Kysymys:
Kuinka voisi tehdä DIY Grey -kortin valotusta / värinkorjausta varten?
chills42
2010-07-16 20:32:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että myydään "harmaita kortteja", jotka auttavat valotuksen / värinkorjauksen suhteen, mutta koska minulla on tiukka budjetti, haluaisin tehdä oman. Onko tämä mahdollista?

Onko myös muita esineitä (esimerkiksi maalikortteja), joita voidaan käyttää värien korjaamiseen?

Katso myös http://photo.stackexchange.com/questions/470/can-i-make-my-own-expodisc
Käytä vain A4-arkkia. Se on täydellinen.
Kahdeksan vastused:
#1
+16
Reid
2010-07-16 20:35:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harmaat kortit ovat erittäin halpoja (esim. 2,49 dollaria) - en häiritse. :)

Olen myös nähnyt harmaita avaimenperiä saatavana melko halvalla, ja sinulla on aina taipumus olla niissä - ne sopivat kuitenkin paremmin valkotasapainon kalibrointiin.
Jos toimitushinta sisältyy, tämä maksaa minulle 60 dollaria.
Toistan, että jos olet huolissasi valokuvien laadusta, älä tee DIY.Maalinäytteet, näytekortit, itse painettu paperi jne. Eivät ole yhtä tarkkoja kuin oikea harmaa kortti.Vietin 20 puntaa isoon, enkä koskaan katsonut taaksepäin - valokuvani ovat tarpeeksi tärkeitä minulle, että investoin mielelläni 20 puntaa johonkin, mikä parantaa kuvieni laatua luotettavasti.
#2
+9
esm
2010-07-17 00:06:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pisteitä kämmenesi paikalla (varmista kuitenkin, että se on valaistu asianmukaisesti).

Vakavasti.

Se tai valkoihoiset kasvot mittaa noin yhden askelen kirkkaammin. kuin tarvitset, mikä tarkoittaa, että se on helppo korvata.

Tämä on minun mittausmenetelmäni, kun en halua murehtia jokaisella laukauksella. Jopa Kodak suosittelee sitä: http://www.kodak.com/cluster/global/fi/consumer/products/techInfo/af9/index.shtml
Tämä ajatus on hyvä valotukselle, mutta huono väritasapainolle, mikä näyttää olevan tärkeä huolenaihe OP: lle
#3
+5
Mike Moe
2011-02-21 16:24:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sikäli kuin tiedän, tarvitset harmaan kortin valotuksen mittaamiseen ja valkotasapainon korjaamiseen. Jos olet kiinnostunut vain mukautetusta valkotasapainosta, voit käyttää valkoista paperia, joka palaa samoissa olosuhteissa kuin kohde. Joskus voit jopa käyttää ohutta paperia (valkoista wc-paperia), jonka laitat objektiiviin ja ottaa kuvan, jota myöhemmin käytät kameran sisäiseen tai RAW-jälkikäsittelyyn mukautetun valkotasapainon käyttämiseen. > En tiedä miten valkoinen paperi voi auttaa sinua valottamisessa oikein, mutta luulen, että saatat tehostaa ja saada samat tulokset.

Täältä saat lisätietoja tästä aiheesta, mukaan lukien valotuksen lisääminen ja valkoisen kortin käyttäminen harmaan sijaan: http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=58677

Voit käyttää väritasapainoon valkoista paperiarkkia, mutta sinun on varmistettava, että se on puhdasta valkoista eikä "kirkkaan valkoista", mikä tarkoittaa, että he ovat todennäköisesti lisänneet siihen sinisen ripaus. Musta paperi toimii myös minkä tahansa neutraalin sävyn kanssa puhtaasta valkoisesta puhtaaseen mustaan. Harmaat toimivat parhaiten, mutta muut tekevät. Sikäli kuin käytät valkoista valotukseen, voit tehdä sen, mutta kamera yrittää tehdä valkoisesta neutraalin 18% harmaan, joten sinun on avattava kaksi pysähdystä, jos muistan oikein.
#4
+4
user4045
2011-02-25 03:21:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää maaliyritysten värinäytekortteja. Kävele vain paikalliseen rautakauppaan, maalikauppaan, Home Depotiin ja vastaaviin, ja valitse joitain näytekortteja, mukaan lukien jotkut valkoiset, harmaat, punaiset, vihreät, keltaiset, appelsiinit ja siniset. Kokeile heidän kanssaan ja kirjoita muistiinpanoja korttien takaosaan tulevaa käyttöä varten. Tulet hämmästymään siitä, kuinka voit luoda erikoistehosteita, värikorjauksia, kompensointeja jne. Käyttämällä näitä kortteja. Luo korttien lähikuvia tulevaa käyttöä varten kameran käyttöoppaan mukaisesti. Käytä hienoa valkotasapainovaihtoehtoa kamerassa. Voit luoda erilaisia ​​valotehosteita, esim. kuun valaistu maisema päivänvalossa, tai auringonnousua / -laskua miellyttävillä väreillä, tai lunta, kauniilla bluesilla tai purppuralla. Muista vain, että väri, jonka näet valokuvassa, täydentää käyttämäsi kortin väriä. Esimerkiksi, jos käytit sinistä korttia, tuloksena on oranssin värilähde samalla intensiteetillä, jos käytit punaista korttia, valokuvassa on vihreä värilähde, jos käytät violettia korttia, sinulla on keltainen värivalettu tai päinvastoin ja niin edelleen.

#5
+4
Al Graham
2011-02-25 03:43:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomaa, että on olemassa harmaita kortteja, jotka on tarkoitettu vain valotukseen eikä valkotasapainoon. Näiden, yhdessä edellä mainittujen maalivärinauhojen ja muiden DIY-ratkaisujen kanssa, ei voida taata olevan värineutraaleja.

Pudota pari taalaa ja hanki sellainen, joka on suunniteltu valkotasapainoon, jos tarkkuus on sinulle tärkeä. .

#6
+2
John
2011-01-07 02:48:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olet todennäköisesti ostanut yhden nyt - mutta vain siinä tapauksessa ... Tulostin harmaan kortin, koska tarvitsin sitä nopeasti. Luulen, että tämä on paras mitä voi tehdä.

Jos linkki lakkaa toimimasta, tämä vastaus on hyödytön.
@mattdm Toivottavasti se ei onnistu
@Janas http: // meta.stackexchange.com / questions / 8231 / are-Answers-that-just-tartalmaz-linkkejä-muualla-todella-hyviä vastauksia
#7
  0
Will
2019-09-09 09:12:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Behr tekee Legendary Grey -maalin, joka on väriltään ja sävyltään erittäin lähellä harmaata korttia. Maalasin pienen vanerikappaleen ja olen käyttänyt sitä valotukseen ja väritasapainoon ilman ongelmia.

#8
  0
Rafael
2019-09-09 12:19:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vanha, mutta hyvä. Haluan laajentaa hieman Al Graham -vastausta.

Valkotasapaino ja keskiharmaa ovat kaksi täysin erilaista asiaa ja tarvitsevat erilaisia ​​työkaluja.

I. Valkotasapaino

Ensinnäkin valkotasapaino ei todellisuudessa ole valkotasapaino, vaan harmaatasapaino. Haluan selittää.

Mikä tahansa väri muuttuu enemmän tai vähemmän valkoiseksi, kun anturissa on riittävästi valotusta. Olen melko varma, että meillä kaikilla on kokemusta ylivalottuneesta valkoisesta taivaasta.

Joten kuvallasi voi olla todellinen valkoinen piste (r255g255b255), mutta kyseisen vyöhykkeen alkuväri olisi voinut olla mikä tahansa alkuperäinen aihe.

Kun muokkaat käyrää, tartu siihen melkein reunasta ja tee pieni säätö käyrän suuressa siirtymässä (punainen piste). Sinulla on enemmän hallintaa ja sujuvammat muutokset, jos säädät käyrää keskeltä (syaanipiste).

enter image description here

Paljon halpoja " harmaat kortit "eivät todellakaan ole harmaita, on hieman vaikeaa saada todella neutraali väri.

Kokemukseni mukaan paras valkotasapainotavoite on päävalo itse aina kun mahdollista. Ja puhun pääasiassa keinovalosta ja erityisesti puhdistetusta valosta.

 1. Käytän "aurinkoa" näiden asetusten lähtökohtana. Sulje kameran kalvo (f22), aseta kamera alimmalle ISO-arvolle (sanotaan ISO 100) ja ota kuva softboxista. Vältä palaneita alueita.

 2. Käytä nyt tätä kuvaa valkotasapainotavoitteena. Kerrot kameralle, että tämän on tarkoitus olla valkoista.

Tämä menetelmä monimutkaistuu, kun sinulla on erilaisia ​​valonlähteitä tai kun se on yksittäinen täplä.

Käytä sitten valkoista kohdetta, esimerkiksi valkoista paperia, jolla on jonkin verran valkoisuutta. Se voi olla saumaton tausta tai mustesuihkupaperi. Mitä lähempänä valkoisuutta on 100, sitä parempi. Käytä vain mattapaperia. Kiiltävä voi heijastaa jotain ympäröivästä.

Ammu tämä valkoinen kohde alivalottuneena, jotta ne ovat lähellä kohdekuvan keskiharmaa.

Vältä paperia, jolla on jonkin aikaa hyllyllä, koska paperi kellastuu jonkin ajan kuluttua hapettumisen vuoksi. Vältä paperia, jonka on oltava suorassa auringonvalossa, koska se voidaan polttaa samalla tavalla. Pidän parempana "tuoretta" valkoista paperia kuin vanha "pro harmaa kohde".


II. Keskimmäinen "harmaa"

Tämä voi olla hieman hankalampaa, mutta samalla sinulla on paljon muita vaihtoehtoja pelaamiseen.

Jos haluat saada valotuslukeman, voit:

 • Käytä tulevaa valomittaria (valkoisella kupolilla varustetut).

 • On joitain kupolia, jotka voidaan kiinnittää joko älypuhelin tai jopa kamera itse toimimaan valomittarina.

 • Käytä histogrammia.

 • Käytä kämmentä (melko epätarkka, koska ihon sävyjä on paljon, jopa kämmenissä).

 • Käytä näkymän mittaamiseen jotakin vyöhykejärjestelmää.

 • Luota automaattivalotuksen arvoihin kameran sulkimen prioriteettitilassa ja toista se manuaalisessa tilassa.

 • Halvan harmaan käyttäminen kortti.

 • Valkoisen kirjan käyttäminen viitteenä ja arvojen muuttaminen uudelleen.

Minun on sanottava, että melkein mikä tahansa menetelmä täytyy testata ja kalibroida .

Koska olen DIY-fani, anna minun selittää, kuinka yksinkertaista pähkinää käytetään e paperia harmaana korttina.

 1. Ota lähikuva valkoisesta paperista määritetyssä valaistuksessa automaattivalotustilassa. (Käytä jatkuvaa valoa)

 2. Histogrammia tarkasteltaessa kaavion keskellä pitäisi näkyä selkeä alue. Jos paperi oli tasaisesti valaistu, kuvaajan on oltava kapea.

enter image description here

 1. Muuta sitten kameran asetuksia ylivalottamaan sama kuva, sanotaan 3, 4, 5 vaihetta. Jos sinulla on esimerkiksi suljinnopeus 1 / 200s, ylivalota 1 / 25s -asetuksella. Tarkoituksena on työntää tämä kaavio histogrammin melkein äärimmäiseen oikeaan reunaan polttamatta sitä.

enter image description here

Voit tehdä tämän pimeälle puolelle käänteisesti. Tee joitain testejä, käytä aukkoa testien hienosäätöön, esimerkiksi 2 2/3 tai 3 1/3 valotuksen muutoksiin.

Nyt tiedät, että jos käytät samanlaista yksinkertaista valkoista paperia, voi ylivalottaa automaattitilan lukeman 3 pysäkkiä enemmän saadaksesi esimerkiksi tarkan lukeman.

Näiden testien jälkeen tiedät nyt paitsi tavan käyttää yksinkertaista paperia, myös sinulla on menetelmä tietää kamerasi dynaaminen alue. Voisit huomata, että kamerallasi on parempi dynaaminen alue ja voit työntää lukemista enemmän pysähdyksiä.

Mutta minun on sanottava, että kortin käyttäminen eksposition mittaamiseen ei ole joskus paras tapa, koska se riippuu vahvasti valon tulokulma.

Esimerkiksi, jos valo on etuosa, se heijastaa paljon valoa, jos valo tulee sivulta, se saa paljon vähemmän valoa, mutta 3D-aihe, kuten henkilön kasvot, saa paljon valoa kasvojen tälle puolelle.

Kortti on asetettava kulmaan, luultavasti valon ja linssin väliseen keskikulmaan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...