Kysymys:
Voinko tehdä oman Expodiscin?
Tim Post
2010-07-16 09:43:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen harkinnut Expodiscin ostamista, jotta voisin vihdoin päästä eroon useimmista valkotasapainon korjauksista. Hinta on kuitenkin minulle hieman jyrkkä. Mietin, onko olemassa tapaa tehdä jotain vastaavaa käyttämällä materiaaleja, jotka voi löytää "hyllyltä" kaupasta, kuten Home Depot?

Olen kokeillut linssejä (prismahajottimia) valaistuksesta kalusteet yhdistettynä erilaisiin läpikuultaviin muoveihin ilman suurta onnea.

Huomaa, että hinta ei ole niin jyrkkä, olen vain yksi, joka pitää kiinni erittäin tiukasta vaihteistobudjetista ja pidän tyytyväisyys omien juttujen tekemiseen.

Viisi vastused:
#1
+7
jrista
2010-07-16 09:50:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Expodiscista ymmärtämieni tietojen perusteella se on melko huolellisesti suunniteltu suodatin. Se on suunniteltu lähettämään hajanaista 18% näkyvästä valosta, mikä vastaa tavallista 18% harmaata korttia. Ellei sinulla ole tapaa mitata tarkasti Home Depotista löytyvien materiaalien läpi kulkevaa valoa ja pystyt varmistamaan, että tuloksena oleva valo hajoaa oikein, en ole varma, onko sinulla onnea.

Haluan joko ostaa sarjan harmaita kortteja tai purra vain luodin ja saada Expodisc.

+2 luodille.
#2
+3
Freelancer
2012-01-06 21:33:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin Ebaystä halvan valkotasapainosuodattimen myyjältä Kiinasta alle 10 dollarilla. Se on pohjimmiltaan valkoista läpikuultavaa muovia. Testasin sen ottamalla kuvia suodattimella säätääksesi valkotasapainoa manuaalisesti; otti sitten saman kuvan käyttäen automaattista valkotasapainoa sekä esiasetusta valotyypille, jossa ammuin. Kun verroin näitä kolmea kuvaa, muovisuodattimella ottamani kuva näytti olevan lähempänä valokuvissani olevien kohteiden todellisia värejä kuin auto tai esiasetus. Halvoilla muovisuodattimilla ei ehkä ole kalliimman Expodiscin väritarkkuutta, mutta 10 dollaria tunsin sen olevan tarpeeksi lähellä. Toivottavasti tämä auttaa!

#3
+2
Reid
2010-07-16 09:49:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Expodisc tallentaa kaiken kameraan saapuvan valon valkotasapainon, ei kohteen, joka voi olla erilainen. Lyön vetoa, että halpa harmaa kortti vastaa sinun tarpeitasi. Ne maksavat noin 5 dollaria.

Jos haluat vastata suoraan kysymykseesi, epäilen, että on vaikea löytää väritasapainoista valkoista tai harmaata esinettä, jota ei ole erityisesti suunniteltu sellaiseksi.

Eikö suurimman osan tavallisista toimistopapereista pitäisi riittää?
Toimistopapereissa on kirkasteita - pohjimmiltaan ne ovat rikkaita. Kukaan ei myöskään yritä tehdä niistä puhdasta valkoista. Voit tarkistaa kolorimetrillä, vaikka varmista, että tarkistamasi kohta on valaistu, ei varjossa, jotta voit vangita kukinnan.
#4
+2
Suspi
2010-07-16 21:48:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ebayssa on pseudo-pudotuksia, joissa käytetään tavallista valkoista muovipäällystettä valkotasapainon korjaamiseksi. Ne maksavat noin 3 dollaria, mutta mittarilukema voi vaihdella niiden tarkkuuden mukaan.

#5
+2
carmen
2012-09-28 00:55:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen löytänyt sivuston, joka selittää kuinka käyttää olemassa olevaa suodatinta ja kahvinsuodatinta. Ammun häät huomenna ja kokeilen tätä tekniikkaa.

Tässä on linkki, jos joku on kiinnostunut kokeilemaan sitä! :)

Jos olet varovainen leikatessasi ja asentaessasi kahvinsuodatinta (joten suodattamatonta valoa ei tule läpi) .. se saattaa toimia. Aion kokeilla sitä tänä viikonloppuna.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...