Kysymys:
Voinko vahingoittaa tarkennusjärjestelmää kääntämällä tarkennusrengasta, kun objektiivia ei ole asennettu?
Rismo
2010-07-16 03:25:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on pari linssiä, joissa ei ole sisäistä tarkennusjärjestelmää, ja aina kun haluan laittaa ne takaisin laukkuuni, käännän tarkennusrengasta linssin lyhentämiseksi.

Huomasin että kun objektiivi on asetettu automaattitarkennukseen, tarkennusrengasta on vaikeampaa liikuttaa kuin käsitarkennuksessa. Voinko vahingoittaa tarkennusjärjestelmää kääntämällä tarkennusrengasta, kun objektiivi on asetettu automaattitarkennukseen?

Luulisin, että jos objektiivi on pois kamerasta, se ei aiheuta vahinkoa. Olenko oikeassa?

hyvä kysymys! Olen rennosti miettinyt tätä vuosien ajan!
Oletan, että puhut Canon-objektiivista / nikon-objektiivista, jossa on objektiivin automaattitarkennusmoottori. Joissakin Nikon- ja Sony-asetuksissa tarkennuskytkin ja manuaalinen tarkennusmekanismi ovat kameran rungossa.
Kuusi vastused:
#1
+16
Fredrik Mörk
2010-07-16 03:31:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että se riippuu hieman AF-mekanismin rakenteesta linssissä. Jos tarkennusrengasta käännettäessä on vastusta, se tarkoittaa myös sitä, että mekaniikan liikuttamiseen kohdistuu suurempi voima, ja siten materiaalissa on suurempi rasitus. Haluan henkilökohtaisesti siirtyä manuaaliseen tarkennukseen kyseisessä menettelyssä.

#2
+10
Karel
2010-07-16 18:30:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä riippuu objektiivista. Tarkennus voidaan ohittaa manuaalisesti Canon-objektiivien kanssa, joissa on rengas USM-merkintä, ja Nikon-objektiiveissa, joissa on MA / M (manuaalinen-auto / manuaalinen) -kytkin. Kuten jo mainittiin, jos tarkennusrengasta käännettäessä esiintyy vastusta / erityistä kohinaa, sinun ei todennäköisesti pitäisi tehdä tätä.

Monissa Pentax-linsseissä on "pikasiirto" -järjestelmä, jossa tarkennusjärjestelmä kytketään pois päältä, kun automaattitarkennus ei ole aktiivinen - joten siinä tapauksessa se on vaaraton. Ja kuten mainitset, voidaan kertoa, koska vastustusta ei ole.
#3
+10
Rezlaj
2010-07-16 18:52:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä käännä nyrkkisääntönä mitään sellaista, johon on kytketty moottori, sillä ei ole väliä onko se kameran linssi vai autotallin ovi.

Aseta linssi manuaalitilaan irrotettavaksi. moottoria ja käännä sitten tarkennusrengasta kaikki haluamasi.

Olet oikeassa! Luulen, että hän tekee jotain, kuten hinaa autoa kytkettynä. Yksinkertaisesti ei pidä tehdä.
#4
+6
Guffa
2010-07-16 18:09:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vältä tarkennusmoottorin kääntämistä käsin. Moottori itse todennäköisesti ottaa sen, mutta rasitus kohdistuu voimansiirtoon moottorista tarkennusrenkaaseen.

Jos tarkennusmoottoria käännettäessä käsin tapahtuu vastusta, se tarkoittaa, että vaihteisto moottorin suuren nopeuden pienentämiseksi tarkennusrenkaan matalaan nopeuteen. Kun moottori vetää vaihdetta, vastus on pieni, koska se on aina pienempi vaihde vetämällä suurempaa. Kun käännät moottoria käsin, vastus on paljon suurempi, koska se on aina suurempi vaihde vetämällä pienempää.

#5
+2
Reid
2010-07-16 04:09:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että intuitiosi on oikea.

Kun objektiivi on asennettu ja asetettu automaattitarkennukseen, tarkennusrengasta kääntämällä kaikki automaattitarkennusmekanismit kääntyvät takaisin kameran sisäiseen moottoriin ja taaksepäin - vaihteet ja tavarat on suunniteltu tuomaan sähkömoottorista tuleva nopea kierto alaspäin johonkin kohtuullisempaan objektiivin manipulointiin, ja tämän asennon ajaminen taaksepäin aiheuttaa stressiä, jota ei ole suunniteltu käsittelemään. Voit tuntea tämän - kuten sanot, tarkennusrengasta on vaikeampi siirtää, kun automaattitarkennus on päällä. Älä siis tee sitä, kun linssi on asennettu.

Luulen, että sama nyrkkisääntö pätee, kun linssiä ei ole asennettu. Jos tarkennusrenkaan kääntäminen on huomattavasti vaikeampi, kun automaattitarkennus on päällä, älä tee sitä. Muussa tapauksessa voit tuntea olosi vapaaksi.

Monet linssit (esim. Nikkor AF-S) on erityisesti suunniteltu antamaan sinun tehdä niin, joten silloin se ei tietenkään ole ongelma.

#6
  0
Jan Goyvaerts
2010-09-08 17:45:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kamera (Olympus E-510) muuttaa objektiivin tarkennuksen niin, että linssi on mahdollisimman lyhyt, kun sammutan kameran. Joten minulla oli tapana sammuttaa kamera ennen objektiivin poistamista. Jos linssi ei jostain syystä palaa lyhyimpään pituuteensa (kun kamera siirtyy virransäästötilaan, näyttää siltä, ​​että se unohtaa, että siinä on linssi), kytken sen yksinkertaisesti päälle ja pois päältä.

Kaikki minulla olevat Olympus-linssit tarkennetaan langalta. Tarkennusrenkaan kääntäminen kameran ollessa pois päältä ei tee mitään. Joten minulla ei ole oikeaa vaihtoehtoa. Linssin sisäelementin työntäminen linssin lyhentämiseksi ei tunnu hyvältä ajatukselta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...