Kysymys:
Mikä on paras tapa puhdistaa tunnistin vaihdettavalla objektiivikameralla (peilittömällä tai digitaalisella järjestelmäkameralla)?
Rowland Shaw
2010-07-16 00:24:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on pari täplää pölyä Canon 20D: n tunnistimessa. Rakettipuhallin ei muuta niitä, ja pelkään naurettavasti joitain suorempia menetelmiä antureiden puhdistamiseksi - mitä menetelmiä / järjestelmiä olet kokeillut ja kuinka menestyksekkäästi ne ovat olleet?

Määritä "paras". Turvallisin? Tehokkain?
Viisitoista vastused:
#1
+25
reuscam
2010-07-16 00:37:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Halpa rakettipuhallin voi olla huonompi kuin ei lainkaan puhdistaa. Se hengittää ympäristöstäsi ilmaa, joka voi olla pölyisempi kuin anturisi. Jos käytät sellaista, varmista, että hankit laadukkaan mallin, joka sisältää suodattimen.

Käytän Pec Padia (pecpads) ja Eclipse-puhdistusliuosta anturipyyhkäisyllä. Tällä linkillä on kaikki nämä tuotteet haussa. Se toimii hyvin pisteiden poistamiseksi.

Vinkki: Ota kuva kirkkaasta sinisestä taivasta kohdasta f / 22 tunnistaaksesi kaikki pölypisteet.

Käytän myös pecpads- ja eclipse-ratkaisuja. Se ei ole niin vaikeaa tehdä itse. Hyvä kohta taivakuvasta korkealla F-luvulla. Ota myös kuva jokaisen puhdistusvaiheen jälkeen varmistaaksesi, että poistit paikan (joskus ne liikkuvat vain paikasta toiseen! :)
@Marc - aivan oikein, minulla on ollut pölypaikkani liikkua loputtomasti.
Olen käyttänyt rakettipuhaltimia, mutta en puhalla; Puristan raketin pois kamerasta ja päästän irti, kun se on lähellä pintaa, jota yritän puhdistaa. eli. Käytä sitä tyhjiönä puhaltimen sijasta.
Se voi olla pahempaa, mutta jos teet sen usein ja vain talossasi ja säilytät kameraa kosteuden valvomalla alueella (kuten kuivausaineita sisältävä kaappi), se on usein kaikki mitä tarvitset. Giottos-tuotemerkki väittää myös suodattimen alaosassa, kosteus aiheuttaa pölyn tarttumista. Minulla on kuivausaineita kamerapussissani sekä kaapissani ja rakettipuhallin huolehtii niistä aina. Kameran sisällä oleva pöly on väistämätöntä, joten en vaivaudu märillä menetelmillä. Tahmea pöly on estettävissä.
Hyvällä raketinpuhaltimella on imusuodatin pölyn poistamiseksi. Käytännön kokemuksen mukaan ne ovat erittäin tehokkaita.
Onko neuvoja lisätä tähän vastaukseen joku vakuuttunut siitä, että paikat itse ovat hankaavia (esim. Hiekka)? Käytä kuivaa pyyhettä ja 'taputtele' ensin nähdäksesi, mitä nostat? En halua naarmuttaa anturiani siirtämällä sen esineitä siivouksen aikana.
Photographic Solutions, Pec * Pad-nukkaamattomien pyyhkeiden valmistaja, suosittelee, ettei niitä käytetä anturin puhdistamiseen. He sanovat, että vain niiden vaihtosopimusmateriaali on turvallista anturin edessä olevien suodattimien pinnoitteille.
Jos luet hienot tiedot Photographic Solutionsin takuusta, huomaat, että niissä sanotaan: "Huomaa, että PEC * PAD on taattu vain linsseille eikä sitä ole tarkoitettu antureille." Http: // www. photosol.com/store/pc/viewContent.asp?idpage=12
-1 Pec Pads -ongelmista huolimatta
Pyyhkeet itse eivätkä ne, joista ne on valmistettu, tekevät eron PEC * PAD -laitteiden kanssa. Valmistaja ei yksinkertaisesti ole kiinnostunut mahdollisesta kuluttajavastuusta, joka johtuu siitä, että ihmiset käyttävät niitä esimerkiksi popsicle-tikkuun / kielen masentimeen (tai mitä sinulla on) antureidensa puhdistamiseen. Linssipäällysteet ovat * ainakin * yhtä herkkiä kuin mikä tahansa anturipiirin päällä.
#2
+13
MikeW
2013-04-18 05:58:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että asiaa käsittelevä lopullinen artikkeli on "Sensorin puhdistaminen", kirjoittanut Thom Hogan, jonka on kirjoittanut hyvämaineinen ja kokenut henkilö. Haluan jättää huomiotta useimmat pelottavat henkilökohtaiset anekdootit ja tuotearvostelut ihmisiltä, ​​jotka ovat kokeilleet tätä tuotetta, mahdollisesti väärinkäyttäneet tuotetta ja sitten hämmentäneet sitä.

On turvallista puhdistaa anturi itse oikeilla tuotteilla huolella. Jos et ole varovainen, käytä väärää tuotetta tai et noudata ohjeita, on helppo päätyä vain siirtämään pöly ympärille tai poimimaan öljyä ympäröiviltä alueilta ja levittämään sitä pinnan yli ja pahentamaan asioita (ja sitten väittämään, että tuotteet eivät toimi!)

On kolme pääasiallista epäpuhtautta, joita sinun on käsiteltävä:

 • anturiin tarttuu staattisen varauksen takia kevyt pöly - Tästä huolehtii usein kameran puhdistustoiminto tai se voidaan puhaltaa pois rakettipuhaltimella.

 • Anturiin on "juuttunut" voimakkaampi pöly, joka voidaan yleensä poistaa kuivalla harjalla

 • öljyä ja pölyä, joka on todella todella kiinni - niiden poistamiseen tarvitaan yleensä märkäpyyhkeitä

Kameran sisäänrakennettu anturin puhdistustoiminto yhdessä rakettipuhaltimen kanssa poistaa suurimman osan kevyestä pölystä. Useimmat kamerat voidaan asettaa siten, että puhdistustoiminto toimii aina, kun kameraan kytketään virta tai virta katkaistaan.

Raskaampaa pölyä varten sinulla on kaksi vaihtoehtoa: - kuiva harja ja kosteuspyyhkeet / pyyhkeet

kuiva harja

tämä menetelmä käyttää staattisesti ladattua, kuivaa harjaa (kuten arktinen perhonen) pölyn houkuttelemiseen.

Pölyn poistamiseksi voidaan tarvita kevyt harjaus suodattimen pintaa vasten. Sinun on oltava hyvin varovainen, ettet kosketa harjan harjasta mihinkään muuhun pintaan kuin itse IR-suodattimeen, tai voit kerätä öljyä tai muita epäpuhtauksia ja levittää niitä anturillesi.

Kuivan harjan etuna on, että se on uudelleenkäytettävä ja tehokas useimmissa kevyissä pölyissä. Oikein käytettynä se ei jätä jäämiä pinnalle.

Kun olet käyttänyt kuivaa harjaa, käytä kameran sisäänrakennettua puhdistustoimintoa muutaman kerran poistaaksesi pölyn, joka on löystynyt, mutta jota ei ole poistettu pinta.

kosteat pyyhkeet / pyyhkeet

Öljyn tai todella itsepintaisen pölyn tapauksessa viimeinen toimintatapa on käyttää kosteuspyyhkeitä, kuten "Anturipyyhkeet".

Jälleen sinun on varottava, ettet koske niitä mihinkään muuhun pintaan kuin IR-suodattimeen, jotta vältät lian, pölyn tai öljyn kerääntymisen. Sinun on ostettava anturille oikean kokoinen vanupuikko ja pyyhkäistävä kerran tai kahdesti pinnan yli, äläkä sitten käytä sitä uudelleen. Nämä vanupuikot vaativat liuoksen - varmista, että käytetään mitä tahansa suositeltua liuosta (esim. Eclipse), äläkä käytä liikaa liuosta välttääksesi jäännösten jättämistä suodattimen pinnalle.

Nämä vanupuikot ovat yleensä kalliita - jos olet hyvä ja tehokas puhdistuksessa, ne ovat sen arvoisia - muuten saatat käyttää jopa 4-6 näistä saadaksesi anturin pölyltä. Joten itsevarmuudesta ja tukevista käsistä riippuen saatat haluta harkita anturin puhdistamista ammattimaisesti, jos rakettipuhallin tai kuiva harja eivät pysty poistamaan pölyä.

On myös anturi "kynä" tuotteita. En ole käyttänyt niitä. Varo, ettet käytä "linssikynää", PEC * PAD -laitteita tai muita laitteita, jotka on tarkoitettu linssien tai nestekidenäyttöjen puhdistamiseen. Varmista, että tuote on suunniteltu erityisesti antureita varten.

Lisäksi LensRentals on tehnyt [videon anturin puhdistuksesta] (http://www.youtube.com/watch?v=iRW9AmDPqr0). Kuten Tom Hogan, luotan siihen, että LensRentalsin ihmiset tietävät tavaransa.
LensPen-anturipuhdistin on identtinen tavallisen LensPen-kynän kanssa, lukuun ottamatta pään kokoa, muotoa (enemmän kolmiota kuin pyöreää) ja nivellettyä kahvaa. Oikea LensPen on yksinkertaisesti väärän kokoinen ja muotoinen anturin riittävän puhdistamiseksi. Erillisten puhdistusaineiden pitäminen on täysin järkevää saastuneesta POV: sta, mutta ero on saastumisesta, ei materiaalista. PEC * PAD: t ovat täysin turvallisia, jos et käytä niitä sopimattoman applikaattorin kanssa tai käytä niitä uudelleen likaisina. Linssit eivät ole kovempia kuin anturin edessä olevat suodattimet.
Luotan lensrentalsin kirjailijoihin paljon enemmän kuin Thom Hoganin kaltaisiin. Hänen ensisijainen erikoisalansa on YouTube / media-persoonallisuus. Hän on myös erinomainen valokuvaaja. Mutta mistä tiedämme edes, että hän puhdistaa omat anturinsa? Mistä tiedämme, kuinka monta kertaa hän on todella puhdistanut erilaisia ​​antureita?
Tätä vastausta tulisi muokata viitteenä [LensRentals-blogissa] (https://www.lensrentals.com/blog/2017/04/guide-to-cleaning-your-camera-sensor/). Ottaen huomioon heidän liiketoimintansa ne ovat arvovaltainen lähde. Muuten tämä on hieno neuvo.
#3
+12
David G
2010-07-16 00:33:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla oli Canon 30D ja minulla oli huono pölypiste anturissa ... ainoa tapa, jolla pääsin eroon, oli viedä se kamerakauppaan ja puhdistaa se.

Ajattelin itse puhdistaa anturin, mutta päätin sitä vastaan. Jos kamerakauppa löysi sen, heillä oli resursseja & korjata. Jos löysin sen, minun olisi todennäköisesti maksettava paljon enemmän kuin 60 dollaria.

Ehdotan, että viet sen hyvään CAMERA -liikkeeseen (ei yhden tunnin valokuvapainopaikkaan) joka myy myös kameroita) ... saatat maksaa enemmän, mutta lyön vetoa, että saat parempia tuloksia.

#4
+8
Naseer
2010-08-04 00:38:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen lähettämistä suoraan valmistajan korjaamoon. Digitaalisen järjestelmäkamerasi anturi on yksi kameran kriittisimmistä ja herkimpiä osista, eikä sinun pidä huoltaa siitä etkä sinäkään tai kouluttamaton kameraliikkeen työntekijä. Jos se on takuun alainen, tämä palvelu saattaa kattaa. b> sinusta tulee hyvä tässä taitossa. Mielestäni ei ole riskin arvoinen.

Jos olet jumissa paikassa ja sinun on jatkettava kuvien ottamista, ennen kuin voit korjata kameran, tarkista, onko kamerassasi "pölyn vertauskuva" -ominaisuus, Tämä edellyttää, että otat kuvan tyhjästä valkoisesta paperiarkista noin jalan päästä objektiivin sallimasta korkeimmasta f-pysäytyskohdasta. Tämä voidaan sitten syöttää valmistajan ohjelmistoon (minun tapauksessani Nikon CaptureNX / ViewNX) pölyn poistamiseksi kaikista likaisella anturilla otetuista kuvista. Tämä teki ihmeitä, kun olin jumissa Thaimaassa likaisella anturilla enkä toivonut korjausta ennen paluuta Yhdysvaltoihin.

Tarkennusnäyttö on yleensä helpompi kierrättää kuin alipäästösuodatin :)
#5
+5
Guffa
2015-08-12 21:36:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tilasin anturinpuhdistusaineen Saksan silmänpäästä. Se on kepin geelityyny, johon pöly tarttuu. Tyyny puhdistetaan sitten liimapaperilla, joka on tarttuvampaa kuin tyyny.

Kulmiin pääseminen on hieman hankalaa, koska tyynyssä on pyöristetyt kulmat, mutta muuten se toimii hyvin pölyn poistamiseksi anturista.

Koska puhdistusnestettä ei ole, luulen, että se ei toimi paikoissa, jotka todella tarvitsevat liukenemista, mutta minulla ei ole koskaan ollut sitä tarvetta.

eyelead sensor cleaner

#6
+3
Chris
2010-08-03 23:52:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostamani puhaltimen polttimo sisälsi kerran valmistusprosessissa käytettyä vapautusainetta. Kun yritin puhdistaa anturiani, polttimo työnsi jauhetta anturiin. Vähiten suositeltu puhdistusmenetelmä minulle. Minun oli käytettävä märkäpuhdistusmenetelmää käyttämällä pyyhkeitä, jotka on erityisesti suunniteltu sopimaan 1,6 satoanturiini.

Pyyhkeet ja märkä liuos ovat suhteellisen kalliita, ja vanupuikko on kertakäyttöinen. Muutaman pyyhkäisypaketin käytön jälkeen minulle ehdotettiin VisibleDust Arctic Butterflyä.

Arctic Butterfly on moottoroitu nailonharja, joka käyttää staattista varausta nailonharjaksissa tarttumalla siihen ja vetämällä pölyn pois. anturi. Se toimii erittäin hyvin ilman nestettä, ja se on uudelleenkäytettävä. Itse asiassa olen käyttänyt vain yhtä vanupuikkoa kahden vuoden aikana siitä lähtien, kun hankin Visible Dust -järjestelmän.

Perhoksen paljon miellyttävämpi versio:

http: / /www.visibledust.com/products3.php?pid=3

#7
+3
Michael C
2017-07-31 11:19:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Digitaalikameran anturin puhdistamiseen ei ole olemassa yhtä ainoaa "parasta" tapaa. Tarkemmin sanottuna se, mikä tapa on "paras", voi riippua useista muuttujista. Merkittävin muuttuja, melko suurella marginaalilla, määräytyy sen mukaan, mikä on puhdistettava anturista. Sama menetelmä, joka on tehokkain ja turvallisin kevyesti kiinnittyneiden kuivien pölyhiukkasten poistamiseen, ei ole paras tapa poistaa tahmea märkä aine, joka on päässyt anturin edessä olevaan suodatinpinoon.

Toinen Huomio, joka voi vaikuttaa siihen, mikä on "paras" tapa puhdistaa anturi, voidaan tiivistää vastaamalla kysymykseen "Kuinka puhtaan sen on oltava?" Vähemmän riskialtti menetelmä, joka on tehokas tarpeeksi monimutkaisten kohtausten kuvaamiseen, jossa on paljon yksityiskohtia suurilla aukoilla ja pitkillä polttovälilinsseillä, ei välttämättä ole paras vastaus, jos kameraa on käytettävä laajempien kulmaobjektiivien kanssa kapeammissa aukoissa kuvaamalla melko tasaiset kirkkaus- ja värikentät. Toisessa tilanteessa riskialtis, mutta tehokkaampi menetelmä saattaa olla parempi valinta.

On olemassa tehokkaampia ja turvallisempia menetelmiä. Ne ovat yleensä käänteisesti verrannollisia toisiinsa. Menetelmät alimmasta suurimpaan riskitekijään ovat:

 • Automaattinen pölynpoistojärjestelmä
 • Ilmapuhallin (suodatetulla imulla) . Käytä puhallinta, joka ei ruiskuta pölyä kameran valolaatikkoon. Hyvissä puhaltimissa on yksisuuntainen imuventtiili pölysuodattimella, joka estää pölyn imemisen puhaltimeen ilman kanssa.
 • Kuiva harja
 • Sähkökäyttöinen harja, jonka ovat valmistaneet Arctic Butterfly.
 • Kuivapesuaineet, kuten LensPen -merkin SensorKlear , joissa käytetään mikrokuitujen ja mikroskooppisten hiilihelmien yhdistelmä öljyn ja tahrojen poistamiseksi.
 • Märkäpuhdistusjärjestelmät, joissa käytetään pyyhkeitä ja puhdistusnestettä
 • 'Nauha' -menetelmä, jossa käytetään tahmean pinnan sisältävää puhdistusinstrumenttia, joka yrittää tarttua vaikeasti poistettavaan pölyyn jättämättä jäämiä.
#8
+2
Mark
2010-07-29 19:58:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä ... käy kamerakaupassa. Lisäksi suosittelen menevän valmistajan valtuuttamaan korjauspaikkaan. Teoreettisesti heillä on enemmän koulutusta.

#9
+2
Mark Biernacki
2015-12-18 08:39:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ilmapuhaltimet toimivat hyvin poistamaan pölyä, jota ei ole hitsattu anturiin. Paikalle "hitsattu" pöly tapahtuu yleensä kosteuden päästäessä kameran sisään, kun anturissa on pölyä ja sitten se kuivuu, ja se on pyyhittävä anturipyyhkeellä. Kerran kun se tapahtui minulle, käytin vdust http://visibledust.com/products3.php?pid=305. Ne ovat kertakäyttöisiä pyyhkeitä tikkuun liuottimella. Jos et löydä kokoasi vain pienemmäksi, tein tämän ilman viivoja (myymälässä, jossa olin, ei ollut APS-c-kokoa :()

#10
+2
xiota
2019-03-05 09:18:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti en välitä liikaa pölystä, ellei se ilmeisesti näy kuvissa, mikä on todennäköisempää selkeän taivaan valokuvissa, jotka ovat pysähtyneet kokonaan kuin valokuvissa, joissa on monimutkaisempia kohtauksia auki.

 1. Jos haluat mahdollisuuden saada anturi "puhtaaksi", sinun on työskenneltävä puhtaassa ympäristössä. Muussa tapauksessa anturi saattaa silti sisältää useita pölypilkkuja yli 15 puhdistuksesta. Harkitse ilman suodatusta .

  Voit käyttää tavallista HEPA-ilmansuodatusjärjestelmää, mutta vesipohjainen pölynimuri voi puhdistaa ilman paljon nopeammin ja perusteellisemmin. Jatka vain veden tarkistamista ja vaihtamista, kunnes vesi pysyy puhtaana. Anna sen jatkaa ilman käsittelyä, kun työskentelet anturin kanssa.

 2. Käytä puhallinta poistaaksesi pölyn kamerasta ja anturista. Jätä anturi rauhaan, jos se on tarpeeksi puhdas tämän vaiheen jälkeen.

 3. Jos tunnet tarvetta käyttää märkäprosessia, ymmärrä, että saatat pahentaa sitä vahva> päästämällä nesteitä anturipinoon, jättämällä jäämiä taakse tai sementoimalla pölyä anturiin niin, että sitä on mahdotonta puhaltaa tulevaisuudessa.

 4. Kun anturi on on täysin puhdas, kiinnitä suosikkiobjektiivisi kameraan äläkä koskaan ota sitä pois.

Tässä on F36: lla otettuja kuvia anturipölyn osoittamiseksi ennen puhaltamista ja sen jälkeen pöly ja yksittäinen puhdistus märkäprosessilla, kuten edellä on kuvattu. Huomaan kaksi täplää jälkikuvassa. Niitä voi olla enemmän, mutta se on vähemmän kuin aikaisemmin (yli kymmenen). Sen sijaan, että jahtaisin jokaisen pilkun, lopetan, kun olen edessä.

before after

#11
+1
LC1983
2011-02-11 18:58:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun lataan muistikortteja, annan anturille harjan, jossa on arktinen perhonen, tämä näyttää saavan pahimman, mutta kun se on ollut todella huono, Olen käyttänyt LensPen SensorKlearia (joka ei ole sama kuin linssikynä !!!), mutta olen heittänyt ne pois yhden käyttökerran jälkeen, koska en ole liian vakuuttunut heidän itsepuhdistusominaisuuksistaan.

Testaaaksesi tunnistimen, olen aina kiinnittänyt kuvan tavallisesta valkoisesta seinästä pienimpään käytettävissä olevaan aukkoon ja tarkistanut sen zoomaamalla kameran näytöllä kokonaan vierittämällä varmistaaksesi, että koko näyttö on peitetty.

#12
+1
Peter pete
2013-04-18 04:36:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kerran matkustaessani päädyin valtavaan pölypisteeseen, joka oli selvästi näkyvissä kohdassa f5.6. En ottanut rakettimaista puhallinta tälle matkalle. Joten .... käytin anturin mikrokuitulinssien puhdistusliinaa: D

Se pääsi eroon suuresta paikasta ja korvattiin monilla pienillä pölypilkillä. Pienet täplät eivät olleet näkyvissä vasta noin f11, joten se oli välissä kunnossa.

Palattuani töihin annoin sen työkaverilleni, jolla oli mikroskooppi ja typpisäiliö. Hän toi sen takaisin puhtaana. Valitettavasti hän on lopettanut. Joten tulevaisuudessa otan sen vain kaanoniin, jos liian monta kohtaa ilmestyy.

"viemällä sen kaanoniin" tarkoitatte tuovan sen kauppaan antureiden puhdistamista varten?
Jep. Jos puhallin ei pysty puhdistamaan sitä. Luulen, että kauppa voi olla paremmin varustettu sen puhdistamiseen. Minusta tuntuu, että 5d4-laitteeni likaantuu vähemmän kuin 6d-laitteeni. Joten ehkä he ovat parantaneet asioita ajan myötä
#13
  0
matt burns
2010-07-16 18:10:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vie se vain paikalliseen kamerakauppaan / korjaamoon.

Olen tehnyt sen kerran ja kamera palasi koskematon. Maksoin Isossa-Britanniassa 35 puntaa (~ 55 dollaria)

Oliko se paikallinen / riippumaton vai ketju (kuten olen myös Iso-Britanniassa)
#14
  0
Martin Beckett
2010-07-29 20:52:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

mitä menetelmiä / järjestelmiä olet kokeillut ja kuinka onnistuneita ne ovat olleet?

Ostin Olympuksen, kytken sen päälle ja annan sen puhdistaa anturin - joten erittäin onnistunut.

Yksi testi osoitti, että Olympuksella on ainoa todella toimiva sisäinen pölynpuhdistusmekanismi.
Hieman kallis vaihtoehto ostaa uusi runko, vaikka ensi kerralla kun ostan rungon, se on sisäänrakennettu anturin puhdistukseen ...
Tämä oli totta, kun tämä kysymys esitettiin kolme vuotta sitten, mutta nyt ne toimivat melkein kaikki.
#15
  0
Wing Tang Wong
2013-04-18 03:54:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olet huolissasi, lähetä kamera hyvämaineiselle huoltoliikkeelle ja anna heidän hoitaa puhdistus.

Henkilökohtaisesti olen käyttänyt seuraavaa:

 • arktinen perhonen (AA-moottorilla toimiva pyörivä harja löysän pölyn poistamiseksi)
 • eclipse-puhdistusneste + pec-tyynyt + pieni lastalla (kovan pölyn, kosteuden, "tahmeaineiden" jne. Poistamiseksi)

En käytä puhaltimia, koska se ei tarjoa mitään hallintaa pölyn menemiselle.

Lue erilaiset oppaat, harjoittele lasipinnalla ja ota huomioon tosiasia, että peililaatikon kammio on melko pieni. :)

Joitakin varoituksia siitä, käytätkö harjaa vai pec-tyynyjä:

 • Peililaatikon sivuilla voi joskus olla pölyä
 • liitosten / tms. sivuilla voi olla voiteluöljyä, jonka harja ja tyynyt voivat kerätä ja tahrata anturin päälle. (ollut siellä, tehnyt niin)

Tulosten säännöllinen tarkistaminen OOF-kuvan avulla auttaa selvittämään, saatko anturin puhtaaksi.

Mutta joo, jos jos sinulla on varauksia, lähetä kamera huoltoon.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...