Kysymys:
Mitä valokuvien hallintaohjelmistoa suosittelisit Linuxille?
Hamish Downer
2010-07-16 03:40:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tunnetuin ohjelmisto valokuvien hallintaan on saatavana vain Windowsissa ja Macissa. joten mitä valokuvien hallintaohjelmistoa käytät Linuxissa? Mitkä ovat sen vahvuudet ja heikkoudet? Minkälaisille käyttäjille suosittelisit sitä?

Katso myös http://photo.stackexchange.com/questions/471/what-tools-are-available-for-raw-image-processing-in-linux _Mitä työkaluja on saatavana RAW-kuvankäsittelyyn Linuxissa? _
Neljätoista vastused:
#1
+25
Hamish Downer
2010-07-16 03:53:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän KDE: lle kehitettyä digikamia, jolla on portit Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmiin. Se on yksi tehokkaimmista paketeista, joita olen kokeillut, ja jolla on hyvät kansioiden ja tunnisteiden hallinnan työnkulut, vaikka se onkin ei aina intuitiivisin.

Siinä on paljon laajennuksia eri verkkosivustoille, joten lataat valokuvasi facebook-kaltaisille sivustoille ja pyyhkäiset yhdellä valikkovaihtoehdolla. Se kutistaa kuvan sopivaan kokoon ennen sen lataamista.

Se voi käsitellä melkein mitä tahansa RAW-muotoa. Sisäänrakennettu editori on melko hyvä, vaikka se voitaisiin paremmin integroida katsojaan - se voi tuntua hieman erilliseltä. Siellä on myös kevyt taulukko valokuvien vertailemiseksi.

Kaiken kaikkiaan suosittelen sitä innokkaalle harrastajalle, joka ottaa paljon valokuvia ja on valmis viettämään vähän aikaa paketin oppimiseen vastineeksi paljon voimaa. . Olen varma, että en ole vieläkään tutkinut paljon siitä, mitä se voi tehdä.

Digikam screenshot
(lähde: wikimedia. org)

hei Hamish, miten tämä vertaa Lightroomia RAW: n "kehittymisen" suhteen, ts. ei organisatorisen sisällön suhteen
@andy Valitettavasti en ole koskaan käyttänyt Lightroomia (tai Aperturea tai vastaavaa), joten en ole oikeastaan ​​varma.
@andy digiKamilla on RAW-käsittelylaajennus. Se käynnistyy, kun RAW-tiedosto avataan editorissa. Sisäisesti se käyttää libraw-ohjelmistoa. IMO, digiKam RAW -muunnin on vähemmän kätevä kuin UFRaw, mutta se on makukysymys. DigiKam 1.2.0: ssa se mahdollistaa: 16-bittisen demosaickin, AHD / VNG / PPG- ja Bilinear-suodattimet, manuaalisen ja automaattisen valkotasapainon virityksen, automaattisen kirkkauden korjauksen, kohinan vähentämisen ja CA-korjauksen sekä valotuksen korjauksen ja käyrät jälkikäsittelyssä.
#2
+13
Pat Farrell
2012-06-03 05:58:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos etsit jotain lähempänä Aperturea tai Lightroomia, ota huomioon Darktable. Kaikki avoimen lähdekoodin.

http://www.darktable.org/

Se ei ole yhtä kiillotettu kuin Aperture tai Lightroom, mutta se toimii, ja on ilmainen. Sillä on aktiivinen kehitysryhmä, ja se paranee koko ajan.

#3
+9
thomasrutter
2011-01-25 10:05:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni eri ohjelmistojen yhdistelmä toimii parhaiten.

Käytän:

Geeqie pikkukuvien selaamiseen ja tiedostojen esikatseluun. Siinä on mielettömän nopea nopea esikatselu kuvatiedostoista, mukaan lukien RAW, jotta voit nopeasti ohittaa nähdäksesi, mitkä niistä ovat keskuudessa / joilla on muita ongelmia ja poistaa ne. Se soveltuu erinomaisesti myös kaiken tyyppisten kuvatiedostojen esikatseluun.

Rawtherapee kaikentyyppisiin RAW-kehitykseen ja valotuksen / geometrian korjauksiin, teroitukseen, värien hallintaan jne. Se on kuin Lightroom kinda. Toimii tietysti myös JPEG-tiedostojen kanssa, mutta laatu menettää.

GIMP on mielestäni yhä enemmän minun tarvitsematta käyttää tätä enää, koska Rawtherapee tekee mitä tarvitsen.

Käytin aiemmin myös gthumb ia yleiseen organisaatioon, kuten avainsanojen lisäämiseen kuvatiedostoihin, ryhmittelyyn, siirtämiseen / lajitteluun.

En ' pidät katsojista, jotka pakottavat sinut indeksoimaan kiintolevysi ja rakentamaan sitten sisäisen tietokannan kuvistasi Minulla on jo tietokanta kuvistani, ja sitä kutsutaan tiedostojärjestelmäksi. Siksi olen toistaiseksi välttänyt Shotwellin kaltaisia ​​asioita. Shotwellilla on myös erittäin heikko RAW-käsittelyominaisuus, mikä tarkoittaa, että tarvitset edelleen Rawtherapeeä, eikä se voi näyttää videoiden pikkukuvia, mikä tarkoittaa, että tarvitset vielä gthumbia. Digikam (eräänlainen sama KDE: lle) on oletettavasti paljon, paljon parempi, mutta muistan, että se on voinut olla myös yksi niistä, joissa se pitää omaa tietokantaansa tiedostoista poikkeavista kuvista.

Uskon, että digikam käyttää todellakin tietokantaa, mutta että se voi tallentaa metatiedot (esim. Tunnisteet) kuviin ja / tai XML-tiedostoihin myös kuviesi hakemistoissa.
Sen jälkeen kun kirjoitin tämän, olen lopettanut gthumbin käytön ja nyt käytän Geeqieä pikkukuvien selaamiseen ja tavaroiden siirtämiseen. gthumbilla on ärsyttävä tapa täyttää kiintolevy kokonaan pikkukuvilla, välimuistissa olevilla esikatseluilla tai jollain muulla.
#4
+7
CadentOrange
2011-04-13 23:42:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et ole vastenmielinen kaupalliseen tuotteeseen, kannattaa ehkä katsoa Bibble Pro. Käytin sitä hyvin säännöllisesti, kun Linux oli ensisijainen käyttöjärjestelmäni ja huomasin sen olevan paras kyseiselle alustalle käytettävissä oleva digitaalisen omaisuuden hallinnan paketti. Se tukee luettelointia, rikkomattomia säätöjä, tasoja ja siellä on pitkä luettelo laajennuksista, jotka tekevät joitain hienoja asioita. Se on myös melko pätevä RAW-muunnin, vaikka olen huomannut, että se tekee pienestä uhrauksesta kuvanlaadun muuntamisnopeuden vuoksi (se on erittäin nopea verrattuna dcraw / RawTherapee / ufraw ). Varhaiset 5.0-julkaisut olivat bugisia, mutta kuvittelen, että uusin 5.2-julkaisu on parempi tällä rintamalla.

Huomaa, että Corel on ostanut Biblen ja tuote on nyt [AfterShot Pro] (http://www.corel.com/aftershotpro).
@ CadentOrange: Bibble Prota ei ole enää olemassa, ja Corel otti sen haltuunsa, joka ylläpitää edelleen Linux-versiota nimellä AfterShot Pro. Pitkäkestoisena Bibble-käyttäjänä olin aluksi väsynyt, mutta AfterShot Pro on mukava päivitys Bibble 5: een ja työnkulku on sama. Kyllä, se on kaupallista, mutta monet laajennuksista ovat ilmaisia ​​ohjelmia (vaikka muutaman on vielä tehtävä askel Bibbleistä Aftershotiin) ja kaiken kaikkiaan se on hieno työkalu, joka on sekä vakaa että (erittäin) nopea.
#5
+5
Alastair
2010-07-23 13:37:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Google Picasa on saatavana Linuxin lataussivulle.

Minulla on ollut vain vähän menestystä digikamin saamisessa Ubuntun kanssa.

"sudo aptitude install digikam" riittää yleensä saamaan digikamin toimimaan Ubuntulla.
Uskon, että Google on lopettanut Picasan kehittämisen Linux-käyttäjille. Ne tarjoavat tässä vaiheessa vain vanhan version linuxille. Ja teknisesti heidän tarjoamaansa versioon ei ole edes rakennettu linuxia. Se on vain heidän Windowsin julkaisu sisäänrakennetulla WINE: lla, joten jotkut asiat eivät toimi aivan oikein.
Silloinkin kun Google tuki aktiivisesti Picasaa Linuxissa, se juoksi WINE: n, Windows-emulaattorin, alla. Se "toimi", mutta en uskonut toimivan hyvin.
#6
+4
kender
2010-07-23 17:18:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän kphotoalbumia, joka on hieno ohjelmisto.

Pidän valokuvani järjestyksessä siinä. Sen avulla voin merkitä valokuvat eri luokkiin - olivatpa ne sitten people , places tai events .

Tavallinen työnkulku sen kanssa on tuoda valokuvia (mikä tarkoittaa vain kopioimista niitä ohjelman hakemistoon; pidän valokuvia alihakemistoissa, jotka on nimetty päivämäärien mukaan, kun kopioin ne kortiltani tietokoneelle) ja sitten tarkastelemaan. Aloitan on ryhmitellä samanlaisia ​​valokuvia (kuten muutama yksittäisestä sarjakuvasta) yhteen ryhmään. Sitten tarkistan ryhmät uudelleen ja merkitsen valokuvat tunnisteilla, yleensä 1-kirjaimilla, merkitsemään ne tulostettavaksi, verkkogallerian vientiin tai online-foorumeille tai vastaaviksi.

Jos kuvaus tehtiin asiakkaalle , Valitsen myös valokuvat, jotka haluan näyttää hänelle tässä vaiheessa.

Kaiken tämän jälkeen muokkaan valitsemiani kuvia joko aloittaen RAWs - tai JPEG-tiedostoilla. Muokkaaminen tarkoittaa käyriä, rajausta jne.

Kphotoalbumilla on myös mukava valikoima laajennuksia, jotka automatisoivat kuvien viemisen picasa-verkkoalbumeihin, flickriin, flash- tai html-gallerioiden luomiseen ja moniin muihin.

#7
+3
Guillaume
2010-07-23 17:37:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt f-spotia muutaman vuoden ajan. Se toimii minulle hyvin. Sillä on vain hyvin perustoiminnallisuus, mutta se integroituu hyvin Gimpiin.

Se on myös erittäin helppo varmuuskopioida: kaikki valokuvat ovat valitsemassasi hakemistossa ja tietokanta on yksi tiedosto. Voit myös pyytää sitä tallentamaan tagisi exif-tietoihin, joten vaikka menetätkin tietokannan, se ei ole liian suuri ongelma.

#8
+2
Sigersted
2011-01-24 18:08:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt Linuxia pidempään kuin digitaalikameroita ja kokeillut erilaisia ​​palvelinohjelmia kuvien hallintaan ja muokkaamiseen.

Aluksi käytin itse kuvien hallintaa ja muokkausta. heille i Gimp ja se toimi ... mutta Gimp ei tue / ei tue Nikons RAW -formaattia NEF.

Tänään käytän valokuvien hallintaan Shotwellia (mielestäni korvattu F-Spot) ja ostin LightZonen valokuvien muokkaamiseen. . LightZone toimii Nikon RAWs NEF: n (ja muiden Canon RAW -laitteiden kanssa) kanssa.

Terveisin Sigersted

Kuten sinäkin, olen kokeillut niitä kaikkia ja käytän nyt myös Shotwellia.
#9
+1
che
2010-07-16 04:01:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Järjestän mieluummin valokuvat itse, joten lataan ne kamerasta gphoto2 -palvelun avulla ja tallennan hakemistoihin, kuten 2010/07 Some event . Tällä tavoin voin varmuuskopioida ne yksinkertaisella kopioinnilla, eikä minun tarvitse tehdä heidän kanssaan paljon muuta paitsi poistaa huonoja.

#10
+1
D. Lambert
2010-07-23 16:12:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä unohda virtuaalikoneohjelmistoja, kuten VMWare tai Oracle / Sunin VirtualBox, joiden avulla voit suorittaa Windows-ohjelmia Linux-ympäristöstäsi. Uusin VM-ohjelmisto pystyy tukemaan DirectX: ää Windows-asiakkaassa, ja mielestäni molemmilla näistä vaihtoehdoista on "saumaton" tila, jonka avulla voit tarkastella Windows-ohjelmaa suoraan Linux-työpöydälläsi, ikään kuin ohjelma olisi käynnissä suoraan Linuxissasi Käyttöjärjestelmä.

Virtuaalikoneessa ajamisesta on pieni suoritussakko, mutta jos et löydä hyvää natiivi-Linux-vaihtoehtoa, tämä saattaa antaa sinulle joitain lisävalintoja.

Olen VirtualBoxin fani, toimii minulle hyvin.
#11
+1
gerikson
2011-01-24 18:46:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Googlen Picasa toimii viinin alla, se on saumaton. Pidän siitä, koska voin käyttää samaa ohjelmistoa kotitietokoneeni alla Ubuntu-käyttöjärjestelmässä ja työtietokoneeni Windows-käyttöjärjestelmässä. Kuvat tallennetaan Dropboxiin.

#12
+1
saalik
2012-06-02 11:31:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt f-spotia, digikamia ja shotwelliä, kaikki 'hallintaan'. Pidin parempana f-spotista, mutta se on viety pois ubuntuista ja korvattu shotwellillä. Iso virhe. Olen löytänyt ammuskelun hyvin hitaasti, jäätyy ja kaatuu. Poistan sen ja etsin uudelleen ...... palaan todennäköisesti takaisin f-pisteeseen.

#13
  0
Manzabar
2011-07-07 07:43:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt digikamia (takaisin KDE: n 3.x päivinä), F-Spotia ja Shotwellia. Kolmesta pidin F-Spotista parhaiten.

 • Muistan digikamin olevan mukava, mutta melko hidas. Koska viime vuoden digikamin käyttämisestä on kulunut vuosia, kaikki, mitä voin todella sanoa siitä.
 • F-Spot oli hieman buginen, mutta siinä oli mukava ominaisuusjoukko.
  • Suosikkini ominaisuus oli F-Spotin kyky käsitellä RAW + JPEG-tiedostoja siten, että molemmat tiedostot näkyivät saman kuvan eri versioina.
  • F-Spotilla oli myös useita pikasuodattimia (B&W, pehmeätarkennus jne.) ) sekä nopeat vaihtoehdot valokuvien avaamiseen ulkoisissa sovelluksissa (esim. GIMP, UFRAW).
 • Shotwell on vähemmän buginen kuin F-Spot, mutta siinä on paljon vähemmän ominaisuuksia.
  • Luin jonnekin Shotwellin sivustolta, että he aikovat lisätä samanlaisen RAW + JPEG-käsittelyn, mutta 0.10.1: sta alkaen sitä ei vieläkään tapahtunut.
  • Shotwellilla on pikalinkkejä valokuvien avaamiseen ulkoisissa sovelluksissa, mutta ilman sisäänrakennettuja suodattimia.
#14
  0
prule
2013-02-14 14:57:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle se on kaksivaiheinen prosessi:

 1. Lajittele kymmenistä tuhansista valokuvista hyvät ja huonot (poistamalla kaksoiskappaleet) - tähän kirjoitin ja käytin vsPhotoSorter - tämän jälkeen vietin hyvät valokuvat vvvv / kk hakemistoihin.

 2. Nyt minulla oli paljon pienempi kokoelma hyviä (osakkeen arvoisia) valokuvia, voin käyttää mitä tahansa valokuvien hallintaohjelmistoa järjestelemään, koodaamaan jne. - linuxilla, f-spotilla tai shotwellillä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...