Kysymys:
Mitä olet oppinut äskettäin vaihdettasi, jonka haluat löytävänsi aiemmin?
Michael McCarty
2010-07-16 00:27:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pelaan vanhan XTi-kamerani kanssa uutta matkaobjektiivia, Tamron 18-270mm, ja luen Tamronin ohjesivua ja luin osan manuaalisesta tarkennuksesta ja päädyin pieneen painokseen.

Jopa MF-tilassa, kun käännät tarkennusrengasta samalla kun laukaisin painetaan puoliväliin, tarkennuksen aputoiminnon merkkivalo syttyy, kun kuva on tarkennettu. Huh?

Otin kamerani kiinni ja asetin manuaalinen tarkennus toistettiin. Tosiaan, pieni tarkennuksen ilmaisin syttyy, kun olen tarkentanut oikein. Ja nyt koko Manuaalinen tarkennuspisteen valintapainike on järkevä (XTi: n sulkinta lähinnä oleva hiuspainike).

Vau, se on todella siistiä.

Mitä olet havainnut antoi sinulle samanlaisen tunteen?

Uskon, että se on kameran toiminto (ainakin Nikonini on sellainen). Minulla on vanhoja manuaalisia Nikon-objektiiveja, ja tarkennuksen ilmaisin palaa edelleen!
Luulin, että "tarkennuksen ilmaisin syttyy, vaikka manuaalinen tarkennus" oli aluksi loistava. Mutta odota - käytän manuaalista tarkennusta vain silloin, kun kamera ei pysty mistä tahansa syystä tarkentamaan oikein (kuvat mustasta kissasta, kuvat ikkunan läpi jne.). Milloin on hyödyllistä saada kamera tarkistamaan manuaalinen tarkennus?
Kun kuvaat vain manuaalisen tarkennuksen objektiivia? Markkinoilla on melko vähän.
Mielestäni tämä idea on siisti, mutta se ei todellakaan toimi Stack Exchangessa. Vaihteemme on liian monipuolinen.
* Manuaalinen tarkennuspisteen valinta * -painike on manuaalinen * Valitse * tarkennuspiste (sen sijaan, että annat kameran valita automaattitarkennuspisteen), vaikka käytät automaattitarkennusta manuaalisen tarkennuksen sijaan.
27 vastused:
#1
+30
Itai
2011-01-27 06:52:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Salamaa voidaan käyttää kirkkaassa valossa.

Olin aiemmin yksi niistä, jotka uskoivat kaiken kameran käyttöohjeisiin kirjoitetun olevan ehdotonta. Joten kesti vuosia huomata, että salama on hyödyllisempi (ainakin se tuottaa luonnollisemman näköisiä kuvia) ulkona kirkkaassa valossa ja sisätiloissa.

Kenrockwell opetti minulle, että täytevalo voi saada muotokuvan muuttumaan pahasta kauniiksi yhdellä painikkeella. Olen onnellinen, että aloin käyttää sitä.
#2
+26
Jukka Suomela
2011-01-25 03:46:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Canon E-TTL -salamalaitteet ovat täysin automaattisia vaikka kamerasi olisi manuaalisessa tilassa!

Voit valita minkä tahansa aukon, kohtuullinen ISO (esim. 100), kohtuullinen suljinnopeus (esim. 1/100 s), ja ota vain kuva. E-TTL-taika valitsee oikean salamatehon, ja kuva valotetaan oikein.

Voit painaa painiketta puolivälissä M-tilassa, ja kamera kertoo, kuinka paljon kuva olisi ole alivalottunut jos sinulla ei ollut salamaa. Näin on helppo varmistaa, että käytät salamaa päävalonlähteenä tai sekoitat noin 1: 1 salamaa ja ympäröivää valoa tai mitä haluat.

#3
+23
smt
2011-01-25 02:06:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pistemittaus ja manuaalitila. Käytin pitkään pääasiassa matriisimittausta yhdessä valotuksen kompensoinnin kanssa, mutta aloin tuntea, että se aiheuttaa joskus enemmän ongelmia kuin se ratkaisee.

Sano, että olet ulkona, missä taivas on yleensä kirkkain alue, ja tiedät haluamasi taivas on osa kuvaa äläkä altistu liikaa. Vaihda pistemittaukseen ja manuaalitilaan, aseta aukko haluamaasi kohtaan, osoita kehyksen keskusta taivaalle (ei aurinkoon) ja valitse suljinnopeus niin, että etsimessä oleva valotusmittari näyttää +2 tai +3 (optimaalinen arvo riippuu kamerasta, mutta se on helppo oppia kokeilemalla).

Tada! Nyt saat yhdenmukaiset valotukset, eikä sinun tarvitse hämätä valotuksen kompensointia joka kerta, kun sävelet uudelleen niin, että taivaan määrä kuvassa muuttuu radikaalisti.

Toinen esimerkki kohdemittauksesta saattaa olla apua, kun palaat sisätiloissa ja haluat sisällyttää kuvaan tietokonenäytön. Käytä pistemittausta ja osoita kehyksen keskikohta näyttöön ja altista sille, sommittele sitten uudelleen ja kuvaa.

Matriisimittaus tekee tietysti hienoa työtä suurimman osan ajasta, mutta pistemittaus on hyvä työkalu tietyissä tilanteissa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Zone_System
Pisin aikaa en edes tajunnut, että mittari toimi manuaalitilassa. Olin ollut puolivälissä painettuna Av- tai Tv-tilassa ja yrittänyt muistaa asetukset, joita käytetään manuaalisen aloituskohdana.
#4
+18
Sridhar Iyer
2011-01-27 05:53:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Takaverhon synkronointi .. se tekee niistä kaikista tanssi- / toimintakuvista niin mahtavampia.

#5
+16
Craig Walker
2010-07-16 00:45:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä pudota sitä.

:) tämä on hauskaa, kun ostin uuden orbis-rengassalamani, tämä oli ensimmäinen asia, jonka tein.
Pudotin 55-200 mm kaanonlinssin :)
#6
+14
Eddie Deyo
2010-07-29 23:42:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun Canon Rebel -kamerassa kuvataan Av- tai Tv-tilassa ja käytetään salamaa, kamera mittaa ympäristön valoa eikä salamaa. Se ajoi minut hulluksi, että olisin Avissa, asetin aukon, kytkin salaman päälle ja suljinnopeus oli silti 1/15! Odotin sen toimivan samalla tavalla kuin P-tila, enkä voinut selvittää, miksi se toimi, ennen kuin opin sen pienen makupalan.

Löysin äskettäin saman. Aluksi se oli ärsyttävää, mutta se pakotti minut oppimaan salaman käytön arvon nykyisen ympäristön valaistuksen lisäämiseksi enemmän kuin vain käyttämällä salamaa ensisijaisena valonlähteenä.
Valikon mukautettujen asetusten alla useissa malleissa voit muuttaa sen kokonaan automaattisesta, osittaisesta automaattisesta ja 1 / 60-1 / 250 Av-tilasta. Tämä saa sen mittaamaan salaman mukaan lukien.
Siinä vaiheessa sanoin, että käytän käsikirjaa. Et ole koskaan jäänyt lyömättä sen jälkeen!
@Nick - minäkin!
Mielenkiintoinen lukija tästä aiheesta: http://photonotes.org/articles/eos-flash/
Minusta Av-tila on hyödyllinen vain täytesalamalle. Jos salama tulee olemaan tärkein valonlähde, minusta on paljon helpompaa ja luotettavampaa käyttää vain M-tilaa, asettaa aukko DoF: lle, suljin liikkeen pysäyttämiseksi ja ISO niin korkealle kuin on mukavaa (ehkä saada vähän ympäröivä valo taustalla).
#7
+13
Itai
2011-01-27 06:50:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valkoinen ja harmaa ovat kameralla samaa väriä, harmaa on vain tummempaa.

Tämä typerä tosiasia sai minut näyttämään liian kovalta mukautetulle valkotasapainotavoitteelle ensimmäisen digitaalikamerani käyttöoppaasta lähtien ( noin vuonna 2002) sanottiin kohdistavan kameran valkoiselle pinnalle.

Jälkikäsittelyssä on oikeastaan ​​parempi tehdä valkotasapaino harmaalla valkoisen sijasta - valkoinen voi olla ylivalottunut, mikä ei sisällä tietoja, jotka voisivat parantaa valkotasapainoa.
Bonus tosiasia: Siksi melkein kaikki kamerakassit ovat sisäpuolelta harmaita, ilmainen valkotasapainon kalibrointi!
#8
+12
m_sc
2011-01-25 03:59:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin aivan liian myöhään, että D300: ta ja SB800: tani voidaan käyttää ilman kaapelia Nikon CLS: n kautta, ja kun sain selville, ostin SB900: n ja joo, on hauskaa kuvata salamilla ilman kaapeleita: D

Todellakin. Näin suurin osa ulkoisesta valaistuksesta tehdään salamavaloilla.
#9
+11
ieure
2011-01-26 07:00:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokainen nykyinen Canon EOS -kamera tukee takapainikkeen automaattitarkennusta, vaikka siinä ei olisi erillistä painiketta. XSi-laitteessasi voit muuttaa AE-lukituspainikkeen käynnistääksesi automaattitarkennuksen ottamalla sen käyttöön Mukautetut toiminnot -ohjelmassa.

Otin sen käyttöön XSi-laitteellani ja olen erittäin tyytyväinen tuloksiin - käytän AE-lukitusta harvoin , ja kyky estää automaattitarkennuksen lukittuminen väärään osaan nopean kuvauksen aikana on korvaamaton.

Käytän AE-lukitusta useammin, jos se pysyy pidempään tai jos voisin siirtää mittauksen manuaalitilaan.
#10
+11
D. Lambert
2011-01-25 02:18:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun ostin Canon 30D: n, en pystynyt selvittämään, miksi virtakytkimellä oli kolmas asento. Sattumalta en myöskään kyennyt selvittämään, miksi ohjauspyörä ei muuta aukkoa tai suljinnopeutta manuaalitilassa. En vieläkään tiedä, miksi joutuisit vaikeuksiin laittaa suuren ison pyörän kameran takaosaan ja poistaa sen käytöstä, ellet käännä virtakytkintä "todella päälle". Huoka.

Luulen, että tämänkaltaiset ominaisuudet selittävät, miksi näihin asioihin sisältyy 200 sivun käyttöopas. :)
Se paranee - on valikkoasetuksia, joiden avulla voit muuttaa joidenkin painikkeiden toimintatapaa, joten voit itse tehdä oman kamerasi vaikeammaksi käyttää. ;-)
Tämä sekoittaa minua yhä tähän päivään asti, olen varma, että PITÄÄ siihen olla hyvä syy jossakin, mutta en varmasti ymmärrä sitä ...
Olen aina ajatellut, että se estää sinua vahingossa siirtämästä pyörää, jonka olen itse tehnyt pari kertaa.
Se kuulostaa uskottavalta. Minun tapauksessani, kuinka monta kertaa olen vahingossa siirtänyt pyörän kalpeita verrattuna siihen, kuinka monta kertaa olen kävellyt kameran kanssa yrittääkseni selvittää, miksi * ^% @ # $$ -pyörä ei toimi, mutta voin ainakin ymmärtää tämän selityksen. Kiitos.
Minulla on ollut tämä pari kertaa 50D-laitteellani. Niin hämmentävää, kunnes selvitin mikä se oli.
Valokuvausopettajana tämä on numero 1 yleisimpi Canon-kysymys!
#11
+10
Eruditass
2010-07-30 00:50:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ponnahdusikkunasta voidaan tehdä hyötyä sisätiloissa. Pujota se pieneen peiliin tai pahviin, jossa on folio, lähellä olevaan seinään tai matalaan kattoon, jotta saavutat mukavan palautumisvaikutuksen. Näytät kuitenkin työkalulta.

Saatat näyttää työkalulta, mutta se on parempi kuin käyttää 20 dollaria Gary Fong Pufferiin;)
Vaikka salama, jonka GN on noin 12, ei ole paljon voimaa pomppia edes peilillä.
Olen käyttänyt tätä tekniikkaa laukaisemaan etäsalaman - vain pudottamalla ponnahdusikkunan käsin, jotta se vain vaikuttaisi kohtaukseen yksin, mutta onnistuu kuitenkin laukaisemaan etäyksikön.
Yritin tehdä itse DIY-pomppia / levittää kameran salamaa näin häät kerran, ja täytyi olla sellainen työkalu, että toinen valokuvaaja lainasi minulle 580 EX II: nsa tunniksi. Joten maksoi loppujen lopuksi!
#12
+10
PearsonArtPhoto
2011-01-25 05:07:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin, että Canon 20-D: ssä on histogrammitila ja että se vilkkuu, jos alueella on palavia kohokohtia. Olen kironnut koko ajan tätä tosiasiaa, ja siinä se oli, koko ajan edessäni ... Ja myös histogrammi on niin hyödyllinen, en koskaan tajunnut kuinka huonosti valotin kuvaa, ennen kuin aloin käyttää histogrammi ... Huoka.

#13
+9
Suspi
2010-07-16 01:02:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

XTi: n valitsinta kääntämällä voit selata valokuvia myös esikatselutilassa. Painoin aina vasenta ja oikeaa nuolta tähän asti.

D3000: lla tämä temppu antaa sinun verrata kahta kuvaa lähentämisen jälkeen.
Sama XSi-laitteellani. Tämä on uskomattoman hyödyllistä, jos lähennät valokuviasi tarkastellessasi. Ilman valitsinta sinun on zoomattava takaisin 1: 1: een, jotta nuolipainikkeet siirtyvät valokuvien välillä.
Asetin Canon 7D: n selaamaan yksittäisiä kuvia pyörän takana ja hyppäämään nopeasti läpi "otettu päivä" -näppäimen yläosassa. Voit määrittää pyörät eri hyppytiloihin (10 kuvaa eteenpäin, 100 kuvaa eteenpäin, 1 päivä eteenpäin jne.)
#14
+8
Mike
2011-02-03 06:13:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun on aina tarkistettava Pelican-kotelon ruuviventtiili, ennen kuin ryhdyt melomaan melua.

#15
+8
Bobby Ketchum
2010-07-16 00:53:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun otin uuden 50 1.2: n koeajoa varten 5D Mark II: lla, minulla oli vaikeuksia pitää suljinnopeus alle 1/8000, kun objektiivi oli auki. Ostin 1.2: n ampumaan sen auki, joten tästä tuli ongelma aurinkoisissa olosuhteissa. Olin iloinen siitä, että ISO-laajennuksen ottaminen käyttöön mukautettujen toimintojen valikossa sisältää myös matalan ISO 50 -asetuksen. Käytän tätä melko vähän nyt!

Huomaa, että se toteutetaan todennäköisesti ylivalottamalla ISO 100 -arvolla ja jakamalla sitten ohjelmistolla 2, joten menetät osan älykkyysosamäärästä.
Menettämäsi on vain yksi dynaamisen alueen pysäytys yläpäässä (kirkkaat kohokohdat). Ei liikaa ongelmaa useimmissa tilanteissa, ellet todellakaan riipu suurimmasta dynaamisesta alueesta, jonka matalat ISO-arvot voivat tuoda.
Voit haluta käyttää ND-suodatinta vähentämään valoa tässä tilanteessa. Haluan mieluummin ampua 1/4000: n kohdalla leikkaamalla valoa pysäyttämällä kuin menettää dynaamisen alueen pysäyttimen.
Jos kuvaat RAW-muodossa ja käsittelet kuvia jälkikäteen, ISO-laajennustiloissa ei ole mitään järkeä. Se olisi kuin kuvataan JPEG-muodossa, kamera pudotetaan sen sijaan, että hallitsisit miten se tehdään käsittelyvaiheessa.
#16
+8
Grant Palin
2010-07-16 04:08:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun käytin Nikon 70-300m VR -tulostinta, huomasin, että kun objektiivi on automaattitilassa, voit pitää laukaisinta painettuna automaattitarkennusta varten ja säätää sitten tarkennusrengasta hienosäätöä varten. Olin olettanut, että tarkennusrengas oli hyödyllinen vain tarkennettaessa manuaalisesti.

Tämä koskee myös kaikkia Canon USM -objektiiveja.
Tämä koskee myös kaikkia Nikonin AF-linssejä. Niillä kaikilla on välitön manuaalinen tarkennus.
#17
+6
Eruditass
2010-07-30 00:33:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin tehokkaasti ja helposti saada nopean vaihdon jokaisesta omistamastani automaattitarkennusobjektiivista. Pikavaihto (jota voidaan kutsua muille tuotemerkeille) on kytkinmekanismi, joka mahdollistaa MF-säädöt, kun kamera ja objektiivi ovat edelleen automaattitarkennustilassa. Usein moottorilla on vastus, ja sitä on vain huono kiertää.

K-x: ssä voin käyttää oikeaa keskisormeani työntääksesi objektiivin vapautuspainikkeen sisään, mikä vetää automaattitarkennuksen käyttöruuvin sisään. Sitten voin säätää tarkennusta haluamallani tavalla ja ottaa kuvan.

Huomaa, että olen irrottanut automaattitarkennuksen sulkimesta puolipainalluksella ja siirtänyt sen kokonaan AF-painikkeeseen, muuten moottori pyörii loputtomasti (AF-C-tilassa) tai ei ota kuvaa ollenkaan (AF -A tai AF-S). Olin tehnyt tämän muista syistä: enemmän automaattitarkennuksen hallintaa ja kykyä esikäsittää SR itsenäisesti automaattitarkennuksesta. Kaikki SR / IS / VR / jne-järjestelmät toimivat parhaiten, jos niitä on käytetty noin sekunnin ajan.

Canon-objektiiveissa sitä kutsutaan FT / M (kokopäiväinen manuaalinen) ja useimmat USM-moottoreilla varustetut linssit pystyvät siihen.
Pikakytkentämekanismilla varustetuissa Pentax-linsseissä * ei ole USM (tai muita objektiivin sisäisiä) moottoreita se on fiksu mekaaninen asia joissakin heidän linsseissään. (DA Limited -sarjassa ei ole _room_ sisäänrakennetulle moottorille.)
Tällä ominaisuudella varustetuissa Nikon-objektiiveissa automaattinen / manuaalinen kytkin on merkitty M ja M / A osoittamaan, että voit säätää tarkennusta manuaalisesti automaattitarkennustilassa kääntämällä tarkennusrengasta.
#18
+6
Rog
2011-02-04 06:17:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Canon 40D -tilan valitsimen mukautetut asetukset (C1, C2, C3) (ja todennäköisesti myös muissa kameroissa) ovat todella käteviä ennalta asetettuihin tilanteisiin.

Esimerkiksi C1 voi olla Sunny 16 vaaka-asetuksesi, C2 haarukoinnilla ja suuri aukko makro HDR: lle jne. ...

Sen avulla on helppo vaihtaa asetuksia kentässä irtotavarana laukauksen "tyylinä" olet muutosten jälkeen

#19
+6
Nicholas Smith
2011-10-10 17:10:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen äskettäin oppinut, että on parempi vaihtaa kohdistuspiste painikkeilla kuin keskittyä ja säveltää uudelleen. Ammuin pääasiassa 2,8: lla tai alemmalla ja se ärsytti, kuinka monta kuvaa oli murto-osa, tajusin, että 2.8: n DOF oli hieno, mutta tarkennus-uudelleen sommittelu tarkoitti, että siirrin kameran pois tarkalta alueelta keskittynyt. Siirtyminen tarkennuspisteen manuaaliseen siirtämiseen tänä viikonloppuna tarkoitti sitä, että tavallisesti hävittäisin 60% nopeatempoisesta tapahtumasta. On painajainen oppia se, mutta jos harjoittelet sitä, saat sen nopeasti!

Tämä pätee erityisesti laajempiin linsseihin, joissa uudelleen sommittelu voi tarkoittaa melko merkittävää kameran liikettä. Ei tällainen ongelma teleobjektiivissa, jossa uudelleen säveltäminen on hyvin pieni kameran siirto. Toisaalta, keskitarkennuspiste on yleensä herkempi / tarkka ja joskus tarkentuu nopeammin, joten on tehtävä kompromisseja.
#20
+5
user2910
2011-01-29 14:37:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Canon 30D -laitteessani (ja mielestäni useimmissa rajauskenno-järjestelmäkameroissa; kuvattu osoitteessa Miksi Canon 500D: n optisen etsimen terävyysalueen esikatselu on epätarkka? vastauksissa selitetään, kuinka valitset kameran, joka ei näytä tätä vaikutusta) Etsimen kautta ei ole eroa f / 1,4: n ja f / 2,2: n välillä, ja f / 1,4: n ja f / 2,8: n välillä ei ole juurikaan eroa. Kunnes opin tämän tosiasian, ajattelin, että syy, miksi kaipasin vain keskittyä moniin kuviini f / 1.4: ssa, johtui kokemattomuudestani (ei siitä, että olen vielä sulkenut sen kokonaan pois); Koska kuvien ottaminen erittäin nopealla linssillä oli noin 25% syystä ostaa DSLR, olin melko tyytymätön kuullessani tästä.

Ymmärrän, että tämä on nykyaikaisissa kameroissa käytettyjen erittäin kirkkaiden, tarkennusta tukemattomien muovisten tarkennusnäyttöjen suunnittelu ja että se pätee yleensä myös täysikokoisiin digitaalikameroihin. Ainakin se vaikuttaa vain etsimen näkymään, ei valokuvaan.
Tämän kohdan loppuun saattamiseksi LiveView voi antaa sinulle tarkan DoF-esikatselun, kun painat DoF-esikatselupainiketta.
30D: llä ei ole LiveView-kuvaa. Mutta se on hieno ominaisuus, kun saan lopulta uuden kameran. Jos ne ovat niin epätäydellisiä, miksi DSLR: t häiritsevät lasia sähköisten etsimien sijaan? ;)
#21
+4
Aleksandr Reznik
2011-01-26 03:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysin, mikä 2 sekunnin viiveajastin + haarukointi Canon 5d mark II -sovelluksessa toimii paitsi Av-tilassa myös M-tilassa - tapa tehdä panoraama-HDR-kuvia. Sikäli kuin muistan, se ei toiminut tällä tavalla 5d-merkinnässä I, enkä kokeillut 5d-merkki II: ta.

Minäkin kompastuin tähän. Olin hurmioitunut.
#22
+3
Eruditass
2010-07-30 00:53:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jatkuva puskurikoko 17 on itse asiassa ääretön tai yli 50, jos kuvaan ISO 1600: n ja sitä alhaisemman kuvan (ja työnnän postia tarvittaessa.)

Epäilen tämän johtuvan siitä, että ISO 1600 on yleinen kohta, jossa anturin sisäinen vahvistus pysähtyy ja digitaalinen kertolasku alkaa. Esimerkiksi ISO 1600 * 2 = 3200. Syy tähän hidastaa asioita, koska koko kuva on vahvistettava digitaalisesti kaikkien muiden tekemien asioiden lisäksi.
@NickBedford-kertolasku (varsinkin 2 asteikolla - siirrä vain arvon binäärinen esitys vasemmalle) on melkein ilmainen, varsinkin verrattuna kymmeniin muihin todella monimutkaisiin toimintoihin, joita kamerat yleensä tekevät kuvan tekemiseksi ... (demosaic, CA-poisto, linssin vääristymä) kompensointi, denoising, teroitus)
#23
+3
Eruditass
2010-07-30 00:35:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RAW-kuvaaminen sallii valotuksen työntämisen vastaavaksi, mikä lisää kameran sisäisen ISO-arvon yli 1600 (tai vastaavan) ja lähes vastaavan alle ISO-arvon. Yksi on analoginen laitteistovahvistus (yleensä jopa 800 tai 1600 ISO), loput ovat kaikki ohjelmistoja (myös kamerassa). Esim. Pysähdysten välissä (esimerkiksi 640 ISO) on ohjelmistopainike, joka ylittää ISO 400: n.

JPEG-sävykäyrä pudottaa paljon tätä tietoa ja paljon pahempaa.

Kuten mainitsit, useimmat kamerat, jotka voivat kuvata yli 1600 ISO-arvoa, tekevät saman kameran sisällä.
@thomasrutter, ei aivan: kamerat, joilla on "laajennetut" ISO-asetukset, tekevät tämän laajennetuille ISO-tasoille. Monilla kameroilla on todellakin todellinen ISO-arvo yli 1600.
Välissä olevat pysähdykset eivät todellakaan ole analogisia vahvistusarvoja? Kaivamaan tämän kysymyksen edelleen avasin http://photo.stackexchange.com/questions/64127/is-analog-gain-really-actually-power-of-two-only ja kutsuin sinut vastaamaan sinne. Kiitos.
#24
+3
Eruditass
2010-07-30 00:47:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin saada trap-AF: n kaikista MF-linsseistäni. Se on hieman ärsyttävämpi M42: n kanssa, minun täytyy teipata folio mihin tahansa kahteen liittimeen, koska linssi ei mene tasalle sitä vasten, mutta on silti toteutettavissa.

Tämä + expsure meter + SR tekee MF-linsseistä ilo itselleni ja lompakolleni :)

#25
+3
AskQuestionsLater
2011-01-27 02:55:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin käyttää linssinsuojusta kanavoidaksesi valoa tietylle alueelle kuvaani.

Olen utelias. Mitä tarkalleen tarkoitat tällä? Voitteko lähettää esimerkkikuvan tai kaksi?
#26
+1
Ben Kennett
2011-01-27 05:00:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

että Canon Powershot -laitteessani on jatkuva kuvaustila. Tämä helpotti ilotulituskuvien ottamista paljon helpommin.

Jos haluat todella kuvata vain jatkuvia valokuvia, käytä jalustaa ja katsele CHDK: ta loputtomaan kuvaamiseen.
#27
  0
Imre
2011-06-08 20:42:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uskoin, että Pentax 55-300 -laitteeni oli pitkällä päässä erittäin pehmeä. Olin jo valmis ostamaan manuaalisen tarkennuksen. Onneksi kaipasin tilaisuutta. Sitten otin testikuvan erilaisilla aukoilla ja huomasin, että se on oikeastaan ​​melko terävä kohdissa f / 11 - f / 13; päivänvalossa f / 11 voidaan helposti käyttää 300 mm: n tarkkuudella.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...