Kysymys:
Mikä on erittäin leveä linssi?
chills42
2010-07-16 03:46:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Missä vaiheessa objektiivia pidetään "erittäin laajakulmana" verrattuna vain laajakulmaiseen?

Viisi vastused:
#1
+20
che
2010-07-16 04:30:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikipedian mukaan alle 24 mm: n polttovälin (35 mm: n ekvivalentteina) linssejä pidetään erittäin leveinä. Henkilökohtaisesti sanoisin, että näkökenttä kasvaa erittäin leveäksi, kun kuvan reunan lähellä olevat ihmiset alkavat näyttää huomattavan vääriltä.

Wikipedia-artikkeli antaa tämän määritelmän, mutta kuten totesin vastauksessani, se on lähde. Haluaisin nähdä lisää varmuuskopioimiseksi.
#2
+10
Please Read My Profile
2011-03-22 08:57:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä 35 mm: n filmitarkkuudella noin 35 mm: n objektiivia pidetään "laajakulmana", ja kun se laskee alle 24 mm: n, sanomme "erittäin leveä". Tätä varten ei ole virallista, virallista sääntöä, mutta se näyttää olevan suhteellisen yleistä yleisessä käytössä. APS-C-kameroille, joiden kenno on 1,5x pienempi kussakin ulottuvuudessa, se tarkoittaa 16 mm.

Michael Freemanin Valokuvaajan mielessä hän mainitsee, että kuluttajataso on erittäin laaja 35 mm: n kameroiden kulmalinssejä (joiden hän määrittelee olevan 24 mm ja alle) alettiin valmistaa 1960-luvulla. Tämä sopii siihen, mitä näen objektiivihistoriasta - retrofokaalilinssi tuotiin elokuvakäytöstä (missä se keksittiin 1930-luvulla) noin vuonna 1950, ja seuraavan vuosikymmenen aikana siitä tuli laajasti saatavana eri valmistajilta.

Vuonna 1958 Photogrammetric Engineering -lehdessä on artikkeli, jossa ilmakuvan yhteydessä "ultralaajakulma" määritellään kulmapeiton ollessa suurempi kuin 120 °. Se olisi jotain 12,5 mm 35 mm: n filmikehyksessä tai noin 8 mm APS-C: ssä. Mutta se on tekninen sovellus. Kun markkinoijat yrittivät myydä laajakulmalinssejä kuluttajille, numerot kasvoivat huomattavasti, ja löysin useita tapauksia, joissa yritykset kutsuivat 28 mm: n linssejä ultralaajakulmaksi - esimerkiksi Minolta-kirja aloittelijoille.

Löysin myös lukuisia muita viitteitä 24 mm: n raja-arvoksi (kuten tämä ote Time-Lifen The Camera : stä). Joten vaikka Wikipedia-artikkeli ei (tällä hetkellä) anna mitään lähteitä väitteelleen, näyttää siltä, ​​että yhteisymmärrys on melko laaja.

On mielenkiintoista huomata (vaikkakaan se ei välttämättä ole suoraan merkityksellistä), että hyväksytty raja-arvo yhtyy melkein tarkalleen ei-retrofokaalisten katselukameralinssien kanssa, jotka tekevät liikkeistä (siirto / nousu, kääntö / kallistus) epäkäytännöllisiksi käyttämättä "laukkupaljoja" fyysisen tavallisten palkeiden rajoitukset (palkeet romahtavat). Se on kuin perspektiivijumalat yrittäisivät kertoa meille jotain.
#3
+6
whuber
2010-11-15 03:36:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linssi on "erittäin leveä", kun sinun on huolehdittava siitä, että tärkeimmät ruumiinosat eivät ole tiellä :-)

Hauska mutta totta! Ensimmäistä kertaa, kun näin kokoelman kalansilmäkuvia, kesti jonkin aikaa, kun huomasin, että kaikkien kuvien alaosassa oli valokuvaajan vatsa!
joten siksi monet valokuvaajat ovat laihoja :)
#4
+1
Esa Paulasto
2013-12-14 05:52:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linssiä pidetään laajakulmalinssinä, kun sen polttoväli on lyhyempi kuin anturin pidempi sivu. Linssiä pidetään erittäin laajakulmaobjektiivina, kun sen polttoväli on lyhyempi kuin anturin lyhyempi sivu. ( Wikipedia-artikkeli) Loppujen lopuksi kuvakenno sanelee näkökentän tietyn linssin polttovälin yli.

Tämä tarkoittaa, että objektiivi voi olla "erittäin leveä", kun sitä käytetään yhdessä kamerassa, ja vain "laajakulma", kun sama objektiivi on kiinnitetty toiseen kameraan, riippuen kunkin kameran anturin koosta.

  • Neljäkolmannen kennon koko on noin 17 mm x 13 mm, mikä tarkoittaa, että 14 mm: n polttovälin objektiivia pidetään vain laajakulmaobjektiivina, ei ultralaajana, kun sitä käytetään Four Thirds -kamerassa.
  • APS-C-kennon koko on noin 24 mm x 16 mm, joten kaikkia alle 16 mm: n polttovälin objektiivia voidaan kutsua ultralaajakulmaobjektiiviksi APS-C-muotoisessa kamerassa.
  • Täyskennoisen kennon koko on 35 mm x 24 mm, mikä tarkoittaa, että objektiivia, jonka polttoväli on 34 mm, pidetään laajakulmaobjektiivina, ja kaikki alle 24 mm: n kokoinen objektiivi on tällöin erittäin laajakulmainen täysikokoisessa kamerassa.

Mitä onko piste, jossa linssiä pidetään "erittäin laajakulmana" verrattuna vain laajakulmaiseen? Se on kameran anturin lyhyemmän sivun pituudella.

Wikipedia-artikkeli antaa tämän määritelmän, mutta kuten totesin vastauksessani, se on lähde. Haluaisin nähdä lisää varmuuskopioimiseksi.
#5
  0
user4402
2011-03-21 19:10:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

DX-rungossa, jonka satokerroin on 1,5x, sanoisin, että kaikki alle 16 mm: n pituiset ovat erittäin leveitä.

Voisitteko selventää tätä hieman ja ehkä varmuuskopioida väitteesi viitteillä tai matematiikalla?
@jrista 16 mm APS-C-kamerassa, jossa on 1,5x rajauskerroin (24 mm 35 mm: n vastaavassa järjestelmässä), on oikeassa che-vastauksen kanssa, joka viittaa Wikipediaan. Nopea wikisivun viitteiden tarkistus tuottaa linkin osoitteeseen http://www.canon.com/camera-museum/camera/lens/ef/ultra_wide.html, jossa on luettelo erittäin leveistä linsseistä (EF-kiinnitys), vaihtelevat 14mm - 20mm.
@Sean: Tiedän, että vastaus on teknisesti oikea ... mutta yhteisön eduksi, mielestäni se voisi olla täsmennetty hieman enemmän.
Onko olemassa DX-anturia, jonka rajauskerroin on erilainen kuin 1,5?


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...