse linssin normaalia toimintaa ?!
@Ysap:-ilmavirtauksen on oltava vain liikkuvien elementtiryhmien välillä. Et todellakaan tarvitse "raitista" ilmaa, sinun tarvitsee vain antaa ilman liikkua. Ajattele sitä tällä tavalla ... jos zoomaat, ja se vaatii, että etulinssielementti liikkuu kohti linssin takaosaa ja takaobjektiivielementti liikkuu kohti linssin etuosaa, niin näiden kahden välisen ilman täytyy virrata niiden liikkuvien linssielementtien ohi. Sen kiinteä ilmamäärä, mutta kuinka kiinteä tilavuus jakautuu objektiivin sisällä, muuttuu tarkennuksen ja zoomauksen aikana. Sinulla voi silti olla suljettu linssi, kunhan sallit ilman liikkumisen tiivisteen sisällä.
@jrista - juuri sitä ajattelin ensimmäisen kommenttini yhteydessä, mikä tekee koko "reikä" -kohdasta vielä salaperäisemmän. Jos pystyt sulkemaan reiän tehokkaasti suodattimella, niin miksi se on siellä? Ellei etuelementti itse liiku suhteessa suodatinrenkaaseen. Tässä tapauksessa suodatin vain sulkee muuttumattoman tilavuuden ja ilma virtaa sisään ja ulos sisäisestä ositilavuudesta. Mutta en usko, että tämä pätee L-linsseihin.
@ysap: Minun on luettava kaavio, joka osoittaa, mitä yritän kuvata. Ajattele sitä tällä tavalla. Oletetaan, että sinulla on kolmen elementin linssi, jossa on liikkuva etuelementti, kiinteä keskielementti ja liikutettava takaosa. Etu- ja keskielementin välinen äänenvoimakkuus on * dynaaminen *, samoin kuin keski- ja takaosan välinen äänenvoimakkuus. Oletetaan (vaikka keksitty), että polttovälin pienentämiseksi etu- ja takaosien on siirryttävä kohti keskiosaa. Tämä tarkoittaa etu- ja keskielementin välistä äänenvoimakkuutta. Sama koskee keski- ja takaosaa ...
Vaihtuvien volyymien huomioon ottamiseksi voi tapahtua yksi kahdesta asiasta. Voit joko puristaa ilman tilavuuteen ensimmäisen / keski- ja taka / keskielementin välillä, mikä lisää painetta, TAI ... luot reitin, jonka avulla ilma pääsee kulkemaan etu- ja takaelementtien ohi pitäen paineen yllä (vähentämällä ilman määrää Äänenvoimakkuus pienenee.) Toisaalta, jos laajennat etu- / keski- ja taka- / keskielementtien välistä äänenvoimakkuutta, joko alennat painetta tai annat ilman liikkua etu- ja takaelementtien ohi täyttääksesi lisätilavuuden.
Ilman suodatinta hiukkasia, vettä jne. Voi päästä suljetun linssin etulinssielementin kiinnikkeessä olevan reiän läpi, kun lisäät äänenvoimakkuutta linssin sisällä. Suodattimen lisääminen ei estä ilmavirtausta, mutta se pitää linssin sisällä olevan ilman samalla ilmalla ... se estää muun mahdollisesti hiukkasilla täytetyn ilman pääsyn sisään.
@jrista - tarkalleen mitä tarkoitin "Ellei etuelementti itse liiku suodatinrenkaaseen" -osassa. Jälleen kerran, kun muistan, se ei liiku, mutta voin olla väärässä (ja se voi olla myös yksityinen tapaus 70-200 / 2.8.
@ysap: Kaikki etulinssin elementit eivät liiku. Suurimmalla osalla zoomobjektiivista on liikkuvia elementtiryhmiä ja kaikissa sisäisissä tarkennuslinsseissä on liikkuvia elementtiryhmiä. Yksinkertainen asia on, että paine on tasattava, kun nämä elementit liikkuvat. 16-35mm L II -mallini tapauksessa sen etuelementti liikkuu ja ilmavirran reiät ovat selvästi näkyvissä. Voit nähdä tämän objektiivin kuvia täältä: http://the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-16-35mm-f-2.8-L-II-USM-Lens-Review.aspx, reiät ovat näkyy metallikiinnikkeessä linssielementin vieressä.
@jrista - OK, menin tarkistamaan 70-200 / 2.8LIS - kuten muistin, etupaneelissa ei ole näkyviä liikkeitä zoomauksen tai tarkennuksen aikana. Näin ollen en voinut nähdä mitään näkyvää reikää siellä. Kiinteä koko näkyy kolmannessa kuvassa osoitteessa http://the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-70-200mm-f-2.8-L-USM-Lens-Review.aspx.
Tämä on mahtava keskustelu - voisitteko tehdä siitä kysymyksen / vastauksen? Siten se hyödyttäisi todella yhteisöä.
@ysap: Oikea, 70-200 on kaikki sisäinen tarkennus / zoomaus, joten etuelementti ei liiku. Ilmavirta on edelleen mahdollista sisäisesti, koska liikkuvien elementtien ja linssikotelon välillä on tilaa. Huomasin, että useimmat, mutta eivät kaikki, Canon-linssit edellyttävät suodatinta säänkestävyyden loppuunsaattamiseksi. Suurimmalla osalla uusimmista mustista L-sarjan Canon-zoomeista on liikkuva etuelementti, joka liukuu putken sisälle. Suodatin ruuvaa putkeen etuosan kiinnittimen sijasta, joten linssin pituus ei vaikuta zoomauksessa. Valkoiset linssit ovat hieman erilaisia.
@jrista - joten siinä tapauksessa suodattimen asettaminen ei estä ilmavirtaa etuelementin ympärillä, eikä siinä ole mitään ongelmaa. Ainoa kerta, kun ongelma voi ilmetä, on, kun sinulla on liikkuva etuelementti ja siihen kiinnitetty suodatin (ja liikkuu myös sen mukana). Rajoitat sitten kiinteän äänenvoimakkuuden elementin eteen ja tämä voi häiritä elementin liikettä.
@jrista - Jos innostun myöhemmin myöhemmin, yritän tehdä tästä kysymyksen / vastauksen, kuten @AJ Finch ehdotti.
@ysap: Etupaneeli on kiinteä, joten ilman virtausta sen ympärillä ei tarvita. Jos katsot objektiivin takaosaa ja tarkennat tai zoomat, sinun pitäisi pystyä näkemään joitain elementtejä liikkumassa objektiivin sisällä. Huomaa myös, että vaikka takalinssielementtiryhmä on niin pitkälle kuin mahdollista, sitä ei ole "suljettu", joten siellä on ilmavirta. Kun sitä käytetään suljettuun runkoon, objektiivin ja kameran ilmamäärä on kiinteä, mutta liikkuvien elementtiryhmien väliset yksittäiset tilavuudet voivat silti muuttua. Ilmavirta etuosan ympärillä on tarpeen vain, jos se liikkuu, ja reikä vain, kun se on suljettu.
#2
+9
Matt Grum
2010-11-01 22:36:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suodattimet, joista on hyötyä digitaalivalokuvauksessa:

 • Polarisoiva suodatin. Tämä leikkaa utua ja vähentää häikäisyä. Hyödyllinen maisemien kannalta, koska tämä pimenee taivasta leikkaamalla polarisoitunutta valoa ja vähentää myös utua, jolloin etäisyyden kohteet näyttävät selkeämmiltä. Tarvitset teknisesti pyöreä polazrizing-suodattimen, jos haluat automaattisen tarkennuksen ja mittauksen (useimmat suodattimet ovat tämän tyyppisiä).

 • ND-suodatin. Leikkaa vain valoa, mikä on hyödyllistä suljinnopeuden lisäämiseksi taiteellisten tehosteiden tai salaman synkronoinnin kannalta tai sallii leveät aukot kirkkaassa päivänvalossa. Saatavana myös asteikkosuodattimena (ts. Suodattimena, joka alkaa selkeästi ja tummuu jatkuvasti, mikä on hyödyllistä suuren dynaamisen alueen, kuten kirkkaan taivaan, kohtausten kesyttämiseen.

 • Infrapunasuodatin Teknisesti näkyvä valoa estävä suodatin. Sallii infrapunavalokuvan käyttämällä tavallista DSLR-kameraa. Vaatii erittäin pitkiä valotuksia, koska kameran sisäänrakennettu infrapunasuodatin katkaisee suurimman osan tulevasta valosta, mutta sillä voi olla upeita tuloksia.

Se, ostatko jonkin näistä, riippuu kokonaan millaista valokuvausta aiot tehdä ja mikä on budjettisi!

Muilla elokuvien suosituilla suodattimilla, kuten värillisillä suodattimilla, on rajoitettu käyttö digitaalisessa valokuvauksessa, katso lisätietoja tästä kysymyksestä: Are onko syytä käyttää värisuodattimia digitaalikameroiden kanssa?

Yhdistetty osoitteesta: http://photo.stackexchange.com/questions/4496/which-filters-should-i-be-buying-for-canon-eos-550-d-18-55mm-and-55-250mm-lenses
#3
+5
Michael McCarty
2010-07-21 09:49:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi tärkeä asia, joka on suodattimien lisäksi, on valikoima askelrenkaita. Tällä tavalla voit sijoittaa ensisijaisesti yhden koon suodattimiin, esimerkiksi 77 mm, ja sinulla on halvat askelmerkot, jotta voit käyttää näitä suodattimia 72 mm: n, 67 mm: n, 58 mm: n ja 52 mm: n linsseissäsi.

#4
+5
Shizam
2010-11-01 21:21:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Miksi minun pitäisi ostaa UV-suodatin tai mikä tahansa muu suodatin?"

Sinun ei tarvitse ostaa UV-suodatin tai jokin muu suodatin, tästä syystä haluat käyttää UV-suodatinta nimenomaan:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Photographic_filter#Clear_and_ultraviolet

Nyt sanoisin, että 99% ihmisistä, jotka asettavat UV-suodattimen linssiinsä, eivät tee sitä siksi, he käyttävät sitä suojakerroksena linssin etuelementille . Todellakin, se estää sormien jumittumisen elementtiin ja lasten aivastuksia pääsemästä kaikkialle, mutta on myös haittoja, jotka on kuvattu tuossa wikipedia-artikkelissa. Nimittäin soihdutus ja laadun heikkeneminen.

Minä henkilökohtaisesti? En käytä UV-suodattimia linsseissäni kaiken aikaa (en halua soihdutusta jne.), Sain pinon niistä kerätä pölyä hyllylle. Pudistan yhden, jos vien linssin valtamerelle tai jotain ja odotan ruiskutusta, mutta se siitä.

Kiitos vastauksesta. Sopiiko tämä suodatin http://www.amazon.com/Hoya-Ultra-Violet-Coated-Filter/dp/B00009R9A1/ linsseihini? Näiden kahden linssin Wikipedia-artikkeleissa suodattimen halkaisija on 58 mm, mikä tarkoittaa, että tämä suodatin sopii linsseihini, eikö niin?
Joten molemmat linssit hyväksyvät 58 mm: n suodattimen. Hyvä soittaa MC-suodattimen hankkimiseksi, jos aiot hankkia sen.
Yhdistetty: http://photo.stackexchange.com/questions/4496/which-filters-should-i-be-buying-for-canon-eos-550-d-18-55mm-and-55-250mm-lenses
#5
+4
Tim Post
2010-07-16 18:52:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ainakin selkeä suodatin (Hoya yleensä, joskus Nikon) vain suojellakseni linssiä yllätyksiltä, ​​joihin kuuluvat:

 • Tahaton ruiskutus (tapahtuu enemmän kuin luulisi )
 • Pölyiset ympäristöt
 • Työskentele siellä, missä sinun täytyy käydä läpi voimakkaasti metsäisten alueiden.

Se asettaa yhden halvan lasinrauhan monien muiden eteen kallista lasia. Ystäväni puri pölyä 500 dollaria, kun ohi kulkeva auto potkaisi pienen kiven. Mitkä ovat mahdollisuudet? Mutta se tapahtuu.

Muiden suodattimien osalta se riippuu täysin siitä, mitä kuvaat. Minulla on yleensä lämmityssuodatin, grad ja ehkä UV, riippuen siitä, mitä teen. Suurimman osan ajasta jätän heidät vain kotiin, lukuun ottamatta kirkasta / suojaavaa suodatinta.

Jälleen, se ei ole niinkään runko, vaan linssi ja olosuhteet, joissa kuvaat.

#6
+3
Larry OBrien
2010-07-23 00:34:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Polarisoiva suodatin on mielestäni melko tarpeellinen. Sen avulla voit manipuloida kirkasta taivasta, vettä ja pilviä tavoilla, jotka ovat välittömästi ilmeisiä ja joita ei voida täysin toistaa jälkikäsittelyssä.

#7
+3
NickM
2010-07-23 18:23:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos saat ruuvattavan suodattimen (esim. polarisoijan), sinun pitäisi saada hyvälaatuinen päällystetty suodatin. Digitaalikameroissa anturi on hyvin heijastava, joten kameraan tulevalla valolla on taipumus palautua anturista ja takaisin suodattimesta aiheuttaen haamukuva. Tämä vähennetään / poistetaan päällystetyllä suodattimella. Huomaa myös, että polarisointilaite toimii myös 1-2 pysähdyksen neutraalina tiheyssuodattimena, joten tarvitset laajempia aukkoja tai hitaampaa suljinnopeutta / ISO vaikutuksen estämiseksi.

Neutraalitiheysasteen suodattimet ovat myös erittäin hyödyllisiä, koska Vaikka vaikutus voidaan toistaa PP-muodossa, säilytät yksityiskohdat kirkkailla alueilla fyysisen suodattimen avulla. Puhalletun taivaan palauttaminen postitse vaarantaa oudon 'harmaa reunus' -vaikutuksen, jossa kyllästetyt korostukset, jotka olivat alun perin sinisiä, muuttuvat puhtaiksi valkoisiksi ja kun pimeässä postissa, ne muuttuvat epätasaisiksi harmaiksi. Olen suuri fani saada se suoraan kameraan mahdollisimman paljon, mutta se ei tarkoita, että sinun ei pitäisi KOSKAAN tehdä muutoksia jälkikäteen.

#8
+3
Pete
2012-03-02 04:12:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole pakollisia suodattimia. Itse asiassa suosittelen, ettet saa mitään. Jos olet uusi valokuvaaja, sinulla on paljon opittavaa valotuksen suhteen, miten kameraa käytetään.

On aivan liian helppoa ajatella, että seuraava vaihde antaa sinulle hyvän kuvan. Mutta vaihde on vain työkalu. Sinun on opittava työkalut ja oltava hyvä käyttämään niitä. Ja liian monien työkalujen saaminen samanaikaisesti lisää vain hämmennystä.

Suosittelen sen sijaan, että rahat käytetään kirjoihin, jotka auttavat sinua oppimisprosessissa.

#9
+2
matt burns
2010-07-16 14:26:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aion mennä vähän raajan päälle ja sanoa, ettei sinulla ole suodattimia, jotka täytyy olla!

Luulen henkilökohtaisesti, että UV-suodattimet ovat rahan tuhlausta , jos luulet tarvitsevasi sitä suojaamiseksi, ole vain varovaisempi ...

Minulla on pyöreä polarisaattori, jota käytän enemmän kuin mitään muuta, mutta rehellisesti sanottuna käytän sitä vain vesikuviin ja pilvet jne., jotka ovat mielestäni kaikkein tylsin valokuvia.

Säästä rahaa mukavalle lasille :)

Olen täysin eri mieltä kanssasi siitä, että UV-suodattimet ovat jätettä.
OK, olemme eri mieltä siitä, pitäisikö sinun käyttää UV-suodatinta. Hieno. Henkilökohtaiset mieltymykset ja kaikki tämä. Mielestäni ne ovat hyödyllisiä, jos otat valokuvia sateessa tai hiekkamyrskyssä, ja heillä on myös haittoja: - Lisäät lasia (vähemmän on enemmän) - Lisäät kerroksen ilma - lisääntyvä soihdun mahdollisuus - maksaa rahaa (etkä halua saada halpaa) Yksinkertainen linssinsuojus tarjoaa paremman suojan useimmille kolhuille.
Hakkerit viittaavat UV-suodattimien hyötyyn tai "muuten" "uskonnolliseen kysymykseen", joka on: on joitain, jotka kokevat intohimoisesti, että UV on välttämätöntä, kun taas jotkut uskovat yhtä intohimoisesti, että se on ajanhukkaa. En voi nähdä argumentteja molemmin puolin, ja käytän UV-suodattimia joissakin linsseissä, mutta ei kaikissa. Emmekö voi ymmärtää, että näin on, ja elää rauhassa yhtä lailla? Pelastakaamme vihamme (alamäki) niille, jotka ovat tosiasiallisesti epätarkkoja.
Hehe, ajatukseni tarkalleen :)
#10
+1
John Hopkins
2010-07-23 08:43:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ilman suodatinjoukkoa. Pidän paremmasta laadusta, jonka saat ilman suodatinta. Häikäisyn vähentäminen polarisoivalla suodattimella voi olla ainoa poikkeus. Taivaan tummuminen polarisoivalla suodattimella voidaan saavuttaa usein käyttämällä useita kerrostiloja Photoshopissa jne.

Suojaus. Olen pudottanut 1800 dollarin 70-200 2,8 IS -objektiivin ja objektiivin suojus otti osuman vahingoittamatta objektiivia. Minulla on linssinsuojukset kaikissa linsseissä, mutta ei suodattimia.

#11
+1
Mark Green
2010-07-23 19:01:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vain kirkas suodatin suojaa ja antaa sinun puhdistaa se koskematta linssin todelliseen pintaan. Se on minun neuvoni.

Hanki korkealaatuinen, ehkä Hoya, ja se on oikeastaan ​​kaikki mitä tarvitset suuressa osassa tapauksia. Ainoa, jonka sanoisin, on työn säilyttäminen laukussa, ehkä porrastettu neutraali tiheys taivaan tummumiseksi.

Tehosteiden vuoksi teen kaiken työni nyt Lightroomissa / Photoshopissa:
www.talkingpictures.info

mikä on kokemuksesi pyöreän polarisaattorin asettamisesta kirkkaan suodattimen päälle?
#12
+1
Dan Wolfgang
2012-03-01 19:49:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Neutraalitiheyssuodattimet on mainittu, koska niiden vaikutusta ei todennäköisesti voida lisätä jälkikäsittelyssä. Polarisaattori on myös mainittu, koska sen vaikutusta ei voida lisätä viestiin.

Täydellisyyden vuoksi toinen suodatin, jonka vaikutusta ei voida epäilemättä toistaa, on asteittainen neutraali tiheys -suodatin . Porrastettu neutraalitiheyssuodatin on toisessa päässä kirkas ja ND-suodatin toisessa päässä, jolloin valokuvaaja voi muokata vain osan kohtauksesta. Tämä on erityisen tärkeää, koska se voi sallia kameran nauhoittamaan kohtauksen muuten räjähtävän alueen, eikä sitä siksi voida korjata postitse - ellei yksityiskohtia ole tallennettu, sitä ei voida parantaa.

Porrastetun ND-suodattimen käyttämisen tulos voidaan luoda uudelleen postissa ottamalla useita valotuksia ja yhdistämällä ne Photoshopissa, vaikka tulos näyttää tyypillisesti hieman enemmän kuin sävykartoitettu / HDR tulokset.

#13
  0
reuscam
2010-07-16 16:31:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

UV-suodattimet on oltava kirjassani suojan vuoksi.

Subjektiivinen, olen eri mieltä!
katso myös http://photo.stackexchange.com/questions/57/downsides-to-using-a-uv-filter
kyllä, monet siellä jaetut osoittavat, että se on tallentanut linssin tai että sitä tulisi käyttää vahinkojen estämiseksi.
Se ei tallenna linssiä, jota linssinsuojus ei olisi tallentanut.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...