Kysymys:
Pitäisikö minun ostaa DSLR aloittaaksesi?
Andrew Андрей Листочкин
2010-07-16 06:32:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen todella kiinnostunut vakavasta tai jopa ammattimaisesta valokuvauksesta. Olen lukenut joitain artikkeleita peruskäsitteistä, kuten aukosta, valotuksesta, ISO-herkkyydestä jne., Ja haluan saada käsityksen siitä, kuinka eri asetusten muuttaminen vaikuttaa saatuun kuvaan.

Omakohtainen kuva kameralla on manuaalinen tila, mutta näyttää siltä, ​​että riippumatta siitä, millaista asetusta valitsen, saan aina huonommat tulokset kuin jos kuvaan automaattitilassa.

Jotkut väittävät, että manuaalinen tila on point-and-shoot-tilassa. on vitsi. Pitäisikö minun hankkia "oikea kamera"?

Katso [Onko kustannusten lisäksi haittoja aloittelijan prosumer-kameralle?] (Http://photo.stackexchange.com/q/5883/1943)
mahdollinen kopio [Onko järjestelmäkameran välttämätön oppimisen yhteydessä?] (http://photo.stackexchange.com/questions/3160/is-an-slr-camera-a-must-when-learning)
Kahdeksan vastused:
#1
+14
Josh Goldshlag
2010-07-16 06:55:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kannattaa ensin kokeilla lainata tai vuokrata kamera. Jopa halvin DSLR-kamera maksaa useita satoja dollareita, mikä voi olla paljon rahaa, jos et ole varma, että se sopii sinulle.

Sanotaan kuitenkin, että DSLR-kamerat ovat nyt paljon parempia kuin ne olivat puhdas automaattitila, joka voi tehdä melko helpon hypätä sisään. Menin P&S-kamerasta DSLR-kameraan, joka ei ollut niin kauan sitten, ja nautin siitä melkein heti.

Yksi iso huomio ajatellessasi siirtyminen DSLR-kameraan on kameran koko. Sinulla ei ole enää jotain, jonka voit kiinnittää taskuun tai heittää pussiin. Ne ovat paljon isompia, paljon painavampia ja paljon hauraampia. Ne ovat myös paljon kalliimpia ostaa, korjata ja päivittää.

#2
+13
andy
2010-07-16 07:05:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valokuvaus sisältää monia "totuuksia", ja kuulet niitä paljon, muunnelmia:

 • Paras kamera, jonka sinulla on, on sinulla
 • Suuri kamera ei ole hyvä valokuvaaja
 • jne. (enemmän muunnelmia laitteiden välityksellä)

Suuressa määrin yllä olevat tunteet ovat totta. TOISIN , uskon, että ollaksesi loistava valokuvaaja sinun on tiedettävä säännöt, vaikka aiot rikkoa niitä kaikkia. Voit taivuttaa ja horjuttaa sääntöjä vain, jos tiedät niiden aluksi.

SLR-kamera ei ole kaikki valokuvien loppu, mutta se on kuitenkin erittäin suosittu ja tarjoaa sinulle, valokuvaaja, todella todellisen kuvan. manuaalinen ja mekaaninen pääsy kaikkiin valokuvan peruskäsitteisiin. Järjestelmäkamerasta voit todella oppia paljon, varsinkin jos olet riittävän kurinalainen jättääksesi sen manuaalisesti alkuun.

Kyllä, suosittelen, että hankit DSLR: n (koska digitaalinen voi antaa sinulle helpon aloittaminen kokeilussa ilman elokuvan kustannuksia / aikaa), koska opit paljon ... ja sitten kun olet oppinut, voit siirtyä haluamaasi kameraan.

DSLR-kameran lisäetu elokuvapohjaisiin järjestelmäkameroihin verrattuna on, että jopa yksinkertaisin DSLR-kamera tallentaa kuvan metatietoihin metatiedot, kuten valotusaika, ISO-asetus, linssi, aukko, polttoväli ja niin edelleen. (Eri kamerat voivat tallentaa hieman erilaista tietoa.) Jos löydät kuvan, josta pidät * todella * siitä, miten se kävi, on paljon helpompi luoda asetukset uudelleen (varsinkin jos kameralla on täysi manuaalitila) ja sitten kokeilla nähdäksesi eri asetusten vaikutukset. Jotkin verkossa lähetetyt valokuvat säilyttävät myös metatiedot, mikä voi auttaa kopioimaan jonkun muun tekemää.
#3
+11
Craig Walker
2010-07-16 07:11:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Et saa parempia kuvia yksinkertaisesti siirtymällä DSLR-järjestelmään. Itse asiassa ne saattavat pahentua huomattavasti, kun alat hioa asetuksia.

Mitä sinä (ja kaikki muut) todella tarvitset, on harjoittelu ja opiskelu.

Tämän kaavion on tarkoitus olla hauska, mutta se on myös pelottavan totta.

Mitä DSLR-järjestelmään liittyy: kuinka paljon rahaa haluat kuluttaa, varsinkin kuluttaa juuri nyt. Jos olet varma, että pidät kiinni siitä, voit myös alkaa käyttää rahaa nyt. (Ja viettäkää!) Jos kuitenkin olet epävarma, ota hyvä piste ja ampua ja viettää ponnistelusi harjoitteluun ja opiskeluun sen sijaan.

Kamera tekee ei tee valokuvaajaa. Haluatko todisteita? Tässä on muotikuvaukset, jotka on tehty iPhone-kameralla.

DSLR nostaa enimmäkseen sen ylärajan, kuinka hyvä voit olla. Mutta se ei todellakaan tee sinusta parempaa.

Valitettavasti muotikuvausten video jättää huomiotta tosiasian, että he eivät pystyisi tekemään sitä ilman tonnia kalliita valaistuslaitteita.
@che: on erittäin hyvä asia, ja se kuvaa, miksi on parempi upottaa rahasi valaistukseen vs. kameraan.
@CraigWalker Aiotusta käytöstä riippuen, tietysti. Rahan upottaminen valaistukseen on melko hyödytöntä, jos aiot päästä esimerkiksi villieläinten valokuvaukseen. Toisaalta, jos haluat kuvata ihmisiä studiotyyppisissä olosuhteissa, rahan käyttäminen valaistukseen voi * ehdottomasti * tehdä suuren eron!
#4
+9
Rabbi David
2010-07-30 02:42:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin, että kun siirryin digitaaliseen järjestelmäkameraan digitaalisen point-and-shoot-digitaalikameran kanssa, kuvieni laatu parani dramaattisesti. Ei siksi, että kamera tekisi minusta paremman valokuvaajan, vaan koska kamera oli kykenevämpi: vähemmän suljinnan viivettä, parempi automaattitarkennus jne. Se tarkoitti sitä, että kun aloin pelata yhdellä asetuksella kerrallaan, voisin todella keskittyä pelaamiseen tämä asetus (sanotaan suljinnopeus).

Esimerkiksi kun halusin tutkia vesikuvia ja kuinka suuri virtaus oli mielenkiintoista verrattuna siihen, kuinka paljon alkoi näyttää fuzzilta (ja kuinka hitaasti pystyin pitämään kädessä), minun ei tarvitse huolehtia tarkennuksesta, aukosta tai muista asetuksista tietäen, että kamera on pätevä huolehtimaan näistä asetuksista. Kun olen kokeillut tätä point-and-shootissa, olen aina keksinyt paljon vähemmän tyydyttäviä tuloksia. Kyse ei ole siitä, etteivät nuo kamerat pysty siihen ... kokemukseni mukaan ne eivät.

Vastustan elokuvan käyttöä oppimistyökaluna. Suurin asia digitaalisessa mielestäni on valokuvakohtaisten kustannusten puuttuminen. Tämä tarkoittaa, että voit kokeilla vapaasti (niin sanotusti) ja oppia valtavan määrän siitä, mikä ei toimi. Tietysti se tarkoittaa, että sinun täytyy käydä läpi kaikki nuo valokuvat, katsoa mitä teit (dslr: n toinen etu on, että se kertoo, mitä asetuksia käytit tietylle valokuvalle) ja kritisoi itseäsi ankarasti.

Minulle todellakin yrittää oppia millä tahansa muulla kuin järjestelmäkameralla oli ylämäkeen taistelu, ja mielestäni se on välttämätön työkalu (etenkin oppivalle henkilölle). Hienojen valokuvien ottaminen point-and-shoot -toiminnolla vaatii paljon paremman valokuvaajan.

Näen kokeneiden valokuvaajien saavan paljon parempia valokuvia millä tahansa kameralla (kuin aloittelijoilla), mutta kokemattomat valokuvaajat saavat kokemusta nopeammin DSLR-kameralla kuin P&S: llä.
#5
+5
reuscam
2010-07-16 07:09:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut uudemmista kohdista ja kuvauksista toimivat hyvin manuaalitilassa. Ongelma on luultavasti kokemuksesi puute ja perusteiden ymmärtäminen, jotka tulevat, no, kokemus :) Tein samanlaisia ​​kommentteja tässä säikeessä. Ehdotan, että> tutkitaan valotusasetusten jalusta ja b> pakotetaan kuvaamaan manuaalisesti. Kuvasi ovat kauheita, mutta sinusta tulee parempia.

Tulee päivä, jolloin kiroat kamerasi käyttämään salamansa automaattitilassa, ja tiedät tarkalleen, mitä manuaalissa on vältettävä. käyttämällä sitä. Kun tuo päivä tulee, hymyile itsellesi ja huomaa, että olet tehnyt suuren askeleen :)

Jos haluat vastata suoraan kysymykseesi, mielestäni lähtötason DSLR-kamera, jossa on mukava objektiivi, on hieno alku. Älä pelkää ostaa kunnostustöitä myös ruumiissa. Älä myöskään anna aikaisempien kokemustenne käsikirjasta ja ampumisesta vaikuttaa päätökseesi - oppiminen vie jonkin aikaa, mutta saat sen alas ja nautit tekemästä sitä.

Tärkein syy, miksi ihmiset luulevat manuaalisen tilan P&S: ssä olevan vitsi, johtuu siitä, että yksi päämuuttujista on melko rajoittava. Saat paljon DOF-hallintaa suuremmalla anturikameralla. Aukon säätämisessä P & S: ssä on vain vähän voittoa, itse asiassa saat todennäköisesti vain tehdä valokuvistasi huonomman diffraktion takia.Saat sotkea suljinnopeudella, joka on tärkeä osa valokuvausta ja liikkeen sieppaamista haluamallasi tavalla.
#6
+4
Wayne
2010-07-16 06:56:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet valmis viettämään aikaa investointeissasi, sanoisin kyllä, mene hakemaan kuluttajalaatuinen DSLR-laite, jotta voit aloittaa pelaamisen ja oppia laitteistasi.

Olet vain yhtä kykenevä kuin työkalusi ja mitä enemmän tietoa työkalujen käytöstä sinulla on, sitä enemmän voit työntää työkalusi rajoille ....

Ole tietoinen siitä, että olen vasta aloittanut DSLR-valokuvaus vasta itse, joten olen hyvin, hyvin kaukana asiantuntijasta ja siirtymisestä täysin manuaaliseen tilaan tuottaa joitain kauheita valokuvia.

No, melkein 2 vuotta radalla, olen edelleen hyvin kaukana asiantuntijasta, mutta voin mennä täysin manuaalitilaan ilman ongelmia. Jopa strobe-työn tekeminen menestyksekkäästi!
#7
+4
Cameron Conner
2010-07-30 09:12:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon jo mainitut asiat (hyvä kamera ≠ loistava valokuvaaja), minäkin olen samaa mieltä siitä, että DSLR on hyvä tapa edetä. Nosta yksi Canonin digitaalikapinallisista, jopa vanhempi XT tai XTi, säästääksesi rahaa. Suosittelen myös (jos valitset kaanonin) saada todella halpa (50 dollaria, kun ostin sen) 50 mm: n linssin. Se on paras (ei zoomausta), mikä IMO on hyvä asia, kun opit. Se poistaa yhden häiriötekijän, ja tuo linssi on melko oudon.

Tässä on potkija. Kun sinulla on se, lue käyttöopas. Opi käyttöohje. Mene wikipediaan ja opi kaikki aukosta, valotuksesta, suljinnopeudesta, bokehista, kromaattisista poikkeamista ja vastaavista. Jos tiedät työkalusi, paranet nopeammin.

Voi, ja suosittelen lämpimästi liittymistä Flickriin ja pääsemistä johonkin näistä 365 ryhmästä. Valokuva päivässä vuodessa on vaikea (en ole koskaan saanut sitä onnistuneesti valmiiksi), mutta se pakottaa sinut oppimaan. Ja todella, se on hauskaa.

(PS. Käytä olkahihnaa. Vakavasti.)

#8
+3
Hamish Downer
2010-07-16 20:19:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voisit harkita vanhaa SLR-elokuvaa - voit noutaa joitain todellisia tarjouksia nykyään. Olen oppinut isäni vanhan Olympus OM-1: n kanssa 50 mm: n objektiivilla - täysin manuaalinen kamera. (Se tarvitsi akkua, mutta se vain antoi virran valomittarille näkymässä - kaikki muu oli mekaanista).

Syyt:

 • paljon halvempaa ostaa kamera
 • et pysty ottamaan paljon kuvia pakottaa sinut ajattelemaan kuvaa ennen laukaisimen painamista - tämä on todella arvokas tapa poimia
 • saat kertoa nuorille "kun aloitin, minulla ei ollut kaikkea tätä tekniikkaa ..." ;-)

Syyt vastaan:

 • et saa välitöntä palautetta näytöstä, vaan sinun on odotettava sen kehittämistä
 • et saa kameran asetuksia upotettuna kuvaan
 • sinä ei voi käyttää photoshopia
 • et voi saada tuhansia valokuvia kokeilemaan erilaisia ​​asioita
 • elokuvan kehittämisen maksaminen maksaa rahaa

Ja vaikka olisitkin digitaalinen, viettää aikaa vain pääobjektiivilla (ts. ei zoomauksella) - otat tavan ajatella otosta ja liikkua ympäriinsä kokeilemaan eri kulmia ja kehyksiä on todella hyödyllinen.

* "et voi käyttää photoshopia" * Tai pikemminkin sinun on ** käytettävä valokuvakauppaa. :-) (Ainakin siihen saakka, kun olet niin pitkälle päässyt siihen, että haluat kehittää elokuvaa ja tehdä tulosteita itse.)


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...