Kysymys:
Nikon RAW -kuvankäsittely muissa kuin Nikon-ohjelmistoissa
Piotr Zurek
2010-07-16 04:48:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rakastan Adobe Lightroomia, työnkulkua, käyttöliittymää ja koko pakettia. Koska Nikonin omistaja ei koskaan onnistunut saamaan värit näyttämään yhtä hyvältä kuin Capture NX: llä käsittelemisen jälkeen. Epäilemättä siitä, että Capture NX ymmärtää Nikonin valkotasapainotiedot paljon paremmin. Tietysti Lightroomilla on kameraprofiileja, mutta kokemukseni mukaan ne eivät ratkaise ongelmaa kokonaan.

Joten kysymys kuuluu: luovuinko Lightroomista pian? Oletko saanut värit näyttämään haluamallasi tavalla? Oletko luonut tai löytänyt joitain kolmannen osapuolen kameraprofiileja, joista olet tyytyväinen ja suosittelet muille?

@mattdm; hän pyytää Capture NX -prosessoinnin toistamista, ei kameran sisäistä prosessointia.
@mattdm Tämä ei ole ehdottomasti lähtökohta. Capture NX tekee paljon enemmän kuin kameran sisäinen käsittely.
Seitsemän vastused:
#1
+12
Jeff Kohn
2010-07-23 00:44:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Adobe Camera RAW / Lightroom -valkotasapainon esiasetuksissa on liikaa magentaa (joka tapauksessa Nikon-kameroille). Tämä voi vääristää yleistä väritasapainoa, mutta se voidaan helposti kiertää luomalla omat esiasetukset, jotka jättävät magentan / vihreän tasapainon nollaan.

RAW-moottorin ja DNG-teknisten tuen uusimmat versiot DNG-profiilit, jotka auttavat sinua saamaan haluamasi värintoiston. Monet ihmiset pitävät DNG-profiileista, jotka jäljittelevät Nikonin väritiloja, joten voit kokeilla niitä. En kuitenkaan koskaan ollut Nikonin värintoiston suuri fani (liikaa syaania taivaassa, puhumattakaan punaisista / oransseista ja sinisistä / purppuraisista ristikkäisongelmista). Ensisijainen lähestymistapa on käyttää Macbeth Color Checker -kaaviota mukautetun DNG-profiilin luomiseen (jota voidaan edelleen muokata maun mukaan, sinun ei tarvitse ottaa ohjatun toiminnon luomaa profiilia sellaisenaan).

Myös värisävyn / värikylläisyyden / kirkkauden säätö jätetään usein huomiotta, mikä antaa sinulle enemmän hallintaa ja voi olla joillekin intuitiivisempi. Ja jos huomaat toistavan tiettyjä säätöjä monissa kuvissa, voit tehdä niistä ennalta asetetut.

Luulen, että kun saat selville ACR / LR-raakamoottorin käytettävissä olevat vaihtoehdot, sinun pitäisi pystyä saadaksesi melkein minkä tahansa värintoiston haluat.

Kuinka hienosäätää .dng-tiedostoa niiden luomisen jälkeen?
Puhut DNG: stä, mutta onko olemassa tapa korjata RAW-tiedoston värit tarvitsematta muuntaa sitä DNG: ksi? Eikö jo ole olemassa LR-profiilia, josta joku korjaa värit kuten Nikonin NX?
#2
+2
Royi
2010-07-16 13:03:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikään ei voi voittaa DXO Optics -kuvanlaatua. Siinä on alan paras NR-algoritmi. Jos he tukevat käyttämääsi linssi / runko-yhdistelmää, optinen korjausmoottori on upea.

Heidän tärkein haittansa on, että ohjelmistojen oikea käyttö edellyttää aikaa. Mutta jos pidät siitä, et tule katumaan.

PSDXO: lla on väriprofiileja, jotka jäljittelevät Nikonin värejä paljon parempi tapa kuin Lightroom (mielestäni) .Vaikka siinä ei ole kaikkia Picture Control -vaihtoehtoja.

OP kysyi väreistä, ei melunvaimennuksesta. Voitko muokata vastaustasi vastaamaan siihen?
#3
+1
Reid
2010-07-16 07:31:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän Bibbleä ja olen ollut siitä erittäin tyytyväinen, vaikka en ole edes asentanut Capture NX: tä, joten en voi tehdä tätä vertailua.

#4
+1
Tim Post
2010-07-16 09:37:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Raakaterapia on myös melko mukava, mutta edelleen voimakkaasti kehitteillä. Se on myös (nyt) avoimen lähdekoodin. En ole koskaan käyttänyt ohjelmistoa, joka toimitetaan kameran rungon mukana.

#5
+1
AdSR
2016-04-28 00:27:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on hyvin vanha kysymys, mutta se on edelleen ajankohtainen, joten lisätään kolme senttiäni.

Lightroomin valkotasapainon esiasetukset näyttävät olevan vain pallokentän lukuja, joita ei ole viritetty kamerakohtaisiin ominaisuuksiin. Paras tapa saada Nikon / Canon / mikä tahansa kaltainen esitys Lightroomissa on kuvattu täällä ja täällä. Pohjimmiltaan:

  1. Ota joitain valokuvia kamerallasi käyttämällä sisäänrakennettuja valkotasapainon esiasetuksia (päivänvalo, pilvinen jne. Tarvitsemasi mukaan).
  2. Tuo ne Lightroom.
  3. Ota lämpötilan ja sävyn arvot kullekin esiasetukselle.
  4. Käytä näitä arvoja yhdessä kamerakohtaisten profiilien kanssa (Profiili Kameran kalibrointi -välilehdessä).

Jos haluat luoda näistä Lightroom-esiasetuksia, muista asettaa arvot uudelleen manuaalisesti siten, että valkotasapaino on "Mukautettu" "Kuvana" -asetuksen sijaan. Tämä on tärkeää; muuten esiasetukset käyttävät "Shot" -tekniikkaa, jota et halua.

#6
  0
Josh Goldshlag
2010-07-16 07:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä Lightroom-versiota käytit? Minusta LR 3 toimii todella hyvin minulle, eikä minulla ole ollut paljon WB-ongelmia. Ehkä haluat antaa 3,0 laukauksen ja nähdä, toimiiko se paremmin?

Olen kokeillut LR3: ta, kun se oli vielä beta-versiossa. On luultavasti aika kokeilla sitä uudelleen.
Joo, he parantivat asioita viimeisessä julkaisussa, mukaan lukien objektiivikohtaisen vääristymän korjaus. En ole huomannut, että kaikki niin paljon muuttui WB: n tai värin suhteen viimeisen beetan jälkeen, mutta ehkä käytit aikaisempaa?
#7
  0
eftpotrm
2016-04-28 16:26:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska kukaan muu ei ole jo maininnut sitä ...

Lightroom on hieno. Se voi muuntaa raakakuvia. Tekee kohtuullisen työn heistä. Sain kopion, käytä sitä säännöllisin väliajoin.

Mutta en ole koskaan voinut saada siitä kuvia, jotka sopivat siihen, mitä voin tuottaa Capture One -sovelluksesta Nikon- tai Olympus-kameroistani . Takaisin taaksepäin saman tiedoston muunnoksiin, kokeilemalla kaikenlaisia ​​työkaluja - C1-tiedostot voittavat minut joka kerta.

Kannattaa kokeilla IMHOa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...