Kysymys:
Kuinka voin valita ammattimaisen valokuvaajan häihini tai vastasyntyneelleni?
reuscam
2010-07-16 19:46:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menin äskettäin naimisiin ja uutta mitä halusin valokuvauksessa. Kustannukset olivat suuri huolenaihe, joten vietin jonkin aikaa Craigslistissa tarkastelemalla siellä lähetettyjen "ammattilaisten" verkkosivustoja. Suurin osa oli odotettua heikompaa laatua - usein se oli joku, jolla oli lähtötason dslr, pari keskitason linssiä ja varastosivusto, ja vain kaksi tai kolme hääesimerkkiä. Löysin vihdoin valokuvaaja, josta pidin. He veloittivat 1500 dollaria kihlasivukuvista ja 8 tunnista valmistelua ja häät laukauksia sekä jälkikäsittelyn ja N ilmaista tulosteita. He antoivat myös kaikki digitaaliset negatiivisuuteni, mikä oli mahtavaa.

Menin heidän kanssaan ja olin erittäin pettynyt melkein kaikkiin saamiemme laukauksiin. Heiltä puuttui yleinen tieto altistumisesta ja jopa hyvä sävellystaju. Meillä oli useita laukauksia, joissa liikkuvien viinitarhojemme mäenreuna leikkasi suoraan morsiamen pään läpi. Tämä on iso ei-ei, ja hänen olisi pitänyt saada kiinni etsimestä.

Olen nyt vakuuttunut siitä, että hänen verkkosivustonsa kuvat olivat hänen ostamiaan kuvakuvia sen sijaan, että hän itse otti otokset.

Joten kun se tulee siihen, ja tarvitset kerätä melko vähän rahaa valokuvaajalle, mitkä ovat vinkkejä oikean valitsemiseksi?

Mielestäni tämä kysymys ei ole aihe, koska tämä sivusto on tarkoitettu kysymyksiin siitä, miten tehdä valokuvaus / käyttää ja valita valokuvausvälineitä eikä valokuvauspalveluista.
Samalla uskon, että tästä voi olla hyötyä niille, jotka haluavat tulla ammattivalokuvaajiksi, mitä tehdä / ei tehdä.
Mielestäni tämä keskustelualue on tärkeä. Varsinkin jos käännämme sen ympäri ja kysymme "mitä minun pitäisi valokuvaajana tehdä [ei] tekeväni saadakseni asiakkaani onnelliseksi" tai "mitä asiakkaiden tulisi etsiä minusta"?
Minun on sovittava Markin ja AJ: n kanssa, tämä on arvokas ja toimiva aihe tälle sivustolle. Tarkoituksena oli "valokuvaus", joka käsittää muutakin kuin suljinta, aukkoa ja valkotasapainoa koskevia teknisiä kysymyksiä ... mikä tärkeämpää, valokuvaus on tosielämän käytäntöjä, kokemuksia, taiteellista muotoa, valokuvausliiketoimintaa (eli häät) jne.
Neljä vastused:
#1
+22
Matt Grum
2010-10-03 14:05:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se voi hyvinkin olla heidän valokuvansa verkkosivustolla. Jopa ihmiset, jotka eivät ole niin hyviä, tuottavat yhden todella hyvän kuvan häissä. Jos ihmiset ovat pitäneet häät pitkään, he voivat yleensä tuottaa suuren salkun, vaikka kukin häät eivät ole niin hyviä. Tämä on suurin ongelma valokuvaajien etsimisessä verkosta, mutta on olemassa muutamia vinkkejä:

  • Pyydä nähdä täydelliset häät, älä mene sekoitettujen kuvien joukosta yksin.

  • Jos voit, pyydä nähdä tulosteita, voi olla vaikea kertoa, ovatko kuvat tarkennuksessa eikä liikettä hämärtynyt pienille verkkokokoisille kuville.

  • Jos vuokraat heitä vastaanottoon, tarkista heidän työnsä laatu keinovalossa. Näen paljon valokuvaajien verkkosivustoja, joissa on enimmäkseen ulkona otettuja laukauksia, koska ne on yleensä paljon helpompi ottaa pois.

  • Samoin jos menette naimisiin pimeässä kirkossa, pyydä nähdä laukauksia, joita he ovat tehneet kirkoissa, joissa salama on kielletty.

  • Kysy, mitä laitteita heillä on. Vaikka vaihde ei tee kuvaajasta, tämä on todennäköisesti varoitusmerkki, jos heillä on vain kuluttajan runko ja yksi zoom-objektiivi. Jos heillä ei ole varaosia kaikkeen, karkaa!

  • Kysy heiltä, ​​mikä on heidän suunnitelmansa sateen sattuessa. Oikea vastaus on "seiso sateessa ja hanki valokuvat!". Samoin pahoinpitellyt varusteet ovat itse asiassa hyvä merkki (ammattilaisten on suunniteltu ottamaan ne käyttöön) - haluat jonkun, joka on sitoutunut saamaan laukaus, ei väliä mitä.

Vaikka olen samaa mieltä useimpien mielipiteidesi kanssa, en mielestäni kysy, mitä laitteita he käyttävät, on välttämätöntä tai edes merkitystä (varmuuskopiot ovat toinen aihe). Jos olet jo pyytänyt nähdä salkun, täydelliset häät ja tulosteet - miksi laitteilla on merkitystä? Niin kauan kuin pidät heidän kuvistaan, ei ole väliä, käyttävätkö he iPhonea vai Hasselbladia häiden kuvaamiseen, sillä on merkitystä tulosteella.
@dpollitt Minulla ei ole koskaan ollut kameran vikaa häissä, joten koko portfolioni olisi voitu tuottaa ilman vararunkoa. Tulos ei ole osoitus luotettavuudesta, ammattilaisille on enemmän kuin kuvanlaatu. Sanon vain, että jos se olisi ollut häät, olisin ainakin kiinnostunut siitä, mitä he ampuvat ...
Olen samaa mieltä siitä, että varmuuskopiosta kysyminen on hyvä idea (anteeksi, yritin huomauttaa, että harkitsen tätä erikseen). En ole samaa mieltä siitä, että erityislaitteista kysyminen on välttämätöntä suurimmalle osalle ihmisiä. Jos olet kiinnostunut harrastuksen vuoksi, se on yksi asia ja teen samoin. Mutta en suosittele "ei-vakavaa" valokuvaajaa aloittamaan kysymystä siitä, mikä DSLR-runko heillä on tai mitkä linssit, ja perustaa sitten vuokrauspäätös siihen.
En tarkoittanut vain väittää mielipiteesi :) Autan veljeäni valitsemaan hääkuvaaja, ja hän kysyi, pitäisikö hänen "kysyä, mitä laitteita he käyttävät". Hän ei harrasta valokuvausta, enkä vain näe järkeä siinä, että hän kysyisi (tai useimmilta b & g: iltä). Ehdotin hänelle vain, että jos hän pitää niistä kuvista, joita he tuottavat, niin tapa, jolla he saavuttivat nämä kuvat, on vähemmän tärkeä, kunhan he voivat tehdä sen hänen puolestaan ​​uudelleen kokemuksen, maineen jne. Perusteella.
#2
+13
matt burns
2010-07-16 20:00:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole vielä tarvinnut tehdä tätä (anopin painostuksesta huolimatta), mutta ehdotan, että kysy valokuvaajalta, näetkö kaikki hänen ottamansa valokuvat viimeisin kuvaus.

Sinun on pidettävä mielessä, että valokuvaajan salkku näyttää sinulle vain heidän parhaat otoksensa, jotka voivat olla vain onnea eikä anna mitään viitteitä niiden yhtenäisyydestä.

Varastamaan lainaus golfaaja Gary Playeriltä:

"Mitä kovemmin harjoittelet, sitä onnekkaampi saat."

Mielestäni tämä on todella hyvä asia, ja se olisi todennäköisesti muuttanut päätöstäni puolestani.
hieno tarjous, olen täysin samaa mieltä.
#3
+5
ahockley
2010-07-16 19:56:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • pyydä viitteitä
  • valitse joku, jonka kanssa tulet toimeen henkilökohtaisesti. Vaikka tapasitkin vain valokuvaajaa, voit kertoa, napsautatko vai et.
  • Valitse valokuvaaja, jonka tyyli pidät, ja anna valokuvaaja sitten käyttää sitä. Älä palkkaa henkilöä, jolla on valokuvajournalistinen tyyli, jos haluat antaa hänelle luettelon 50 haluamastasi otoksesta.
  • kysy onko hän vakuutettu
Miksi kysyä, ovatko he vakuutettuja? Muuten vaan...
#4
+2
Rodger
2010-10-06 14:24:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitimme suosituksella, tapasimme valokuvaajan, näimme hänen salkunsa ja vietimme jonkin aikaa hänen kanssaan siitä, mitä halusimme ja kuinka hän halusi työskennellä; salkun avulla voimme nähdä, että hänellä oli tekninen taito tehdä työnsä, mutta keskustelu oli tärkein osa. Häissä on paljon stressiä ja mahdollisuus draamaan niistä. Et tarvitse lisää lähteitä siitä, ja valitsimme valintamme yksinkertaisesti siksi, että hän sopi niin hyvin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...