Kysymys:
Mikä on toisen verhon tai takaverhon tekniikka?
Kjartan Þór Kjartansson
2010-07-16 18:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on Nikon D80, jonka muistan lukeneen jostain, että siinä pitäisi olla mahdollista ottaa valokuvia toisella verhotekniikalla. Kysymykseni on, tietävätkö kukaan, onko näin ja miten edetä D80: n kanssa (myös muiden kameramallien ohjeet olisivat hienoja)?

Minkälaisiin valokuviin tämä tekniikka parhaiten sopii?

Voisiko tämä olla takaverhon synkronointi?
Viisi vastused:
#1
+10
Karel
2010-07-16 19:00:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen verhosynkronointi on flashiin liittyvä termi. Tavanomaisessa ensimmäisen verhotilassa salama välähtää heti sulkimen avaamisen jälkeen, kun taas toisessa verhotilassa salama välähtää juuri ennen sulkimen sulkeutumista. Tällä on merkitystä pitkillä suljinnopeuksilla, jolloin liike hämärtyy näkyviin esineiden siirtämisen jälkeen ennen niitä. Tässä on esimerkki toisen verhon synkronoinnista: http://www.flickr.com/photos/[email protected]/4588904009/

#2
+4
Reid
2010-07-16 19:11:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen aina kuullut, että sitä kutsutaan myös "takaverhoksi".

Tässä on lyhyt kuvaus DPS: stä: http://digital-photography-school.com/slow-sync-flash

Keskeinen ero etuverhoon verrattuna on, että liikkeen hämärtyminen näyttää loppuvan kiinteän kuvan kohdalla alkamisen sijaan, joten ihmiset ja esineet näyttävät olevan liikkuvat suuntaan, johon ne todellisuudessa olivat, pikemminkin kuin päinvastoin.

#3
+4
Owen
2010-07-16 19:15:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nikon viittaa tähän takaverhojen synkronointiin. Voit kytkeä sen päälle pitämällä salamapainiketta painettuna ja kääntämällä komentokiekkoa siirtyäksesi käytettävissä olevien salamatilojen välillä.

Takaverhon synkronointi on käytettävissä Automaattinen ohjelmointi, Aukko etusija ja Manuaalinen -tiloissa. / p>

Katso lisätietoja D80-käsikirjasta: http://www.nikonusa.com/pdf/manuals/dslr/D80_en.pdf (PDF)

tämä on hyvää tietoa. Haluaisin nähdä samanlaisen viestin kanonilaisten ruumiille
Valitsin tämän hyväksytyksi vastaukseksi, koska tämä vastaa postini ensimmäiseen kysymykseen.
#4
+3
Oddthinking
2010-07-18 16:32:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toiseen kysymykseesi vastaaminen:

Valokuvaan usein esiintyjiä, jotka käyttävät tulta - palo-jonglöörejä, palohenkilökunnan kehräilijöitä, tulipoia ja vastaavia.

Flash on hyödyllinen näissä tilanteissa, jotka valaisevat kasvoja ja käsiä, joten valokuvat eivät ole vain oranssia viivoja.

Toisen verhon salama on hyödyllinen, jotta liekkisäde näyttää vetäytyvän "menneisyyteen", mikä on luonnollisempaa kuin liekkien ottaminen näyttää ennakoivan esiintyjän menoa.

#5
+3
Jan Goyvaerts
2010-07-23 13:43:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hitaasti synkronoitavaa salamaa on pääasiassa kahdenlaisia: etuverho ja takaverho. Useimmat point-and-shoot-kamerat tukevat vain etuverhoa. Salama välähtää heti, kun painat laukaisinta, ja suljin pysyy auki vielä vähän kauemmin ympäröivän valon saamiseksi. Useimmat "vakavat" kamerat tarjoavat myös takaverhosalaman. Kun painat laukaisinta, suljin avautuu sieppaamaan ympäröivää valoa. Salama välähtää valotuksen lopussa.

Tärkein ero näiden kahden välillä on se, että jos kohde liikkuu valotuksen aikana, takaverhosalama saa liikkeen näyttämään hännältä, vaikutelman kohteen sijainnista ollut. Tämä näyttää yleensä parhaimmalta. Etuverhosalama antaa päinvastaisen ilmeen, joka näyttää yleensä oudolta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...