Kysymys:
Pitäisikö minun olla huolissani pölyn pääsemisestä järjestelmäkamerani sisään?
adrianbanks
2010-07-16 03:02:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kävin äskettäin Silverstone'ssa katsomassa F1-karsintaa ja otin DSLR-kamerani mukanani. Vaihdoin linssejä muutaman kerran, mutta joka kerta tiesin hyvin, että pölyä oli paljon (päivän loppuun mennessä vaatteeni olivat pölyn peitossa).

Joka kerta Vaihdoin linssejä, suojain hyvin järjestelmäkameran runkoa ja varmistin, että aika, jonka järjestelmäkameran linssin reikä paljasti, oli minimoitu. Oliko minusta liian suojaava vai onko pölyä järjestelmäkameran rungossa erittäin helppo vaihtaa linssiä?

Kuusi vastused:
#1
+10
jrista
2010-07-16 03:12:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni mukaan on melko helppo saada pölyä ... sekä muita ei-toivottuja roskia kameran rungon sisään melko helposti. Noudatan melko tiukkaa rutiinia vaihtaessani linssejäni niin, että minimoin kaiken ... anturin, takalinssielementin jne. Maailmanvalotusaika. Huolimatta yrityksistäni olla varovaisia, jopa lyhyt, satunnainen puuska voi puhaltaa eniten hämmästyttäviä asioita ja ne voivat vaikuttaa dramaattisesti valokuviisi.

Pari kuukautta sitten otin laukausta linnuista (yksi ensimmäisistä kerroista, kun kokeilin lintuvalokuvaa) ja vaihdoin linssin. Olin paljastanut kameran anturin vain muutaman sekunnin, mutta kuivunut ruohoterän palas päätyi kameran rungon sisään. Aluksi kesti jonkin aikaa, kun katselin sulkimen ja anturin kokoonpanoa. Jonkin ajan kuluttua tajusin lopulta, että se oli todella kiinni prismassa, joka ohjaa valoa etsimiini.

Sittemmin olen täysin hyväksynyt paraniodismin linssien vaihtamisesta. Parempi katsoa kuin katua. ;)

#2
+6
reuscam
2010-07-16 03:04:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokemukseni mukaan on helppo saada pöly kehoon ilman linssien vaihtamista. Kyllä, pidä se suojattuna. Yritä itse asiassa olla vaihtamatta linssiä tällaisessa ympäristössä ollenkaan, jos voit. Tuo kaksi ruumista, jos sinulla on niitä, tai vetäydy kylpyhuoneeseen tai jonnekin sisätiloihin, poispäin luonnoksista, jos sinulla on aikaa ja taipumusta.

+1 kahden rungon vaihtoehdolle. Aina tie eteenpäin. Teen yhden rungon zoomilla ja toisen nopealla.
#3
+5
Jared Updike
2010-07-16 03:08:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anturin pöly on pieni alamäki [1]: kun tarkastelet valokuvia ja näet saman ruma-muotoisen tahran samassa kohdassa jokaisessa kuvassa (yleensä taivaalla), se tavallaan saa sinut toivomaan sinua älä kuvaa digitaalista.

Jotenkin, vaikka ilman linssien vaihtoa vuosia, anturissani on iso sumea tumma muoto. Tämä voidaan korjata käyttämällä puhallinta tai lähettämällä ruumis puhdistettavaksi, mutta kummallakin tavalla, vaikka etsin pölyä ennen kuin lähdin kahden viikon valokuvamatkalle, en huomannut sitä (tai uutta pölyä pääsi sinne ilman mitään linssin vaihto). Oletan, että pienessä nestekidenäytössäni ei näy rumia pisteitä samalla tavalla kuin ne näkyvät tietokoneellani.

Ratkaisuni: tartu puhaltimeen, ota kuvia taivaasta ja tarkista, onko tietokoneessa pölyä ENNEN kuin se peittää rakkaat kuvani. Puhdista anturi vedottomassa huoneessa ja ota lisää taivaan valokuvia, kunnes ne ovat puhtaita.

[1] Huomaa, että useimmat (yleensä taivaalla olevat) kuvat voidaan Photoshopata, kun pöly on selvää, Tärkeää ei ole, että tuhansia valokuvia täytyy korjata manuaalisesti tällä tavalla.

puhaltimet ovat huonoja antureille, imho
kuinka niin? voitko tarkentaa meidän rakentamista?
Ainoa osa optisesta polusta, jonka etsin jakaa anturin kanssa, on linssi. Etsimen prismassa tai peilissä näkyvä pöly tulee näkyviin etsimessä, mutta ei vaikuta kuviin. Anturissa olevaa pölyä ei tule näkyviin etsimessä.
@Evan: ha! Tajusin, että tarkoitin pienessä nestekidenäytössäni, ei etsimessä.
#4
+5
Jay Lance Photography
2011-01-21 07:49:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vastaus on luonnollisesti 'se riippuu'. Mistä se riippuu? Mitä aiot tehdä kamerallasi. Ottaen @ che: n esimerkin, uutispojat kohtelevat usein linssejä ja kameran runkoja kuin paskaa, koska he tietävät, että ottamansa kuvat tulostetaan usein mustavalkoisina ja joka tapauksessa paskan tarkkuudella. Pölyä ei koskaan tule esiin tai huomaa!

Vastaavasti fotog, joka viettää enemmän ajastaan ​​leikkimällä todella leveillä aukoilla, pöly ei vain ole niin suuri ongelma kuin siitä tulee, kun sinä työskentelemme todella pienillä aukoilla. Sama koskee valokuvaajia, jotka työskentelevät enimmäkseen studiossa. Ensisijainen työni on muotokuvakuvaaja, ja onnistuin pääsemään pölyn puhdistamiseen kameran rungossa noin joka toinen kuukausi ...

Ne, jotka viettävät enemmän aikaa ulkona tai kovalla säällä, ovat enemmän huolestuttavaa, mutta silti mielestäni meillä on tapana vauvata laitteitamme enemmän kuin tarvitsemme. Keskustelin Canon-edustajan kanssa viime vuoden loppupuolella pidetyssä seminaarissa ja hän puhui suodattimesta, joka suojaa anturia olevan "melko vankempi" (hänen sanansa mukaan) ja naarmuuntumaton kuin ihmiset antavat heille tunnustusta (varsinkin kameroissa, joissa on viimeisten 2 tai 3 vuoden aikana). Hänen suosittelemansa puhdistusmenetelmä oli mikrokuituliinan kääriminen kynän pään ympärille, kuminauha sen päälle ja pyyhkäisy kameran sisäpuolella sen puhdistamiseksi. Tämä on virallinen Canon-kaveri. Hän meni eteenpäin ja osoitti pöydällä olevalla 5DmkII-mallilla!

En tiedä, suosittelisinko niin pitkälle, että suosittelisin kyseistä menetelmän tekemistä itse, mutta uskon, että yleensä on helppo toteuttaa puhdistusprotokolla, johon ei liity paljon rahaa kameran lähettämistä puhdistettavaksi. On olemassa muutama yritys, kuten Visible Dust, jotka markkinoivat turvallisia puhdistusratkaisuja. Käytän Visible Dust -tuotteita, koska sain Canon 20D: n noin 6 vuotta sitten, eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia ...

#5
+3
che
2010-07-16 03:07:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Riippuu siitä, kuinka paljon pelkäät pölyä. Yritän minimoida ajan, jonka pidän linssien rungon / sisäpuolen "haavoittuvana", ja silti satunnaisesti saan anturiin pölypilkkuja, jotka näkyvät f / 16: n ympärillä. Ne eivät ole niin suuri ongelma ja ne voidaan harjata pois.

Toisaalta olen nähnyt uutiskuvaajien vaihtavan linssejä ja asettavan ne laukkuihin ilman mitään etu- tai takakorkkeja ollenkaan, joten elinten on kyettävä selviytymään siitä jotenkin.

#6
+1
Itai
2011-01-21 07:44:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, jos se saa sinut olemaan varovainen missä ja miten vaihdat objektiivia.

Ei, jos se estää sinua saamasta haluamaasi kuvaa.

Jos se tapahtuu harvoin, että näet pölyä, puhdistatko sen, halpaa ja turvallista tehdä se ammattimaisesti. Jos se tapahtuu usein, opi tekemään se itse. Se vie muutaman yrityksen, mutta se ei ole niin kovaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...