Kysymys:
Mitä f-stop tarkoittaa?
matt burns
2010-07-16 20:13:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä f-stop tarkoittaa? Onko sama asia, kun ihmiset sanovat esimerkiksi "2 pysähdystä"?

Katso myös [Mikä on yksi "stop"?] (Http://photo.stackexchange.com/questions/15706/what-is-one-stop)
Ja myös [Mikä on aukko ja miten se vaikuttaa valokuviini?] (Http://photo.stackexchange.com/a/6614/1943)
Neljä vastused:
#1
+83
jrista
2010-07-17 00:21:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

F-stop on tavallaan kahden termin yhdistelmä. Ensinnäkin, f / N on yleensä merkintä, jota käytetään osoittamaan kalvon aukon tai aukon koko kamerassa. Anna minun antaa vähän yksityiskohtia siitä, miten tämä merkintä syntyi, ennen kuin selitän stop.

Aukon arvot ja f / pysähdykset

Aukon aukot mitataan linssin polttovälin murto-osina. Tätä 'f' tarkoittaa aukkoarvossa, 'polttoväli'. Olettaen, että meillä on linssien ruumiillistuma 50 mm ja aukko f / 2,8, voimme määrittää aukon todellisen halkaisijan näin:

50 mm / 2,8 = 17,85 mm

Jos avaamme aukon maksimiinsa, esimerkiksi 1,4, voimme mitata myös sen:

50mm / 1.4 = 35.71mm

Aukon välinen ero f / 2.8 ja aukko f / 1.4 on neljä kertaa niin suuren valon ero ... tai kahden pysäkin välinen ero. Tiedämme tämän, koska itse aukon aukko on neljä kertaa suurempi f / 1,4: ssä (1001,54 mm 2 ) kuin f / 2,8: ssa (250,25 mm 2 ) ). Pysäytys valokuvanimikkeistössä tarkoittaa eroa yhdellä valotusarvolla , joka on kaksinkertainen tai puolittuva anturiin saapuvan valon määrä. On olemassa muutamia standardipisteitä, joissa f-luvut luokitellaan:

1, 1.4, 2, 2.8, 4, 5.6, 8, 11, 16, 22, 32, 45 , 64

Nämä aukkoasetukset eroavat toisistaan ​​yhden täyden valotusarvon tai yhden täyden "stop" -kohdan mukaan ja luovat koko f-stop-asteikon . Kun suljet 50 mm: n f / 1,4-objektiivin suurimmasta aukosta f / 1,4 aukkoon f / 2,8, "pysähdy" kahdella pisteellä.

On huomattava, että useimmissa kameroissa on nykyään kaksi muuta f-stop-asteikkoa, jotka ylittävät tavallisen piste-asteikon: puolipysäytysasteikon ja kolmannen asteikon. Suurin osa kameroista on oletusarvoisesti murto-asteikko eikä täysi asteikko, joten on tärkeää oppia ja muistaa piste-asteikko, jotta voit tehdä oikeat säädöt, kun muutat kameran aukkoasetusta.

Puoliaikainen aukon arvoasteikko

1, 1.2, 1.4, 1.7, 2, 2.4, 2.8, 3.3, 4, 4.8, 5.6, 6.7, 8, 9.5, 11, 13, 16, 19, 22

Aukon kolmannen asteen asteikko

1, 1.1, 1.2 , 1.4, 1.6, 1.8, 2, 2.2, 2.5, 2.8, 3.2, 3.5, 4, 4.5, 5.0, 5.6, 6.3, 7.1, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 16, 18, 20, 22

Suhde suljinnopeuteen

Aukon ja suljinnopeuden välillä on tärkeä yhteys. Molemmat luokitellaan pysähdyksinä. Vaikka aukkoeroja merkitään usein f / pysäytyksinä, suljinnopeuden muutoksia kutsutaan yleensä yksinkertaisesti 'pysäkeiksi' tai mahdollisesti valotusarvoiksi.

Takaisin esimerkkiin 50 mm: n objektiivilla. Olettaen, että kuvaamme kirkkaana aurinkoisena päivänä, ISO-arvo on 100. Aukko on asetettu f / 16 ja suljinnopeus 1 / 100th. (Tätä kutsutaan "Sunny 16" -asetukseksi, koska valokuvateoria osoittaa, että f / 16-aukko, jonka suljinnopeus vastaa ISO-herkkyyttä, tuottaa oikean valotuksen kirkkaassa keskipäivän auringonvalossa.)

Oletetaan, että meidän on kuvattava jotain, joka liikkuu erittäin nopeasti, ja tarvitsemme suuremman suljinnopeuden. Voimme helposti laskea oikean aukon arvon olettaen, että tiedämme, kuinka monta pysäkeitä suljinnopeutta tarvitsemme. Jos kasvatamme suljinnopeutemme 1/200: een osaan, se on yhden kokonaisen erotuksen ero. Suljinnopeus ja aukko ovat toistensa käänteisiä, joten jos kasvatamme suljinnopeutta yhdellä pysäkeellä, meidän on avattava aukko yhdellä f / pysäytyksellä arvoon f / 11. Huolimatta eroista alkuperäisissä asetuksissa, uudet asetukset tuottavat saman valotuksen. Sama pätee, jos käytät puoli- tai kolmannen asteikon asteikkoa ... minkä tahansa yhden puoliskon tai kolmannen asteen säätö vaatii samanlaisen käänteisen säädön toiselle.

Yksi virhe viimeisessä kappaleessa: f / 16 - f / 8 on kaksi pysähdystä, ei yksi.
f / x.y huolestuttaa minua. Luvun ja desimaalin osalta haluan mieluummin käyttää n.n tai N.n tai edes f /#.# -tunnusta perinteisten kirjainten sijasta, joita käytetään osoittamaan abscissa- / ordinaatiosuuntia tai tuntemattomia.
Jos joku ihmettelee, miksi numeroalueella on 1,4 ja se on moninkertainen: 1,4 on noin 2: n neliöjuuri. Jos haluat kaksinkertaistaa ympyrän pinta-alan, kuten linssisi valotulppa (jonka asetat aukolla), sinun on kaksinkertaistettavasäde neliöön (r² muodossa π * r²).Jos haluat kaksinkertaistaa r²: n, sinun on lisättävä r arvolla 2. 2r² = (neliöjuuri (2) * r) ².Toivottavasti se auttaa!
#2
+13
thomasrutter
2013-09-04 13:04:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

f-stop on mekanismi, jolla asetetaan objektiivin aukko tai kuinka leveä se avautuu päästäkseen valoa sisään.

Siinä on kaksi osaa: f ja lopeta . Ensinnäkin matematiikka.

 • f-numero

  F-numero on luku muodossa f / 2.0 , joka määrittää aukon koon.

  f viittaa polttoväliin.

  f / 2.0 tarkoittaa, että aukon aukon halkaisija on polttoväli jaettuna 2,0: lla.

  f / 4.0 tarkoittaa, että aukon aukon halkaisija on polttoväli jaettuna 4,0: lla.

  Siksi jos oikealla oleva luku on suurempi, aukko on pienempi.

  Nämä molemmat mittaavat tehollista aukkoa: mikä on hypoteettisessa yhden elementin linssissä halkaisija vastaavan aukon, joka on asetettu suoraan tälle linssille. Linssissä, jossa on useita elementtejä, teknisistä syistä todellinen aukon aukko voi vaihdella vastaamaan tätä.

 • stop

  Sitä kutsutaan alun perin "pysäyttimeksi", koska vanhan tyylinen aukkorengas "pysähtyy" tietyissä asetuksissa - ts. siinä on merkinnät, joissa rengas pysähtyy.

  Nämä "pysäyttimet" on erityisesti suunniteltu siten, että jokainen "pysäytys" päästää joko puolet tai kaksinkertaisen määrän valoa sisään pysähtymisissä ennen ja jälkeen.

  Yleiset aukon pysäytyskohdat ovat f / 1.4 , f / 2.0 , f / 2.8 , f / 4.0 , f / 5.6 , f / 8.0 ja niin edelleen. Kahden peräkkäisen numeron välistä tilaa tässä sekvenssissä kutsutaan myös "stopiksi".

  (Huomaa, että joissakin aukkorenkaissa oli myös puolipysäytysmerkinnät näiden välissä.)

  Mutta odota hetki! Saatat ihmetellä, miksi kukin näistä on edellinen jaettuna luvulla root 2 ei 2. Miksi? Koska aukon alueen puolittaminen edellyttää halkaisijan jakamista root 2: llä. Tämä johtuu siitä, että ympyrän pinta-ala skaalautuu säteen neliön kanssa.

  Joten vaikka kukin numero ei ole kaksinkertainen tai puolet naapureistaan, se päästää silti kaksinkertaisen tai puolet naapureidensa valosta.

  Siksi pysäkit nousevat näissä numeroissa. 1.4 ei tietenkään ole aivan root 2. Numerot pyöristetään yksinkertaisesti vain yhteen numeroon.

  Nykyaikaisissa digitaalikameroissa ei yleensä ole aukkorengasta, joten voit asettaa aukon mihin tahansa arvoon tai lisätä tai vähentää sitä puolipistein tai kolmannet pysäkit. Tämä vastaa vanhan tyylisen aukkorenkaan asettamista lepäämään kahden kokonaispistemerkin väliin (joissakin renkaissa oli pysähdyksiä puolipisteissä tämän helpottamiseksi).

Nyt kun tiedät kuinka f-stopit liittyvät aukkoon ja anturiin saapuvan valon määrään, voit käyttää termiä "stop" yleisenä terminä viittaamaan valon kaksinkertaistamiseen tai puolittamiseen mistä tahansa syystä.

Voit esimerkiksi viitata ISO-asetuksen nelinkertaistamiseen "ISO: n lisääminen kahdella askelella".

#3
+5
Rowland Shaw
2010-07-16 20:17:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"f-stop" on aukon mittauksen luku, ja se mitataan polttovälin (se on "f") suhteena.

Joten 100 mm: n polttovälillä f / 2,8: n f-aukko, aukko on fyysisesti noin 35 mm leveä.

Nykyään useimmat kamerat sallivat aukon säätämisen kolmanneksella tai puolivälillä, mutta "pysäytys" joko puolittaa aukon kokoa (f / 2,8 - f / 4) tai kaksinkertaistaa sen (joten f / 5,6 - f / 4).

Vastaavasti suljinnopeuksilla yksi pysäytys puolittuu aika (1/60 -> 1/120) tai sen kaksinkertaistaminen (1/60 -> 1/30)

Vastauksesi on pääosin oikea. Pieniä säätöjä tarvitaan kuitenkin; seuraava pienempi täysi f-stop f / 2.8: n jälkeen on f / 4, ei f / 5.6 (se tulee f / 4: n jälkeen). f / 4: n * pinta-ala * on puolet f / 2,8: n pinta-alasta. Tämä tarkoittaa, että 1/60 sekuntia f / 2,8: lla antaa saman valotuksen kuin 1/30 sekuntia f / 4: llä.
Toinen korjaus: f-pysäytys ei mittaa aukon fyysistä kokoa, se mittaa kuinka suuri se näyttää etulinssistä katsottuna, eli kuinka paljon valoa se todella päästää sisään.
@Guffa: Oletko todella varma? Voitteko antaa viitteen (kuulen siitä ensimmäistä kertaa)? Olen aina lukenut, että se oli yksinkertaisesti polttoväli jaettuna aukon halkaisijalla.
@Frefrik: Kyllä, se on polttoväli jaettuna aukon halkaisijalla, mutta se ei ole todellinen aukon halkaisija, vaan todellinen aukon halkaisija. http://chestofbooks.com/arts/photography/The-Sinclair-Handbook-Of-Photography/The-Effective-Aperture-of-a-Stop.html Jos se olisi todellinen aukon halkaisija, erilaiset linssit antaisivat täysin erilaisen valotuksen samalle f-stop-asetukselle.
#4
+2
Qutorial
2014-10-25 08:52:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

Miksi et mittaa aukon kokoa millimetreillä? Miksi me edes häiritsemme tätä järjestelmää?

Koska fysiikka: http://imagine.gsfc.nasa.gov/YBA/M31-velocity/1overR2-more.html

Oletetaan, että käytimme aukon mittaamiseen millimetrejä. Sommittelet laukauksesi, mitat kohtauksesi ja valitset asetukset. Jos päätät lähentää, polttovälin muuttaminen (ja aukko pysyy samana kiinteänä koona) ... anturiin osuvan valon määrä muuttuu, joten sinun on nyt muutettava asetuksia uudelleen. Jos käytämme f-stopeja, voimme zoomata (muuttaa polttoväliä) muuttamatta anturiin osuvan valon määrää.

Yllä oleva linkki kertoo periaatteessa, että joka kerta kun kävelet anturia yksi askel kauempana valosta anturiin osuvan valon määrä vähenee joka kerta suuremmalla määrällä (sen sijaan, että se vähenisi samalla määrällä kussakin vaiheessa). Toisin sanoen valon voimakkuus tietyssä paikassa (kameran anturin sijainti) noudattaa käänteistä neliölakia (se on yhtä suuri kuin jaettu [paikan ja valon neliön välinen etäisyys]).

Lisää resursseja:
http://photography.tutsplus.com/articles/rules-for-perfect-lighting-understanding-the-inverse-square-law--photo-3483
http://www.punitsinha.com/resource/aperture_focal_length.htmlTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...