Kysymys:
Mitä ND-suodatinta suosittelisit?
Piotr Zurek
2010-07-16 03:26:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Halusin saada neutraalin tiheyssuodattimen ampumaan silkkisiä vesiputouksia ja tasoittamaan aaltoja rannalla.

Mitä suosittelisit:
1. Tuotemerkki - laatu, kestävyys, hinta
2. Pimeys - mitä minun tarvitsee hidastaa suoraa auringonvaloa (auringonlasku, auringonnousu) 10-20 sekunnin altistukseen?
3. Tyyppi - yhtenäinen vai asteittainen?

Kahdeksan vastused:
#1
+13
jrista
2010-07-16 03:46:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen myös hiljattain tutkinut samaa aihetta. Olen DSLR-käyttäjä, mutta on monia skenaarioita, joissa kuvaaminen ilman ND-suodatinta ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Laajassa ND-suodattimien tutkimuksessa olen löytänyt Lee-suodattimet. Sekä oppikirjan teknisestä näkökulmasta että todellisuudessa Lee näyttää olevan parhaat saatavilla olevat suodattimet.

Jotkut niistä asioista, jotka olen oppinut ND-suodattimista, ovat, että tarvitset joustavuutta niiden sijainnissa linssin edessä (erityisesti ND Grad -suodattimia varten) ja suodatuksen laatua. Monet muut tuotemerkit eivät suodata kaikkia valonsäteitä ... ne suodattavat "keskimmäisen" näkyvän valon, mutta antavat joko infrapuna- tai ultraviolettiaallonpituuksien liukastua. Tämä voi antaa kuvillesi ei-toivotun värivalinnan ... joko lämmittää tai jäähdyttää niitä.

Lee-suodattimet ovat kiinteitä suodattimia, jotka eivät jätä paljoa värejä, ja niillä on hyvin laaja valikoima pysähdyksiä, mitä tahansa muutamasta pysäkistä ylöspäin heidän "ison tulpan" kautta, huikea 10 askelen suodatin.


Mitä suodatinta saat, tarvitset viime kädessä todennäköisesti sekä kiinteitä että porrastettuja suodattimia. Yksi hyödyllisimmistä tarkoituksista ND Grad -suodattimelle on tasapainottaa kohtauksen kontrasti. Näkymästä riippuen saatat haluta kovaa ND-graduaalia tai pehmeää ND-astetta. Jos sinulla on terävä horisontti ja erittäin kirkas taivas, kova ND-gradusi palvelee sinua hyvin. Jos sinulla on pehmeämpi tai vähemmän määritelty horisontti, kuten vuoristomaisema, pehmeä pohjoinen gradientti on todennäköisesti parempi. Yleisimmät ND-gradusuodattimet, jotka olen nähnyt käytössä, ja ne, jotka olen ostanut itselleni, ovat 0,6 ja 0,9 (tai 2 ja 3 askelta).

Jos haluat hidastaa suuresti nopeutta, jolla valo saavuttaa anturin, 10-20 sekuntiin mennessä tarvitset todennäköisesti korkean pysäytyksen kiinteän ND-suodattimen. Leen iso tulppa on erinomainen korkean tason ND-suodatin, joka saa työn varmasti tekemään puolestasi.

Tuo iso tulpan linkki * saattaa olla rikki, tarkista. (myös mahdollista, että vain minulla ja Suurella palomuurilla on tuska ...)
#2
+6
reuscam
2010-07-16 03:34:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä on samanlainen kuin kysymys, jonka esitin. Annan mitä tiedän, ja toivon, että kysymykseeni vastataan vuorotellen :)

Olen kuullut, että Cokinilla on värimallia "ND" -suodattimiinsa, joten vältä niitä. Etkö ole varma singh-säteestä. Lee, jonka olen kuullut, on paras, mutta kokemukseni mukaan heidän 4x6 gnd: llä on toimitusketjuongelmia.

Luulen luullessani jonnekin artikkelin jostakin ammattilaisesta, joka käyttää 9ishiä? pysäytä suodatin hidastaaksesi aaltoja hämärässä. Tämä kuulostaa hyvältä minulle, mutta en ole koskaan kokeillut sitä itse.

Yhtenäisyyden tai asteittaisuuden suhteen se riippuu siitä, mitä haluat saavuttaa. Kaiken kaikkiaan ND olisi hyvä ottaa nämä kuumat valkoiset huiput pois aaltokorkeista, mutta GND on tärkeä taivaan tasapainottamiseksi vettä vastaan ​​(GND päällä). Jim Patterson on idolini tälle tavaralle, ja hän suositteli .6 kovaa GND: tä ja .9 pehmeää. .6 / .9 kuvaa suodattamiensa valopysähdysten lukumäärän ja kova tai pehmeä kuvaa kuinka reuna höyhenen. Hän sanoi, että horisontissa olevista auringonlaskuista otetuista vesikuvista hän käyttää jopa käänteistä GND: tä - missä pohjan puolisko on selkeä, pimein osa on kuollut ja se kulkee tyhjentymään yläosassa. Näin voit tasapainottaa kolme kappaletta - tumma vesi kuumaa auringonlaskua ja puolipimeää taivasta vastaan.

Kokemukseni mukaan Cokin-suodattimista väripatruunasta tulee ongelma vain, kun pinot useita.
#3
+3
Bobby Ketchum
2010-07-16 04:32:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

B + W on hyvää kamaa.

Olen käyttänyt heidän 10 pysäyttimen ND-suodatinta. Se on melko viileä pitkille päiväsajoille. Pitkillä valotuksilla oli hieman lämmin sävy. Käytin sitä 10-22: lla, jonka leveässä päässä on melko paljon vinjetointia, joten muista, että 10 pysäytyssuodatin korostaa sitä.

Tyyppi riippuu sinusta, mutta Luulen, että tavallinen olisi monipuolisempi.

#4
+2
Olin Lathrop
2012-12-01 23:09:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka suuri vaimennus tarvitaan hidastamaan auringonvaloa 15 sekuntiin, on helppo vastata. Suorita vain matematiikka.

Keskimääräisessä kohtauksessa normaalissa auringonvalossa hyvä valotus on noin f / 16 ja suljinnopeus 1 / ISO sekuntia. Oletetaan, että haluat kuvata 200 ISO-tarkkuudella parhaan kuvanlaadun saavuttamiseksi. Sinulla on liikaa valoa, joten käytä mahdollisimman paljon saadaksesi parhaan mahdollisen laadun anturistasi. Tässä esimerkissä kohtaus valotettaisiin oikein f / 16 ja 1/200 sekunnissa. Pidetään aukko sama kuin ensimmäinen vertailu. Tämä tarkoittaa, että sinun on vaimentettava valoa kertoimella 15 s / (1/200 s) = 3000 kertaa. Ota sen log2 saadaksesi f-pysähdyksiä, mikä on 11,6. Se on paljon. 10-askelinen ND-suodatin toimisi, mutta kyseiseen kohtaukseen ja 200 ISO: n pitämiseen joudut pysähtymään vielä 1 1/2 askelta. F / 22: n ja 10 sekunnin tulisi olla suunnilleen silloin, tai f / 22 ja 20 sekuntia, jos voit siirtyä ISO 100: een.

#5
+1
che
2010-07-16 03:39:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos et haittaa polarisaatiota, saat muuttuvan ND-suodattimen yhdistämällä lineaarisen polarisaattorin toiseen polarisaattoriin ja säätämällä niiden suhteellista sijaintia.

#6
+1
fwgx
2011-03-22 14:30:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voin kertoa, että B + W 10 stop ND -suodatin on hieno lasipala. Olen todella käyttänyt sitä vain pimeässä pilvisenä talvipäivänä veden hidastamiseen. Jos haluat käyttää suodatinta kirkkaana aurinkoisena päivänä, luulen, että voit tehdä paljon huonompaa kuin tämä suodatin.

Sen käyttämiseen on kuitenkin taito, josta olen kirjoittanut täällä: http://fwgx.co.uk/2009/12/30/what-i-use-for-long-exposure-shots/

On toinenkin esimerkki sen käytöstä: http://fwgx.co.uk/2009/12/30/woodland-gardens-long-exposure/

Loistava linkki ja kirjoita ylös. Monta kertaa meillä on ihmisiä "itse mainostamassa" täällä ja se on enemmän tai vähemmän vain roskapostia. Mutta tämä on todella hyödyllistä, joten kiitos linkittämisestä siihen!
#7
+1
Amudgarden
2012-12-01 21:57:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Singh-ray: n vaihtelevan tiheyden suodatin sekä niiden 5 pysäytysmorlo ja 10 pysäytysmorlo. Ne ovat ainoat ND-suodattimet, jotka minun on koskaan otettava mukaan. Muuttuja siirtyy 3 - 8 valopisteeseen yksinkertaisesti pyörittämällä suodatinkehystä samalla tavalla kuin polarisaattorilla. Se toimii erittäin hyvin ja on tarkka ja luotettava.

#8
  0
Sam
2010-07-16 05:20:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen hyvä arvostelu saanut tuotemerkki on Singh-Ray-suodattimet. Tuotevalikoiman joukossa heillä on myös (mielestäni) erittäin mielenkiintoinen Vari-ND. Tämä on ND-suodatin, jota voit säätää 2 - 8 askelta. Vaikka maksat siitä palkkion, sinun on ostettava vain yksi suodatin monien sijaan. Voi olla erittäin hyödyllistä, kun yrität hidastaa vettä pitkillä altistuksilla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...