Kysymys:
Mitä työkaluja RAW-kuvankäsittelyyn on saatavana Linuxissa?
Jack
2010-07-16 09:48:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen ottanut valokuvia RAW-muodossa.

Mitkä työkalut ovat käytettävissä RAW: n käsittelemiseen Linuxissa?

Katso myös http://photo.stackexchange.com/questions/321/what-photo-management-software-would-you-recommend-for-linux _Mitä valokuvien hallintaohjelmistoa suosittelisit Linuxille? _
Huomaa, että jos ohjelma on saatavana vain yhdessä käyttöjärjestelmässä, voit silti asentaa ja suorittaa sen Linux-tietokoneella virtuaaliruudun kautta https://www.virtualbox.org/wiki/Linux_Downloads
Viisitoista vastused:
#1
+34
Piotr Zurek
2010-07-16 09:59:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Darktable on alkanut näyttää melko vaikuttavalta http://www.darktable.org/

Tämä sai erityisen hyvän viimeisimmässä julkaisussa. Jokaisen tulisi kokeilla sitä!
@tomm89 Kokeile annettu. Se ei tällä hetkellä tue Retina ™ -näyttöä. :(
#2
+25
Tim Post
2010-07-16 10:01:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Raw Therapee on tulossa melko mukavaksi, ja siitä tehtiin hiljattain avoimen lähdekoodin. Olen onnistunut rakentamaan sen itse tai vain käyttämään esikäännettyä Windows-versiota WINE-sovelluksessa (vähän hidastettuna, mutta ei huonoina).

Raw Therapee on matkalla suosituimpiin jakeluihin ja ne voidaan asentaa järjestelmän paketinhallinnan kautta. Varmista, että tarkistat sen ennen lähdekoonpanon asentamista, ellet tietenkään halua uusinta / vuotavaa reunarakennetta.

Se on saatavana valmiina pakettina, jonka voit vain asentaa Fedoraan.
Debian-puristus sisältää sen, mikä tarkoittaa, että Ubuntu todennäköisesti tekee (tai aikoo).
Olen juuri koonnut pääversion; se on erittäin mukavaa .. paras mitä olen tähän mennessä käyttänyt Linuxissa (http://rawtherapee.com/forum/viewtopic.php?p=9957#9957)
#3
+12
trondd
2010-09-21 12:25:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bibble Pro on monitasoinen ohjelma, joka on samanlainen kuin Lightroom ja Aperture. Suuri ohjelma, upeat laajennukset, hyvä suorituskyky.

Tuote lopetettiin vuoden 2012 alusta, koska Corel osti koko yrityksen. Corel on julkistanut uuden ohjelman, AfterShot Pro, joka "perustuu Bibble-tekniikoihin" ja joka on saatavana myös Linuxille, Macille ja Windowsille.

Olen onnellinen Bibble Pro -asiakas, mutta Bibble Lite voi olla halvempi ja mielenkiintoinen vaihtoehto
Ainoa ongelmani Bibble Liten kanssa on, että se ei tue moniydintä eräkäsittelyssä. Mutta Pro-versio on halvempi kuin Lightroom, ja lisenssi sallii Windows- ja Linux-asennukset yhdellä ostoksella.
Toinen ääni Bibble-äänestyksestä. Olen käyttänyt sitä vuosia (vaikkakin Windowsissa, ei Linuxissa) ja se on rahan arvoinen (mainitsinko maksuttoman päivityksen 4: stä 5: een?).
#4
+10
Hamish Downer
2010-07-16 19:42:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän digikamia - se tukee 300 RAW-muotoa. Voit nähdä esikatselut järjestystilassa ja muokata RAW-valokuvia sisäänrakennetulla editorilla. Editori tukee 16-bittistä värisyvyyttä ja sillä on tarpeeksi ominaisuuksia useimpien harrastajien tukemiseen.

Luulen, että Raw Therapee voi olla teknisesti hieman parempi itsenäisenä editorina, mutta jos et ole pikselikatsoja, digikam tekee elämästä melko helppoa tukemalla valokuvien hallinnan tarpeita yhdessä paikassa.

#5
+8
che
2010-07-22 13:09:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siellä on UFRaw, joka perustuu dcraw: een ja voidaan integroida GIMP: ään.

UFRaw: n haittoja ovat vääristymän korjauksen puuttuminen, kierto, CA-korjaus, vinjetoinnin korjaus tai teroitus. Sinun on lähetettävä kuvasi GIMP: lle. Värinhallintaa on myös vähän vaikea saada oikein, ja histogrammia on vaikea tulkita, mutta se on vain minä. Sen kohokohtainen pakkaus ei ole yhtä hyvä kuin RawTherapee, eikä se näytä vaikuttavan millään tavalla, ellet lisää EV: tä.
Tammikuussa 2010 julkaistu UFRaw-0.17 käyttää [lensfun] (http://lensfun.berlios.de/) vääristymien, CA: n ja vinjetoinnin korjaamiseen. Uskon, että se tukee myös kiertoa, ennen sitä edeltäneestä julkaisusta. Teroitus on kuitenkin vielä poissa. Muut subjektiivisemmat valituksesi ovat edelleen voimassa.
#6
+6
thomasrutter
2011-01-24 20:54:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Geeqie on loistava RAW (ja kaikkien muiden) tiedostotyyppien katsoja.

Se voi peukaloida kuvia salamannopeasti, jolloin voit poistaa epäselvät kuvat nopeasti . Vaikka monilla RAW-katsojilla kestää 2–5 sekuntia kunkin RAW-kuvan näyttämiseen, Geeqie on periaatteessa välitön (todennäköisesti noin 0,15 sekuntia). Toinen Geeqien siisti ominaisuus on, että voit asettaa sen säilyttämään saman zoomaustason ja -asennon, kun siirryt eteenpäin ja taaksepäin (PgDn / PgUp) kuvien läpi, mikä on hienoa tarkistaa joukko saman kuvan laukauksia.

Syy on niin nopea siitä, että RAW-tiedostoille se näyttää upotetun JPEG-kuvan RAW-tietojen kehittämisen sijaan. Kaikki kameran RAW-tiedostot sisältävät korkean resoluution upotetun JPEG-kuvan, jonka avulla kamera voi näyttää ja zoomata nestekidenäytön kuvaa toistotilassa. Geeqie tekee periaatteessa saman.

Tarvitset tietysti erillisen ohjelmiston RAW-tiedostojen todelliseen muokkaamiseen / käsittelyyn, ja käytän siihen Rawtherapeeä, koska mielestäni se on parasta mahdollista laatua, mutta tarvitset nopea katsoja, ja nopea EI ole Rawtherapee.

Hyvä katsoja, ajattelee kärkeä
#7
+5
Hamish Downer
2010-07-19 01:56:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

törmäsin äskettäin Rawstudioon, joka näyttää olevan erittäin hyvä RAW-tiedostojen selaamiseen. Se on keskittynyt RAW-kuvien käsittelyyn, joten se ei tee kuvankäsittelyä muuntamisen tai kuvien yleisen hallinnan lisäksi, mutta näyttää siltä, ​​että muunnosprosessilla on erittäin käyttökelpoinen työnkulku.

#8
+3
user4293
2011-03-13 18:21:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Photivo on ilmainen ja avoimen lähdekoodin (GPL3) valokuvaprosessori. Se käsittelee RAW-tiedostosi sekä bittikarttatiedostosi (TIFF, JPEG, BMP, PNG ja paljon muuta) rikkomattomassa 16-bittisessä käsittelyputkessa, jossa on gimp-työnkulun integrointi ja erätila.

Ole valmis jyrkkä oppimiskäyrä; sillä on paljon vaihtoehtoja.

Mikä tekee siitä "täydellisimmän"?
#9
+2
labnut
2011-03-09 16:13:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Shotwell on erittäin kykenevä paketti valokuvien käsittelyyn ja järjestämiseen Linuxissa. Se on nyt osa Ubuntua. Katso http://yorba.org/shotwell

@jetxee, En voi puhua totta muutama kuukausi sitten, mutta juuri nyt Shotwell tuo mielellään RAW-valokuvani
OK, peruutan kommenttini.
@jetxee, on ok, Shotwell etenee nopeasti ja todennäköisesti puuttui monia ominaisuuksia muutama kuukausi sitten.
Edelleen RAW-käsittely Shotwellissa, hyvin, se ei ole oikeasti. hyvä järjestämiseen, mutta ei RAW-prosessoria
#10
+1
moonshadow
2010-07-22 05:06:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Google Picasa oli aiemmin ollut saatavana Linuxille, joka oli rakennettu Wine-kirjastoja vastaan ​​eikä natiivisovelluksena, mutta 3.5: n ja sitä uudempien versioiden Linux-tuki lopetetaan.

#11
+1
Please Read My Profile
2014-01-26 00:26:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lightzone, aiemmin kaupallinen ohjelma, on nyt avoimen lähdekoodin. http://lightzoneproject.org/

Lisäksi ne edellyttävät rekisteröitymistä manuaalisesti, ennen kuin saat ladata sen, mikä on vain BS.
@Olli Joo, se on erittäin outoa ja vaikuttaa itsensä vahingoittamiselta. Voit myös vain kloonata sen githubiin ilman hätää.
Jep, ja koota se (tein niin ja korjasin myös virheen, https://github.com/Aries85/LightZone/pull/104). Epäilen keskivertokuluttajan pystyvän asentamaan riippuvuuksia ja kokoamaan sen.
#12
+1
Falkor
2014-07-25 21:52:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

käyttänyt geeqieä vuosia ja se on säästänyt lukemattomia tunteja. en voi edes käyttää muita katsojia enää sen takia, että olen pilaantunut geeqien kyvyn ja nopeuden takia.

Vaikka pystyn katsomaan kuvia niin nopeasti kuin pyörähiireni voi vierittää, on mahtavaa, ja kyky avaa kaikki geeqien tiedostot on myös mukavaa.

sen yhden luukun katseluohjelma, joka asennetaan aina kaikkiin Linux-rakenteisiini. mielestäni sen pitäisi olla oletuskuvien katseluohjelma jokaiselle RAW-kuva-albumille, joka sinun on lajiteltava.

#13
+1
Alan G
2015-02-26 22:48:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritin kokeilla kaikkia edellä mainittuja asioita, ja lopulta keräsin rahaa Corel Aftershot Pro 2: lle. Se ei ole ilmainen, mutta sen käyttöliittymä ja vakaus voittivat kaikki muut IMHO. Myös käsikirja on hyvin kirjoitettu ja selkeä.

Tämän sanottuani olen edelleen käynnistänyt Windows-tietokoneeni kriittiseen työhön ja käytän Lightroomia. Adobe on edelleen paras tällä alalla.

Mutta Aftershot / Gimp for still -kuvien ja nyt Lightworks for video -toiminnon ansiosta Linux on melkein käyttökelpoinen vakavaan valokuva- / videotyöhön.

#14
+1
Chris Maple
2015-08-02 07:43:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Canonin CR2 RAW -tiedostojen muokkaamiseksi Canonin Digital Photo Professional toimii viinin alla. Suuri etu on, että se tarjoaa samat tulokset Linuxissa kuin Windows. Canonin demosaicing on erittäin hyvä. En ole kokenut yhtään kaatumista.

Säätöjä on saatavana kirkkauden, valkotasapainon, "kuvausasetusten" ja "kuvan tyylin", yleisen kontrastin, varjon ja korostuksen kontrastin, värisävyn, värikylläisyyden ja terävyyden suhteen. Vaihtoehtoisesti kutakin pääväriä voidaan säätää mielivaltaisella käyrällä.

Kohinanvaimennus ja linssin poikkeaman korjaus ovat käytettävissä. Kuvia voidaan kääntää ja rajata. Pölynpoisto ja jumittunut pikselikorjaus voidaan tehdä.

Kaikki toiminnot vaikuttavat koko kuvaan, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi yhden kuvan terävöittäminen tai vinjetointimaskin käyttö ei ole mahdollista.

#15
  0
Wes Hardaker
2011-03-10 20:44:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

KPhotoAlbum on luettelointisovellus, joka tukee RAW-tiedostoja. Käytän sitä lajittelemaan, esikatselemaan, hylkäämään ja merkitsemään kuvia ennen kuin välitän ne jollekin muulle mahdollisesti muokattavaksi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...