Kysymys:
Mikä on paras negatiiviskanneri (35 mm) hintaan 400 dollaria tai vähemmän?
Shaihi
2010-07-16 01:01:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nyt kun siirrymme digitaaliseen maailmaan ...

Mikä on paras negatiivinen skanneri hintaluokassa jopa 400 dollaria

Muutan kysymystäsi. Paras kysymys on hyvin subjektiivista ja herättää usein kiivasta keskustelua.
Mutta tämä on subjektiivista ja etsin suositusta.
Mutta vastaus muuttuu ajan myötä ja paikasta toiseen. Jos voisit määritellä vaatimuksesi tarkemmin ja kysyä, mitä ominaisuuksia sinun on etsittävä minkä tahansa tuotteen sijaan, tämä on todella hyödyllinen kysymys, jonka ihmiset näkevät tulevaisuudessa.
No, se on totta. Mutta kysymykseeni vastattiin, eikä ole oikeudenmukaista muuttaa sitä nyt. Ehkä esitän toisen yleisemmän kysymyksen myöhemmin, kun keksin sellaisen, joka kestää ja on hyvä.
Tämä kysymys on suljettava. Se on nyt _hinnan_arvo_arvo Internetistä, koska hyväksytty vastaus suosittelee tuotetta, joka ei ole enää saatavissa, eikä muiden vastausten etsiminen nykyisestä saatavuudesta ja hinnoittelusta ole paljon parempi kuin vain aloittaa Googlesta
Lisää tästä keskustelusta: http://meta.photo.stackexchange.com/questions/197/equipment-recommendation-questions
Mielestäni tässä kysymyksessä on valtava arvo, ja olen iloinen, että se on täällä. IMO: n huoli arvojen jatkumisesta määrittelemättömään tulevaisuuteen on pedanttista; jos menisimme sitä polkua, tämä sivusto olisi paljon vähemmän hyödyllinen.
Kahdeksan vastused:
#1
+11
labnut
2010-10-24 15:46:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli 10000 kuvaa dia- ja elokuvaarkistoissani, jotka halusin skannata. Yritin skannerireittiä, mutta turhautuin sen hitaudesta nopeasti.

Joten ostin laadukkaan makro-objektiivin ja tein dia- ja negatiivisovittimia. Sitten käytin DSLR- ja makro-objektiivini valokuvien dia- / elokuvakokoelmaani.

Kokoelmani on skannattu onnistuneesti ja voin ilmoittaa seuraavista kokemuksista:
1. Se on nopea ja helppo suorittaa
2. Valotus oli aina oikea DSLR-kamerani
3 erinomaisen valotusjärjestelmän ansiosta. Sain teräviä ja teräviä tuloksia kiitos laadukkaan makro-objektiivin
4. DSLR / makro-objektiivi-yhdistelmäni resoluutio ylitti helposti elokuvakuvien resoluution. Tulos käsiteltiin helposti normaalin DSLR-käsittelyn työnkulun kautta.
6. Minulla on jäljellä hyvä makro-objektiivi, jota käytän nyt mielelläni normaalissa valokuvauksessa, joten se oli kestävä sijoitus.

se on mielenkiintoinen tapa tehdä se. Voisitteko antaa lisätietoja asetuksestasi: kameran runko ja linssi? Kiitti
Yritin tätä menetelmää ja olin tyytyväinen prosessin nopeuteen. Kuviin jää kuitenkin paljon pölyä ja naarmuja. Sain käteni Nikon Coolscan V ED -laitteeseen ja tulokset olivat aluksi hitaita, mutta tulokset vaativat paljon vähemmän työtä jälkikäteen, koska skanneri poisti suurimman osan puutteista.
Oletko tosiasiallisesti kohdistanut ja ottanut kuvia Kymmenestä Tuhannesta diasta? Olen vaikuttunut.
#2
+10
Job
2010-12-01 19:47:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Minolta DiMAGE Elite 5400. Siinä on joitain erittäin hyviä ominaisuuksia: korkea resoluutio, hyvä D-alue, luultavasti helpoin käyttää skanneriohjelmistoa, jonka olen koskaan tavannut, ja iästä huolimatta siinä on USB 2.0 yhteys. En tiedä, onko se paras skanneri siellä, mutta tiedän, kuinka käyttää sitä oikein, ja sillä on suurempi ero, jos kysyt minulta.

Oikea skannaus on melkein itsessään taidetta, ja jokaisella skannerilla on omat oivalluksensa. Joten jaan tietoni "omasta" skanneristani maailmalle, jos joku muu miettii millaisen skannerin ostaa;). Btw, 5400 II on melkein sama skanneri.

Ensinnäkin sen suurin haittapuoli: sitä ei enää tueta, joten uusien ohjainten puute tarkoittaa sitä, että se vaatii jonkin verran huijausta saadakseen sen toimimaan uudemmissa käyttöjärjestelmissä. Windowsissa sinun on asennettava VueScan, joka on kääntänyt ohjaimet melkein mihin tahansa (demoversio tekee). Sitten voit poistaa VueScanin ja käyttää ohjaimia Minoltan oman ohjelmiston suorittamiseen (mikä on mielestäni helpompaa ja antaa sinulle enemmän hallintaa).

Siinä on yksi hieno ominaisuus, jota en ole koskaan nähnyt missään muussa diassa skanneri: manuaalinen tarkennuskiekko (myönnetty, en ole koskaan nähnyt ammattimaisia ​​skannauslaitteita). Sen asianmukainen käyttö vie vähän totuttamista: sinun on löydettävä terävä reuna esikatselun skannauksessa ja sitten napsautettava sitä kohtaa manuaalisen tarkennuksen kohteella. Voin kuitenkin helposti ylittää skannerin automaattisen tarkennuksen tai skannerien automaattitarkennuksen koulussa (Nikon-tuotemerkki) tällä nopeudella tarkkuudella tällä valitsimella. Jos sinulla on paljon korkea-ISO-kalvoja, se tekee ominaisesta rakeesta paljon paremman, koska se antaa skannauksille paljon paremman pikselikohtaisen terävyyden.

Pidän tietysti viljasta; Jos et halua käyttää mieluummin jyvien vähennystä, tämä ominaisuus on hyödyllinen vain hieman kaarevan kalvon kanssa, joten voit hallita, mitkä alueet ovat teräviä ja mitkä alueet ovat hieman epätarkkoja. Viljan vähentämisestä puhuttaessa: pölynpoisto on yleensä hienoa ja säästää tunteja parantavaa harjausta Photoshopissa, mutta tuo kuvallesi hieman pehmeyttä.

BTW, on ongelma, jonka olen törmännyt vain kaikista skannereista, joita olen kokeillut: joskus voit nähdä, että negatiivisessa on paljon enemmän yksityiskohtia, joita skannerit valitsevat tavallisella asetuksella. Tämä pätee erityisesti mustavalkoisiin kuviin. Tässä esimerkki:

clipped highlights and shadows

Kuva itsessään ei ole tärkeä; se on vain hyvä esimerkki teknisistä vaikeuksista. Tämän skanneri tekee negatiivisesta, kun se asetetaan automaattiseksi. Kun katson negatiivista, kasvoissa (korostukset) ja vaatteissa (varjot) on yksityiskohtia, mutta skannerilla ei ole riittävästi D-aluetta molemmille.

Yksi vaihtoehto on skannata eri ja yritä yhdistää skannaukset Photoshopissa. Mustavalkofilmeille löysin kuitenkin hyvin yksinkertaisen ja paljon nopeamman menetelmän: asetin skannerin käsittelemään mustavalkoista filmiä värikalvona ja käyttämään eri valotusarvoja eri kanaville:

Untweaked exposure

Tweaked exposure

Laiska muunnos mustaksi valkoiseksi näyttää jo paljon enemmän yksityiskohtia korostuksissa ja varjoissa:

Fixed highlights and shadows

Hieman enemmän säätämällä voit sitten korjata oikean kuvan (se on vain esimerkki, joten en häirinnyt).

Periaatteessa skannaat HDR-kuvan eri värikanavilla eri valotuksille. Tässä on outo osa: Monissa tapauksissa se näyttää toimivan paremmin kuin skannaus eri valotuksilla ja sitten yhdistäminen HDR-kuvana! Jostain syystä punainen näyttää olevan hyvä varjojen sieppaamiseen, kun taas sininen näyttää olevan hyvä kohokohtien sieppaamiseen. Olen varma, että tähän on selitys.

Lisäksi toinen etu vaikeasti pelastettavan mustavalkoisen skannauksessa: päävalotuksen korjaus pinotaan värikanavien valotuksen korjauksella, joten voit korjata vielä kahdella ... pysäytyksellä? Se on todennäköisesti optinen tiheys, mutta sitä ei selitetä käyttöoppaassa).

DiMAGE 5400 kohtelee myös valotusta ja valotuksen korjausta eri tavalla, jos asetat sen automaattiseen tai manuaaliseen valotukseen. Tässä esimerkissä on automaattinen valotus, jota on muutettu jälkikäteen. Ilman sitä punaisen kanavan outo katkaisu katoaisi, mutta kontrasti olisi vieläkin suurempi.

YMMV tällä temppulla, koska se riippuu siitä, kuinka paljon hallintaa ohjelmisto antaa sinulle skannerisi yli ja käyttämäsi kalvotyyppi. Olen käyttänyt sitä skannatakseni menestyksekkäästi vuosien varrella huonontuneen tai erittäin huonosti valotetun elokuvan

#3
+7
gabr
2010-07-17 16:59:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän Nikon Coolscan V ED: tä ja olen siitä erittäin tyytyväinen. Valitettavasti se on lopetettu, ja nyt ainoa Nikon-vaihtoehto on paljon kalliimpi Coolscan 9000 ED.

eBayssa on kaksi Coolscans V -tunnusta osoitteessa tällä hetkellä, mutta en usko, että haluaisin ostaa elokuvaskannerin online-huutokauppasivustolta ...

MUOKKAA: Second hand -skannerin suurin ongelma on, että et tiedä kuinka paljon se käytettiin. Skannerin valonlähteen käyttöikä on rajoitettu (sama kuin videoprojektorin polttimo), ja on vaikea sanoa, kuinka lähellä tätä rajaa se on.

Jos pystyt testaamaan skannerin, näet ainakin, toimiiko se edelleen hyvin tummissa lähteissä. (Dia-kalvolla tarkoitetaan tummaa esinettä ja negatiivisella elokuvalla kirkasta esinettä.) Siinä tapauksessa ehdotan, että valitset muutaman tunnetun laadun negatiivisen (eli olet tehnyt siitä tulosteita) ja ajetaan ne skannerin läpi . Se näyttää yksityiskohdat kirkkailla alueilla. Tarkista myös, onko kuvassa kohinaa, joka viittaa kuljetusongelmiin (ts. Puuttuva viiva skannauksessa tai "puristettu" kuva, jonka yksi ulottuvuus on suhteettoman pieni) ja skannatun valokuvan kohina. Tietysti melua on välitön, kun työskentelet meluherkkien laitteiden (skannerin) kanssa lähteessä, joka sisältää jo analogisen tallennusprosessin aiheuttamaa kohinaa.

P.S. En myy Nikoniani;)

Niin paljon sen pitämisestä ilmoitetussa hintaluokassa ...
Voit käyttää sitä ilmoitetussa hintaluokassa.
Kiitos. Voitteko lisätä vastaukseesi, mitkä varoitukset minun tulisi olla tietoisia käytettäessä skanneria? Se tekisi siitä täydellisen vastauksen minulle.
Tämä vastaus ei ole enää hyödyllinen, koska Coolscan V ED ei ole enää helposti saatavilla eBayssa. Itse asiassa kaikki Nikonin elokuvaskannerit ovat nyt "[arkistoituja tuotteita] (http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Film-Scanners/index.page)".
#4
+3
chills42
2010-07-16 02:08:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos etsit vain tapaa digitalisoida kokoelmasi, sinun kannattaa harkita skannauspalvelua, kun skannaus on suoritettu, skannerille ei ole paljon tarvetta.

http://www.scancafe.com on yksi palveluista, joista olen kuullut, mutta olen varma, että on myös muita.

On mukavaa tietää palvelusta. Mutta jos aion muuntaa kaikki lapsuuden elokuvat, on skannerin ostaminen halvempaa + voin sitten muuntaa nopeasti uusia asioita paikallisesti.
#5
+3
stevenvh
2010-08-08 17:34:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt tähän kahta erilaista skanneria.

Ensinnäkin Minolta DImage Scan Elite 5400. Tämä on korkean resoluution 35 mm: n skanneri, joka skannaa sekä negatiivit (tai diat) että kehystetyt diat. "5400" tarkoittaa tarkkuutta: 5400 ppi. Se on melko korkea.

Toiseksi Epson Perfection 4990 Photo -tasoskanneri. Tämän mukana tulee useita sovittimia negatiivien ja dioiden skannaamiseen läpinäkyvyystilassa. Käytin tätä pääasiassa Hasselblad 6x6 -negatiivien skannaamiseen. (Erillinen diaskanneri tälle muodolle on erittäin kallis). Tein sen kanssa joitain korkean resoluution töitä, kuten 7200x7200 pikselin skannaus (se on 3000 ppi), vaikkakin vain mustana &white. Erittäin tyytyväinen tuloksiin.

Molemmat skannerit ovat jo muutaman vuoden ikäisiä, joten sinun on tarkistettava niiden saatavuus ja hinnat.

HTH
Steven

#6
+2
Imageree
2010-07-16 01:47:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Epson Perfection V500 Photo Scanner näyttää olevan hyvä skanneri: http://www.amazon.com/dp/B000VG4AY0/ (4 tähteä ja 281 asiakasarvostelua)

#7
+1
Carl Kuntze
2013-11-12 23:03:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän Kodak RFS 3600 -skannerista, vaikka se on turhauttavan hidas ja lukee Kodachrome-elokuvia liian tummina. mutta korjattavissa. Lopputuote olisi teräviä kuvia. Valitettavasti sitä ei enää tueta. Saksalainen asu Silvertone tarjoaa kuljettajan, mutta se on kallista, melkein uuden skannerin hinta. Se kuitenkin nopeuttaa toimintaa, joka kestää tavallisesti viisitoista minuuttia jokaiselle dialle täydellä tarkkuudella.

#8
  0
CAD bloke
2010-10-24 13:42:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Canon FS 4000 US, poistuin eBaysta muutama vuosi sitten. Se tarvitsee SCSI-kortin, mutta se toimii erittäin hyvin Vuescanin kanssa, josta kannattaa maksaa. Siinä on USB 1, mutta se on hitaampaa kuin märkä viikko. Skannausten (4000 dpi) laatu on hyvä ja pölynpoisto toimii melko hyvin. APS: n automaattinen skannaus on erittäin kätevä - painan vain Go ja jätän sen tekemään asian.

Paras? Hyvä kysymys. Vastaukseni: nfi. Olen tyytyväinen siihen. Tein paljon tutkimusta tuolloin. Ehkä sinun pitäisi troolata Googlea vanhojen arvostelujen ja vertailujen varalta. Epäilen, että Nikonit ovat todennäköisesti parempia, mutta epäilen myös, että asetuksellasi ja ohjelmistollasi on enemmän eroja kuin rintanappi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...