Kysymys:
Kuinka voin järjestää ja tallentaa valokuvani paremmin?
Rowland Shaw
2010-07-16 00:23:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisään tällä hetkellä valokuviini metatiedot huolellisesti EXIF-tunnisteina käyttämällä Microsoft Pro Photo Tools -työkalua, jonka avulla saan myös sijoittaa ne tarkasti kartalle. Asia on, että minulla on tapana jättää valokuvia kansioon sen päivämäärän perusteella, jolloin latain kuvan kamerasta.

Tämä sopii mainiosti viime kuussa otettujen kuvien tai syntymäpäivien löytämiseen, mutta käytännössä mahdotonta muista kuukausia sitten, missä olin syyskuun toisella viikolla - mitä vinkkejä sinulla on tiedostojen järjestämiseen levylle? Onko olemassa hyviä luettelo-ohjelmia, jotka luottavat EXIF-tietoihin, jotta minun ei tarvitse kirjoittaa kaksinkertaisesti? Olisi todella siistiä, jos olisi jotain, joka antaisi minun pistää karttaa ja sanoa "mitä olen ottanut täällä?"

Toivon, että voisin äänestää tätä tuhat kertaa. Menetin kauan sitten yritystä pitää valokuvani järjestyksessä .. nyt he vain istuvat ulkoisen aseman kansiossa ilman mitään lajittelua.
Koska tämä on puolisubjektiivinen eikä ole olemassa * parasta * vastausta, eikö sitä pitäisi muuntaa yhteisöwikiksi?
Paras tapa on Poista-painikkeella. Jos voisin vain noudattaa omia neuvojani ...
Jos joku, joka on pitkään tässä "liiketoiminnassa", voisi jakaa yksityiskohtaisen valokuvienhallintamallinsa (työkalut / sivusto / koodaus / prosessi), se olisi hieno virstanpylväs vasta aloitteleville aloittelijoille, jotka olemme juuri aloittaneet ... Esimerkiksi Facebook on avannut koko datakeskuksen suunnittelun kaikille, jotka haluavat rakentaa energiatehokkaan datakeskuksen.
@kmonsoor ** Ennen kuin ** luovutat oikeutesi kaikkiin kuviin, lue Facebookin EULA-sopimus. Facebook väittää omistavansa kaikki kuvat, jotka heille "annetaan" heidän kykynsä ja naiivisuutesi vuoksi.
Kahdeksantoista vastused:
#1
+64
Jaydles
2010-07-16 00:41:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Avain lisää tiettyjä tunnisteita joka kerta, kun tuot .

Käytän Aperturea (joka on vain Mac-tietokone), mutta Lightroomilla on samankaltaiset ominaisuudet, kuten iphoto.

Mitä sinun on merkittävä, riippuu siitä, mitä kuvaat ja mitä luulet etsivänsi joskus, mutta tämä toimii minulle:

 • Kuvissa olevat ihmiset. Käytän Applen "Kasvot" -ominaisuutta kuvien ihmisten merkitsemiseen (joskus se tunnistaa heidät itse). Tämä on avain minulle, joten voin sitten hakea kuvia äidistäni kanssani, mutta ei esimerkiksi veljeni kanssa.
 • Paikka, jossa kuvat otettiin. Jälleen Aperturessa on mukava, ennalta määritetyt "paikat" -tagi, joka voi lukea kaikki siihen liittyvät GPS-tiedot, mutta voit myös lisätä tageja manuaalisesti tälle: (NYC, Our Lake House, Oz, mikä tahansa.)
 • Tapahtuman nimi. Uusi vuosi 2008, Tomin 30. syntymäpäivä, kävely New Yorkissa maaliskuussa 2010 jne.
 • Kaikki asiaankuuluvat teemat tai tyypit, joita etsit jonain päivänä. Tämä on valinnainen, mutta jos haluat joskus löytää kuvan kukasta tai eläimistä tai kuvaat yleensä aihealueittain, tämä voi säästää aikaa.
Lightroomissa ei ole Kasvot-ominaisuutta
@jean-phillipe- on totta, mutta luulen, että suuntaviiva pätee: jos valokuvaat paljon ihmisiä, suosittelen, että merkitset heidät. Käytän kasvoja, mutta voit tehdä saman Lightroomissa tai muissa ohjelmissa käyttämällä vain vakiotunnistetta jokaiselle säännöllisesti valokuvattavalle henkilölle.
Picassa on kasvojentunnistusominaisuus, ja se toimii melko hyvin.
Lightroomilla (6.x) on nyt "Kasvot" -tyyppinen ominaisuus.
#2
+19
spinodal
2010-07-16 00:29:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehkä Photoshop Lightroom on hyvä vastaus tähän. Erityisesti taggaustoimintojen vuoksi ...

Lightroom on korvaamaton työkalu lähes kaikille valokuvaajille
Joo. Harmi, että sillä ei ole "kasvot" -ominaisuutta, kuten iPhoto, Aperture tai edes Picassa :-( (olen Lightroom-käyttäjä)
#3
+13
Josh Goldshlag
2010-07-16 01:36:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole järkevää järjestää valokuvia jollakin, joka on jo EXIF-tiedoissa, kuten valokuvien ottamispäivämäärällä. Järjestän valokuvani kansioihin tapahtuman / sijainnin mukaan. Tärkeintä on varmistaa, että merkitset tuotasi mahdollisimman paljon. Mahdollisuudet palata myöhemmin merkitsemiseen ovat periaatteessa nollat, joten sinun on varmistettava, että teet sen, kun tiedot ovat mielessäsi tuoreimmat.

toinen mielipide: Thom Hoganin työnkulku

Myös minä lajittelen ne tapahtumakansioihin. Joskus ammutaan keikka esimerkiksi, sitten menen ystäväni paikalle ja napsautan joitain valokuvia siellä. Siinä tapauksessa päädyin "2011/10 lokakuu / 21 Some Band" ja "2011/10 lokakuu / 21 Joe's Party".
@that-linkki on nyt rikki
#4
+10
Craig Walker
2010-07-16 00:35:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et halua maksaa Adobe Lightroomista tai Apple Aperturesta, voit käyttää Applen iPhotoa tai Googlen Picasaa.

Tunnen eniten iPhoton; se järjestää melko paljon kättä valokuvien järjestämisessä. Älykkäät albumit ovat todella mukavia; kirjoitat suodatinlogiikan, ja iPhoto näyttää sinulle sopivat valokuvat jatkuvasti. Tekee ihmeitä sellaisille tavaroille, joita todennäköisesti teet.

Olisi pitänyt mainita, että olin Windowsissa, mutta hyvä vastaus täällä kompastuville Applen käyttäjille ...
@Rownland Shaw Picasa toimii Windowsissa ja sillä on samanlaiset konseptit kuin iPhoto Smart Albumsilla.
Kuten Lightroom
#5
+7
Crispy
2010-07-22 04:11:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt Picasa -versiota 3.6. Tunnisteiden ja paikkamerkitsemisen lisäksi se tunnistaa myös (jotkut) kasvot ja voi liittää valokuviin nimilappuja. Käytän erillisiä kansioita kuvan ottamispäivämäärälle ryhmiteltyinä kuukausien ja vuosien mukaan, esim. Kuvat \ 2010 \ 07 \ 0720.

Picasa järjestää kuvat kansion ja päivämäärän tai albumin mukaan. Voin myös tehdä hakuja tunnisteen, henkilön tai kuvatekstin mukaan.

Kasvojen merkitseminen on jonkin verran kuin FaceBookin ihmisten tunnisteet. Ohjelmisto tunnistaa kuvan mielestä kasvot, ja voit opettaa sen tunnistamaan yksittäiset kasvot (esim. Joe, Susan) eri kuvissa. Melko suurella kuvakokoelmalla (minulla on 51 Gt) uuden kuvasarjan lisääminen kestää useita minuutteja.
#6
+6
sebastien.b
2010-09-01 08:48:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin säästät paljon vaivaa ottamalla käyttöön ohjelmiston, joka sisältää työnkulun hallinnan ja digitaalisen omaisuuden hallinnan. Aperture, Lightroom tai jopa Adobe Bridge muutamia mainitakseni.

Tämä on vähän mielivaltaista, mutta toimii minulle yhdistelmänä avainsanapohjaisen ja hakemistopohjaisen työnkulun hallinnan välillä. Käytän hyvin erityistä hakemistorakennetta, joka on selitetty alla.

Vaikka pidän metatiedoista, avainsanoista ja älykkäistä kokoelmista ja käytän niitä, niillä on haittapuoli: mitä tapahtuu, jos haluan tarkastella ja etsiä tiedostojani tietokoneelta, joka eikö Lightroomia ole asennettu esimerkiksi? Kuinka voin jakaa valokuvani verkossani esimerkiksi Xbox-laitteen tai vanhan elektronisen laitteen kanssa, joka tukee vain hakemistopohjaista rakennetta, toisin kuin tietokanta? Entä jos minun on lähetettävä valokuvani nopeasti puhelimellani tai luotava ZIP-tiedostot ystäville tai asiakkaille?

Seuraan hakemistorakenteessa ja tietokannassani molempia RAW-tiedostoja tiedostot ja sRGB JPEG veivät kopiot. JPEG-tiedostot tallennetaan alikansiotasolla ensin laajaan luokkaan (esimerkiksi juhlat, konsertit, urheilu, kaupunkitutkimus). Toisella tasolla käytän tiukkaa "Mitä - missä - kun" -nimityskäytäntöä, jonka Lightroom luo automaattisesti (useimmat DAM-sovellukset tukevat tätä ominaisuutta). RAW-tiedostot tallennetaan vuoden, sitten päivämäärän mukaan lyhyen kuvauksen avulla.

Näyttää tältä sekä luettelo- / tietokanta- / kirjastonäkymästä että perustiedostonhallinnasta (tämä on tietysti vain osajoukko) :

 Kuvat / JPEG / Juhlat / Pyhän Patrickin päivä - Albany, NY - 09, maalis / Pyhän Patrickin päivä - Albany, NY - 09, maaliskuu - 01.jpg Pyhän Patrickin päivä - Albany, NY - 09, maalis - 02.jpg ... 4. heinäkuuta - Albany, NY - 09, heinäkuu / Urban Exploration / Hudson Cement Factory - Kingston, NY - 10. toukokuuta / RAW / 2009 / 2009-03- 22 (Pyhän Patrickin päivä) / _MG_9046.dng _MG_9047.dng
... 2009-07-04 (4. heinäkuuta) / 2010 / 2010-05-12 (Hudsonin sementtitehdas) / 

Kun tuon RAW-tiedostoni, annoin Lightroomin laittaa ne automaattisesti RAW / vuosi / vuosi-kuukausi-päivä-kansioon valokuvien ottamispäivämäärän perusteella. Lisään sitten hakemistoon loppuliitteen, jossa on lyhyt kuvaus (esimerkiksi Pyhän Patrickin päivä tai Hudsonin sementtitehdas jne.). Valitsen kaikki RAW-tiedostoni ja päivitän niiden metatiedot asettamalla Scene-määritteeksi "mikä" aihe on (tässä Pyhän Patrickin päivä tai Hudsonin sementtitehdas, joka minulla on edelleen kätevästi Kopioi / Liitä-puskurissani). Määritän myös Sijainti-määritteet, ts. Kaupunki, osavaltio ja maa. Mitä aikaisemmin asetat tällaisen metatiedon, sitä parempi.

Kun olen valmis käsittelyyn, avainsanojen ja maantieteellisiin merkintöihin RAW-tiedostoihini, viennin sRGB JPEG -kopiot (ja lähetän ne Flickr Lightroomista myöhemmin). Vientiasetukseni luo automaattisesti tiedostot, jotka noudattavat "Näkymä - Kaupunki, Osavaltio - VV, Ma - Laskuri" -nimityskäytäntöä, kentät, jotka olen jo täyttänyt (päivämäärä löytyy tietysti itse kuvasta). Käytän vihdoin Lightroomia tiedostojen siirtämiseen nopeasti alihakemistoon laajan luokan alikansioon (juhlat, kaupunkitutkimus jne.).

Tässä vaiheessa minulla on luettelo / tietokanta, jota voin tutkia metatiedoilla (päivämäärä, sijainti, kohtaus, avainsanat) sekä kohtuullisen selkeä hakemistorakenne, jota voin käyttää ilman Lightroomia. Tämä hakemistorakenne kertoo minulle mitä, missä ja milloin vain katsomalla tiedostojen nimiä. XBox järjestää ja esittää valokuvani samalla tavalla. Yksinkertainen tiedostohaku hakee valokuvat nopeasti näiden kriteerien perusteella.

LR: n ei tarvitse hallinnoida koko JPEG-hakemistoa, mutta minusta se oli melko kätevä, koska minulla on vielä paljon JPG-tiedostoja, joilla ei ole RAW-vastaavaa. Miksi hallita joitain, ei muita? Avainsanahaku palauttaa sekä RAW- että JPEG-tiedoston (koska JPEG-tiedostossa on samat avainsanat), mutta tämä voidaan helposti selvittää lisäämällä sääntö, joka suodattaa joko JPG- tai RAW / DNG-tiedostomme (älykokoelmissa) erityisesti). Käytän tietysti myös älykkäitä kokoelmia seuratakseni asiakkaille, gallerioille, kilpailuille ja painotaloille käyttämiäni tiedostoja, versioita ja virtuaalikopioita.

Tämä toimi joka tapauksessa hyvin, mutta minulla on vain 6000 kuvaa siellä.

#7
+6
trondd
2010-09-21 12:38:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän seuraavaa hakemistorakennetta (Aperturessa)

 Vuosi / Kuukausi / Tapahtuma A Tapahtuma B 

Sen lisäksi käytän avainsanoja ja EXIF-tietoja luoda älykkäitä albumeja luokitusten, ihmisten, paikkojen jne. perusteella. Mielestäni tämä skaalautuu hyvin.

Kyllä, myös tätä rakennetta käytän (vaikka minun tapauksessani Lightroomin kanssa). Mukava ja yksinkertainen, ja silti kohtuullisen helppo löytää asioita Explorer / Finderin avulla.
#8
+3
spg
2010-07-20 15:39:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle se on joukko työkaluja:

Minun kamerani on asetettu luomaan uusi kansio päivämäärän perusteella automaattisesti.

Valokuvat tuodaan sitten kamerasta kansio, jossa päivämäärä ja kameran nimi on lisätty (automatisoitu tuontiohjelmistossa).

Lisää sitten sijainti tai muistutus kansion nimeen, esim. 2010-03-27-EOS40D-Special Event. Tämä tarkoittaa, että ne pysyvät lajiteltuina kronologisessa järjestyksessä vuosi-kuukausi-päivä. Siihen laitoin RAW-, muokatut ja ladatut kansiot työnkulkuun.

Kun tuotu, lisätään tunnisteita, ihmisiä, paikkoja jne. Photoshop Elementsin avulla, vaikka monet muutkin työkalut toimisivat yhtä hyvin, ellei parempia. Tämä on eniten aikaa vievä osa, mutta sitä ei tarvitse tehdä välittömästi, koska kansion nimeäminen riittää usein auttamaan.

Tämä tarkoittaa, että löydän nopeasti etsimäni joko tavallisessa Explorer-ikkunassa tai Elementsin kautta.

#9
+3
Davide Vosti
2010-07-25 15:10:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuulostaa liian yksinkertaiselta, mutta minusta Windows Live Photo Gallery oli paras. Ensinnäkin se on ilmainen ja sisäänrakennettu Windowsiin. Tärkeimmät ominaisuudet minulle ovat, että voin merkitä kuvia (ja se todella koskettaa IPTC -metatietoja, joten se on siirrettävissä eri tiedostojärjestelmissä, jos sinulla on sekä Windows että Mac) ja löytää ne helposti Windows-haulla tai melkein mihin tahansa kuvan organisointiohjelmistoon sisäänrakennetulla hakutoiminnolla. Tiedostojen merkitseminen antaa sinun järjestää tiedostot haluamallesi levylle (valitsen hakemiston päivämäärää varten).

Kaikki sanoivat minulle, että iPhoto Macissa oli fantastinen, mutta yli 20 Gt: n kuvilla siitä tuli ongelma, koska se luo oman kirjaston (tuplata tiedostot). Lisäksi, jos et "tuo", se ei kosketa alkuperäisiä tiedostoja, joten päivä, jolloin vaihdat tietokonetta tai jokin menee pieleen ja menetät kirjastotiedoston, olet epätoivoinen :(

#10
+2
Suspi
2010-07-16 01:14:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kauhistuttava nimeämissuunnitelma, joka nimetään uudelleen EXIF-otoksen päivämäärän ja kuvan MD5-hajautuksen perusteella. Tämä antaa minun pitää asiat aikajärjestyksessä samalla kun erottaa samassa sekunnissa otetut kuvat ja muokatut valokuvat. Se kuulostaa todella rumalta, mutta en ole löytänyt parempaa tapaa seurata ainutlaatuisia ja kaksoiskuvia useissa tietokoneissa.

Er, "wow" kuulostaa todennäköisesti pahemmalta kuin on ...
Olen utelias MD5-hajautuksiin - tiedän niistä vähän, mutta luulen voivani hyötyä niistä. @Suspi - Voitteko antaa lisätietoja tai linkkejä niiden käytön aloittamiseen valokuvien kanssa?
MD5-hajautuksia käytetään tyypillisesti tiedoston eheyden tarkistamiseen. Kun tiedosto annetaan, se luo merkkijonon, joka on (enemmän tai vähemmän) ainutlaatuinen kyseiselle tiedostolle. Kahden samanlaisen tiedoston mahdollisuus luoda sama tarkka koodi on lähes mahdoton. Tämän ominaisuuden vuoksi päätin käyttää MD5-tiivisteitä erottaaksesi tiedostot, jotka sisältävät samoja EXIF-tietoja, mutta ovat tosiasiallisesti erilaisia. Voit tehdä tämän monilla tavoilla. Jos sinulla on Linux, md5sum-ohjelma luo hash. Windowsissa käytän BatchRename-tiedostoa, jolla on MD5-generaattori. Http://www.foryoursoft.com/batchrename/index.htm
Oletan, että MD5-hashisi on koko kuvatiedostossa, mukaan lukien EXIF-tiedot? Jos näin on, minkä tahansa EXIF-informaation osan muuttaminen muuttaisi MD5-tiivistettä. Olen harkinnut saman asian tekemistä PERL-komentosarjassa, mutta ongelman välttämiseksi ottamalla tiedoston riisutun version hash.
Ei minulle ongelma, koska haluan säilyttää mahdollisimman monta ainutlaatuista tiedostoa massayhdistelmää tehtäessä. Käyn vain läpi kuvia uudelleen ja vertaan EXIF-eroa.
#11
+2
3rdparty
2010-07-20 16:35:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ääneni lisääminen Picasaan, mutta on erittäin tärkeää käyttää uusimman version tunnisteominaisuutta albumien vieressä (tai albumien sijaan).

Picasa tallentaa tunnisteesi, jotka lisäät valokuva suoraan EXIF-metatietoihin, mikä tarkoittaa, että tagisi (albumisi) elävät edelleen, vaikka vedät valokuvat pois Picasasta tai lopetat sen käytön kokonaan.

Picasalla on ominaisuus, joka luo 'virtuaalisen' albumin määritetyn tunnisteen perusteella - suunnitelmissani on siirtää kaikki olemassa olevat Picasa-albumini tunnisteiksi suoraan valokuviin - tämä on erityisen tärkeää, jos tallennat valokuvasi ulkoiselle kiintolevylle ja käytät niitä eri tietokoneiden kautta / programs.

#12
+1
Matt Bishop
2010-07-20 16:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Picasa näyttää sinulle valokuvasi kartalla, ja voit varmasti zoomata karttaan nähdäksesi kaikki valokuvat tietyn paikan ympärillä. Se antaa sinulle myös geotunnisteen sijoittamalla valokuvat kartalle - minusta on sitä helpompaa käyttää paikkamerkinnässä kuin Microsoft Pro Photo Tools.

Valitettavasti se vain valitsee valitun kansion valokuvat ei toistu alikansioihin. Mutta voit määrittää uuden albumin (sisältää valokuvia monista kansioista) ja kartoittaa kaikki albumin valokuvat kerralla - jotta sinulla voisi olla "Kaikki" -albumi. Henkilökohtaisesti järjestelen kansioihin vuoden ja sijainnin perusteella, joten yleensä katson vain yhtä kansiota kerrallaan.

#13
  0
matt6matt
2012-10-14 07:23:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta valokuvien järjestäminen vuosi / kuukausi mukaan - Tapahtuman nimi on hyvä - mutta muista aina käyttää pitkää ja kuvaavaa kansion nimeä.

Minulla on nyt 10 vuoden arvoiset valokuvat (noin 70 000 kuvaa), ja tapa, jonka olen löytänyt jakamaan järjestetyn valokuvakokoelmani, on tämän online-valokuvapalvelun kautta nimeltä http://inmyphotofolder.com olen määrittänyt .

palvelun kuvauksesta: Tämä palvelu tarjoaa sovelluksen, jonka voit asentaa, ja se lähettää koko kokoelmasi. Kun kokoelma on verkossa - voit jakaa sen ystävien ja perheen kanssa. Heidän hakutoimintonsa on tarpeeksi nopea omiin tarkoituksiin (kokemukseni mukaan kansion tai tunnisteen löytäminen vie minulta enempää kuin 2 sekuntia). Käytän erilaisia ​​tunnisteita lasteni suosikkikuvien merkitsemiseen - joten etsimällä tunnistetta - saan yleiskuvan niistä vuosien varrella. Latausohjelma on saatavana Windowsille ja MAC: lle. Kun lisäät valokuvakokoelmaasi tai muutat sitä - suorita latausohjelma uudelleen - se lähettää vain päivitykset online-järjestelmään.

Tervetuloa Stack Exchangeen. Oletko yhteydessä tähän palveluun? Se on okei (katso sivuston usein kysytyt kysymykset), mutta _ sinun_ on kerrottava selvästi tällaisista sidoksista.
#14
  0
Paolo
2013-01-15 21:41:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on perusmatkani.

Tuo valokuvat levyltäsi johonkin kansioon nimeltä "TODO" tai vastaavaa. Jos voit laittaa valokuvia jokaiselle päivälle (tai viikolle / kuukaudelle, jos et kuvaa paljon) kansioon. Luo "lajiteltu" kansio, joka sisältää tällaisen kansion.

 2012-12-20 Matka järvelle2012-12-31 Uuden vuoden aatto2012-01-03 kävely puistoon 

ja laita jokaisessa valokuvasi

Käytä sen jälkeen Picasaa. Lisää Picasa-luetteloon TODO-kansio ja lajiteltu kansio. Siirrä tavaraa "TODO" -kansiosta "lajiteltu" -kansioon sopivaan kansioon (laatikko uusi kansio tarvittaessa). Picasalla on myös hienoja ominaisuuksia, joita voi hakea eri kriteereillä kuin kansion nimi. Mutta en viettäisi liikaa aikaa hiper-organinoiviin valokuviin, varsinkin jos pidät niitä vain, koska harrastat katsella niitä aika ajoin.

Tällä tavalla et pidä yhdestä tietystä ohjelmistosta. ja jos jonain päivänä Picase ei ole enää siellä, valokuvasi on silti järjestetty kunnolla.

#15
  0
Simon
2015-12-10 18:37:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska sitä ei ole mainittu missään yllä, mitä näen, anna minun lisätä Photo Mechanic keskusteluun.

Photo Mechanic tekee pari asiaa loistavasti:

 • "syö" valokuvia suoraan muistikortilta
 • voit arvioida valokuvasi kahdeksalla värillä koodatut tasot nopeasti ja helposti
 • Antaa sinun liittää kuviin IPTC-tunnisteita käyttämällä erittäin älykästä yhdistettyjen kenttien ja valmiiksi täytetyn tiedon järjestelmää
 • Antaa sinun siirtää valitut kuvat eri sijainteihin , nimeä uudelleen jne ... noin niiden muokkaamiseen.

  Minulla on vaikeuksia elää ilman sitä nyt - ja kuvien löytäminen myöhemmin on helppoa!

Kuinka se auttaa sinua löytämään kuvia?
Mitä se tekee, että esim. Lightroomin kirjaston ominaisuudet eivät?
Michael - Käytän Photo Mechanicia merkitsemään kaikki kuvani oikein IPTC-tunnisteilla, minkä ansiosta voin sitten käyttää paljon muita ohjelmistoja etsimään näitä tunnisteita ja löytämään oikean kuvan.
Conor - valitettavasti en voi kommentoida, kuinka tämä on samanlainen tai erilainen kuin Lightroom. Ainoa havaintoni on, että tunnen ainakin 10 ammattilaisammuntajaa, jotka kaikki käyttävät Photo Mechanicia valokuvien tuontiin, arviointiin ja merkintöihin ennen lightroomin käyttämistä niiden muokkaamiseen, jos se auttaa?
#16
  0
Tito Leiva
2019-07-03 14:33:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Google Kuvat on erinomainen vaihtoehto säilyttää alkuperäiset valokuvat, järjestys päivämäärän, sijainnin, kasvojen, elementtien jne. mukaan. Voit käyttää niitä millä tahansa navigaattorilla välttäen niiden menettämistä, jos Ainoa ongelma on, jos haluat tallentaa alkuperäisen, sinun on todennäköisesti maksettava, ellei sinulla ole esimerkiksi yrityksen tai entisen yliopiston antamaa premium-tiliä.

#17
  0
Stan
2019-07-06 02:35:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän myöhään juhliin.

Mutta ... parempi myöhään kuin…

Olen joutunut yksinkertaiseen mutta kattavaan nimitysjärjestelmään. Olen kirjoittanut siitä täällä aiemmin.
Pelkään, että se on tietyt ja tietoja - tekniikalle ei ole kovin tarttuva nimi.

Koska henkilö käyttää kuvia paljon, etsin jatkuvasti resursseja ja arkistoin niitä, joita voin käyttää.
Se on joustava, yksinkertainen, satunnainen ja korkean suorituskyvyn.

Jokainen lajiteltu kuva jakautuu kahteen luokkaan samanaikaisesti: Mikä kuvakohde on - se on EI-tarvetta . Mikä on kuva OF ? Minulla on esimerkiksi useita kuvia OF -laskuista. Se on pääkansio - Se on kansio (tai luokka) OF auringonlaskuja. Se kuvaa kuvaa.

Kaikkien kuvien toinen luokka on tunniste, joka kertoo minulle, kuinka kuvaa voidaan käyttää. Kuvan (useimmat kuvat) käyttö voidaan rajoittaa. Lyhyesti sanottuna sen TIETOJA mistä kuva on? Ilmeisesti kuva auringonlaskusta voi olla noin auringonlaskua. Varma. Se saa "sunset" -tunnisteen.

Lisäksi auringonlasku voi olla analogia eläkkeelle siirtymisestä (tag), käyttöiän päättymisestä (tag), ilmastonmuutoksesta (tag), aurinkoenergiasta ( tag), 'Summertime' (tag), tähtitiede (tag) jne.

Voit käyttää mitä tahansa yksinkertaista indeksointijärjestelmää yhdistääksesi kaikki tiedot kuvitettuun luetteloon vain kuvan sarjanumeron avulla. Mikä tahansa relaatiotietokanta toimisi.

Käytän wikiä sen nopeuden ja joustavuuden vuoksi. Saatavilla on muutama oma ja avoimen lähdekoodin wiki.

Vastuuvapauslauseke: Korostan, en halua: ^)

Korostus = * kursivoitu * tai ** lihavoitu ** tai *** molemmat ***. KAIKKI KAPSIT = KELATUS. ** Lihavoitu KAIKKI KAAPELIT = HUUHTELU KEMPPIÄSENSA.
#18
-1
kevin42
2010-07-16 00:36:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeile ACDSee -valokuvienhallintaa, se on paras asia, jonka olen löytänyt erittäin suurille kuvakokoelmille. Myös Adobe Lightroom tai Bridge ovat hyviä, mutta ACDSee on paljon parempi.

miksi? Esitä mielipiteesi syyt. Vaikka pidän ACDSee: stä, tarvitsen vakuuttavan vakuuttavan, jotta voin lopulta valita sen Lightroomin sijaan.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...