Kysymys:
Mikä on "Hyperfokaalietäisyys"?
Craig Walker
2010-07-16 00:40:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluaisin selkeän, helposti ymmärrettävän &-selityksen (etenkin muille kuin fysiikkatyypeille) siitä, mikä on hyperpisteetäisyys, miten se vaikuttaa valokuviin ja mikä määrittää sen arvon.

Seitsemän vastused:
#1
+37
chills42
2010-07-16 00:46:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyperfokaalietäisyys on etäisyys, jolla kaikki etäisyydestä 1/2 etäisyydestä äärettömään on tarkennettu.

Esimerkiksi, jos tietyn linssin hyperfokaalietäisyys tietyssä aukossa on 100 jalkaa, keskittymällä 100 jalkaan voit siepata mitä tahansa 50 jalan äärettömyydestä selkeällä tarkennuksella.

Tarkempi selitys löytyy osoitteesta www.dofmaster.com

Lisäisin, että se riippuu linssin aukosta.
Se riippuu myös sumennuksen määrästä, jonka olet valmis hyväksymään "keskitettynä".
Se riippuu myös polttovälistä ...
Se riippuu myös näytön koosta ja katseluetäisyydestä.
#2
+20
Peter Boughton
2010-07-30 18:37:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On kyseenalaista, onko tämä "selkeää ja helposti ymmärrettävää", mutta Thom Hoganilla on mielenkiintoinen artikkeli hyperfokaalisesta etäisyydestä - selittäen, että se ei ole aivan mitä ihmiset ajattelevat on, ja myös miksi se ei välttämättä ole toivottava vaikutus.

Tässä on muutama lainausmerkki (kursivointi minun):

"Hyperfokaalinen tarkennusetäisyys" on pohjimmiltaan minkä tahansa kohteen tarkennusetäisyys annettu kamera, objektiivi ja asetukset, jotka maksimoivat näennäistarkennuksen etäisyyden sisältäen äärettömyyden loppupäässä.
Koska linssi voi tarkentaa vain yhden matkan kerrallaan, hypertarkennus riippuu sumennusympyrästä jonka tarkennusetäisyyden edessä tai takana olevat asiat luovat riittävän pieniksi, jotta havaitsemme sen edelleen "pisteeksi".

...

hyperfokaali on oikeastaan ​​käyttökelpoinen vain laajakulmalinsseille Mennessäsi 50 mm: n objektiiviin hyperfokaali f / 11: ssä on melkein kaukana objektiivin kaikista tarkennusmerkinnöistä. Epäilen, että pystyt tarkentamaan tarpeeksi tarkasti, jotta voit käyttää jopa karkeaa hyperfokaalilukua niin paljon objektiivia

...

Hyperfokaalinen tarkennus tehty oikea näyttää väärältä . Se on keinotekoinen rakenne, jonka me valokuvakirjoittajat julkaisemme, ja loppui kirjoitettavia asioita ja alkoi keksiä asioita, jotka vaikuttavat hyödyllisiltä mutta eivät todellakaan ole.

Aivomme eivät tee "hyperfokaalista". Aivomme käyttämä kriittinen syvyysviesti on todellakin se, että yksityiskohta = lähellä, yksityiskohtien puute = kaukana.


Koko artikkeli on osoitteessa: http: // www .bythom.com / hyperfocal.htm

+1: Hyvä artikkeli, vaikka luulen, että kirjoittaja ikävä kyllä ​​kaipaa hyperfokaalisen etäisyyden pistettä. Hyperkeskipistettä ei yleensä käytetä kuvattaessa mitattavissa olevaa syvyyttä. Siksi se on todella käyttökelpoinen vain laajakulmalinsseissä, kun tehdään kaukokuvia ... ts. Maisemia. Vaikka olen samaa mieltä siitä, että verkossa on liikaa retoriikkaa, hyperfokaalietäisyys on oikeastaan ​​vain yksinkertainen merkki, joka osoittaa, että sinulla on hyvä tarkennus pitkälle, mikä on hyödyllistä maisema-valokuvauksessa.
#3
+11
Fredrik Mörk
2010-07-16 00:45:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyperfokaalietäisyys on lähin etäisyys, johon linssi voidaan kohdistaa tiettyyn aukkoon, jossa terävyysalue ulottuu "äärettömään".

#4
+5
nuntz
2011-01-01 06:22:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyperfokaalisen etäisyyden määrittämiseksi voit käyttää WolframAlphan kaavaa, se vaatii 3 muuttujaa:

  1. Hämmennyspiiri (CoC) millimetreinä
  2. Polttoväli millimetreinä
  3. Aukko (f-luku)

Edellä mainitussa DOFMaster-sivustossa on taulukko, jossa on eri CoC-arvot eri digitaalikameroille.

DOFMaster olettaa myös 8x10-tulosteen, jonka katsoja on katsellut 20/20 -visiolla. Monet DoF-laskimet antavat myös mahdollisuuden ottaa ne käyttöön ja muokata käytettyä CoC: tä asianmukaisesti.
#5
+4
Rowland Shaw
2010-07-16 00:42:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyperfokaalista etäisyyttä käytetään paljon maisemakuvauksessa, jossa saavutetaan suurin syväterävyys, joka jatkuu myös "ääretön" pisteeseen saakka - se on yleensä kaksi kolmasosaa kameran ja sen äärettömän etäisyyden välisestä etäisyydestä.

Pidän ajatuksesta, että kaksi kolmasosaa tietä on ääretön ;-).
#6
+4
Craig Walker
2011-01-01 01:07:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Löysi vastauksen osoitteesta dofmaster.com, joka puolestaan ​​viittaa "Kuinka käyttää kameraa, New York Institute of Photography, 2000":

.. hyperfokaalisen etäisyyden asetus ... on yksinkertaisesti hienostunut termi, joka tarkoittaa etäisyyden asetusta missä tahansa aukossa, joka tuottaa suurimman syväterävyyden.

+1 Se on oikein. Olisi paljastavampaa, jos tuo lainaus lisätään, "ja suurin DoF tapahtuu, kun äärettömissä olevat kohteet ovat vain tuskin tarkennettavissa" - mikä on käsite, jota aiemmat vastaukset jo kattavat.
#7
+3
thomasrutter
2011-01-27 09:18:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Terävyyssyvyys viittaa etäisyyksien alueeseen, jonka välillä kaikki on tarkennuksessa tai ainakin riittävän lähellä, jotta se ei näyttäisi olevan selvästi epätarkka.

Mekaanisilla tarkennusrenkailla varustetuissa linsseissä (usein vanhemmat linssit) , usein on syväterävyysmerkkejä, jotka osoittavat kunkin aukon lähellä olevat ja kaukana olevat syväterävyysrajat. Se ulottuu todellisen polttovälin kummallekin puolelle. Jos sinulla ei ole näitä merkkejä, voit silti tehdä matematiikkaa tai arvioida sen selvittämiseksi.

Voit kääntää minkä tahansa aukon kohdalla tarkennusnuppia, kunnes terävyysalueesi ääriraja on täsmälleen ääretön. Hyperfokaalinen etäisyys on mikä tahansa etäisyys, johon sinun on keskityttävä tämän saavuttamiseksi. Se on erilainen aukkosi mukaan.

Kaikki puolipitkän polttopisteen ja äärettömyyden välissä on silloin terävyysalueesi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...