Kysymys:
Mistä tiedän mitä nopeuskorttia kameralleni hankitaan?
chris
2010-07-16 03:44:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kamerat määrittelevät harvoin tarkalleen, mitä nopeuskortteja sinun tulisi käyttää niissä - tarkistan juuri DSLR-kamerani käyttöoppaan ja siinä sanotaan vain SDHD-kortin käyttäminen, ja videon tallentamiseen tulisi käyttää "nopeaa" korttia .

Toisaalta muistikortin nopeudelle on olemassa useita erilaisia ​​luokitusjärjestelmiä (33x! 150x! Luokka 2! Luokka 10!) ja hinta näyttää nousevan nopeuden mukana.

Onko mahdollista testata kameran suurinta kirjoitusnopeutta? Onko luku- / kirjoitusnopeus dokumentoitu missään?

Neljä vastused:
#1
+12
che
2010-07-16 04:40:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kamera-arvosteluissa dpreview mainitaan kirjoitusnopeudet (esimerkki: EOS 550D).

Jos dokumentaatiota ei ole, todellisen kameran pitäisi olla mahdollista johtaa + kortin kirjoitusnopeus siirtymällä RAW-tiedostoon ja kuvaamalla peräkkäin, kunnes puskurisi täyttyy (fps-kuvauksen pitäisi laskea huomattavasti). Sitten kirjoittamalla_nopeus = raaka_tiedoston_koko * fps_with_full_buffer.

Huomaa, että tämä mittausmenetelmä edellyttää jo pääsyä kortille, joka on nopein, jonka harkitsisit ostaa.
#2
+8
chills42
2010-07-16 04:00:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

SDHC-korteille on luokkaluokat, jotka osoittavat nopeuden. Wikipediassa on taulukko, joka vertaa luokituksia, mutta luokka # on avain.

Olen käyttänyt luokkaa 10, joka on melko edullinen, mutta silti melko nopea. Nopeampi kortti ei koskaan satuta, joten jos valitset vaihtoehdon, haluat aina korkeamman luokan.

Päivitys:

Uusi nimitys on "Ultra High Speed" (UHS) ), joiden teoreettinen raja on 104 Mt / s ja tuleva versio kaksi (UHS-II), jonka teoreettinen raja on 312 Mt / s

Ostin myös luokan 6 kortin, mutta mietin, voisinko päästä eroon 2: lla tai 4: llä vai menetänkö saamatta luokan 10.
@chris, huomaatko, että otat paljon peräkkäisiä laukauksia ja odotat, että kortti on valmis, ennen kuin voit ottaa enemmän? Se näyttää olevan suurin liikkeellepaneva voima päivittää.
Ei usein, mutta se tapahtuu. Minulla ei ole vielä ollut ongelmia videoiden tallentamisessa, joten oletan, että luokka 6 on "tarpeeksi hyvä", mutta haluaisin todella pystyä todistamaan sen.
"Luokan" nopeudet perustuvat kortin ylläpitämään suurimpaan * luku * -nopeuteen. Kameran käytön kannalta ensisijainen näkökohta on * kirjoitusnopeus, joka voi vaihdella rajusti kortista toiseen tietyn luokan sisällä.
#3
+6
Michael C
2013-12-29 10:16:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Päättää, minkä kortin haluat ostaa tietylle kameralle, jotta saat parhaan mahdollisen suorituskyvyn, jonka kamera pystyy käyttämättä kuluttamaan enempää kuin tarvitsemme kortille, joka on jopa nopeampi kuin kamera pystyy hyödyntämään, on pelottava tehtävä. Paitsi että se voi olla hyvin hämmentävää verrattaessa eri korttien nopeuksia, voi myös olla mahdotonta oppia, kuinka nopeasti kirjoitusnopeus kamerasi pystyy. Valmistajat julkaisevat harvoin enimmäisnopeudet, joilla heidän kameransa voivat kirjoittaa riittävän nopeasti muistikortille. Ja monta kertaa nopeammat, suuremmat ja uudemmat kortit voivat olla halvempia kuin vanhemmat kortit, jotka heidän edeltäjänsä korvasivat!

Nykyiset menetelmät eri kortin nopeuksien luokittelemiseksi ovat lievästi sanottuna MESS. Vaikka suurin osa tällä hetkellä tuotetuista kameroista käyttää jonkinlaista SD-korttia (SD, SDHC, SDXC ja SDIO), monet ammattimaisista huippumalleista käyttävät CF-kortteja. Jopa kamerat, joissa on aukkoja molemmille korttityypeille, toimivat usein nopeuden suhteen paremmin, kun käytetään huippuluokan CF-korttia.

Osa CF: n ja vanhempien SD-korttien hämmennyksistä on luku -nopeuksien ero, johon useimmat 133x, 600x tai 1000x luokitukset perustuvat ja kirjoittavat nopeudet, mihin useimmat valokuvaajat ovat huolissaan, koska se vaikuttaa kameran suorituskykyyn kuvattaessa nopeasti useita peräkkäisiä kuvia. Uudempi Video Performance Guide (VPG) -luokitus perustuu korttien jatkuvaan kirjoitusnopeuteen, joka ilmaistaan ​​MB / s. Valitettavasti ainoat kaksi tasoa, jotka näemme näevän nykyisillä markkinoilla, ovat VPG-20 ja VPG-65. Muutama VPG-45-luokiteltu kortti (nopeus, joka tarvitaan sujuvaan suoritukseen 1080P HD -videolla) ilmestyi kerralla, mutta useimmilla samoilla korteilla on nyt VPG-65-luokitus, jota tarvitaan tasaisen suorituskyvyn varmistamiseksi 4K-videolla. Ja monien uudempien kameroiden kanssa, jotka pystyvät nyt kirjoittamaan yli 100 Mt / s nopeimmilla korteilla, kahden kortin tunteminen 65 Mt / s: lla ei ole pitkä tapa määrittää, mikä on parasta tietylle kameralle, jos olet enemmän huolissasi kuinka nopeasti kamerasi puskuri tyhjentää valokuvat sarjakuvamuodossa kuin täytät HD- tai 4K-videoiden vähimmäisvaatimukset.

SD-korteilla kortin kapasiteetti on ensisijainen määritelmä siitä, onko kyseessä SD-, SDHC- vai SDXC-kortti. Perussiirtonopeuksien on oltava suurempia SDHC-korteille kuin peruskäyttönopeuksia käyttäville SD-korteille, ja myös SDXC-korteille verrattuna SDHC-korteihin peruskäyntinopeuksilla. Mikään ei kuitenkaan estä valmistajaa tuottamasta pienempikapasiteettista SDHC-korttia (tai jopa SD-korttia), joka kykenee nopeammin kuin SDXC-kortin vaadittu perussiirtonopeus. SDHC- ja SDXC-korteilla siirtonopeudet luokitellaan UHS-I- tai UHS-II-määritysten mukaan, mutta kirjoitusnopeudet voivat silti olla hitaampia. Standardit SD-korteille, jotka on määritetty kuuluviksi tiettyyn nopeusluokituksen luokitukseen , kehitettiin vastaamaan tarvetta luokitella tietyillä kirjoitus nopeuksilla ja lukea nopeudet. Mutta saman nopeusluokan eri korttien välillä voi kuitenkin olla paljon eroja, samalta kortilta saatavien eri nopeuksien välillä riippuen esimerkiksi pehmeiden virheiden taajuudesta, tiedostojen pirstoutumisesta ja siitä, onko yksi suuri tiedosto vai useita pienempiä tiedostoja kirjoitetaan kortille. Huomaa myös, että UHS-I-luokitus ei ole sama kuin UHS-luokan 1 (U1) luokitus!

Useita vuosia sitten yksi opas Canonin tai Nikonin ampujille olisi ollut Rob Galbraithin Digital Photography Insights. Mutta siellä olevat tiedot ovat päivättyjä. Viimeisimmät testatut Canon-kamerat olivat Canon 5D mkIII ja 1D mkIV (No 1D X, joka julkaistiin heti 5D3: n jälkeen). Kameroita, joiden testitulokset oli lueteltu kerralla, oli paljon enemmän, mutta monet näistä kameroista eivät edes näy enää pudotusvalikossa, ja jotkut pudotusvalikossa edelleen olevat kamerat eivät enää näytä testitietoja. (Edellä linkitetty sivu sisältää hyviä tietoja muistikorttien toiminnasta ja tietyn kortin tunnistamisesta.) Parhaan tietoni mukaan ei ole kattavaa tietokantaa, joka testaa lukuisia kortteja kussakin monista tällä hetkellä markkinoilla olevista kameramalleista. Haluaisin, että minulle näytetään sellainen tietokanta, joka todistaa, että minulla on väärää tietoa tässä vaiheessa! Kameran muistinopeudella on rajoitettu luettelo uusimmista malleista ja uudemmista korteista.

Joten kameran omistaja voi tehdä löytääksesi tehokkaimman muistikortin tietty kamera? Sellaisen, joka pystyy saavuttamaan kameran huippunopeuden ilman ylivoimaista? Lyhyesti ostamatta joukko kortteja ja testaamalla niitä itse, on paikkoja, joista voit etsiä apua.

Aloitan aina lukemalla kameran käyttöoppaan. Vaikka kameran kirjoitusnopeutta ei ole nimenomaisesti määritelty, on usein vihjeitä. Esimerkiksi Canon 7D: n käyttöoppaan (laiteohjelmistoversio 2 tai uudempi päivitetty versio) sivulta 61 ja uudestaan ​​sivulta 270 luemme seuraavan:

"Suluissa olevat luvut koskevat UDMA, 128 Gt: n kortti, joka perustuu Canonin testausstandardeihin. "

Joten meidän pitäisi todennäköisesti harkita Ultra DMA (UDMA) -yhteensopivaa CF-korttia.

Kokemukseni mukaan Internet-haku (google, bing jne.) voi myös yleensä saada jotain esiin. Hae Googlesta " Canon 7D UDMA -kortin nopeudet", ja yksi parhaista tuloksista on tämä linkki. Jäsen on julkaissut testin tulokset, jotka hän suoritti 7D- ja erilaisilla CF-korteillaan eri nopeuksilla. Korvaa 'Nikon D700' sanalla 'Canon 7D', niin saat samanlaisia ​​tuloksia tälle kameralle. Kuten useimmissa Google-hauissa, mitä enemmän tiedät ennen aloittamista, sitä helpompi on löytää tarvitsemasi. Sisällytä 'UDMA-7' 7D-hakuun, ja huipputulos johtaa sinut tähän keskusteluun, mikä tekee melko selväksi, että UDMA-7-kortti ei ole nopeampi 7D: ssä, vaikka laiteohjelmisto olisi päivitetty versio 2. kuin UDMA-6-kortti. Joten 7D: lle optimaalinen kortti olisi UDMA-6-yhteensopiva kortti.

Oletetaan, että sinulla on Canon T5i. Mitä voimme oppia siitä? käyttöoppaan mukaan UHS-I-yhteensopivaa 8 Gt: n korttia käytettiin parhaan sarjakuvauksen aikaansaamiseksi. Huomaa, että purskeen suorituskyky kasvaa UHS-I-kortin kanssa kuvattaessa JPEG-tiedostoja, mutta pysyy 8 ruudulla kuvattaessa RAW-kuvaa . Canon Europen tukisivuston mukaan videokuvaa käytettäessä tulisi käyttää suurikapasiteettista luokan 6 tai korkeamman tason SD-muistia. T5i: n tapauksessa kysymys olisi, aiotko kuvata JPEG-, RAW- tai videon suurimman osan ajasta. Kuinka vastaat, mikä määrittäisi, olisiko UHS-I Class 10 -kortti liian suuri vai ei.

Mitä tulee saman luokituksen korttien vertailuun, arvosteluita, kuten tämä Tomin laitteistossa, on melko helppo löytää ja ne osoittavat, että kaikki luokan 10 kortit eivät suorita kaikkia luokan 6 kortteja. Kun olet kaventanut sitä, voit aina tarkistaa tietyn kortin arvostelut osoitteesta amazon.com. Nämä arvostelut SanDisk Extreme 32 Gt: n SDHC Class 10 UHS-1 -muistikortille 80MB / s (SDSDXS-032G-X46) ovat melko tyypillisiä. Yleensä on useita arvostelijoita, jotka lähettävät testinsä tulokset tietyllä kortilla. Jotkut arvostelijat osoittavat enemmän tietoa ja objektiivisuutta kuin toiset. Amazonin arvosteluarviointijärjestelmä on hyödyllinen viitattaessa hyödyllisimpiin arvosteluihin.

Huomaa, että nopeiden, suurikapasiteettisten SD / SDHC / SDXC-korttien käytön lisääntyessä hinnat ovat kääntyneet alaspäin. Tämä johtuu todennäköisesti sekä suuremmista volyymeista että lisääntyneestä kilpailusta toimittajien välillä. Nopeimmat CF-kortit voivat kuitenkin silti tulla melko kalliiksi. Mutta kaksoispaikkaisten kameroiden nopeimmat CF-kortit ovat yleensä parempia kuin nopeimmat SDXC-kortit (marraskuusta 2015 lähtien).

SanDisk Extreme 32 Gt: n SDHC-luokan 10 UHS-1 -muistikortti 80 Mt / s myy tällä hetkellä alle 30 dollaria Yhdysvalloissa osoitteessa amazon.com. SanDisk 32GB Extreme Pro CF -muistikortti - UDMA 90MB / s 600x myydään tällä hetkellä osoitteessa amazon.com hintaan 167 dollaria. SD-kortin lukema on 80 Mt / s, CF-kortin lukema on 90 Mt / s ja se maksaa viisi kertaa enemmän. Uudempi UDMA-7 Sandisk 32GB Extreme Pro CF -kortti, jonka nopeus on 160 Mt / s, on paljon halvempi 53 dollaria, mutta uudempi versio 32 Gt: n SDHC-luokan 10 UHS-1 -muistikortista 95 Mt / s, jonka nopeus on 95 Mt / s, on vain 25 dollaria.

Ja kuten aina, varokaa parhaiden tuotemerkkien tarjouksia, jotka näyttävät olevan liian hyviä ollakseen totta. Kalleimmat kortit ovat myös eniten väärennettyjä. Paras tapa suojautua väärennetyn kortin ostamiselta on ostaa vain hyvämaineisista lähteistä, joilla on liberaali palautuskäytäntö.


Entä korttien erilaiset kirjoitusnopeudet, joiden luokitus on sama niiden lukunopeuden ja sen perusteella, että tietyissä kamera / korttiyhdistelmissä on ollut ongelmia kameran muotoilumenetelmä vs. kortin laiteohjelmisto, ainoa todellinen tapa tietää varmasti, kuinka tietty kortti toimii tietyssä kamerassa, on testata jokaisen kortin jokainen kamera ja verrata suorituskykyä. Se, että se tehdään tieteellisesti, merkitsisi useiden kopioiden käyttämistä kustakin eri tuotantosarjasta.

Kuten edellä todettiin, ei ole olemassa tällaista kattavaa tietokantaa, josta olen tietoinen. Edellä lueteltujen Rob Galbraith -sivustojen lisäksi kameran muistinopeus tekee käytännössä identtisiä testejä melko rajoitetulla määrällä uusimpia kameroita ja muistikortteja. CMS: ssä luetellut mallit nousevat samaan aikaan, kun RG-sivusto lopetti uudempien kameroiden testaamisen. Yksi todennäköinen syy tällaisen tietokannan puuttumiseen on, että muistikortit, joita markkinoidaan ja myydään samalla nimellä / mallinumerolla, eivät usein ole laitteistossaan tai laiteohjelmistossaan samanlaisia ​​eristä toiseen. Eri kortit otetaan käyttöön ja vaihdetaan sitten niin usein, että olisi herkkä tehtävä pysyä ajan tasalla markkinoilla olevien korttien muutoksista, vielä vähemmän testata niitä kaikissa yhteensopivissa kameroissa, joita myös jatkuvasti kehitetään laiteohjelmistopäivitysten ja uusien kanssa. mallien esittelyt!

Nopeuteen, jolla kameran puskuri (ei prosessori) voi kirjoittaa kortille, vaikuttaa tapa, jolla kortti kommunikoi kameran kanssa, samoin kuin kameran laitteisto- ja laiteohjelmistorajoitukset. "Kirjoitustoiminto" sisältää myös kortin ohjaimen, joka lähettää tietyt vastaukset takaisin kameralle varmistamaan vastaanotettujen tietojen eheyden.

Loppujen lopuksi markkinapaikka tekee kysymyksen usein kyseenalaiseksi. Nykyisiä kortteja, joiden kapasiteetti ja nopeus ovat suurempia, on usein halvempaa ostaa lähteistä, jotka siirtävät paljon kortteja lyhyessä ajassa (esim. Amazon, B&H tai newegg), kuin vanhempia kortteja, jotka ovat hitaampia ja pienempiä ja ovat kuihtuneet pienemmissä myyjien varastot kuukausia ja jopa vuosia! Hintojen ero perustuu yleensä enemmän tuotemerkkimarkkinointiin kuin mihinkään muuhun. Ja kaikki suuret tuotemerkit (Lexar, SanDisk, Transcend, Kingston jne.) Saavat komponentinsa samalta kouralta toimittajilta, jotka tosiasiallisesti valmistavat muistisiruja ja ohjainsiruja. Tee niin myös tuotemerkkien ulkopuolisilla nimillä, mutta yleensä ne ostavat jäännöskomponentit, jotka ovat saattaneet olla tarpeeksi hyviä kulkemaan tärkeimpien tuotemerkkien ostajien laadunvalvonnan läpi. eBay, et koskaan tiedä, saatko aidon merkkitodistuksen tai väärennöksen. Maailmassa on todennäköisesti enemmän väärennettyjä SanDisk-kortteja kuin aitoja! Joten osta aina muistikortteja arvostetuilta jälleenmyyjiltä, ​​joiden avulla voit palauttaa kortin, ellei se ole teknisten vaatimusten mukainen.

Kokemukseni 3 Canon EOS -mallin, GoPro Hero, joidenkin videokameroiden kanssa, jotka lainasin vuonna 2008, * kaikilla * vaadittiin luokan teknisiä tietoja. Nyt tiedämme, että luokka 10 on täysi hd-video, mutta suurin puskurin tyhjennyksen kirjoitusnopeus on mielestäni harvoin käyttöoppaassa, elleivät ne kehua sitä ominaisuutena.
#4
  0
user31502
2015-11-21 21:48:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muissa erittäin yksityiskohtaisissa vastauksissa on paljon hyödyllistä tietoa, mutta päivän päätteeksi tiedotusvälineiden luokitukset, ilmoitetut nopeudet ja kurssit eivät ole luotettavia. Kaikki valmistajat pelaavat hieman nopeasti ja löysästi tunnettujen löyhästi määriteltyjen nopeuskriteerien ja raportoinnin kanssa.

Nyt kameran käyttöoppaassa viitataan tiettyihin median piirteisiin, joita he voivat taata noin. Joten niin kauan kuin saat mediaa, joka kuuluu näihin luokkiin, media toimii, yleensä kameran suurimmalla nopeudella. Missä "paras" on määritelty jatkuvalle, moninkertaiselle kirjoitukselle (ts. Ei "optimaaliselle" laboratorionopeudelle.)

Tämä tarkoittaa, että käytännössä median valintaperusteet toimivat melko hyvin:

  1. Täyttääkö se vai ylittääkö se käsikirjassa esitetyn perusluokan tai luokan? (1b: onko suurin sallittu koko, jonka kanssa jotkut kamerat voivat työskennellä mukavasti? Tämä ei yleensä ole kriittinen kriteeri, mutta jotkut kamerat kauhistuvat, kun ne voivat tallentaa enemmän tiedostoja mediaan kuin planeetalla on hiekanjyviä. )
  2. Vaikuttaako siltä, ​​että media on hyvämaineinen tuotemerkki ja luultavasti ei kuulu harmaisiin uudelleenmerkittyihin harmaiden markkinoiden tuotteisiin?
  3. Onko media hyvä hinta tarvitsemallemme koolle?

Eli olen havainnut, että "yliostetaan" supernopea kortti, joka on muuten oikeanlaatuinen (määritelty löyhästi, tiedän! ) ja koko hyvällä hinnalla on parempi kuin yrittää löytää optimaalinen mainostettava luokka tai nopeus.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...