Kysymys:
Mikä on polttoväli ja miten se vaikuttaa valokuviini?
Dan McClain
2010-07-16 01:03:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on polttoväli? Ovatko polttoväli ja zoomaus synonyymejä? Kuinka valokuvan polttoväli vaikuttaa siihen? Onko eri polttovälillä yleisiä käyttötarkoituksia, ja miten voin päättää, mitä käyttää milloin?

Katso myös [Mikä on kuvakulma?] (Http://photo.stackexchange.com/questions/5917/what-is-angle-of-view-in-a-dslr/)
aiheeseen liittyvä http://photo.stackexchange.com/questions/18807/what-is-the-technical-difference-between-focus-and-zooming
Neljä vastused:
#1
+18
Marc
2010-07-16 01:12:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Polttoväli on mitta, jolla linssi kohdistaa valon pisteeseen. Kun valo tulee 50 mm: n pääobjektiiviin, valo yhtenee kameran tunnistimen pisteeksi 50 mm: n jälkeen.

Lisäksi polttoväli määrittää valokuvattavan kohteen suurennuksen. Pitkä linssi (esim. 300 mm) suurentaa kuvia paljon (hyödyllinen lintujen purkamiseen), kun taas lyhyt (laajakulma) linssi (esim. 20 mm) on hyödyllinen sisätiloissa tai maisemissa.

Zoom tarkoittaa yleensä polttoväliä linssin osaa voidaan muuttaa.

#2
+8
Rowland Shaw
2010-07-16 01:08:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Polttoväli on hienostuneempi tapa puhua zoomauksesta (niin että 3-kertainen optinen zoomaus pienikokoisessa kamerassa tarkoittaa, että polttoväli on pisimmillään kolme kertaa lyhyempi tai levein).

Voit käyttää pidempää polttoväliä väärennettäessä perspektiiviä, koska ihminen on tottunut näkemään kuvia 35 mm: n ekvivalentilla polttovälillä, noin 50 mm.

Jos käytät modernia DSLR-kameraa, saat rajauskerroin (joskus väärin kuvattu polttovälikertoimeksi), mutta kameralle, jossa on APS-C-kokoinen anturi, rajauskerroin on 1,6; ja jos siihen on kiinnitetty 100 mm: n linssi, sillä on sama näkökenttä kuin 160 mm: n linssillä 35 mm: n kameralla; tosiasiassa polttoväli on silti 100 mm.

Tarkoittaako suuri polttoväli syväterävyyttä?
@Anisha Kyllä. Mitä suurempi polttoväli, sitä pienempi syväterävyys.
@Anisha on hieman monimutkaisempi kuin se, ja sillä on enemmän tekemistä tarkennusetäisyyden ja aukon kanssa
Katso: [Kuinka polttovälin muuttaminen vaikuttaa terävyysalueeseen?] (Http://photo.stackexchange.com/questions/37/how-does-changing-focal-length-affect-depth-of-field)
Vain Canonilla on 1,6 satokerrointa, KAIKILLA muilla 1,5.
"Polttoväli on tarkempi tapa puhua zoomauksesta"? Varmasti kiinteillä polttovälilinsseillä ei ole zoomausta, vai mitä? Tai ehkä voidaan väittää, että heillä on "1x" zoomaus. Ja sen perusteella, mitä olen lukenut, polttoväli ei vaikuta terävyysalueeseen, se riippuu enimmäkseen etäisyydestä, johon tarkennat.
@NikoNyrh Kiinteä 100 mm: n polttoväli tuntuu silti "zoomatulta" paljaalle silmälle verrattuna.
"Polttoväli on tarkempi tapa puhua zoomauksesta ...".Ei, zoomaus on noin _ zoomausobjektiivin polttovälien alue - esim.100–400 mm: n objektiivissa on nelinkertainen zoomaus (400/100), mutta samoin 20–80 mm: n zoom.Polttoväli tarkoittaa kuvakulmaa - 11 mm: n näkökulma on paljon suurempi (sinun on oltava varovainen, ettet kenkiä näy kuvassa) kuin 400 mm, mikä on hyvin kapea paikka.
#3
+4
Dave Van den Eynde
2010-07-16 01:14:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wikipediasta:

Optisen järjestelmän polttoväli on mittari siitä, kuinka voimakkaasti järjestelmä yhtyy (tarkentaa) tai hajauttaa (defokuoi) valon.

Yhden objektiivin objektiivissa polttoväli on etäisyys kalvotasoon, mutta koska useimmat kohteet ovat melko monimutkaisia ​​linssejä, se ei ole niin yksinkertaista.

Se on pikemminkin tekninen, mutta polttovälin mielenkiintoisin piirre on, että se on yksi ratkaisevista tekijöistä linssin katselukulman suhteen. Mitä pidempi polttoväli on, sitä kapeampi näkökenttä. Toinen näkökulman ratkaiseva tekijä on elokuvan tai anturin koko.

Kiinteän polttovälin linssejä kutsutaan myös primeiksi ja linsseiksi, joiden polttoväli vaihtelee kutsutaan zoomauslinsseiksi .

#4
+1
txwikinger
2010-07-16 01:09:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Polttoväli on etäisyys objektiivista elokuvaan (tai anturiin). Polttovälistä riippuen kuvaa joko suurennetaan tai pienennetään (tai normaalikokoinen, kun polttoväli on yleensä 50 mm).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...