Kysymys:
Kuinka voin lopettaa HDR-kuvani näyttävän niin väärennöksiltä?
Rowland Shaw
2010-07-16 00:21:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki yritykseni HDR: ssä näyttävät olevan huomattavan väärennettyjä, miten voin vähentää halojen vaikutusta?

tarvitset lisätietoja. Suoritatko HDR: tä käsin, käytät Photomatixia tai jotain muuta työkalua? Mitä asetuksia käytät? Paras vastaus on luultavasti vain soittaa kontrastiasetuksesi takaisin yhdistämisen yhteydessä.
Tällä hetkellä olen saanut realistisimmat tulokset käsittelemällä samaa RAW-tiedostoa eri valotuksilla ja yhdistämällä ne luminanssiin perustuvaan opasiteettiin.
Anna meille joitain esimerkkejä laukauksista. Yritä tehdä varsinainen haarukointi sen sijaan, että "väärennettäisiin" sitä, ne tulivat aina minulle parhaiten.
Kuinka yhdistät ne Photoshopissa tai Photomatixissa?
Mielestäni tämä on mielenkiintoinen luku: http://www.luminous-landscape.com/essays/hdr-plea.shtml
Seitsemän vastused:
#1
+21
chills42
2010-07-16 00:55:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvän HDR-valokuvan avain on käyttää oikeaa käsittelymäärää haluamasi tunteen saavuttamiseksi.

Jos tavoitteesi on saada "HDR-ilme", ​​olet todennäköisesti tekemällä sen oikein, koska siinä on oltava hieman "väärennös".

Jos käytät vain HDR-menetelmää kuvan parantamiseksi, ole vain varovainen ja yritä aliprosessoida sitä. Jos et osaa sanoa, mitä menetelmää käytit kuvan käsittelemiseen, olet todennäköisesti tehnyt sen oikein.

Tämä on paljon teroitusta, parasta, jos et voi kertoa, että teit sen .

HDR-levyjen ei odoteta näyttävän väärennöksiltä. On tavallista, että he tekevät, koska käyttäjät käyttävät yleensä virheellisiä asetuksia. mutta HDR: n koko tarkoitus on tehdä kuvasta tasaisempi ilman liian voimakkaita yli / alivalotuksia. * Vääryyden * vaikutus on sivuvaikutus ennalta määritetyistä asetuksista, joita ihmiset yleensä käyttävät.
@Robert Olen samaa mieltä, mutta on olemassa huomattava ryhmä, joka aikoo todella prosessoida yli HDR-tekniikkaa saavuttaakseen väärennetyn näköisen vaikutuksen. Useimmissa tapauksissa haluat välttää sen, mutta se on henkilökohtainen mieltymys. Muista, että on aina ollut ihmisiä, jotka "käyttävät väärin" prosessointimuotoa saadakseen toisen ilmeen, esimerkiksi vain tarkastelemalla ristikäsittelyä.
@chills42, Miksi HDR: llä pitäisi olla "hieman väärennös"? Eikö HDR: n koko tarkoitus tehdä asioista todellisempia *?
En väitä, että sillä * pitäisi olla "hieman väärennös", sanon, että HDR voidaan käsitellä liikaa ja päätyä siihen (onko hyvä vai huono on sinun tehtäväsi). Väitän itse asiassa päinvastoin, että sen pitäisi olla huomaamaton, ellet vertaa käsittelemättömään versioon.
Minkä "HDR: n" (koska käytämme sitä täällä puhumme todella sävykartoituksesta) * pitäisi * olla kaikki riippuu siitä, miltä käyttäjä haluaa lopputuloksen näyttävän. Jotkut ihmiset * haluavat * kuviensa näyttävän teknisiltä oksennussateilta!
#2
+20
Matt Grum
2011-01-29 00:04:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksinkertainen vastaus on väärän näköisen HDR: n tai hyvännäköisen ja tyylikkään HDR: n saamiseksi sinun on tehtävä paljon työtä.

Jos taiteelliset päätökset uskot tietokoneohjelmalle, laatu on kärsii. Joten odota, että äänikarttaohjelmistossasi kestää paljon aikaa asetusten säätämiseen, ja muista, että tämä ei ole prosessin loppu. Voit myös säätää kontrastia, väritasapainoa ja kylläisyyttä saadaksesi kuvan haluamallasi tavalla.

Yksinkertainen tapa estää HDR näyttämästä liian väärältä on valita paras yksittäinen valotus takaisin jälkikäteen, joten sinulla on sanottu 50% tonnikartoitetusta HDR-monivalotuksesta ja 50% luonnollisen näköisestä yksittäisestä kuvasta.

Toinen tapa saada luonnollisempi tulos on sekoittaa valotus käsin. Se peittää kunkin kuvan oikein valotetun osan ja kerros ne. Tiedän, että olen lähettänyt tämän esimerkin useita kertoja viime aikoina (koska HDR: llä näyttää olevan paljon kysymyksiä), mutta tässä se on jälleen, koska se on erittäin hyvä esimerkki kuvaamastani:

Kokeile niin kuin voin, en vain voi saada hyvännäköisiä tuloksia Photomatixista, jos joku luulee pystyvänsä paremmin, toimitan raakatiedostot!

Tässä olen tuottanut suhteellisen nopeasti sekoittamalla käsin vain kaksi valotusta seuraavasti:

Kehotan kaikkia kokeilemaan kuvien sekoittamista manuaalisesti. Se toimii erittäin hyvin, kun sinulla on tumma kohteen kirkas tausta (tai päinvastoin). Se näyttää luonnollisemmalta, koska jokainen kuvan osa on tavallinen valokuva, jota ei ole äänitetty.

Ei loukkaa, mutta ensimmäisen pitäisi estää sinua lähettämästä viestiä vähintään viikkoon! Lisäisin hymiön, mutta olen melkein tosissani. Geeze, se on ilkeä.
Mielestäni pidän parempana photomatix-taivaasta ja mahdollisesti kengistä, farkuista. Ehkä voisit sekoittaa ja yhdistää photomatix-tuloksen alkuperäiseen valotukseen Photoshopissa?
Se, mitä olet tehnyt täällä, ei ole * oikeastaan ​​* HDR. Se on vain kahden kuvan yhdistäminen yhdeksi ottamalla osa yhdestä kuvasta ja toinen toisesta. HDR on erilainen. Mutta olen samaa mieltä siitä, että HDR-levyjen ei odoteta näyttävän väärennöksiltä, ​​ja niiden tulisi aina pyrkiä näyttämään, mitä olet tehnyt kahdella kuvalla ja peittämällä. Joten +1 myös minulta. Olet tehnyt hienoa työtä näiden kahden kuvan kanssa.
@Robert Mielestäni HDR on mikä tahansa tekniikka, joka haluaa laajentaa dynaamista aluetta yhdistämällä useita valotuksia käytetystä ohjelmistosta / menetelmästä riippumatta. Mutta se ei ole kuin sanakirjassa, ja monet ihmiset käyttävät tätä termiä tarkoittamaan erilaisia ​​asioita, kuten yksittäisen valotuksen kartoittaminen kuvan "rei'ityksen" lisäämiseksi.
HDR on harvoin mairitteleva ihmisille. :)
@MattGrum, Mitä ohjelmaa käytät, ja onko se laittomasti?
Ensimmäiselle @Pacerier Photomatix, toiselle Photoshop. Tietysti merirosvointi.
#3
+6
Marc
2010-07-16 01:20:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos käytät Photomatix-laajennusta, yritä käyttää korkeampaa Valon tasoitus -arvoa. Käytän yleensä korkeinta asetusta tai yhtä matalampaa. Tämä vähentää kuvasi halo-vaikutusta.

#4
+3
Rezlaj
2010-07-16 01:29:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muista aina, että HDR on sinänsä väärennös. Yrität kuvata dynaamista aluetta, joka ei ole mahdollista, joten melkein jokaisella kuvalla on vääryystekijä. Sinun tarvitsee vain päättää, kuinka paljon väärennöksiä on hyväksyttävä.

Paras tapa on käyttää haarukointia ja yhdistää kaikki jälkituotannossa. Jos käytät HDR-ohjelmistoa, älä käännä kaikkia näkemiäsi nuppeja: P

HDR ei ole väärennös. Määritelmän mukaan se on tarkempi todellisuuden kaappaaminen. Ja vaikka sävykartoitusta voidaan pitää "väärennöksenä", melkein jokainen kuva, jonka näet, on sävykartoitettu. Sävykäyrän soveltaminen on sävykartoitus. Viimeiseksi paikallisen operaattorin äänikartoitus on useimpien mielestä väärennettyjen näköinen, mutta jos se tehdään oikein, se tuottaa vastauksen, joka on realistisempi silmän jatkuvasti säätyvälle dynaamiselle alueelle skannattaessa ympäristöä ja luonnostaan ​​logaritmista prosessointia.
@Eruditass Silmä ei ole kovin kykenevä kuin normaali kamera, kun otetaan huomioon kameran myöntämisaika, se tarvitsee myös muutaman minuutin kemiallisen sopeutumisen aikaansaamiseksi, jotta saat suuret dynaamiset alueet. Mutta! aivot tekevät suuren eron, jota yrität heijastaa HDR-kuvilla: jos katsot kirkkaita kohtauksia, silmäsi, kuten kamera, ei pysty enää erottamaan pimeitä osia - mutta aivosi korvaavat meluiset varjot yksityiskohdilla jo nähneet. Sama puhallettujen kohokohtien kanssa. Ihmiset odottavat näkevänsä kuvassa sen, mitä ajattelivat näkevänsä todellisuudessa.
Toisessa kysymys-vastauksessa on esimerkkivalokuvia valotuksen fuusiosta. Saattaa haluta katsoa [Miten altistumisen fuusio toimii?] (Http://photo.stackexchange.com/a/20897/17441)
#5
+3
Lukas Cenovsky
2010-08-05 14:49:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sekoita kuvia käyttämällä TuFuse -sovellusta. Katso lisätietoja vaihe vaiheelta -oppaasta.

Minun täytyy kokeilla tätä TuFuse-ohjelmaa jonain päivänä, koska se näyttää todella hyvältä ja erityisesti se, miten se toimii, on tapa, jolla jokaisen HDR-ohjelmiston pitäisi toimia. Valitettavasti sillä ei ole käyttäjäystävällistä käyttöliittymää.
#6
+2
Pixelgrey
2011-04-08 09:10:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

HDREfx Pro on hyvä ohjelmisto, joka tarjoaa erilaiset asetukset.

Kokeiluni yksinkertainen temppu on saada erilaiset HDR-algoritmit töihin. Sinun pitäisi kokeilla qtpfsgui. Käytä sitten eri algoritmeja kuvan eri näkökohtiin. Esimerkiksi: käytä fattalia kyllästykseen, mantuik tekstuuriin jne ... ja yhdistä ne sitten yhteen. Käytä myös enfuse-pohjana ...

Olen yrittänyt selittää nämä seuraavissa opetusohjelmissa: http://dejoe.tumblr.com/post/1637026681/open-source-hdr- käsittely

http://dejoe.tumblr.com/post/1591055512/simple-fix-for-your-hdr-problems

Lemme tietää, auttaako tämä

#7
+1
Kendall Helmstetter Gelner
2011-01-28 14:15:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän todella Nik HDREfx Pro -laajennuksesta HDR: lle. Kokeilemieni joukosta se antaa toistaiseksi luonnollisimman tuloksen ("Natural" -asetuksella on valittavissa suuri joukko esiasetuksia).

Myös yksi asia, jonka voit Tehdä on viimeistellä ja HDR ja peittää se sitten peittävyydellä kuvan alkuperäiseen keskivalotettuun versioon.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...