Kysymys:
Missä on parasta mitata auringonnousua ja auringonlaskua varten?
Noel M
2010-07-16 03:05:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En voi koskaan saada kauniita siluetteja ja sopivia valotuksia auringonnousulle ja auringonlaskulle. Kuinka minun pitäisi mitata tätä?

Neljä vastused:
#1
+11
reuscam
2010-07-16 03:10:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etuosan ja horisontin / ympäristön tasapainottaminen on melkein mahdotonta, kun kuvaat aurinkoon ilman valaistuksen muokkaajia, joten sinun on valittava kohde.

Jos tavoitteena on paljastaa auringonlasku oikein, paljasta sitten taivas - ei-valkoinen, ei-aurinkolappu lähellä sävellystäsi ja sommittele uudelleen käyttämällä näitä asetuksia.

Jos tavoitteesi on paljastaa etuala oikein, no, se on helppoa, paljasta etuala normaalisti :)

Jos tavoitteena on luoda siluetti etualalle, voit yrittää paljastaa taivaalle ottamalla testikuvaus ja käyttämällä näkymän / histogrammin säätimiä varmistaaksesi, että valokuvassa on suuri mustan palan (pitkä huippu vasemmalla puolella). Vaihtoehtoisesti voit asettaa valotuspisteet keskipisteeseen, paljastaa etualan siluettiin ja sulkea sitten sulkimen, kunnes valomittari on haudattu, -2 tai parempi.

#2
+7
jrista
2010-07-16 04:04:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on myös vaikeuksia auringonnousun / auringonlaskun kohtausten kanssa. Työskentelen edelleen taitoni parantamiseksi täällä, mutta tässä on joitain asioita, jotka olen oppinut äskettäin ja jotka ovat alkaneet auttaa:

  • Mittaamalla päivän ääripäissä, mittaa molemmat kohtauksen pimein osa ja kirkkain osa. Kamera-antureilla on rajoitettu kontrastialue, jonka ne voivat kaapata, noin 5-6 askelta. Jos valotusarvon ero näkymän pimeimmän ja kirkkaimman osan välillä on yli 5–6 askelta, sinun on kompensoitava.
  • Käytä kompensoimista neutraalitiheysasteikolla (ND) suodattimilla, kun kontrastialue on liian loistava anturillesi. Lee valmistaa ERITTÄIN ND Grad -suodattimia ja pidikkeitä monenlaisissa väleissä (1, 1,5, 2, 2,5, 3).
  • Älä pelkää pinota ND-suodattimia, ja sinulla on aina joukko suodattimia käytettävissäsi. Olen oppinut, että ainakin yksi NDG .6 pehmeä, NDG .6 kova ja kiinteä ND .6 on hyödyllisimpiä työkaluja, joita sinulla voi olla luonnonvalokuvauksen työkaluvyössä.
  • Mittari ilman suodatin määrittääksesi kohtauksesi todellisen kontrastialueen ja muista valotusasetukset. Kun olet ottanut suodatuksen käyttöön, säädä kameraa manuaalisesti lisäämäsi suodatuksen määrän verran, ja jätä mittari huomiotta.
#3
+3
che
2010-07-16 03:09:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat saada siluetteja, käytä pistemittausta taivaalla auringon ympäri. Jos sinulla on aikaa, varma tapa on siirtyä manuaaliseen, etsi histogrammi ja säädä, kunnes se näyttää haluamallasi tavalla.

#4
+3
Reid
2010-07-16 03:59:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harkitse myös haarukointia, mikä on hyvä kokeilla vaikeissa valotustilanteissa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...