Kysymys:
Kuinka voin lähestyä ihmisiä luonnollisen ilmeen katuvalokuvauksessa?
kristof
2010-07-16 20:30:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nautin vilpittömistä valokuvista ihmisistä, mutta kohde on yleensä joku, jonka tunnen, tai se tapahtuu jonkin perheen tai ystävän tapahtuman aikana, joten jonkin ajan kuluttua ihmiset tottuvat kameran läsnäoloon ja toimivat melko luonnollisesti.

Pidän "katuvalokuvauksesta", joka vangitsee tavallisia ihmisiä jokapäiväisissä tilanteissa, ja ajattelen kokeilla sitä.

Jos sinulla on kokemusta tämäntyyppisestä valokuvasta, voisitko jakaa joitain vinkkejä siitä, miten lähestyä ihmisiä siten, että kameran läsnäolo ei ole liian häiritsevää ja voit saavuttaa valokuviesi luonnollisen ilmeen?

En ole kiinnostunut paparatsotyylisestä kuvaamisesta käyttämällä teleobjektiivit, mutta enemmän valokuvissa, jotka on otettu 24–85 mm: n objektiivialueella, mikä tarkoittaa, että sinun on oltava melko lähellä kohdetta.

Mikään ei jauha vaihdettani enemmän kuin nähdä täydellinen laukaus, mutta tuntuu todella hankalalta pyytää jonkun bussissa valokuvaa.
Ajattelet ehdottomasti oikeaa linssialuetta tähän.
Kaksitoista vastused:
#1
+90
ex-ms
2010-07-24 14:09:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

[Tämä vastaus on yhteisön wiki. Ole hyvä ja lisää kaikki muut mielenkiintoiset ja asiaankuuluvat artikkelit tai esimerkit, jotka luetellaan alareunassa.]

Hieman eri tavalla kuin tähän mennessä: älä lähesty ensin ihmisiä, vaan ammu niitä . Tämä johtuu pääasiassa käytännön syistä; et saa hyvää katuvalokuvaa pyytämällä ensin lupaa (tosin saat hienoja muotokuvia tällä tavalla).

Joitakin esimerkkejä toiminnassa:

Jotain näistä näette yhteistä: ne kaikki ovat helposti. Jopa Meyerowitz, joka huusi ylös ja alas, innoissaan koirista - hän on rento. He pitävät kameransa käsissään, nostavat sen, kehystävät ja ottavat valokuvan nopeasti ja laskevat kameran. Sitten he sitoutuvat, lyhyesti ja yleensä sanattomasti. Jopa hiljainen ja hillitty Jeff Mermelstein antaa hymyn tai nyökkäyksen. Tämä ei ole epäkohteliasta tai aggressiivista, vaan vain erilaista tapaa ja ajoitusta.

Mahdollisimman lyhyellä sanalla: Ota valokuva nopeasti ja ilman hämmennystä, katso sitten kohdetta, hymyile iloisesti ja tarkoita sitä .

Sinä otat aiheesi mukaan ja vakuutat heille, että tämä on täysin normaalia ja että et tee mitään harhaanjohtavaa. Se tapahtuu nopeasti, joten se ei ole iso juttu. Tämäntyyppinen kehon kieli, joka välittää mukavuutta ja rauhaa, toimii uskomattoman hyvin. Se ei vaadi niin paljon harjoittelua kuin luulisi, eikä sinun tarvitse olla sosiaalinen perhonen ekstravertti; Katsokaa jälleen kerran Mermelsteinia!

Useiden vuosien aikana, kun ammusin katua ja yritin jäljitellä tätä lähestymistapaa, tavallisimmat reaktiot, joita olen nähnyt, järjestyksessä:

  1. Ei mitään / epämääräistä hämmennystä (60%)
  2. Hymyile takaisin
  3. Pilkkaa / katse
  4. Kysy kamerastani
  5. Pahoittele olevani " tavalla "
  6. tarpeeksi ärsyttynyt kohdatakseni minut jollakin tavalla

Kun kohtaat (se tapahtuu), pysy onnellisena. Muista, että sinulla on oikeus tehdä mitä teet, ja muista myös, että heillä on oikeus ärsyttää. Ole kunnioittava ja kuuntele. Älä riitauta tai ole ristiriidassa, vaan yritä rauhoittaa ja riisua aseita. Jos he huutavat sinua, on paras tapa tehdä on kävellä pois. Kuinka käsitellä kaikkia erilaisia ​​mahdollisuuksia, on sinänsä koko artikkeli, mutta tässä on muistettava, että tämä on itse asiassa melko harvinaista; Minulla on ollut tällaisia ​​keskusteluja yhteensä puoli tusinaa kertaa, noin viiden vuoden ajan aktiivisesti kuvannut katuvalokuvaa.


Muut artikkelit ja linkit (huomioi lisäyspäivä, jotta ihmiset voivat siirry osiin, joita he eivät ehkä ole vielä lukeneet):

kiitos smillie, olet oikeassa kohtaamalla ihmisiä ennen kuin kuvaaminen voi johtaa hienoihin muotokuviin, mutta se ei todennäköisesti ole enää todellinen katu tai ainakin erilainen tyyli. Uskon myös, että katuvalokuvaus ei ole kaikille, koska sinun täytyy tuntea olosi mukavaksi tekemisessäsi. Kiitos vielä kerran kaikista hyvistä vinkeistä
Kiitos lisätystä linkistä, haluan äänestää tätä viestiä, jos en ole vielä tehnyt sitä aiemmin.
@che - iloni! Lisäsin vain toisen.
+1 merkinnästä "hymyile iloisesti ja tarkoita sitä". Olen nähnyt, että neuvoja annettiin muualla, käytin niitä ja huomasin, että ne ovat yleensä melko hyödyllisiä vaihdon molemmille puolille.
Huomaa, että tietyissä maissa (esim. Espanjassa) henkilön kuvien levittäminen Internetissä ilman hänen suostumustaan ​​voi olla vakava tietosuojalakien vastainen.
Mitä teet sen jälkeen valokuvalla? Minusta sinulla ei ole oikeutta ampua ihmisiä. Jos teit sen ilman heidän suostumustaan, ainakin kerro heille myöhemmin ja kerro heille, mitä aiot tehdä sen kanssa.
Ammu ensin, kysy myöhemmin.
#2
+17
Rezlaj
2010-07-16 21:53:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että voit ottaa monia pieniä askelia, mutta riippuu persoonallisuudestasi, kuinka nopeasti läpi jokaisen.

Yksi asia, joka auttoi minua paljon, oli julkisten tapahtumien vierailu. Julkisten tapahtumien aikana ihmiset ovat taipuvaisempia kuvata, joten se auttaa murtamaan jäätä. Yritä olla käymättä G20-mielenosoituksessa :) Ehkä Mardi Gras tai jotain sellaista.

Toinen asia, joka auttoi, oli ammunta ruuhkaisissa paikoissa. On helpompaa vain kääntyä ympäri ja teeskennellä tekevän jotain muuta, jos tunnet olosi liian epämukavaksi tilanteessa. Mutta ole varovainen, ammunta tungosta metrossa ei ole sama ja voi olla stressaavaa.

Ja mielestäni viimeinen asia on vain olla rohkea ja tehdä se. Useimmiten oma pelko estää sinua tekemästä sitä.

Työskentelen edelleen tämän kanssa, mutta olen huomannut, että jos vain nostat kamerasi ja ammut, mitään pahaa ei tapahdu, ja usein aloitat keskustelun ja tulet eteenpäin.

kiitos Rezlaj, ajattelin aloittaa valokuvien ottamisen jonkin paikallisen paraatin, urheilutapahtuman tai vastaavan aikana ja nähdä, miten se menee sieltä. Olet myös oikeassa pelon suhteen, mutta en usko, että minulla on tällä hetkellä tarpeeksi rohkeutta, joten yritä askel askeleelta
#3
+14
Nick Bedford
2011-02-17 06:57:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni paras asia, jonka teet, on olla rehellinen, suora ja tarjota heille tapa tarkistaa ja mahdollisesti vastaanottaa valokuva myöhemmin, vesileimalla, pienikokoisella kuvalla tai ei.

tein tämän vain kerran, mutta selitin tarkalleen kuka olin, annoin heille korttini ja varmistin, ettei kuvassa ole tunnisteita.

Otin pitkän valotuksen naapurin jouluvaloista heidän talonsa kadun toiselta puolelta ja sen jälkeen koputti heidän ovensa, selitti, että olin valokuvaaja, joka asui tiellä ja kysyi, olisiko ok käyttää heidän talonsa kuvaa. Antoi myös heille korttini. Heillä oli hyvin siinä.

Kaikki eivät ole niin sympaattisia, joten jos he eivät halua sinun käyttävän heidän valokuvaansa, poista se heidän edessään.

Tärkeintä heidän on luottaa siihen, ettet ole joku hiipivä. Yksi tapa on, kuten olen sanonut, toimittaa esimerkiksi käyntikortti verkkosivustollesi.

Mitä suurempi kamerasi on, sitä enemmän "ammattilainen" näytät :-P

Ja mitä suurempi objektiivi on, sitä enemmän "ammattilainen" näytät myös! Hyvä vinkki käyntikortille! +1
+1 käyntikortin kärjelle. Joskus todellisen ammattilaisen etsiminen zoomauslinsseillä auttoi minua. Kuten tämä: http://www.flickr.com/photos/arunv/5390217106/ Kysymys, en edes puhunut heidän kieltään.
Voi ja käytä akkukahvaa, jos sinulla ei ole ammattirunkoa :-D Voi ja jos käytät mustaa pikeepaitaa, näytät usein myös vähän ammattilaiselta ...
#4
+11
ahockley
2010-07-16 21:10:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon siitä riippuu kyvystä harjoittaa ja kehittää vähän suhdetta rennon keskustelun kanssa. Kysy henkilöltä, mitä he tekevät. Kiitä heitä siitä, mitä heillä on. Kysy heiltä, ​​onko heillä sähköpostia ja tarjoa lähettää heille kopio valokuvastasi

Mielestäni se on hieno neuvo, se vie jonkin verran kynnystä kanssakäymiseen ihmisten kanssa, mutta sitten uskon, että se olisi sen arvoista, tunnen itseni paljon paremmin tietäen, että henkilö on kunnossa kanssani valokuvien ottamisessa, se on luultavasti persoonallisuuden asia . Tiedän, että se tekisi tietyntyyppisiä laukauksia mahdottomaksi, mutta minun näkökulmastani olisi mielenkiintoisempaa tietää vähän enemmän valokuvasta otettavasta henkilöstä.
Sähköpostilinjoilla voit vain pitää kortit valmiina ja kertoa heille sähköpostin, jos he haluavat kopion laukauksesta.
#5
+7
Scott Lawrence
2010-07-16 23:25:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ahockley on 100% oikeassa. Kykysi saada tällaisia ​​laukauksia riippuu kyvystäsi saada ihmiset keskusteluun. Sain tämän kuvan keskustellessani suuren joukon ihmisiä yrityksen piknikillä. Valmistaudu myös siihen, että ihmiset sanovat joskus ei (jotkut ihmiset eivät todellakaan halua kuvata valokuvia).

Ihmiset, joilla on hauskaa, ovat yleensä avoimempia kuvataan, ainakin kokemukseni mukaan. Pidä ehdottomasti silmällä pariskuntia. Varsinkin jos he ovat uudessa paikassa tai lomalla, pariskunnat näyttävät haluavan jakaa kuvia ystävien kanssa näyttääkseen missä he ovat olleet. Heillä on yleensä oma kamera ja pyydetään sinua ottamaan heistä kuva, joten ahockleyn neuvoa noudattamalla siitä hetkestä yleensä voit myös pari kuvaa itsellesi. Näin sain tämän kuvan (johon minun olisi pitänyt käyttää täytesalamaa).

Toinen melko outo asia, jonka olen huomannut, on se, että jos näytät siltä, ​​tiedät mitä teet, joskus ihmiset vain pyytävät sinua ottamaan valokuvansa. Olen käynyt muutamassa paikassa ampumassa, ja pelkkä tosiasia, että minulla oli 24–85 mm: n zoom, jossa oli objektiivin suojus, riitti saamaan ihmiset ajattelemaan olevani jonkinlainen ammattilainen (jota en todellakaan ole).

Scott, kiitos laukausten jakamisesta ja hyvistä neuvoista. Luulen, että on aika ottaa kamera ja aloittaa kuvaamisen ja nähdä, mikä toimii minulle parhaiten.
#6
+7
Philippe Lavoie
2011-02-17 06:47:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun mielestäni tämä on hankala kysymys, koska:

  • Jos kysyt henkilöltä, muutat vain hänen mieltymystään ja kuvan viattomuus on kadonnut.

  • Jos otat kuvan ja kysy sitten henkilöltä, hän voi olla vihainen, että olet ottanut sellaisen kuvan.

Valitettavasti mielestäni se on tapauskohtainen tilanne, jossa sinun on selvitettävä itse. Mutta hyvä nyrkkisääntö ehdottaa, että kysyt vain suoraan: "Haittaatko jos otan kuvan sinusta? Voin lähettää sen sinulle myöhemmin."

Huomasin, että kuvan lähettäminen sähköpostitse riisuu kaikki pommit, jotka voivat tikata siellä.

Ole siis suora ja tarjoa näyte on minun tapani.

+1 näytteen tarjoamisesta. Itse asiassa olen tehnyt sen kerran.
Mielestäni tämä riippuu kaapattavan valokuvan tyypistä. Et ehkä halua menettää avoimuutta, jos kyseessä on vilpitön laukaus, mutta haluat ehkä, että henkilö katselee kameraa myös sinulle.
#7
+4
Warren Keuffel
2011-09-20 08:10:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi syy siihen, miksi klassiset katu-ampujat käyttivät Leica-etäisyysmittareita, johtui siitä, että ne eivät ole suuria ja pelottavia sekä hiljaisia ​​ja häiritsemättömiä. Kun kuvaan katukuvia, mieluummin pieni pääobjektiivi pienellä rungolla kuin iso zoomaus suurelle ammattirungolle. Mielestäni uudet Olympus retro-Pen -rungot, joissa on pannukakkulinssi ja kiinnitettävä etsin, ovat ihanteellisia, jos sinulla ei ole varaa Leica M9: lle. ;-)

#8
+2
alastairs
2010-08-26 21:04:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

DPS: llä oli asiasta vasta tänään artikkeli, jonka pidin mielenkiintoisena. Kannattaa lukea, ja se on ilmeisesti koristeltu kauniilla katukuvilla :-)

http://digital-photography-school.com/10-tips-for-the-aspiring-street- valokuvaaja

kun lähetit tämän, ajattelin, että olisi hyvä tehdä vastauksestani yhteisön wiki, jotta kuka tahansa voisi lisätä hyviä linkkejä (kuten tämä). Voit vapaasti!
#9
+1
Eruditass
2010-07-24 22:58:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos löydät todella mielenkiintoisen hahmon, pyydä lupaa, voit nousta lähelle ja luoda erittäin eläviä ja kertovia muotokuvia. Sinun täytyy pystyä saamaan ne mukaviksi. Puhu paljon, kysy paljon kysymyksiä, kerro vitsejä jne.

Muuten, jos haluat vain kaapata hetkiä ja tilanteita ja lyhyitä ilmaisuja jne., Et saa mitään kyselemällä, saatat menettää suoraviivaisen hetken.

#10
+1
Suspi
2010-08-05 21:59:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysin tämän juuri Photojodosta. Se on melko hämärä lisävaruste, mutta ihmettelen, kuinka hyvin se toimisi. Se on väärennetty teleobjektiivi, johon on sisäänrakennettu 45 asteen peili.

http://photojojo.com/store/awesomeness/candid-photography-spy-lens/

Täytyy myöntää. Se on aika hauskaa.
#11
+1
Neil Keogh
2011-05-12 17:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kristof,

Vastaan ​​kysymykseesi, ostin juuri äskettäin Canon EOS 1000D & -laitteen, joka on käyttänyt sitä nyt yli 2 kuukautta!

Yksi alue, jota olen käynyt kiinnostunut tekee katuvalokuvaa, erityisesti muotokuvia ihmisistä.

Työskentelen parhaillaan projektia, jossa kerään kuvia ihmisistä Manchesterin alakulttuureista, kuten gooteista, punkeista, indieistä, metallista jne. kerää painettuun kirjaan & Minusta on yleisesti ottaen sitä mieltä, että useimmilla ihmisillä ei ole mitään ongelmaa ottaa kuvansa &ista, se pitää sitä yleensä hauskana! haluaisi ottaa valokuvansa ect! Minusta on myös hyödyllistä tarjota sähköpostitse kopio kaikista ottamistasi kuvista!

Kokemukseni mukaan tämän lähestymistavan käyttäminen on toiminut ongelmitta & Minulla on ollut vain yksi tyttö, joka on kieltäytynyt toistaiseksi, mikä johtui vain siitä, että hän sanoi yleensä tekevänsä, mutta tunsi olevansa paska sinä päivänä!

Yksi asia, joka sinun on otettava huomioon lähestyttäessäsi ihmisiä, on se, miten se vaikuttaa kuvasi & mitä haluat kaapata. Useimmat ihmiset pitävät &in lähestymistä ihmisiin 2 eri tyylinä! Candidit saavat enemmän houkuttelevia otoksia, joissa esitettyjä kuvia pidetään enemmän "katumuotokuvina" eikä vain "katuvalokuvina".

Päätä vain, minkä tyylin haluat tehdä, mutta älä hermostu ihmisten lähestymisestä koska mielestäni useimmat ihmiset ovat melko halukkaita auttamaan &ia, jotkut tytöt tuntevat jopa imarrelevan!

Pidä hauskaa sen kanssa! : D

#12
-1
Tomasz Przemski
2018-01-30 18:55:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulla on kolme vaihtoehtoa:

1. Lähestymistapa "On James Bond", toisin sanoen kuvata yllätyksiä ja lonkasta. Minun mielestäni.

2. Ostan ison lasin, esimerkiksi hubble-kaukoputken. Mutta sikäli kuin tiedän, tämän tyyppisissä lasissa on ongelma markkinoilla.

3. Toimijoiden työllistäminen. Mutta tämä tapa on pahin, koska kustannusten lisäksi kuvat eivät välttämättä tule kovin luonnollisesti.

Valitse itse, mikä tapa sopii sinulle parhaiten :)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...