Kysymys:
Mitä tekniikoita käytät kontrastin säätämiseen maisemakuvissasi?
Karel
2010-07-16 15:14:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tai toisin sanoen - kuinka estää kohokohtia puhaltamasta ja varjoja menettämästä yksityiskohtia? Olen enimmäkseen kiinnostunut siitä, mitä voidaan tehdä kentällä saadakseni optimaalisen tiedon alusta, ei jälkikäsittelyn aikana.

Samanlainen kysymys katuvalokuvauksesta on täällä: http://photo.stackexchange.com/questions/2166/how-to-deal-with-midday-light
Kolme vastused:
#1
+16
matt burns
2010-07-16 15:19:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  • Käytä porrastettua suodatinta vaimentamaan kirkasta taivasta
  • Ota useita valotuksia ja käytä HDR -tekniikkaa niiden yhdistämiseen (henkilökohtaisesti minä vihaan näitä, mutta se on makuasia)
  • Ota valokuvasi auringonnousun / -laskun aikaan, kun valo on hallittavampaa. Mielestäni aamut ovat parhaita, sillä vedet ovat rauhallisempia ja ympärillä on vähemmän ihmisiä.
+1 täysin samaa mieltä - auringonnousua / auringonlaskua kutsutaan usein "kultaisiksi tunneiksi", koska ne ovat niin hyviä maisemakuville (valolla on taipumus olla myös lämpimämpää, ja myös kontrasti on pienempi)
Yksi asioista, jotka toimivat minulle joissakin tilanteissa (ja eivät myöskään toimi monissa muissa), on polarisaattorin käyttö. Yleinen ongelma on liian kirkas taivas, ja polarisaattoria voidaan käyttää vähentämään taivaan kirkkausarvoja. Kohtauksen kokonaiskontrasti on siten pienempi ja maa saa enemmän valotusta. Se toimii paremmin pitkien linssien kanssa (käytän sitä enimmäkseen 70-200: n kanssa, koska vihaan tasaista taivasta, joka syntyy polarisaattoria käytettäessä laajakulmassa).
#2
+3
Dave Van den Eynde
2010-07-16 15:53:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä yhtä kuvaa RAW-muodossa HDR-tekniikoilla. RAW-tiedostolla on paljon dynaamisempi alue kuin useimmat ihmiset olettavat. Voit päästä toimeen yksinkertaisilla gradienttimaskeilla Photoshopissa tai Lightroomissa saadaksesi kunnollisia tuloksia.

Huomaa, että useiden valotusten ottaminen ei tarkoita HDR: ää vaan pikemminkin pseudo-HDR: ää ja voi johtaa eroihin valotusten välillä (lehdet puhaltaa sisään) tuuli, ihmiset liikkuvat, pilvet liikkuvat), jotka on käsiteltävä postitse.

#3
+2
foo
2010-08-05 13:44:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän aukon prioriteettitilaa, pistemittausta, valotuksen korjausta arvossa +1.5 ja mittauksen kirkkaimmalla alueella (esim. valkoiset pilvet). Jos sinulla ei ole pistemittausta, käytä keskitettyä mittausta ja lähennä kirkasta aluetta. Haluat pelata eri arvoilla kompensointia varten löytääksesi makusi (ja kohteesi sekä elokuvasi tai kamerasi anturin) sopivan.

Jos kuvaan digitaalista (JPEG), voin asettaa myös pienemmän kontrasti, mutta se on piilotettu jossakin valikossa. Tämä on turhaa kuvattaessa RAW-kuvaa. Pienen ISO-arvon käyttäminen antaa sinun myös lisätä kontrastia.

Kaikilla yllä olevilla tavoin työskentelen vain kohokohtien suojaamiseksi; mutta diaelokuva- ja digitaalikuvilla korostukset tarvitsevat enemmän suojaa kuin varjot. Joten jos kohokohdat ovat hyvin alttiina, varjot ovat niin hyviä kuin mahdollista.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...