Kysymys:
Mitkä ovat suosituimmat suodattimet tietyille aiheille?
Grant Palin
2010-07-16 04:19:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että suodattimilla on yhteinen suojaava näkökohta. Minkä suodatintyypin lisäksi käytät tiettyjä otoksia? esim. Auringonlaskuja, vesiputouksia, päivänvaloa ... Joka tapauksessa, jos vaihdat suodattimia!

Minulla on UV-suodatin yhdessä linssissä ja polarisaattorit joissakin muissa. Haluaisin kuulla muista suodatinvaihtoehdoista.

Onko tämä digitaalista vai elokuvaa? Vastaukset vaihtelevat dramaattisesti, joten haluat ehkä määrittää.
Hyvä kysymys. Puhun digitaaliseen suuntaan - minulla ei ole aavistustakaan, mitä yhtäläisyyksiä tai eroja voi olla ...
Neljä vastused:
#1
+10
jrista
2010-07-16 07:33:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen hiljattain alkanut käyttää suodattimia paljon laajemmin työssäni. Jopa digitaalikameralla suodattimet ovat tehokas työkalu, joka voi laajentaa huomattavasti kameralla tekemiesi asioiden valikoimaa. Tässä on joitain suodattimia, joita käytän. Se auttaa vähentämään kohokohtia ja tuomaan yksityiskohtia. Erinomainen veteen liittyvien kuvien parantamiseen ja voi auttaa tasapainottamaan hieman kontrastia kirkkaan taivaan ollessa kehyksessä.

 • Valmistunut ND-suodatin
  • välttämätöntä, kun valokuvaa suurella kontrastialueella. Tämä on erityisen yleistä auringonnousun / auringonlaskun aikaan, jolloin taivas voi olla yli puoli tusinaa askelta kirkkaampi kuin maisema. Yritän pitää aina .6 (2 askelta) ja .9 (3 askelta) pehmeän ja kovan ND-gradun mukanani.
 • ND-suodattimet
  • Kiinteät ND-suodattimet ovat erinomaisia, kun haluat pidentää valotusaikaa. Monet otokset voivat hyötyä yksityiskohtien vähennyksestä tietyissä asioissa. Tähän sisältyvät meluisat aallot järven pinnalla tai turvonnut yksityiskohdat pilvissä. Muutamien ND-suodattimien pinottaminen (tai käyttämällä korkeapainesuodatinta, kuten Lee 10-stop 'Big Stopper') voi auttaa pidentämään valotusaikoja huomattavasti ja tasoittamaan meluisia yksityiskohtia, jotka vahingoittavat laukausta.
 • Jos olet DSLR-käyttäjä, monet modernit digitaaliset anturit ovat herkkiä infrapunavalolle. IR-valokuvauksesta on tullut kasvava valokuvausala. IR-suodatin on toinen hyödyllinen työkalu, jos haluat tehdä infrapunavalokuvan, koska se suodattaa kaiken näkyvän valon (se näyttää kirjaimellisesti kiinteästi mustana ihmissilmälle) ja päästää vain infrapuna-aallonpituuksia.
 • Digitaalisten järjestelmäkameroiden käyttäjänä minulla ei ole ollut paljon tarvetta lämmitys- tai jäähdytyssuodattimille, koska valkotasapainoa voidaan helposti säätää jälkikäsittelyssä. Kuitenkin, jos olet järjestelmäkameran käyttäjä, lämpenemissuodattimet (ja mahdollisesti jäähdytys ... voivat riippua henkilökohtaisesta tyylistäsi) ovat myös erinomainen työkalu valokuvaustyökalujen käyttämiseen. Suosittelen lämpimästi Lee-suodattimien tutkimista ... erinomainen laatu, ja yhtä suodatinjoukkoa voidaan käyttää monenlaisissa linsseissä mukautettujen kiinnikkeiden kanssa.

  #2
  +5
  Karel
  2010-07-16 13:01:53 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Jos kuvaat paljon volframin salaman alla, sininen suodatin on kätevä. Sinisen suodattimen avulla saat valotuksen sinisellä kanavalla, mikä johtaa vähemmän melua kyseisellä kanavalla ja myös kokonaiskuvassa.

  Tarkista tämä vastaus saadaksesi lisätietoja värisuodattimista: Onko syytä käyttää väriä suodattimet digitaalikameroilla?

  #3
  +4
  David G
  2010-07-16 06:10:14 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Pyöröpolarisaattori kuville veden lähellä.

  Asteittainen ND-suodatin auringonlaskuille & rantakuvia.

  #4
  +1
  chills42
  2010-07-16 04:27:50 UTC
  view on stackexchange narkive permalink

  Olen käyttänyt pyöreää polarisaattoria erilaisiin vesikohteisiin (puroihin / järviin / vesiputouksiin). Kyky leikata häikäisyä pinnalla voi todella muuttaa kuvan tuntumaa.

  Viileä. Minun täytyy kokeilla tätä.


  Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
  Loading...