Kysymys:
Kuinka "panoraamanäkymä" vertaa perinteiseen montaasiin?
gabr
2010-07-16 12:21:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uudemmat Sony-kamerat tarjoavat "pyyhkäisypanoraama" -tilan, jossa vain panoraat kameraa ja se yhdistää panoraamakuvan kamerassa. Tämä toiminto alkaa näkyä myös muiden valmistajien malleissa (ei löydä sopivaa linkkiä tällä hetkellä).

Lukuun ottamatta ilmeistä rajoitusta yhdelle kuvan korkeudelle / leveydelle (ei voida luoda 2xN tai Nx2 panoraama tässä tilassa) - Voiko kukaan kertoa, kuinka suuret panoraamat vertautuvat perinteiseen panoraamamontaasiin? Onko tulos vertailukelpoinen / parempi / paljon huonompi?

Havent käytti sitä itse, mutta olisin huolissani valvonnan puutteesta
Ihmettelen, kuluttavatko kaikki suorittimen jaksot akkua nopeammin?
Kuusi vastused:
Terry
2010-10-01 15:44:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritin tällaista mallia myymälässä sekä vaaka- että pystysuunnassa. En ollut tyytyväinen laatuun. Erityinen malli, jota yritin käyttää, näytti käyttävän HD-videokuvausputkea tekemään asioita. Pystysuuntaisesti käytettynä se vaati myös kameran suunnan muuttamista 90 astetta. Loppujen lopuksi panon pieni ulottuvuus oli aina 1080. Voit tehdä sen paremmin kuin ompelemalla kädessä pidettävillä p&eilla, joihin ihminen on keskittynyt.

Joten neuvoni on kokeilla ennen ostamista .

Matt Grum
2010-10-01 16:18:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mainitsemasi muotorajoituksen (ei voi tehdä 2x2, 4x2 jne.) lisäksi et voi valita panoraamaelementtiä. Lakaistavassa panoraamassa käytetään sylinterimäistä projektiota, joka on yleensä paras valinta, mutta se taipuu suoria viivoja. Tietyn leveyden panoraamaan nähden suoraviivainen projektio on yleensä parempi.

Katso: http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/image-projections.htm (vieritä alas katsomaan kuvia!)

Kysyisin myös, kuinka hyvin se pystyy selviytymään suurista kirkkauden muutoksista panoroidessasi. Jos kuvaat manuaalisesti, voit muuttaa valotusta liikkuessasi tai ottaa useita valotuksia, jotta saat HDR-panoraaman.

Yleensä uhraat hallinnan (ja Sonyn tapauksessa tarkkuuden) mukavuuden vuoksi.

Itai
2011-01-11 08:58:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Totuus on, että se antaa sinulle kompromissin, jota jotkut tarkalleen etsivät:

Liikkuva panoraama on erittäin helppo tehdä, jopa 360 astetta nyt. Muutamassa sekunnissa sinulla on pyöreä panoraama suoraan kamerassa. Voit kokeilla sitä niin usein kuin haluat paikan päällä, kunnes olet tyytyväinen siihen tai olet saavuttanut rajan.

Tulos (kuten jo mainittiin) on rajoitettu yhteen riviin, jolla on rajoitettu pystysuuntainen tarkkuus, yleensä välillä 1024 - 2560, kamerasta riippuen. Ompeleen laatu ei kestä tarkastusta, ja mikä tahansa liikkeistäsi vaikuttaa lopulliseen kuvaan ilman mitään mahdollisuutta korjata muuta kuin aloittaa alusta. Esimerkiksi minusta oli suhteellisen vaikeaa pitää horisontti täysin suorana ja jos se on paljas (esimerkiksi valtameri), ongelma on helppo nähdä.

Kuulostaa siltä, ​​että se on periaatteessa sama kuin lukemattomat iPhonen pikapanoraamasovellukset.
Jordan H.
2010-07-16 20:03:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se voi olla vain henkilökohtainen asia, mutta mieluummin annan tietokoneeni tehdä raskasta ompelua ( Microsoft ICE minulle) ja käsitellä valokuviani.

Muu kuin mainitsemasi rajoitus, ihmettelen kykyä muokata valokuvia erikseen - jos kamera tuottaa vain yhden kuvan sen sijaan, että annat pääsyn kuhunkin tai vastaavaan.

Matt Bishop
2010-07-17 00:53:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sen käyttö on naurettavan helppoa - osoitat ja panet objektiivia. Se pysähtyy, kun tila loppuu tai kun ravistat / siirrät siten, että se ei pysty ompelemaan tuloksia. Et näe yksittäisiä valokuvia, vain tuloksena olevan panoraaman. Tulos näyttää verrattavissa itse tekemiseen, sikäli kuin näen, mutta haluan silti ottaa yksittäisiä valokuvia ja ommella AutoPanolla.

Edson Medina
2011-07-31 23:06:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lopputulos ei ole koskaan niin hyvä (ainakaan Sony Nex-5 -kamerassani). Paljon äkillisiä leikkauksia.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...