Kysymys:
Mikä sopii paremmin harrastekäyttöön: jatkoletkut vs. lähikuvasuodatin?
beggs
2010-07-16 14:08:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etsin vähän makrotöitä, mutta en ole valmis investoimaan makro-objektiiviin. Harrastustöihin, kuten kukkien valokuvaus, ja onko parempi sijoittaa jatkoletkuihin tai hyvään lähikuva-suodattimeen? Haluaisin hyödyntää Canon 40D -laitettani joko omistamallani 24-70mm f / 2.8L- tai 50mm f / 1.2L -objektiivilla.

Kolme vastused:
#1
+10
Dave Van den Eynde
2010-07-16 14:17:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aiemmin käyttänyt jatkoletkuja menestyksekkäästi, mutta huomasin, että joudut tarkentamaan manuaalisesti, koska automaattitarkennusanturi tulee todella hulluksi putkien kanssa. Suurimmaksi osaksi makrotyötä haluat keskittyä manuaalisesti, joten käytä kamerasi reaaliaikanäkymää.

Pysyisin kaukana lähikokoisten suodattimien käytöstä. Ne ovat tilaa vieviä ja laatu on erittäin huono.

Jos sinulla ei vielä ole muotokuva-objektiivia, makro-objektiivi, jolla on lyhyt polttoväli (esimerkiksi EF-s 60 tai EF 100 makro-objektiivia) pystyy kaksinkertaistamaan muotokuvaobjektiivit.

Olen onnistunut jonkin verran käyttämään x4-suodatinta Nikon 18-52mm -sarjan objektiivissani.
On halpoja putkia, jotka eivät kosketa sähköisesti, ja manuaalinen tarkennus on ainoa tapa edetä. Tämä tarkoittaa myös laajaa aukkoa.
#2
+8
reuscam
2010-07-16 16:28:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaksi omistamaasi objektiivia saattavat toimia, mutta muista, että niiden vähimmäistarkennusetäisyys ei välttämättä sovi tarpeisiisi. Makro-objektiivit ovat erityisiä siinä mielessä, että niiden MFD on paljon lyhyempi kuin tavallisten linssien - tämä tarkoittaa, että voit päästä lähemmäksi kohdetta ja silti tarkentaa, jolloin saat paljon suuremman kohteen samalla tarkkuudella. Tämä on tärkeää, kun valokuvataan vikoja ja kukkapuutteita.

Mitä tulee renkaisiin / suodatinkeskusteluun, on pidettävä mielessä muutama asia:

  • renkaissa ei ole lasia, jotta ne eivät vähennä valoa, vaihda värin laatua tai vähennä terävyyttä
  • renkaat voivat pinota, tehosteen kertominen
  • renkaat ilman automaattitarkennusta voivat olla erittäin edullisia
  • Suodattimissa ei toisinaan voi olla ylimääräisiä suodattimia - tämä voi vaikeuttaa polarisaattorin tai muun suodattimen kiinnittämistä.
  • Suodattimia ei voi käyttää kaikissa kameroissa, ellet osta suurempaa. (77mm 24-70-mallillesi) ja osta myös askelrengas.

Voit kokeilla myös vanhempaa lelua, jota kutsutaan tarkennuspalkeiksi - se on samanlainen kuin rengas, mutta harmonikkatyyliin ja antaa sinun vaihtaa kohdistusasi vähitellen, jonka avulla voit tehdä tarkennuksen pino makroja. Nämä ovat kuin makrokuvien HDR. Katso esimerkkejä Lord V. flickrissä.

Rings may not steal light, but magnification comes with a cost -- you're spreading the same amount of light over a larger area, so there's less light hitting your sensor.
#3
  0
Jan Steinman
2018-03-30 09:58:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä siitä, että joukko makroputkia on oikea tapa edetä, jos olet kiinnostunut laadusta. Toisaalta ne vievät enemmän tilaa ja ovat vähemmän käteviä käyttää.

Toistan myös @ reuscamin ehdotuksen saada palje. Tämä on pohjimmiltaan portaaton portaaton pidennys.

Jos valitset tämän reitin, etsi "peruutusrengas", jota voi käyttää yhdessä makroputkien tai palkeiden kanssa.

Tämän avulla voit kiinnittääksesi objektiivisi taaksepäin objektiivilinssi kameran tunnistinta kohti. Teorian mukaan normaalisti sensorin edessä oleva osa on optimoitu tarkentamiseen tarkasti.

Lopuksi, kun sinulla on palkeet, voit kokeilla kaikenlaisia ​​halpoja manuaalisia tarkennuksia linssejä sillä, koska automaattitarkennus on vain vähän makrossa. Mitä tahansa paljeihin tai jatkoputkiin laitat, sen tulisi olla minimitarkennus, koska monissa linsseissä on "kelluvia elementtejä", jotka liikkuvat erillisenä ryhmänä tarkennettaessa lähelle - haluat, että kelluva ryhmä on täysin kytkettynä, jos kuvaat lähempänä linssi kuvaisi ilman jatketta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...