Kysymys:
Mikä on ISO ja miten se vaikuttaa valokuviini
Dan McClain
2010-07-16 00:42:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on kamerani ISO-asetus? Mitä se edustaa? Mitä minun pitäisi olla tietoinen ISO-valosta ottaessani valokuvia

tämä on merkittävä tai kommentoitava digitaalisen tai elokuvavalokuvan perusteella.
liittyvä: http://photo.stackexchange.com/questions/6615/what-is-iso-on-a-digital-camera
Neljä vastused:
#1
+12
Marc
2010-07-16 00:47:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Digitaalikameroiden ISO-asetuksen muuttaminen on kuin valokuvakennojen vahvistuksen (vahvistuksen) muuttaminen. Pienellä ISO-asetuksella (esim. 100) et vahvista antureiden signaalia. Mutta korkean ISO-asetuksen (esim. 1600) käyttö johtaa antureiden rekisteröimien signaalien vahvistamiseen. Korkea ISO-asetus johtaa yleensä enemmän kohinaan kuvissasi, joten yritä pitää ISO mahdollisimman alhaisena.

Tässä artikkelissa selitetään erilaisia ​​kuvakohinan lähteitä: http: //fi.wikipedia. org / wiki / Image_noise

Onko ISO lyhenne jostakin?
ISO tulee ISO-standardista 12232: 2006. ISO = Kansainvälinen standardointijärjestö (vaikka lyhenteen pitäisi olla IOS! :) http://www.iso.org/iso/iso_catalogue/catalogue_tc/catalogue_detail.htm?csnumber=37777
Se ei ole lyhenne, ISO tarkoittaa kreikan kielellä 'tasavertaista', se on varsin sopiva nimi standardointijärjestölle ...
#2
+5
txwikinger
2010-07-16 00:45:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ISO-numero edustaa kalvomateriaalin herkkyyttä. Sinun on määritettävä oikea ISO-numero valokuvien taistelukirkkauden saamiseksi, koska kamera säätää valotusaikaa, aukon kokoa ja / tai salamaa sopivalla tavalla.

Uudemmat kamerat ovat pystyy lukemaan ISO-numeron elokuvaroolin tarrasta.

Katso myös täällä ja täällä.

Elokuva? Mikä se on
Onko ISO lyhenne jostakin?
@Lazer: Vaikka se saattaa tuntua sekoitetulta, ISO tarkoittaa "Kansainvälinen standardointijärjestö". Lisätietoja on [ISO-wikipedia-artikkelissa] (http://fi.wikipedia.org/wiki/International_Organization_for_Standardization#Products_named_after_ISO)
#3
+1
Rowland Shaw
2010-07-16 16:58:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ISO-numero (joskus ASA) on standardoitu mittaus siitä, kuinka herkkä kalvo (tai digitaalinen anturi) on.

Suuremmalla ISO-kalvolla on yleensä enemmän rakeita; ja korkeammilla ISO-digitaalisilla kuvilla on enemmän kohinaa - samanlainen syy, mutta visuaalinen ulkonäkö on erilainen.

Digitaalinen ISO-kohina liittyy kunkin pikselin kokoon, koska kohina on pikseliä kohti (joten mitä enemmän sinulla on vähemmän pikseleitä, kun sitä katsellaan samankokoisina). Yksi analogia, jota olen aikaisemmin käyttänyt osoittamaan tämän, on pyytää useita ihmisiä ajastamaan sekuntikellolla, kuinka kauan autolla kuljetaan pysäköintialueen ympäri, ja sitten kuinka kauan henkilö kestää saman matkan - koska henkilö on hitaampi, virhemarginaali on pienempi suhteessa kokonaislukuun, vaikka eri ihmiset antavat ajoituksen muutamassa sekunnissa toisistaan.

Onko ISO lyhenne jostakin?
"Kansainvälinen standardointijärjestö"
Virallinen englanninkielinen nimi on "International Organization for Standards"
#4
  0
Michael C
2013-02-07 11:17:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nimi "ISO" on Kansainvälisen standardointijärjestön virallinen logo. Nimen ranskankielinen versio Organisation internationale de normalization järjestää neljä sanaa eri järjestyksessä ranskankielisen oikean syntaksin mukaan. Kirjaimet "ISO" eivät vastaa kumpaakaan järjestelyä.

Wikipediasta:

ISO: n kolme virallista kieltä ovat englanti, ranska ja Venäjä. [3] Organisaation logoissa kahdella sen virallisella kielellä, englanniksi ja ranskaksi, on sana ISO, ja siihen viitataan yleensä tällä lyhennetyllä nimellä. Organisaatio toteaa, että ISO ei ole lyhenne tai lyhenne sanoista organisaation koko nimi millään virallisella kielellä. mikä tarkoittaa yhtä), nimensä yleismaailmallisena lyhytmuotona. [4] Yksi perustajajäsenistä, Willy Kuert, kuitenkin muisteli alkuperäisen nimeämiskysymyksen kommentilla: "Luin äskettäin, että nimi ISO valittiin, koska iso on kreikkalainen termi, joka tarkoittaa" yhtä ". Tätä ei mainittu Lontoo! "[5]

ISO on kirjoittanut monia teknisiä standardeja, teknisiä raportteja, teknisiä eritelmiä jne. ISO on antanut kullekin näistä numeron. Kolme valokuvafilmin herkkyyttä koskevaa standardia ovat ISO 6, ISO 2240 ja ISO 5800. Ajan myötä elokuvan nopeuteen viitattiin "ISO": na, koska elokuvan nopeuden kuvaamiseen käytetty numero oli ISO: n mukainen edellä mainitut standardit.

Digitaalikameroiden "ISO" -asetusta on edelleen käytetty keinona ilmaista digitaalikameran valoherkkyys kameran anturin pikselipaikoista tulevien analogisten sähköisten signaalien eri vahvistustasoilla. Teoriassa digitaalikameran ISO-asetuksen 400 tulisi johtaa valotukseen, joka vastaa ISO 400 -elokuvan valotusta. Elokuvaherkkyys vaihteli hieman elokuvanvalmistajasta toiseen. Elokuva, jonka todellinen arvo oli esimerkiksi 388 ISO-standardien perusteella, markkinoidaan nimellä "400 nopeus". Samoin useimmat digitaalikamerat vaihtelevat hieman eri ISO-asetuksissa kuin tarkka standardi. Ainakin yksi yritys, DxO, julkaisee testitulokset monille kameroille. Jos siirryt linkkiin ja valitset "mittaukset" -välilehden, näet, että todellinen ISO voi vaihdella jopa 1/2 askelta valitsemilleni kolmelle kameran rungolle.

Ensisijainen ISO-arvo, josta sinun tulisi olla tietoinen ottaessasi kuvia, on se, että mitä korkeampi ISO-numero valitset, sitä "meluisempi" kuvasi on. Melu on sähköinen signaali pikselistä, jonka aiheuttaja on muu kuin sille putoava valo. Kun anturin signaali vahvistetaan ISO: n lisäämiseksi, myös tämä kohina vahvistuu. Kun kamera (tai tietokoneesi ohjelmisto) käsittelee anturin signaaleja, melun tasoittamiseksi käytetään tiettyjä toimenpiteitä. Useimmissa kameroissa on asetukset, joiden avulla voit valita, kuinka paljon melunvaimennusta haluat käyttää otettaviin kuviin. Melunvaimennuksen raskaan käytön haittapuoli on, että se vähentää myös kuvan terävyyttä pikselistä pikseliin -tasolla. Tästä syystä on parasta käytettävä kuvaamista pienimmällä ISO-numerolla, jonka avulla voit valita haluamasi aukko- ja suljinnopeusyhdistelmät. Toisaalta liian hitaasta suljinnopeudesta johtuvaa sumeaa kuvaa ei voida korjata prosessoinnissa. Kohinaisen liikkeen pysäyttänyt meluisa kuva voidaan käsitellä jossain määrin. Mitä suurempi aiot näyttää kuvan, sitä enemmän melusta tulee ongelma.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...