Kysymys:
Mitkä ovat vinkkejä hämärässä kuvaamiseen?
Nathan W
2010-07-16 04:09:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omistan Canon 450D -laitteen, jonka mukana toimitetaan vain vakiosarjan linssi (en aio ostaa uutta linssiä hetkeksi), ja yksi asia, jonka kanssa taistelen, on kuvaaminen hämärässä, sisätiloissa ja ulkona .

Kun meillä on ihmisiä ja yritän dokumentoida juhlat kamerallani, suurin osa näistä valokuvista otetaan talon sisällä, mutta jopa alimmalla f / 3,5: llä 18-55 mm: n objektiivissani kuvilla on taipumus tullut epäselvä ja epätarkka.

Olen kuullut, että ISO-arvon lisääminen toimii hyvin, mutta sitten sinulla on meluhaitaa.

Onko suljinnopeuden ja ISO-arvon lisääminen hyvä idea näissä tilanteissa?

aiheeseen liittyvät http://photo.stackexchange.com/questions/20072/how-can-i-improve-my-exposure-in-low-light-situations
Kymmenen vastused:
#1
+29
Reid
2010-07-16 04:14:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Melu on parempi kuin hämärtyminen (ja paljon vähemmän ongelmaa kuin luulisi Internetin lukemisesta), joten älä epäröi parantaa ISO: ta voimakkaasti.

Alivalottamatta jättäminen ei auta; se on periaatteessa sama kuin ISO-herkkyyden lisääminen. melua. Ainoa aika tehdä tämä on, kun olet jo maksimoinut ISO-säädön.

Harkitse "nopeaa viisikymmentä" - saat 50 mm: n f / 1,4- tai f / 1,8-objektiivin erittäin halpaa.

+1 alivalottamisen selittämiseen verrattuna ISO-w.r.t. melua. :)
Alivalotus voi olla ainoa vaihtoehto kameroissa, jotka eivät tue korkeampia ISO-alueita. Usein 1600 ISO (sen suurin) kamerassani tekee työn, mutta jos tarvitsen jotain nopeammin, ainoa vaihtoehto on altistaa. Tästä huolimatta on joitain hienoja ohjelmistoja, jotka voivat vaimentaa kuvia.
Nopea 50 mm: n linssi on hieno ostos, mutta en ole varma, että se olisi niin hyödyllinen juhlissa, ellei OP halua vain saada pää- ja hartiamuotokuvia. Ehdotan, että OP: n tulisi yrittää ampua pakettilinssi 50 millimetrillä ennen ostamista.
Suunnittelin 50 mm: n ostamista, mutta kyllä, se ei auta minua juhliin, joissa on ihmisiä huoneessa.
Nikonilla on halpa 35 mm f / 1,8 (200 dollaria); et ole varma, onko Canon-vastaavaa.
Canon tekee 35 mm f / 2.0: n, joka on melko hyvä arvo - 300 dollaria Amazonista.
Minulla on Canon T1i, joten ostin Canon 50mm f / 1.4, joka oli lähellä 400 dollaria ja se toimii hyvin hämärässä. Uskon kuitenkin, että f / 1.8 on vain 99 dollaria !!! Ostin f / 1.4: n, koska minun ei todennäköisesti tarvitse koskaan ostaa mitään parempaa tälle alueelle ... Luulen, että f / 1.2 on yli 1000 dollaria! Vielä yksi ero f / 1,4: n ja f / 1,8: n välillä ... f / 1,4 on pieni, mutta siinä on metallirunko, joten se on painavampi ja kestävämpi kuin f / 1.8-veljensä.
Olen täysin eri mieltä siitä, että melu on yleensä parempi kuin hämärtää. Se voi usein olla parempi kuin hämärtää, mutta se ei todellakaan ole aina.
#2
+29
Josh Goldshlag
2010-07-16 07:08:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hanki salama!

Vakavasti jopa pienillä ulkoisilla salamilla on valtava ero. Voit myös ohjata salaman (ainakin Nikon SB-400: lla) kattoon, mikä ärsyttää ihmisiä vähemmän ja poistaa melkein aina punasilmäisyyden.

Tämä ansaitsee ylimääräisen äänen, koska se on luultavasti helpoin tapa saada parempia kuvia ... se ei vain sovellu kaikkiin tilanteisiin. Mutta mitä sitten on?
Muista, että salaman osoittaminen kattoon ei ole kovin tehokasta, jos katto on todella korkea tai holvattu.
Lisäksi sinun on oltava tietoinen kattoväristä!
Meh, ammu vain RAW-muodossa. Sitten sinulla on ongelmia vain, jos sekoitat sen ympäröivään valoon. Jopa silloin värikontrastit voivat olla hauskoja, jos tähdät ja käsittelet sen oikein.
Se on kaikki hienoa sisätiloissa, mutta ei ulkona olevien kuvien ottamisesta (kuten Nathan sanoo tekevänsä).
#3
+13
Craig Walker
2010-07-16 04:16:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aukko on kuningas. Toisin kuin suurempi ISO (kohina) ja hitaampi suljinnopeus (epätarkkuus), suurempi aukko (ts. Pienempi f-luku) johtaa usein paremman näköisiin kuviin hämärässä. Pienemmät f-luvut antavat matalamman syväterävyyden, mikä johtaa epäselviin taustoihin. Tämä antaa mukavan eron taustan ja tarkennetun kohteen välillä.

50 mm: n f / 1,8-objektiivi on tästä syystä hyvä sijoitus. Se on myös halpaa!

Mutta kuvaaminen auki voi tuottaa myös vähemmän teräviä kuvia. Ei välttämättä ole iso juttu riippuen siitä, kuinka suuri julkaiset kuvia.
Hyvä asia, vaikka sinun ei tarvitse välttämättä ampua "laajasti" auki ... f / 2.8 olisi silti askel eteenpäin f / 3.5: sta, jonka hän nyt maksimoi.
Olen eri mieltä. * Valo * on kuningas ja yksi tapa saada enemmän valoa on suurempi aukko, mutta se ei ole ainoa tapa eikä aina paras tapa.
#4
+9
Guffa
2010-07-16 05:04:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liikkeen epäterävyyden vähentämiseksi (sekä kameran liikkeellä että kohteen liikkeellä) sinun on saatava lyhyempi valotusaika ja / tai vähennettävä liikettä. Lyhyemmän ajan saamiseksi tarvitset enemmän valoa tai vähennät valon tarvetta, joten voit tehdä muutamia asioita:

 • Korkeampi ISO
 • Alivalotus
 • Lisää valoa (doh! Mutta mielestäni se on mainittava)

Suuremman ISO-arvon ja alivalottamisen käyttö on periaatteessa sama, kun käytät digitaalikameraa.

Liikenteen vähentämiseksi on joitain temppuja:

 • Käytä tukena paikallaan olevia esineitä
 • Kyynärpäät ja käytä omaa vartaloasi vakautta varten
 • Kolmijalka
 • Monopod
 • Käske ihmisiä olemaan hiljaa

Jotkut näistä asioista eivät ole käytännössä mahdollisia, esimerkiksi ihmisten käskeminen olla edelleen yleensä kestää poista paljon mielialaa.

Yksi vanha temppu on käyttää merkkijonoa tueksi. Sidot toisen pään kameraan ja annat toisen pään roikkua lattialle. Astut merkkijonoon ja vedät kameraa ylöspäin kiristääksesi merkkijonoa, tämä vähentää kameran liikettä.

"Käske ihmiset olemaan hiljaa". Saattaa kuulostaa aluksi hankalalta, mutta se on erittäin hyvä neuvo. Kokeilen sitä.
#5
+5
Craig Walker
2010-07-16 04:19:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ilmeinen vastaus heikossa valaistuksessa on jalusta. Jalustalla, kaukosäätimellä ja naurettavan pitkillä suljinaikoilla saat tarkkoja kuvia melkein ilman valoa. Tämä ei kuitenkaan ole aina käytännöllistä; kaikenlainen liike sulkee tämän pois.

+1, koska jalustat ovat kriittinen osa heikossa valaistuksessa käytävää keskustelua, mutta eivät todennäköisesti auta juhlatilaisuuksissa, joita OP haluaa ampua.
Jep ... ellei se ole todella tylsää juhlaa ;-)
#6
+5
Craig Walker
2010-07-16 04:23:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuvanvakautettu (tärinänvaimennus) linssi voi myös auttaa vähentämään epätarkkuutta kädessä pidettävissä heikossa valaistuksessa. Ymmärrän, että voit periaatteessa saada vastaavan määrän 1-2 pysähdystä; voit vaihtaa tämän aukkoon, ISO-arvoon tai suljinnopeuteen. Se toimii kuitenkin vain kättelyä varten; kohteen liike aiheuttaa edelleen epätarkkuutta.

#7
+5
chills42
2010-07-16 04:23:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Juuri tästä syystä sain 50 mm f / 1.8. 1,8-aukolla on valtava ero hämärässä.

#8
+2
mouviciel
2010-10-08 13:12:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni heikossa valaistuksessa ei ole juhlien, vaan sisätilojen, kuten kirkkojen tai museoiden, kanssa.

Kun nämä paikat sallivat valokuvan, ne yleensä estävät salamavalot ja jalustat. Ratkaisuni ovat:

 • korkean aukon linssi, esim. EF 50 mm f / 1,8
 • linssi kuvanvakautuksella, esim. EF-S 15-85mm USM IS
 • taskujalusta tai säkkituoli (ne ovat riittävän erillisiä, jotta ne eivät kiinnitä paljon huomiota), kaukosäätimellä
 • saada mahdollisimman vakaa: laitoin selkäni seinää vasten, hartiat vartaloani vastaan, hengitän täysin sisään, hengitän sitten ulos noin kolmanneksen ja lopetan hengityksen ja ampuneen.

Jotkut ihmiset käyttävät teleskooppimonopodia.

"saada mahdollisimman vakaa": monet ihmiset eivät yleensä ole oikeassa. Vielä yksi neuvo siitä, miten seisot: seiso molemmilla jaloilla tukevasti äläkä pidä niitä yhdessä (ts. Avaa vähintään yhtä leveä kuin lantiosi)
#9
+1
Craig Walker
2010-07-16 04:39:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muuten on tärkeää huomata, että epäselvän ja epätarkan välillä on ero. Haluan ajatella eroa "sivulta toiselle" vs. "sisään ja ulos".

"Hämärtää" käytetään tyypillisesti kuvaamaan kohteen ja tunnistimen välisen liikkeen vaikutusta. Se johtuu joko kohteen liikkeestä tai kameran liikkeestä (mukaan lukien kameran tärinä ja tärinä). Tällaista asiaa auttavat jalustat, suljinnopeudet ja kuvanvakain. Se ei myöskään välttämättä ole huono; jotkut epätarkkuudet voivat viitata kohteen liikkumiseen.

"Kohdentamaton" -toimintoa käytetään kuvaamaan ongelmat kohteen ja tunnistimen välisessä etäisyydessä, kun otetaan huomioon tietty objektiivin tarkennusasetus. Suurimman osan ajasta haluat, että aiheesi on täysin tarkennettu. Kentän syvyys (jota aukko ohjaa) voi auttaa saavuttamaan tämän. Suurimman osan tuloksista määrää kuitenkin itse tarkennusjärjestelmä, joko sinä (manuaalista tarkennusta varten) tai kamerasi automaattitarkennusjärjestelmä. Jälkimmäinen voi olla melko monimutkainen ja hankala hämärässä; eri kameroilla ja linsseillä on erilainen käyttäytyminen. Siksi kameran pieni valo syttyy usein ennen laukausta; AF-järjestelmä tarvitsee vähimmäistason valoa voidakseen työskennellä.

Ne ovat kaksi erilaista asiaa ja vaativat kahta erilaista korjausta. On tärkeää tietää etukäteen, mistä olet tekemisissä.

#10
+1
D. Lambert
2010-10-07 17:36:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toiset ovat käsitelleet perustekniikat, joita voit käyttää täällä melko hyvin - vain muutama lisäkohta:

 • En ole tietoinen hyvästä, halpasta, nopeasta laajakulmalinssistä Canonille . Heidän 28 mm 2,8 on noin 250 dollaria, eikä se ole superleveä, erittäin nopea tai erittäin halpa (verrattuna joka tapauksessa 50 mm 1,8: een).
 • 50 mm 1,8 on niin hieno kauppa, että se kannattaa vaikka et ole varma kuinka hyvin se toimii sävellyksessä. Saat 2-3 askelta paremman valonkeräyskyvyn objektiiviin verrattuna, mikä tekee todellisen muutoksen.
 • +1 salamalle. Voit pelata salaman valotuksen kompensoinnilla vaihtaaksesi salaman vaikutusta hieman. Vaikka sinulla ei olisikaan ulkoista salamaa, voit pelata levittämällä tai pomppimalla sisäänrakennettua salamaa jollakin niin yksinkertaisella kuin 3x5-kortilla.
 • Jos päätät ampua korkealla ISO-arvolla, katso DxO Optics Pro - se näyttää tekevän melko kunnollista työtä melunvaimennuksella, ja se on melko edullinen verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Heillä on ilmainen kokeilujakso, jos haluat kokeilla sitä.
 • En usko, että jalustasta saat valtavaa parannusta tekemääsi kuvausta varten. Kolmijalka eliminoi kameran liikkeen, mutta se ei estä laukauksessasi olevia ihmisiä liikkumasta.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...