Kysymys:
Mitkä ovat käsin pidettävän kuvanvakauttamisen tekniikat?
John Rudy
2010-07-16 01:44:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoom-objektiivini (75-300 mm) on melko hidas: 5.6 sen pisimmässä kohdassa. (Luulen, että se on 3,5-5,6, eikä se vakaa kuvaa. Olen budjetissa, valitettavasti!) Valitettavasti ensisijainen käyttökohteeni siihen ovat kädessä pidettävät laukaukset: urheilutapahtumat jne., Joissa ei ole jalustaa tai edes yksijalkaista ei ole elinkelpoinen.

Lisää sekoitukseen, että minulla on vapisevat kädet, ja koska se, mitä ammutaan tavallisesti sen kanssa, on liikkeessä, käytän AI Servo -automaattitarkennusmoottoria.

Mitä tekniikoita voin käyttää tällä objektiivilla kädessä pidettävien kuvien laadun (erityisesti terävyyden ja tarkennuksen) parantamiseksi? (Mitä yleisemmin tekniikoita me kaikki voimme käyttää parantamaan kuvan laatua ja terävyyttä käsikuvassa kuvattaessa?)

Jos se auttaa, käytän Canon XTi -runkoa.

todennäköisesti 3.5 / 5.6
Olet oikeassa; En tarkastellut merkintöjä kirjoittaessani kysymystä, kiitos. :)
Kahdeksantoista vastused:
#1
+39
Erica Marshall
2010-07-16 03:21:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 1. Lisää ISO-arvoa niin pitkälle kuin mahdollista menettämättä liikaa laatua (saadaksesi suljinnopeuden mahdollisimman lähelle 1 / polttovälisääntöä).
 2. Harjoittele ja käytä vakaa kuvausasento, kuten yksi näistä kameran vakauttamiseksi: http://blog.muddyboots.org/2009/04/avoiding-blur-due-to-camera-shake.html
 3. Paina laukaisinta hitaasti ja tasaisesti, älä työnnä sitä. Useimmat ihmiset liikuttavat kameraa enemmän kuin ymmärtävät, kun painiketta painetaan - se auttaa myös harjoittelemaan tätä etukäteen.
 4. Hengitä hitaasti ulos, kun otat valokuvaa (älä pidä hengitystäsi). >
 5. Yritä laittaa kamera sarjakuvaan. Jos laukaat laukaisimen, huomaat, että kun käytät sarjakuvausta ja pidät suljinta alhaalla, toinen tai kolmas laukaus tulee terävämmäksi kuin ensimmäinen.
+1 pisteelle 4. Yritin aina pitää hengitystäni ja sain huonoja laukauksia. En kuitenkaan tiedä miksi.
Kun pidät hengitystäsi, sinulla on taipumus ravista. Se on ilmeisempää, kun katsotaan kiväärin sijaintia kohteessa, mutta kameran pitäminen vakaasti on hyvin samanlaista, joten hitaasti hengittäminen on jotain, jonka toin mukanani ammuntaan.
+1 pisteelle 4 - toin tämän myös kiväärin ampumiskokemuksesta.
#2
+20
Brian
2010-07-16 02:02:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä unohda hengittää juuri ennen laukaisimen laukaisua. Se toimii tarkka-ampujille!

Purista suljinta ....
#3
+12
Rowland Shaw
2010-07-16 01:48:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, jonka olen kuullut tekevän ihmisistä, on jalustan improvisointi käyttämällä merkkijonoa - ajatuksena on, että voit sitoa sen olemassa olevan jalustalevyn D-renkaaseen ja käyttää sitten merkkijonoa esimerkiksi kiristettäessä. sitomalla se jalkasi alle merkkijono-monopodiksi tai sitomalla kaiteeseen tai pylvääseen lisäävät vakautta.

On olemassa muita yksinkertaisia ​​vaiheita, kuten rentoutumistekniikoiden harjoittaminen ja hengityksen pidättäminen ratkaiseva hetki. Harjoittelu tekee kuitenkin täydellistä

Merkkijonoidea on * fiksu! *
#4
+10
ahockley
2010-07-16 01:49:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidä kameraa lähellä vartaloasi ... seiso kyynärpäät taivutettuna ja kädet sivujasi vasten. Siirtämällä kameran / objektiivin painoa lähemmäs itseäsi ja painopistettäsi, on helpompaa tukea tätä painoa vähemmän ravistamalla kuin pitämällä sitä kauempana tai käsivarret levitettynä.

Luulen, että useimpien ihmisten on pidettävä kameraa kasvoillaan voidakseen käyttää etsintä, elleivät he käytä LCD-näyttöä sävellykseen
#5
+9
matt burns
2010-07-16 16:09:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritä muodostaa kolmioita kehosi kanssa . Esimerkiksi voin istua lattialla pyllyni ja kukin jalka muodostaen kolmion lattialle, sitten polvet yhteen ja kyynärpäät polvilleen.

Itselaukaisintila on kätevä liian estääksesi kameran liikuttamisen suljinta painettaessa. Joillakin kameroilla on 2 sekunnin suljinaika tätä tarkoitusta varten.

Kupu linssi myös vasempaan käteesi siten, että kämmen on ylöspäin ja peukalo osoittaa eteenpäin eikä sormet päällä peukalon alla.

#6
+7
Marc
2010-07-16 01:48:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink
#7
+7
Guffa
2010-07-16 05:31:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kilpailuni ilmakiväärin ammunnassa on ollut hyödyllinen tieto kameran liikkeen vähentämisessä. Tässä on joitain vinkkejä:

 • raskas kamera auttaa. Mitä kevyempi kamera, sitä helpommin se värisee. (Kilpailuilmakivääri painaa 4-5 kg.)
 • Jalat 30-40 cm etäisyydellä toisistaan, vasen jalka kohdetta vastaan. Suorat jalat, nojaa taaksepäin.
 • Aseta kamera vasempaan kämmeneen, vasen kyynärpää vartaloosi. Tämä antaa sinulle asennon suoralla viivalla kamerasta alas vasenta alaosaa ja alas vasenta jalkaa.
 • Etsi sijainti, jossa käytät mahdollisimman vähän lihaksia ylläpitääksesi sitä.
 • Hengitä samalla kun suunnat kameraa, pidä hengitystäsi juuri ennen kuvaamista.
 • Purista liipaisinta, jotta et ravista kameraa.
 • Aseta kamera asentoon yhden kuvan tilassa, jotta voit pitää liipaisinta vain ottaessasi kuvaa. Jos joudut vapauttamaan liipaisimen välittömästi, saat liikettä. Vaihtoehtoisesti vain pidä liipaisinta ja ammu muutama kuva, jotkut ovat terävämpiä kuin toiset.
 • Sinulla on muutama sekunti hengityksen pidättämisen jälkeen kuvan ottamiseksi, sen jälkeen alkaa ravista ja on parempi hengitä vähän ja yritä uudelleen.
#8
+5
reuscam
2010-07-16 01:53:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Monopodit ovat upeita
 • Muuta valotusasetuksia, jos se ei vahingoita sävellystäsi. Nopeampi suljin voi estää vähemmän tärinää.
 • Kiinnitä kamera olkapäätäsi vasten, jos mahdollista. Saatat näyttää hieman hauskalta, mutta se voi auttaa.
 • Lyhyemmät teleobjektiivit antavat myös vähemmän näkyvän tärinän. Tämä on käänteinen sääntö - tyypillisesti voit pitää polttovälisi käänteistä suljinnopeudella. esim. jos zoomaus on 300 mm, sinun on oltava vähintään 1/300 suljin. Koska sanot, että kätesi ovat epävakaa, kannattaa ehkä lisätä siihen yleensä kaksi tai kaksi pysähdystä. Joten jos sinulla on valtava anturi, kuten 25,6 megapikseliä tai mitä tahansa hirviöitä, voit ehkä peruuttaa zoomauksen ja sitten "digitaalisesti zoomata" postitse.
Digitaalinen zoomaus viestissä ei auta - se vain suurentaa siellä olevaa tärinää.
Ei, jos pienennät sen ensin vähentämällä polttoväliä.
Ei - tärinän epätarkkuuden suuruus riippuu vain prosenttiosuudesta kuvakehyksestä, jonka kohde kulkee aikayksikköä kohti. Toisin sanoen, mikä on visuaalisen virtauksen nopeus. Epätarkkuus pienenee, kun käytät lyhyempää FL: tä, koska kameran sama liikekulma on pienempi osa näkökentästä. Näkökentän pienentäminen on sama riippumatta siitä, tehdäänkö objektiivilla vai postitse.
kuulostaa hyvän todellisen maailman kokeen kohteelta :)
Monopodi ei oikeastaan ​​ole "kädessä pidettävä" tekniikka ...
#9
+4
Eruditass
2010-07-27 08:22:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink
 • Seiso jalat olkapään leveydellä toisistaan, hieman taivutettuina (ajattele paini- tai karate-asentoja, haluat vastustaa kaatumista).

 • Pidä vasenta kättäsi kameran / objektiivin pohjassa. Pidempiä linssejä varten pidä kiinni objektiivista pidempään (on myös muunnelmia, kuten olkavarren pitäminen ja linssin asettaminen kyynärpäähän: http://digital-photography-school.com/how-to-avoid- kameran ravistelu)

 • Kiinnitä kyynärpäät rintaan ja toisiinsa.

 • Nosta vasen olkapääsi .

 • Pidä kameraa tasaisesti kasvojasi / poskiasi vasten (kierrä kasvojasi hieman)

 • Älä jännitä käsivarsien tai käsien lihakset. Ole löysä ja lempeä.

 • Hengitä hitaasti 3 kertaa. Heti kolmannen uloshengityksen jälkeen, paina suljinta varovasti ja hengitä sitten sisään.

 • Pidä suljinta kiinni hetken, kun olet kuvannut kuvan. Voit myös käyttää jatkuvaa tilaa ja ottaa kaksi, usein ensimmäisellä on eniten tärinää, kun käynnistät pyörivää tärinää työntämällä suljinta.

 • Jos lähellä on jotain, kallista siinä.

 • Jos pääset lähelle maata, käytä polveasi tuena kuin jalusta.

 • Jos pääset maahan, laskeudu.

#10
+3
Scott Lawrence
2010-07-16 02:35:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pieni muunnelma Rowland Shaw: n merkkijonossa on silmukan kääntäminen kameran kaulan ympärillä käden kyynärpäähän, jolla laukaisit laukaisimen, ja säädä sitä, kunnes hihna on kireä.

Yhdistä tämä jatkuva kuvaustila ja uskon, että saat varmasti paljon tärinätöntä kuvaa - jopa 75-300-objektiivilla.

#11
+3
frumious
2010-07-16 02:01:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tällä ei voi olla merkitystä urheilun kaltaisissa asioissa, mutta usein kun olen tilanteessa, jossa kädessä pidettävä vakauttaminen on tärkeää, otan vain muutaman kuvan jatkuvassa kuvaustilassa, ja jotkut niistä ovat poikkeuksetta parempia kuin toiset. Ei niin hyvä ottaa kiinni tietystä hetkestä, mutta parempi kuin ei mitään muissa tilanteissa.

Tätä tekniikkaa käytän tällä hetkellä, ja se onnistuu hyvät 50-60% ajasta. Haluaisi tulla menestyvämmäksi. :)
#12
+3
Parasaran
2010-07-16 01:51:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä koskaan kuvaa suljinnopeudella, joka on hitaampi kuin 1 / f, missä f on todellinen polttoväli. Se olisi (1,6 x valitsemasi polttoväli), koska XTi: n satokerroin on 1,6. Sanotaan, että päätit ampua jotain 100 mm: n tarkkuudella. Tämä tarkoittaa, että suljinnopeuden tulisi olla vähintään 1/16 s. Viritä ISO ja / tai aukko auttamaan sinua tässä.

Tämä on vain pallokenttä; Todelliset tarvittavat rajat vaihtelevat yksilön kyvyn pysyä paikallaan.

#13
+2
Reid
2010-07-16 02:05:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paranna ISO-arvoa, kunnes saat käyttämäsi suljinnopeuden: melu on parempi kuin epätarkkuus.

Huomaa myös, että suljinnopeutta voi itse asiassa rajoittaa toiminto, ei ravista. VR ei auta kohteen liikkeestä johtuvassa epätarkkuudessa.

#14
+2
Michael McCarty
2010-07-27 20:56:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joe McNally kirjoitti mukavan blogiviestin käyttämästään "Da Gripistä". Paljon hyvää tietoa siellä.

http://www.joemcnally.com/blog/2008/03/10/da-grip

#15
+1
mmccoo
2010-07-16 04:29:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta on hyödyllistä, että kameran runko koskettaa kasvojani.

Sen sijaan, että vietisi sitä edessäni, nenäni on vartalon takaosassa.

Vaihtoehtoisesti salamani lepää otsaani vasten.

#16
+1
Noel M
2010-07-16 02:02:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hengitä sisään (tai ulos) ottaessasi valokuvaa.

#17
+1
Paul Vernaza
2010-07-29 07:12:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon hyviä vastauksia kameran tartuntatekniikasta, mutta valitettavasti mikään käden vakaus ei tee urheiluvalikoistasi vähemmän epätarkkaa. Kuten muut ovat ehdottaneet, ISO-arvon lisääminen on paras vaihtoehto. Useammin kuin ei kädessä, ISO-arvoksi on asetettu 800 - paljon parempi meluisa kuin epäselvä, kuten muut ovat maininneet. Jos ISO loppuu, toinen temppu on vain siirtyä manuaaliseen tai suljinprioriteettitilaan ja asettaa pienin suljinnopeus, jonka kanssa tunnet olosi mukavaksi (esimerkiksi 1 / f). Kuva on alivalottunut, mutta voit korjata sen jälkikäsittelyssä vielä suuremman melun kustannuksella. Silti parempi kuin epäselvä laukaus.

#18
  0
Rezlaj
2010-08-12 20:42:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysin juuri sivun, jolla on tietoa tästä. Ota erityisesti huomioon Käytä merkkijonoa -vinkki. Se on eräänlainen alkeellinen, mutta se toimii kuten mainostetaan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...