Kysymys:
Huomioita ostaessasi pääobjektiivia?
Dan McClain
2010-07-16 01:26:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä minun pitäisi olla tietoinen ostaessani prime-objektiivin (paitsi että se sopii kameraani)? Mihin teknisiin tietoihin minun tulisi kiinnittää erityistä huomiota?

Tämä on epämääräistä. Sinun pitäisi tarvita prime-objektiivia, ennen kuin ostat sen. Tämä vähentää tyypillisesti vaihtoehtojasi vain hyvin harvoihin, jopa lainkaan.
Koska lähetit kolme enimmäkseen samanlaista kysymystä, lähetän kolme enimmäkseen samanlaista kommenttia. :) Tutkimus! Katso testitulokset osoitteesta http://www.photozone.de/.
Kaksi vastused:
#1
+26
K''
2012-05-02 21:40:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäinen kysymys on miksi tarvitsen tämän pääobjektiivin? johtuuko se siitä, että ne ovat yleensä nopeampia kuin zoomobjektiivit? Johtuuko se siitä, että ne ovat yleensä kevyempiä ja pienempiä kuin zoom-objektiivit? Johtuuko se siitä, että haluan vaihtaa linssejä usein (koska sinulla on vain yksi polttoväli)? Johtuuko se siitä, että ne ovat yleensä halvempia kuin zoomobjektiivit? Vai johtuuko se siitä, että ne ovat yleensä terävämpiä kuin zoomobjektiivit?

Toinen kysymys on Mitä teen tällä pääobjektiivilla? Tarvitsenko sitä koska olen monissa heikossa valossa tilanteissa? Tarvitsenko sitä makrokuvaukseen? Vai tarvitsenko sitä muotokuvaukseen, häävalokuvaukseen tai muuhun valokuvauksen luokkaan? Onko se siksi, että en halua olla laiska ja harjoitella kiinni pitämistä yhdellä polttovälillä?

Kun vastaat näihin kahteen kysymykseen, tiedät mitä tarvitset / haluat. Sitten sinun on harkittava seuraavaa, kun etsit pääobjektiivia:

 • Polttoväli: Minkälaista polttoväliä etsit? Prime-linssien polttoväli voi olla alle 20 mm - 600 mm. Valittu polttoväli riippuu siitä, millaista valokuvaa haluat tehdä tällä objektiivilla. Muotokuvauksessa haluat ehkä käyttää esimerkiksi teleobjektiivin polttoväliä, kuten 200 mm. Maisemavalokuvaukseen haluat jotain laajakulmaa, jotta voit valita esimerkiksi 28 mm.

 • Linssin nopeus: Kuinka nopeasti haluat objektiivin olevan? Kuten edellä mainitsin, prime-linssit ovat yleensä nopeampia kuin zoom-linssit, mikä tarkoittaa, että niillä on suurempi aukko, mikä tarkoittaa, että voit käyttää niitä hämärässä. Yleiset aukot ovat f / 2, f / 1,8, f / 1,4 ja f / 1,2. Jos haluat käyttää pääobjektiivia muotokuviin ja heittää taustan epätarkka, laajempi aukko on parempi (vaikka olen henkilökohtaisesti havainnut, että f / 1.8 on todella hyvä heittää taustan epätarkka, en kokeillut mitään muu laaja aukko, joten ehkä joku voi jakaa ajatuksensa muista aukoista).

 • Bokeh -muoto: Tämä on tärkeä näkökohta myös silloin, kun aiot käytä tätä muotokuviin tai mihin tahansa muuhun luokkaan, jonka haluat hallita kuvasi bokeh-muotoa. Kuinka bokeh luodaan on jotain muuta, mutta perusajatus on, että se riippuu aukon terien muodosta. Voit itse asiassa luoda oman bokeh-halusi.

 • Paino: Tavallisesti pääobjektiivi on kevyempi ja pienempi kuin zoom-objektiivi, koska siinä on vähemmän liikkuvat osat. Pienempi paino merkitsee todennäköisesti heikompaa rakennuksen laatua. Esimerkiksi tässä ovat suositut Canon EF 50mm f / 1.8 II ja Canon EF 50mm f / 1.4 USM ja Canon EF 50mm f / 1.2L USM. Voit nähdä, että ensimmäisen paino on 130 g (4,6 unssia), toisen paino on 290 g (0,64 paunaa) ja kolmannen paino on 580 g (1,28 paunaa). Kolmannen katsotaan olevan korkealaatuisinta (se on yksi Canonin ylellisistä linsseistä), toisen paino on suurempi kuin ensimmäisen ja sen laatu on parempi kuin ensimmäisen. Ensimmäinen paino on vähemmän kolmen linssin joukossa.

 • Koko: päälinssien koko vaihtelee hyvin lyhyistä (kuten 63 mm x 15 mm Pentax-pannukakulle) erittäin pitkiin (kuten 156,5 mm x 520 mm Sigma 800mm f / 5.6 EX APO DG HSM) yhdessä muiden mittojen kanssa ehkä jopa enemmän (yritin tarkistaa, mikä on suurin saatavilla oleva objektiivi DSLR: lle ja saan jättiläinen 100 kg: n hirviö Canon-objektiivi, joten pelkäsin sisällyttää sen tähän). Joten kysy itseltäsi, haluatko objektiivisi olevan kompakti vai oletko kunnossa eksoottisempien isojen linssien kanssa? Huomaa, että polttoväli saattaa sanella linssin mitat. Esimerkiksi 500 mm: n päälinssin valmistus on melko vaikeaa (suunnittelun ja valmistuksen näkökulmasta), jonka mitat ovat samat kuin 50 mm: n päälinssin.

 • Laatu & Terävyys: Prime-linssit ovat yleensä terävämpiä kuin zoomaukset samalla polttovälillä ja aukolla, koska niissä on vähemmän liikkuvia osia ja suunnittelussa on vähemmän muuttujia. Tarkista ostamasi objektiivin arvostelut nähdäksesi pidätkö sen laadusta ja terävyydestä vai ei. Koska terävyys on subjektiivista, sinun tulee etsiä valokuvia, jotka on otettu tällä objektiivilla (valokuvat ovat yleensä osa objektiivin tarkastelua). Voit jopa vuokrata linssin ja testata sitä itse. Mutta et voi vain kysyä joku " Onko tämä objektiivi terävä vai ei ", koska se saattaa olla terävä hänelle, mutta ei sinulle. Myös digitaalisen anturin tyyppi (täysikokoinen tai rajauskerroin; lisätietoja tästä alla) vaikuttaa.

 • Makro: Jos haluat käytä tätä objektiivia makrokuvaukseen, niin sinun tulee tarkastella objektiivin tarjoamaa suurennussuhdetta. Suurimmalla ja pienimmällä aukolla, jonka linssi tarjoaa yleensä makro-objektiiville, on syväterävyys.

 • Linssin vakautus: Jotkut ajattelevat, että ei ole vakiotoiminnolla varustettuja päälinssejä. Vaikka tämä ei ole totta, vakauttava linssi riippuu todennäköisesti sen polttovälistä. Pitkillä linsseillä on taipumus olla vakautusominaisuus enemmän kuin lyhyillä linsseillä. Syy on yksinkertainen, tavallisesti sinun on pysäytettävä suljinnopeus pitkille linsseille, mutta samalla haluat säilyttää oikean valotuksen ja terävän kuvan (missä vakaus loistaa). Yllä olevassa linkissä on esimerkki, joka selittää tämän. Tässä on luettelo ensilinsseistä, joissa on vakautusominaisuus. Pidä mielessä, että jos haluat ensilinssin, jolla on normaali polttoväli (esimerkiksi 50 mm), et ehkä halua sijoittaa rahaa vakautustoimintoon, mutta jos haluat pitkän linssin (esimerkiksi 200 tai enemmän), voit harkitse objektiivin vakauttamisen sisällyttämistä osaksi tarpeitasi. Tällä ominaisuudella on eri nimet jokaisessa tuotemerkissä, Canonille kuvanvakain, Nikonille tärinänvaimennus, Sigmalle optinen vakaaja, Tamronille tärinän kompensointi jne. Huomaa, että joissakin DSLR-kameroissa on kuvanvakautusominaisuus kameran rungossa itse, joten tarkista kameran käsikirja, koska et halua maksaa jo olemassa olevasta.

 • Sisäinen tarkennus VS: n pyörivä etuelementti: Jos aiot käyttää tätä pääobjektiivia vaakasuoraan, haluat todennäköisesti käyttää sen kanssa erilaisia ​​suodattimia (pyöreä polarisointisuodatin tai neutraalin tiheyden suodatin tai muut). Joidenkin suodatintyyppien kohdalla et halua linssin etuelementin kiertyvän, kun käytät näitä suodattimia (esimerkiksi pyöreä polarisaattorin suodatin tai asteittaisen neutraalin tiheyden suodatin). Jos näin on, haluat ehkä ostaa objektiivin, joka tarjoaa sisäisen tarkennuksen. Myös sisäisellä tarkennusobjektiivilla on nopeampi automaattitarkennus. Lisäksi, jos haluat tämän objektiivin makrokuvaukseen hyönteisille, voit suosia objektiivia, jolla on sisäinen tarkennus, koska et halua herättää unista hyönteistä, kun objektiivi liikkuu tarkentamiseen. Voit myös haluta olla erittäin hiljainen automaattitarkennusmoottori (lisätietoja alla).

 • Automaattitarkennus Vs Manuaalinen tarkennus: Se on henkilökohtainen mieltymyksesi. Jos haluat automaattitarkennuksen, ota huomioon objektiivin automaattitarkennusmoottorin nopeus. Esimerkiksi Canon EF 50mm f / 1.2L USM on paljon nopeampi, parempi ja hiljainen kuin Canon EF 50mm F1.8 II. Jos olet sellainen henkilö, jolla on taipumus käyttää manuaalista tarkennusta, mutta haluat myös hyötyä automaattitarkennustekniikasta, harkitse objektiivia, jolla on manuaalisen tarkennuksen ohitus tai kokoaikainen manuaalinen tarkennus . Vaikka nämä linssit ovat yleensä kalliimpia kuin linssit ilman tätä ominaisuutta (lukuun ottamatta Pentaxiä, koska melkein kaikilla sen nykyisillä linsseillä on tämä ominaisuus, jota kutsutaan Quick Shift manuaaliseksi tarkennukseksi).

 • Automaattitarkennuksen moottorityyppi: Tarkista moottorityyppi, jota objektiivisi käyttää objektiivin siirtämiseen automaattitarkennuksen aikana. Jos et välitä meluisasta moottorista, löydät halvemman objektiivin kuin hiljaisella moottorilla varustettu objektiivi. Harkitse hiljaista moottoria, jos teet makrokuvaa hyönteisille.

 • Kameran muoto: Jos omistat 35 mm: n elokuvakameran, ohita tämä kohta. Jos omistat DSLR-kameran, sinulla on joko täysikokoinen tai rajauskertoimen digitaalinen anturi. Suurin osa suurimmista digitaalisten järjestelmäkameroiden valmistajista tekee linsseistä erityisesti optimoituja sato-DSLR-järjestelmille. Luettelo sisältää: Canon EF-S , Nikon DX , Pentax DA , Sony DT , Sigma DC , Tamron Di-II ja Tokina DX . Sikäli kuin tiedän, että vain Olympus ja Panasonic (suurimmista valmistajista) eivät tee erityisiä linssejä satokerroin DSLR: lle, ehkä joku voi vahvistaa tämän. Joten jos sinulla on rajakertoimella varustettu DSLR-kamera, voit etsiä yhtä näistä optimoiduista linsseistä kameramerkkiäsi varten. Ne ovat yleensä halvempia kuin linssit, joilla on samat tekniset tiedot, mutta täysikokoisille. Muista kuitenkin, että et voi käyttää näitä linssejä täysikokoisissa DSLR-järjestelmäkameroissa, koska ne eivät toimi, joten jos aiot päivittää kameran rungon tulevaisuudessa, mieti tätä.

 • Budjetti: Mikä on budjettisi pääobjektiiville? Prime-linssit voivat olla halpoja (90--150 dollaria) pariin tuhansiin dollareihin. Vain sinä voit päättää, mitä sinulla on varaa. Jos sinulla on DSLR-kamera, voit jopa ostaa vanhan linssin (35 mm: n elokuvakameroille ebaystä tai keh.com) ja asentaa sen DSLR-kamerallesi, mutta menetät automaattitarkennuksen ja muut asiat, mutta jos et välitä, löydät todella halpoja linssejä.

 • Muita huomioita: Jos aiot käyttää tätä objektiivia äärimmäisissä sääolosuhteissa harkitse linssiä, joka on tiivistetty pölyä ja vettä vastaan. Ne eivät ole halpoja.

Edellä lueteltuja pisteitä voidaan käyttää myös muissa linsseissä, ei vain prime-linsseissä . koska pääobjektiivi on linssi , se jakaa kaikki muiden objektiivien näkökohdat.

Lopuksi, tiedä miksi haluat, että tämä linssi on ainoa valinta. Kun valitset objektiivin, älä osta sitä, lue siitä arvosteluja kaikkialta ja yritä etsiä valokuvia, jotka on otettu tällä objektiivilla. Voit myös aina säästää itseäsi, jos voit vuokrata tämän linssin ennen ostamista.

Hienoa tietoa täällä, eikä siinä todellakaan ole mitään vikaa, mutta * suurin osa yllä olevista pätee mihin tahansa objektiiviin, ei vain primeihin.
Perusteellinen vastaus. Paino-osaa on laajennettava ja koko-osa IMO on lisättävä huomauttamaan, että yksi pääobjektiivi ei välttämättä korvaa yhtä zoom-objektiivia. Toisin sanoen 24-70 mm: n zoomaus painaa kuinka paljon ja kuinka suuri; tärkeimmät korvaavat osat voivat olla 24 mm * ja * 50 mm. Ovatko kahden kappaleen koko ja paino zoomauksen edut suuremmat? Ostajan on tietysti päätettävä.
@rfusca on samaa mieltä, korostin tätä vastauksen lopussa
Opp, olet varma. Kaipasi sitä.
#2
+14
Erica Marshall
2010-07-16 01:57:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Polttovälin lisäksi tärkein huomioitava asia on objektiivin suurin aukko. Sitä ihmiset etsivät usein ostaessaan primejä. Suurin aukko on yleensä osa objektiivin kuvausta, kuten: 50 mm f / 1,8, jossa 50 mm on polttoväli ja f / 1,8 on suurin aukko. Mitä pienempi "f /"-luku on, sitä parempi heikon valon suorituskyky linssillä on ja sitä matalamman syväterävyyden voit saada linssistä.

Muut näkökohdat ovat samat kuin mikä tahansa muu linssi: automaattitarkennuksen laatu, riippumatta siitä, onko sillä IS-ominaisuutta vai pystytkö tekemään makron (jos haluat / tarvitset sitä), jos siinä on pyörivä etuelementti (jos aiot käyttää pyöreää polarisaattoria sen kanssa) jne.

Näiden asioiden lisäksi ei ole paljon muuta tutkittavaa teknisten tietojen suhteen. Voit saada terävyystestin tulokset sekä vääristymiä, CA-tietoja jne. Osoitteesta http://photozone.de ja etsiä muita arvosteluja Googlesta. Flickr ja sen ryhmät voivat myös auttaa, ihmisillä on usein testitietoja tai näytekuvia, joita voit katsella suurina saadaksesi kuvan odotetusta kuvanlaadusta - vain varmista, että saat suuren otoksen tiedoista, koska huonot testiolosuhteet tai menetelmät voivat tehdä linssi näyttää huonommalta kuin se todellisuudessa on.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...